Αρχική Ελλαδα Nικολόπουλος:Σταυρώνουν τον ελληνικό λαό και τον αλείφουν μέλι…

Nικολόπουλος:Σταυρώνουν τον ελληνικό λαό και τον αλείφουν μέλι…

23

 

Γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος

Προέδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας

Ο Τόμας Φρίντμαν είναι μια παγκόσμιου κύρους προσωπικότητα στον Οικονομικό τομέα και αρθρογράφος οικονομικών αξιολογήσεων στους παγκόσμιου κύρους New York Times.

Οπως έγραψε πρόσφατα ο Φρίντμαν,ο Οίκος Αξιολόγησης Moody’s, και οι ΗΠΑ είναι οι δυο υπερδυνάμεις στον οικονομικό αυτό τομέα.

Ο Οίκος Moody’s δεν έδωσε επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα στις 13 Μαρτίου 2024 διότι μεταξύ άλλων επισημαίνει στην έκθεσή του,έκτασης 46 σελίδων για την Ελλάδα,ότι“υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι πιθανή μια διαρκής, ουσιαστική επιδείνωση της δημοσιονομικής θέσης της κυβέρνησης, ενδεχομένως σε συνδυασμό με μια απότομη επιδείνωση της υγείας του τραπεζικού τομέα, θα προκαλούσαν αρνητική δράση αξιολόγησης. Μια κλιμάκωση της γεωπολιτικής κατάστασης στην Ευρώπη με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ θα οδηγούσε επίσης πιθανότατα σε πτωτικές πιέσεις στην αξιολόγηση.”

Γράφει κι άλλα πολλά,εντελώς αντίθετα από τα φληναφήματα και τα ψευδολογήματα με τα οποία η κυβέρνηση και υπουργοί της και παπαγαλάκια είχαν κατακλύσει την κοινή γνώμη μέχρι τη δημοσίευση της έκθεσης.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στα άλματα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να γίνει κράτος Δικαίου,απαραίτητη προυπόθεση για να γίνουν σοβαρές ξένες επενδύσεις .

Θεωρούσαν σίγουρο στην Κυβέρνηση ότι θα πάρουν την επενδυτική βαθμίδα και το θεωρούσαν κρίσιμο για την προεκλογική τους προπαγάνδα.Ηταν έτοιμοι να αναγγείλουν ότι οι Ελληνες “θα πνιγούν στο τάληρο” στους αμέσους επόμενους μήνες και άρα με αυτές τις υποσχέσεις ανέμεναν να αντιστρέψουν το κακό κλίμα από την κυβερνητική διαφθορά που κατέκλυσε την κοινωνία και όχι μόνο με αφορμή τις κυβερνητικές αθλιότητες στην συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών,του εγκλήματος των υποκλοπών κλπ

Τώρα έθεσαν σε λειτουργία το πλαν Β:

Να εξαφανίσουν την άρνηση των υπερδυνάμεων (ΗΠΑ και Moody’s ταυτίζονται ουσιαστικά)να εμπιστευθούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη και να εξαφανίσουν και τον συσχετισμό που γίνεται στην έκθεση της  Moody,s με τις γεωπολιτικές πιέσεις,τις οποίες το δίδυμο Μητσοτάκη-Γεραπετρίτη χειρίζονται με τον χειρότερο τρόπο.

Προσπαθούν να καλλιεργήσουν την εντύπωση ότι η επενδυτική βαθμίδα…δόθηκε.

Από τα “τσικό”.Δηλαδή Οίκους,τους οποίους κανείς σοβαρός επενδυτής δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη,αν δεν έχει και την συμφωνία της Moody’s.

Aκόμα και η S&P, απο μόνη της δεν φτάνει και αυτό αποδείχθηκε διότι ναι μεν τον περασμένο Οκτώβριο έδωσε αναβάθμιση στην Ελλάδα,αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για την Moody’s και τις ΗΠΑ.

Η ελπίδα για να λάβει η Ελλάδα επενδυτική βαθμίδα από τις υπερδυνάμεις αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Αναμφισβητητα η οικονομική πορεία της Ελλάδας από την κρίση χρέους προς την ανάκαμψη είναι ένα θέμα που προκαλεί έντονο ενδιαφέρον και συζήτηση.

Οι αντιφάσεις,οι πιέσεις και οι σκοπιμότητες είναι αδιαμφισβήτητες.

Η Γερμανία των Σόϊμπλε-Μέρκελ λόγου χάριν ήθελαν να σύρουν την Ελλάδα στα τάρταρα της χρεοκοπίας για να απαλλαγούν οριστικά απο τον βραχνά του δικού τους χρέους έναντι της Ελλάδας.Κατά τους μετριότερους υπολογισμούς της Ελληνικής επιτροπής Καρακούση η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα τουλάχιστον 270 δις ευρώ. Κατά τους υπολογισμούς της γαλλικής κυβέρνησης (επιτροπή Ντελπλά) το γερμανικό χρέος στην Ελλάδα είναι στα 575 δισεκατομμυρια ευρώ.

Την ύπαρξη του χρέους επισημοποίησε με τον πιο κατηγορηματικό και θεσμικό τρόπο ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στο βιβλίο του πρώην προέδρου Ομπάμα αποκαλύπτεται ο γερμανικός (Σόϊμπλε-Μέρκελ)σχεδιασμός για χρεοκοπία της Ελλάδας με εκβιαζόμενο ακόλουθο τον τραγικό “Σαλονικιό”Σαρκοζί.

Με την έλευση του ΔΝΤ η Ελλάδα μπήκε σε σκληρότατα προγράμματα,αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν με τον γερμανικό σχεδιασμό (GREXIT) και χωρίς το ΔΝΤ η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε οριστικά και αμετάκλητα.

Αυτά τα κοινά προγράμματα ΔΝΤ και τρόϊκας πάντως δημιουργησαν τραγέλαφο και φανέρωσαν τις σκοπιμότητες.Και τα ερωτηματα ρητορικά και αμείλικτα:

Πώς με εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ λιγότερα δημοσίου χρέους έσυραν την Ελλάδα (στην οποία οι γερμανοί χρωστούν εκατοντάδες δισεκατομμύρια) στο ΔΝΤ ενώ σήμερα, με εκατοντάδες περισσότερα δισεκατομμύρια χρέους, κάποιοι,έστω, Οίκοι ανεβάζουν την ελληνική εθνική οικονομία της στην επενδυτική βαθμίδα;

Πως η Ελλάδα,μπορεί να αναβαθμίζεται σε επενδυτική βαθμίδα, παρά το γεγονός ότι το δημόσιο χρέος παραμένει σε υψηλά επίπεδα;

Η είσοδος της Ελλάδας στην τρόϊκα το 2010 ήταν αποτέλεσμα μιας σειράς παραγόντων, όπως η παγκόσμια οικονομική ύφεση, δομικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, και η “αποκάλυψη” ότι στατιστικά στοιχεία για το δημόσιο χρέος είχαν δήθεν δηλωθεί χαμηλότερα…

Η χρεοκοπία και η ένταξη στα μνημόνια οδήγησαν σε κατάρρευση της οικονομίας και σε απώλεια πάνω από το 25% του ΑΕΠ.Και σε μεγάλη ενίσχυση των…γερμανικών Τραπεζών!!!

Όταν η Ελλάδα μπήκε στην τρόϊκα το 2010, χρωστούσε περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ και τώρα, που … «θριαμβεύει» , το δημόσιο χρέος της ανήλθε στο τέλος του 2023 σε 356,695 δισ. ευρώ ή 161,9% του ΑΕΠ.

Η ανάπτυξη της χώρας, παρόλο που βοηθά στη μείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ, πανομολογείται πως δεν είναι αρκετή για να επιτύχει μια σταθερή και βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, έχοντας επίγνωση της αβάσταχτης οικονομικής ασφυξίας που βιώνει το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής οικονομιας, έχει τονίσει «πάλιν και πολλάκις» την ανάγκη για πολιτικές που θα προστατεύουν τους ευάλωτους πολίτες και θα προωθούν την ανάπτυξη.

Η πρόκληση για την Ελλάδα είναι να συνεχίσει την αναδιάρθρωση της οικονομίας της, να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα, να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που θα προσελκύει επενδύσεις αλλά συνάμα θα ενδυναμώνει τις δομές του κοινωνικού κράτους, του Εθνικού Συστήματος Υγείας, της Δωρεάν Παιδείας κ.ο.κ. Η αναβάθμιση της οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα ότε και αν έλθει απο τις υπερδυνάμεις θα είναι ένα θετικό βήμα, αλλά η διαδρομή προς την πλήρη ανάκαμψη απαιτεί συνεχή προσπάθεια και γενναίες κοινωνικές πολιτικές υπέρ των αδυνάτων.

Η τραγική εξαθλίωση που βιώνει ο ελληνικός λαός είναι ένα σύνθετο και πολυεπίπεδο φαινόμενο, αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής σκοπιμοτήτων που επιβλήθηκε από  Γερμανία και δορυφόρους της το 2010.

Η σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Η οικονομία να δείχνει στους πρόχειρους αναγνώστες ότι πηγαίνει καλά στους αριθμούς, αλλά παράλληλα να φτωχαίνει ο πληθυσμός!!! Η «ανάπτυξη» για την οποία γίνεται λόγος, δεν αφορά την ζωή των πολιτών αφού η διαβίωσή τους κινείται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.Ούτε τις κρατικές δομές (Υγεία,ασφάλεια,παιδεία κ.α.)που λειτουργούν με τον αθλιότερο τρόπο και πάντως εντελώς τρικοσμικό.

Με άλλα λόγια, η αναβάθμιση της επενδυτικής βαθμίδας της Ελλάδας αν έλθει τον Σεπτέμβριο θα μπορεί να φαίνεται θετική, από οικονομική άποψη, αλλά δεν θα αντικατοπτρίζει την πραγματική κατάσταση του λαού. Κάποιοι οικονομικοί δείκτες ενδεχομένως θα δείχνουν να ευημερούν, αλλά οι πολίτες εξακολουθούν σταθερά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όπως ανεργία, φτώχεια και ανασφάλεια.
Τα γεγονότα των ημερών καταδεικνύουν ότι την ώρα που οικονομικά σταυρώνουν τον ελληνικό λαό προσπαθούν με την προπαγάνδα να δείξουν το αντίθετο…Κάτι σαν να τον αλείφουν μέλι…

Αυτή η αντίφαση αποδεικνύει την ανάγκη για μια ολοκληρωμένη και δίκαιη προσέγγιση στην οικονομική πολιτική, που θα λαμβάνει υπόψη τόσο τα οικονομικά συμφέροντα, όσο και το κοινωνικό καλό.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να επιδιώξει την εξισορρόπηση μεταξύ της μείωσης του χρέους και της προώθησης της ανάπτυξης, με στόχο την επίτευξη μιας δίκαιης και ανθεκτικής οικονομίας για όλους τους πολίτες της.

Στις ευρωεκλογές θα κριθούν αυτές οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδήγησαν στην φτώχεια και την διάλυση του κοινωνικού κράτους. Οι αλαζόνες της πρασινο-κόκκινης – με ελάχιστο μπλε – διεφθαρμένης πολιτικής εξουσίας θα υποστούν το σοκ της «προσγείωσης» και θα είναι ένα σοκ αιφνιδιαστικό που θα προκαλέσει … ίλιγγο!

Οι δημοσκοπήσεις εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου θα καταδειχθούν για άλλη μια φορά «μαϊμουδίσιες»… Όπως στην Ευρώπη, έτσι και στην Ελλάδα, θα τερματιστεί ο ανίερος μεγάλος συνασπισμός της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ του καθεστώτος της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ και της ατζέντας WOKE που ιστορικά κυριαρχούσε στην ευρωπαϊκή πολιτική.

Αντ’ αυτού, θα δημιουργηθεί μια ισχυρή ΔΕΞΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που θα κατέχει τις κορυφαίες θέσεις και επιτέλους θα αλλάξει την πολιτική ρότα προς όφελος των πολλών, των αδύνατων, προς όφελος της απαιτούμενης ισορροπίας ανάμεσα στους ψυχρούς αριθμούς και οικονομικούς δείκτες και τις ανάγκες και το αυτονόητο δικαίωμα των ανθρώπων, να ζουν, να εργάζονται και να διαβιούν αξιοπρεπώς ».