Αρχική Δικαιοσυνη Οι γερμανικές αποζημιώσεις,οι κολλεγιόπαιδες,ο απόφοιτος του Λυκείου Παραλίας Καλαμάτας ,το Μαξίμου και...

Οι γερμανικές αποζημιώσεις,οι κολλεγιόπαιδες,ο απόφοιτος του Λυκείου Παραλίας Καλαμάτας ,το Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο…

111

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Οι ειδήσεις των ημερών άνευ σχολίων:

1)Το περιοδικό “Εκόνομιστ” χαρακτηρίστηκε από τον Πρωθυπουργό κυρ.Μητσοτάκη διεθνώς αναγνωρισμένο για την εγκυρότητά του.Το είπε στις κάμερες με το γνωστό “θεατράλε α λα Κυριάκος” στυλ στην συνάντησή του με την προεδρίνα της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου,η οποία αναδείχθηκε εξαιρετικά ικανή ώστε να πείσει τους “αρμόδιους”να την επιλέξουν προεδρίνα της Δημοκρατίας και εξαιρετικά ικανή,ώστε να αγοράσει εγκαίρως σπίτι αντικειμενικής αξίας περίπου 400 χιλιάδων ευρώ το 2009 απο την περίφημη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

2)Το έγκυρο “Εκόνομιστ” το ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης για να ακούσουν όλοι απο τις κάμερες ότι γράφει για την Ελλάδα ότι είναι χώρα της χρονιάς.

Ιδού πως αναφέρει την είδηση ο έγκυρος “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”,φιλικότατος με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη

“…Η Ελλάδα βρέθηκε στην κορυφή των επιλογών στην ομάδα των χωρών που επέστρεψαν στην μετριοπάθεια μετά από μια βόλτα στην άγρια πλευρά.

DBRS: Ο «χρυσός» συνδυασμός που θα οδηγήσει σε νέα αναβάθμιση της Ελλάδας

Δέκα χρόνια πριν η χώρα ταλανιζόταν από την κρίση χρέους, τα εισοδήματα συρρικνώθηκαν σημαντικά, το κοινωνικό συμβόλαιο είχε διαρραγεί και τα «εξτρεμιστικά κόμματα της αριστεράς και της δεξιάς οργίαζαν.» γράφει ο Economist. «Η κυβέρνηση έγινε τόσο απελπισμένη που αγκαλιάστηκε με την Κίνα και αργότερα πούλησε το κύριο λιμάνι της, τον Πειραιά, σε κινεζική εταιρεία. Σήμερα η Ελλάδα απέχει πολύ από το να είναι τέλεια. Το σιδηροδρομικό δυστύχημα τον Φεβρουάριο αποκάλυψε τη διαφθορά και τις κακοτεχνίες στις υποδομές, το σκάνδαλο υποκλοπών και η κακομεταχείριση των μεταναστών δείχνουν ότι οι πολιτικές ελευθερίες έχουν περιθώρια να βελτιωθούν.

Αλλά μετά από χρόνια επώδυνης αναδιάρθρωσης, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της ετήσιας κατάταξής μας για τις οικονομίες του πλούσιου κόσμου το 2023…”

Αρα είμαστε στις χώρες των πλουσίων και όσοι δεν βρίσκουν στις τσέπες τους πλούσιο “υλικό”,δεν έχουν ακίνητα για διαμονή,για εκμετάλλευση κλπ προφανώς είναι ελάχιστοι,υπεύθυνοι για το χάλι τους και έξω απο τον κύκλο των πλουσίων στους οποίους μπήκε η χώρα το 2023.

Το περιοδικό “ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ” όμως γράφει και μερικές άλλες γραμμούλες και λεξούλες στο ίδιο αυτό ρεπορτάζ.Ιδού:

“…Σήμερα η Ελλάδα απέχει πολύ από το να είναι τέλεια. Eνα σιδηροδρομικό δυστύχημα τον Φεβρουάριο αποκάλυψε τη διαφθορά και τις κακοτεχνίες στις υποδομές, ένα σκάνδαλο υποκλοπών και η κακομεταχείριση των μεταναστών έδειξαν ότι οι πολιτικές ελευθερίες μπορούν να βελτιωθούν…”

Το περιοδικό αυτό δεν εκδόθηκε πριν λίγες ημέρες.Είναι παλαιότατο.Και ίδιο.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ήταν επίσης πρωθυπουργός ο Κυρ.Μητσοτάκης.Συμπλήρωνε μάλιστα 4ετία στην πρωθυπουργία.Και τότε το περιοδικό αυτό έγραφε πάλι για την Ελλάδα.

Και έγραφε ότι “στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι δεν είναι ελεύθεροι να ερευνούν δυσάρεστες αλήθειες…Η λογοκρισία σε θέματα που σχετίζονται με την Αστυνομία,το Στρατό και την Εκκλησία είναι σημαντική…”

Δυο μήνες νωριτερα το ίδιο περιοδικό έγραφε:

“…Οι απλοί Έλληνες φαίνεται κατανοητό να ανησυχούν περισσότερο για τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων καθώς πλησιάζει ο χειμώνας παρά για τις αντιληπτές απειλές για τη δημοκρατία και την κατάσταση της ασφάλειας της χώρας. Παρά την ισχυρή ανάκαμψη του τουρισμού φέτος, ο διψήφιος πληθωρισμός διαβρώνει τα διαθέσιμα εισοδήματα. Με εκλογές το αργότερο τον προσεχή Ιούλιο, η Νέα Δημοκρατία κατέχει ένα συρρικνούμενο αλλά ακόμα άνετο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, ακόμη και οι υποστηρικτές της παραδέχονται ότι το «Predatorgate» υπονομεύει την αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη ως εκσυγχρονιστή φιλοευρωπαίο πολιτικό».

Σύμφωνα με κείμενο του ίδιου περιοδικού “η δικαστική έρευνα για την υπόθεση κινείται με «ρυθμούς χελώνας»: επισκεπτόμενοι την Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, μέλη της επιτροπής Pega του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία διερευνά την παράνομη χρήση spyware στην EE, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την απροθυμία της κυβέρνησης να συνεργαστεί…”

Επομένως μπορείτε να κρίνετε μέσα απο αυτά τα κείμενα πως θεωρεί την Ελλάδα το ίδιο περιοδικό και να συμπεράνετε αν το τελευταίο κείμενο για τη “χώρα της χρονιάς” αναφέρεται στον πλούτο και μόνον των Ελλήνων.

Επίσης μπορείτε να κρίνετε αν είμαστε συνολικά μια πλούσια χώρα κοιτώντας γύρω σας…

Αν φύγουμε απο τον έγκυρο “ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ” μπορούμε να πάμε στην έγκυρη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Θέλει να πλέξει το εγκώμιο του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου.Είναι ο γνωστός από τη φράση που αποδίδεται στον Αντώνη Σαμαρά “νάχαμε 10 Παπασταύρους”.

Σήμερα,όπως μας πληροφορεί η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έχει γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου γιατί είναι υπουργός Επικρατείας.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του αφιερώνει μια ολόκληρη σελίδα για να μας τον παρουσιάσει με τον δακρυρροούντα τίτλο “Η ζωή μετά τον κανιβαλισμό”.

Δικαιώθηκε και έγινε υπουργός ακριβώς γιατί είναι σωτήρια φυσιογνωμία για την Ελλάδα.

Απο τι δικαιώθηκε;

Τον κατηγόρησαν επι ΣΥΡΙΖΑ και του έβαλαν 3,5 εκατομμύρια πρόστιμο για έναν τραπεζικό λογαριασμό που δεν ήταν δικος του,αλλά ενός πελάτη του.

Γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για τον υπουργό μας:

“Όταν αθωώθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2019 επι κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ το κράτος του επέστρεψε το ποσό.Το απαλλακτικό βούλευμα 2723/2020 του Συμβουλίου Πλημ/κ’ων έγινε αμετάκλητο τον Ιούλιο του 2021”

Παραλείπει να μας γράψει ποιός κυβερνούσε όταν βγήκαν αυτά τα δυο βουλεύματα.

Φυσικά δεν έχει καμία σημασία.

Ο Σταύρος Παπασταύρου αξιοκρατικά έγινε υπουργός.

Γιατί επέστρεψε στην πολιτική;

Απάντηση δίνει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στο ολοσέλιδο ρεπορτάζ της στις 10 Δεκέμβρη του 2023:

“…ο Παπασταύρου επέστρεψε,ίσως γιατί έχει τον ίδιο τρόπο σκέψης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη,με τον οποίο είναι φίλοι από τότε που κάθονταν σε ΔΙΠΛΑΝΑ(σ.σ. δικά μας τα κεφαλαία για να το προσέξετε) θρανία στην πέμπτη δημοτικού στο Κολλέγιο Αθηνών…“Και λίγο πιο κάτω σημειώνει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ότι ο μικρασιάτης “παππούς του απο την πλευρά της μητέρας του ήρθε σε κάρο με την οικογένεια απο τις Σέρρες στην Αθήνα και στην αρχή έζησαν σε μια καλύβα δίπλα στο ρέμα της Ανω Νέας Σμύρνης.Στην πρώτη και δευτέρα δημοτικού πήγε στη Λεόντειο και μετά συνέχισε στο Κολλέγιο…”

Το λέει κανείς και άλμα από την καλύβα στο Κολλέγιο.”Μπήκε στην κεντροαριστερή ΔΗΜΑΚ απέναντι στους “Ελεύθερους Μαθητές”του Μάκη Βορίδη που διακρίθηκαν για την πλήρη έλλειψη αναστολών κόντρα στο ρεύμα δημοκρατικής παραφοράς…”

Αποφοίτησε πρώτος απο τη Νομική Αθήνας και συνέχισε με κρατική υποτροφία στο Χάρβαρντ το οποίο του έδωσε και μερική βοήθεια…

Αλματάρες σε σχέση με την καλύβα στο ρέμα…

Και προσθέτει :”…Στον στενό κύκλο του Σαμαρά μπήκε το 2012 όταν εκείνος διέκρινε ότι σύντομα θα χρειαζόταν συνεργάτες,οι οποίοι θα μπορουν να τα βγάλουν πέρα με τους ξένους χωρίς να πετάνε κοτσάνες…”

Είχαμε τέτοια θέματα με τους ξένους το 2012;

Γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ότι σε εκείνη τη φάση(σ.σ. πως λέμε χτυπάμε κόρνερ και δημιουργείται φάση;Κάπως έτσι…)η Γερμανία πιστεύει ότι η εφαρμογή του προγράμματος έχει σκαλώσει.


“Δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα”είπε η Μέρκελ στον Σαμαρά.”Ίσως είναι θέμα κουλτούρας”…

…Οι Γερμανοί προσπαθούσαν να εξηγήσουν(sic)ότι η υιοθέτηση του προαπαιτούμενου ισοδυναμεί με τη νομοθέτηση και την εφαρμογή του.Αυτή τη δουλειά ανέλαβε ο Παπασταύρου…”

Και προσθέτει:

“Για τριάντα μήνες βρέθηκε στο επίκεντρο μιας αδιάκοπης διαπραγμάτευσης…”

Και πιο κάτω γράφει:

“…Εν τω μεταξύ η λίστα Λαγκάρντ που σιγόβραζε(σ.σ.με απορία:δίπλα στο χαβιάρι;στις φακές;)από το τέλος του 2012 άρχισε τώρα να κοχλάζει…”

Αυτά τα προβλήματα είχε ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς,ο οποίος έγινε πρωθυπουργός υποσχόμενος ότι μνημόνια τέλος.

Αλήθεια τι κάνει ένας πρωθυπουργός όταν η Μέρκελ του λέει “δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα” και του ζητεί υπογραφή στα μνημόνια;

Πιθανές απαντήσεις:

Αλλος παραιτείται.Αλλος φωνάζει τον Παπασταύρου και προχωρά.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δεν θέώρησε ότι πρέπει να αναφερθεί στο ρεπορτάζ αυτό και στον τότε πρόεδρο της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα.

Στο βιβλίο του ο Ομπάμα γράφει ότι έχασε τον ύπνο του εκείνη την περίοδο γιατί οι Γερμανοί ήθελαν να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ και πολλά άλλα.

Και λέει πως ο ίδιος και με τον υπουργό οικονομικων έβαλαν ουσιαστικό βέτο στα γερμανικά αυτά σχέδια.Και έτσι έκαναν πίσω “οι γερμανοί που εξηγούσαν στην Ελλάδα…”

Ο Ομπάμα δεν λέει λέξη ούτε για τον Σαμαρά,ούτε για τον πρώτο των πρώτων Παπασταύρου που εκείνους τους 30 μήνες τα πέτυχε όλα,ώστε να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα…

Είναι ο ίδιος Ομπάμα που ήρθε στην Ελλάδα τότε ακριβώς και έπλεξε το εγκώμιο στον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο,τον πολιτικό που μάχεται διαρκώς για να υποχρεωθεί η Γερμανία να μας δώσει τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που χρωστάει από αποζημιώσεις και δάνεια και να πάψει να μας δίνει μαθήματα οικονομικής διαχείρισης και …γλώσσας,την οποία πρέπει να μιλάμε.

Ψαξαμε να βρούμε δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Σαμαρά για τις οφειλές της Γερμανίας και βρήκαμε,προς το παρόν,το εξής δημοσίευμα στο capital.gr:

“Με συγκεκριμένους αριθμούς περιγράφει αρθρογράφος της εφημερίδας Tagesspiegel τα δεινά που προκάλεσαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. 

“Καμιά άλλη χώρα κατοχής όπως η Γερμανία δεν κατέστρεψε τόσο, όσο την Ελλάδα. 130.000 άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, εκτελέστηκαν ως αντίποινα για τις επιθέσεις των ανταρτών. 70.000 Εβραίοι οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, 300.000 έπαθαν κρυοπαγήματα και πείνασαν, επειδή οι Γερμανοί κατέσχεσαν τρόφιμα και καύσιμα. Το 50% των υποδομών της χώρας και το 75% της βιομηχανίας καταστράφηκαν”, επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην εφημερίδα.

Στο άρθρο περιγράφεται το δίλημμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. «Σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση παραιτηθεί από τις αξιώσεις, τότε στην Ελλάδα θα προκαλούνταν κύματα αγανάκτησης. Από την άλλη πλευρά, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει να επιβαρύνει τις σχέσεις του με την Μέρκελ, τις οποίες με τόσο κόπο αποκατέστησε τελευταία, ζητώντας της δισεκατομμύρια ευρώ. Η άποψη ότι με αυτό το ποσό θα μπορούσε να ξεπληρώσει η χώρα μεγάλο μέρος τους δημόσιου χρέους της είναι ελκυστική, αλλά ελάχιστα ρεαλιστική. Τη στιγμή μάλιστα που όλες οι μεχρι τώρα προσπάθειες διεκδίκησης αποζημιώσεων με αγωγές Ελλήνων ενώπιων γερμανικών, ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων, έχουν αποτύχει. Η ελληνική κυβέρνηση σπρώχνει μακριά αυτό το ευαίσθητο θέμα. Μετά το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα ζητήσει την άποψη των νομικών του κράτους. Θα κρατήσει σε μάκρος η υπόθεση και θα πρέπει να κρατήσει», καταλήγει η εφημερίδα.

Μακάρι να έχει κάνει δηλώσεις διεκδίκησης και ο Αντ.Σαμαράς (και ο συμμαθητής του Στ.Παπασταύρου στην πέμπτη δημοτικού του Κολλεγίου…)και να τις βρούμε και να τις βάλουμε δίπλα στη σωρεία εκείνων που έκανε ο Προκόπης Παυλόπουλος,ο οποίος τελείωσε το Λύκειο Παραλίας Καλαμάτας.

Ελπίζουμε επίσης να δούμε και βιβλίο του Αντώνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη για όλα αυτά.

Προς το παρόν ο Ακαδημαϊκός Προκόπης Παυλόπουλος κόντρα σε όλα αυτά γράφει βιβλία για την(θυμηθείτε τι γράφει ο Εκόνομιστ)…δημοκρατία διαχρονικά.

 

 

Στο νέο του αυτό βιβλίο  “θεσμικά κληροδοτήματα της ρωμαϊκής res pumlica στη συγχρονη Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία”ο Προκόπης Παυλόπουλος επισημαίνει  το
θεσμικοπολιτικό «DNA» της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας .

Και εξηγεί ότι αυτό αντλεί ακόμη
«γονιδιακές» καταβολές από την «Res Publica» της μετά τον Οκταβιανό
Αύγουστο περιόδου της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αν αποτιμήσει κανείς,
βεβαίως στο επιβαλλόμενο ιστορικό βάθος, τα βασικά στοιχεία του σύγχρονου
Κράτους υπό το οργανωτικό σύστημα της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας.
Προς αυτή την κατεύθυνση προεξάρχουν τα στοιχεία του νομικού προσώπου
του Δημοσίου, ως «επικέντρου» της κρατικής οργάνωσης, και των δύο στενώς
συνδεόμενων με την ιδιοσυστασία του θεσμικών οντοτήτων: Του Νόμου, ως
μέσου κανονιστικής ρύθμισης των σχέσεων εντός του κοινωνικού συνόλου
και του Δημόσιου Συμφέροντος, ως καθοριστικής σημασίας νομικού
υποστρώματος της κρατικής δράσης στο σύνολό της. Οι ως άνω διευκρινίσεις
προκαθορίζουν, κατά κάποιο τρόπο, και τα δύο κεφάλαια, τα οποία συνθέτουν
την επιχειρούμενη από τον συγγραφέα ανάδειξη ορισμένων καίριων στοιχείων
της «κληρονομιάς» που άφησε η «Res Publica» στην σύγχρονη
Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία. Στο πρώτο κεφάλαιο καταγράφεται η
ιστορική «ωρίμανση» της «Res Publica». Στο δε δεύτερο κεφάλαιο
παρατίθενται τα «essentialia negotii» του θεσμικού «πυρήνα» της «Res
Publica».

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Νάχαμε 10 Παπασταύρους;Νάχαμε 11,12;Η μήπως μας φτάνει ο ένας;