Αρχική Αθλητικα Παγκόσμιο μάθημα από Μάντσεστερ και Λίβερπουλ στο “παιχνίδι του αιώνα”!

Παγκόσμιο μάθημα από Μάντσεστερ και Λίβερπουλ στο “παιχνίδι του αιώνα”!

66

Μάθημα στην παγκόσμια αθλητική(και όχι μόνο)κοινότητα έδωσαν χθες το βράδυ η Μάντσεστερ(μία είναι η Μάντσεστερ…)και η Λίβερπουλ.

Στον κρίσιμο προημιτελικό για το αρχαιότερο ποδοσφαιρικό κύπελλο(Αγγλίας)του κόσμου,το οποίο μετρά 153 χρόνια έπαιξαν χρησιμοποιώντας μια ντουζίνα νεραών κάτω των 21 ετών και οι περισσότεροι απο αυτούς να προέρχονται από τις ακαδημίες τους.

Ο προημιτελικός είναι μάθημα ιδιαίτερα για την Ψωροκώσταινα,η οποία παρουσιάζει στη βιτρίνα εφοπλιστές,οι οποίοι έχουν στην συντριπτική τους,αν όχι απόλυτα οικονομικές έδρες στην αλλοδαπή.

Η συντριπτική,αν όχι η απόλυτη,πλειονότητα εξ αυτών δεν διαμένουν στην αλλοδαπή,αλλά στην Ελλάδα.

Στα χέρια του λιμανιού είναι επίσης και οι μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας,οι οποίες βέβαια έχουν μετατραπεί σε προσωπικές εταιρείες εφοπλιστών.

Σε αντίθεση με τα προαναφερόμενα για τη Γιουνάϊτεντ και τη Λίβερπουλ στην συντριπιτική πλειοψηφία οι ποδοσφαιριστές των ομάδων τους είναι όπως και τα πληρώματα των πλοίων τους:ξένοι β και γ και δ διαλογής.

Και τα ποδοσφαιρικά δρώμενα στη χώρα σε πλήρη αρμονία με τα πολιτικά.Δηλαδή άκρως διεφθαρμένα.

Κορυφαίος παράγων της χώρας σήμερα να εμφανίζεται σε κάτι σκουριασμένα κάγκελα κοντά στα Εξαμίλια(των αθιγγάνων) της Κορίνθου να αλληλουβρίζεται με άλλους στα πλαίσια “κορυφαίας” ποδοσφαιρικής εκδήλωσης της χώρας…

Στο ντέρμπι της Αγγλίας οι νεαροί έπαιξαν σε τέλειο ποδοσφαιρικό θέαμα με 55 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι μισές εντός στόχου!

Με επτά γκολ εκ των οποίων το κρίσιμο έβδομο(4-3 η Γιουναϊτεντ) μπήκε στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης σε αντεπίθεση από κόρνερ του “εξόριστου”(σιγά μην δεν είχαν να τον πληρώσουν οι δικοί μας εφοπλιστές-κροίσοι για να μείνει Ελλάδα…) στη Λίβερπουλ Κώστα Τσιμίκα.

Στο εξαίσιο θέαμα της Αγγλίας ο Ράσφορντ είχε την ευκαιρία “μπάζερ μπίττερ” στα τελευταία 6 δευτερόλεπτα του τετράλεπτου των καθυστερήσεων με το σκορ στο 2-2.

Εκεί έκανε κοντρόλ για…Οσκαρ σε μπαλλιά 40 μέτρων,αλλά το πλασέ του έφυγε 2-3 εκατοστά από το κάθετο δοκάρι συρτά και βασανιστικά…

Η Λιβερπουλ ισοφάρισε στο 44 σε 1-1 το γκολ του Μακτόμινεϊ και προηγήθηκε 2-1 με τον Σαλάχ στο ημίχρονο με γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Η Μάντσεστερ ισοφάρισε με γκολ ποίημα του Αντονι στο 88′!

Η Λίβερπουλ ξαναπροηγήθηκε με τον Ελιοτ στις καθυστερήσεις και η Μάντσεστερ ισοφάρισε και πάλι με τον Ράσφορντ.Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελιοτ ήταν μοιραίος.Θεώρησε ότι εύκολα θα ελέγξει τη μπάλλα έξω από την περιοχή μετά το κόρνερ του Τσιμίκα και την απόκρουση,αλλά του την έκλεψε ο Αντονυ και έφυγαν σαν σπρίντερ με τον Ντιαλλό και δυο της Λιβερπουλ.Ο Ντιαλό με πολύ δύσκολο πλασέ στο δοκάρι και μέσα έγραψε τον επίλογο στο παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως “το παιχνίδι του αιώνα”!