Αρχική Διεθνη Νταϊάνα:Αντί να πλένει πιάτα και να μεγαλώνει παιδιά,έψαχνε ποιά είναι στο κρεβάτι...

Νταϊάνα:Αντί να πλένει πιάτα και να μεγαλώνει παιδιά,έψαχνε ποιά είναι στο κρεβάτι με τον Κάρολο!

3890

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Τα διεθνή και “εγκυρα”MME ενημερώνουν την κοινή γνώμη ότι έφτασε πια η εποχή που οι μεγάλες χώρες θα επιβάλλουν διεθνώς ένα ενιαίο φορολογικό-δημοσιονομικό σύστημα για ναη μην γίνονται τα φοβερά οικονομικά παιχνίδια με τις τεράστιες πολυεθνικές εταιρείες κλπ.Αμποτε…

Στις μεγάλες χώρες συγκαταλέγονται και η Βρετανία των 7 πλουσιότερων χωρών και η Ινδία τους ενός και πλέον δις κατοίκων-πολιτών.Η Βρετανία διοικείται από την τεράστια πολυεθνική που λέγεται “ΜΟΝΑΡΧΙΑ-ΜΠΑΚΙΓΧΑΜ ΑΕ”Εγγυημένα εισοδήματα,εγγυημένα τα πάντα τόσο ώστε ο Φίλιππος άφησε πεθαίνοντας ένα “πουρμπουάρ” των 35-37 εκατομμυρίων ευρώ στους τρεις “υπασπιστές” του που τον πρόσεχαν ως το τέλος.

Η Ινδία ,μέλος της Κοινοπολιτείας,διοικείται από…μόνη της!Εχει και πρωθυπουργό και υπουργούς.Το αποτέλεσμα αυτής της διακυβέρνησης είναι να θεωρείται φυσιολογικό ότι αν ένα κορίτσι σντισταθεί στις σεξουαλικές ορέξεις περαστικού και θα τη βιάσει και θα την σκοτώσει,αν τον δάγκωσε κάπου …νόμιμα!

Υπάρχει νόμος για τους βιασμούς κλπ ,αλλά είναι σαν και αυτούς τους ελληνικούς που λένε ότι στο ίδιο δικαστήριο με τον ίδιο νόμο δικάζεται και ο πολίτης-κλέφτης και ο υπουργός κλέφτης.Αλλά ξέρουμε ότι αυτό είναι μόνο στα χαρτιά.Και στη χώρα μας ο πολίτης είναι  in res(m),όπως και στην Ινδία.Ο πολιτικός είναι in personam και στην πράξη δεν έχει καμία σχέση με τον πολίτη.

Τα διεθνή ΜΜΕ δεν μετέδωσαν ως τώρα καμία είδηση ότι στις μεγάλες αυτές χώρες,όπως η Ινδία,η Βραζιλία,η Κινα και μικρότερες θα επιβληθεί ένας νόμος που θα λέει ότι και τα νεαρά κορίτσια και οι γυναίκες είναι …άνθρωποι σαν τους …άνδρες.Θα μείνουν για πολύ ακόμα…res,δηλαδή πράγματα,αντικείμενα.

Ετσι τα διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν χωρίς κανένα αρνητικό σχόλιο της εξής είδηση.

Στο Ουτάρ Πραντές της Ινδίας γινόταν γάμος.Η νεαρή,κάτω των 16 ετών νύφη έπαθε έμφραγμα(;) και πέθανε την ώρα της τελετής.Αμέσως έβαλαν τη νεκρή νυφούλα σε διπλανό δωμάτιο και οι δυο οικογένειες έκαναν “σύσκεψη”.Υστερα πήγαν οι γυναίκες,έβγαλαν το νυφικό απο την 16χρονη,κάλεσαν την μικρότερη αδελφή της και της έδωσαν εντολή να γδυθεί και να φορέσει το νυφικό.Ενημέρωσαν και τον νεαρό γαμπρό και αφήνοντας τη νεκρή στο διπλανό δωμάτιο ο γάμος συνεχίστηκε με νύφη την μικρότερη αδελφή.

Εχει καμία σημασία,αν την (τον)ρώτησαν και η απάντηση ήταν “δέχομαι”;

Η Ινδία είναι ,λέει, πολύ προηγμένη επιστημονικά χώρα.Και είναι χέρι-χέρι με την Βρετανία

Αυτήν που έχει το παλάτι με διάδοχο τον Κάρολο.Αυτόν που τα είχε και τα χάλασε με την Καμίλα η οποία τα έφτιαξε με εκείνον (Μπόουλς)που τα είχε με την Άννα, αδελφή του Καρόλου ,ο οποίος μετά τα έφτιαξε με την μεγάλη κόρη των (λόρδου)Σπένσερ ,αλλά μετά αυτή δεν του πολυάρεσε  και (κάνουμε σύνταξη που δίδαξε ο γνωστός…πρώην πρόεδρος του Εδεσσαϊκού) τα έφτιαξε με την μικρότερη αδελφή της που ήταν και ο παρθενικός της δεσμός και δεν είχε συμπληρώσει τα 18 της χρόνια.Αλλά και αυτή η μικρή (Νταϊάνα τη λέγανε) έμεινε έγκυος και δεν του πολυάρεσε και τα έφτιαξε πάλι με την Καμίλα που είχε παντρευτεί αυτόν που είχε πρώτα και τον είχε χωρίσει η αδελφή του Καρόλου…Ουφ!Τη θυμηθήκαμε την αλυσσίδα!

Αυτή η Νταίάνα έγινε πολύ δημοφιλής,διότι ο κόσμος είναι ηλίθιος και δεν καταλαβαίνει ότι ένας  βασιλόπαις δεν είναι res αλλά personam και αφού είναι έτσι δικαιούται να έχει δεσμό ανεμπόδιστα και στο γάμο και η συζυγός του πού και τιμής τη που την έβαλαν στο παλάτι.Δεν δικαιούται να ψάχνει την ερωμένη και πού περισσότερο να έχει και αντιρρήσεις και να ψάξει να βρεί ηρεμία σε κάποιον άλλο.Παρθένα την πήραν,παρθένα έπρεπε να μείνει ντε…Γέννησε παιδιά τι άλλο ήθελε;Να κάτσει να μεγαλώσει τα παιδιά της και να πλένει τα πιάτα της…Δημοφιλία ήθελε;κυνηγητό της έπρεπε!Και “υπάρχουν και ατυχήματα”,όπως έλεγε ο Αλ Καπόνε στο Σικάγο όταν του έλεγαν ότι ένας που του αντιστεκόταν έπεσε απο γέφυρα ή τον χτύπησε αυτοκίνητο.

Την χτύπησε αυτοκίνητο.Στα 25 χρόνια όλα πια παραγράφονται.Και το έγκυρο BBC αλλάζει  στάση καθώς πλησιάζει στη βασιλεία ο γυιός της Νταϊάνα.Και πρέπει όλα να ξεπλυθούν και να φανεί ότι το παλάτι ήταν πεντακάθαρο.Η Νταϊάνα είχε μια “παραμυθένια τύχη” και ένας παλιοδημοσιογράφος έδινε πλαστά στοιχεία που κακολογούσαν το υπέροχο Παλάτι.Και παρασύρθηκε και η άτυχη Νταϊάνα,Θεός σχωρέστην,αφού πια όλο το Παλάτι τη συγχώρεσε…Μετά θάνατον συγχώρεση δεν κοστίζει δα…

Με ποιά αφορμή τα γράψαμε αυτά;

Με αφορμή τη χθεσινή είδηση για την πατ κιουτ αντικατάσταση της μιας αδελφής από την άλλη στην καρδιά και στο κρεβάτι του γαμπρού στην Ινδία.Και με το κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την περασμένη Κυριακή για την  άμυαλη θεατρίνα,υπολογίστρια Νταϊάνα και τους …άνδρες της.

Πριν το διαβάσετε σας βάζουμε το ερώτημα να το απαντήσετε στο τέλος της ανάγνωσης.Αν ήταν κόρη σας θα προυπογράφατε αυτό το κείμενο;

“Η Νταϊάνα και οι άνδρες της

21 Νοεμβρίου 1995. H τηλεοπτική συνέντευξη της Νταϊάνα στον δημοσιoγράφο του BBC Μάρτιν Μπασίρ, πρώτο θέμα στις βρετανικές εφημερίδες.

Ελεάννα Βλαστού

30.05.2021 • 20:59

Κάποιοι θυμόμαστε με ενάργεια ακόμα και πού καθόμασταν το 1995 όταν αντικρίσαμε στην οθόνη την πριγκίπισσα της Ουαλλίας να συνομιλεί, για πρώτη και τελευταία φορά, ζωντανά από το παλάτι του Κένσιγκτον με τον άγνωστο μέχρι τότε δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ. Μία συνέντευξη ορόσημο τόσο για το BBC όσο και για το παλάτι και τα 23 εκατ. θεατών στην Αγγλία. Το μαύρο σακάκι και το έντονο μαύρο μολύβι στα μάτια δήλωνε δυναμικότητα. Το υγρό γαλανό βλέμμα να περιφέρεται, εν χορώ με τη φράντζα, προς τα αριστερά για να χαμηλώσει συμπαρασύροντας το πιγούνι πριν στυλωθεί, έμπλεο συναισθήματος, στον συνομιλητή. Η έκφραση έκανε όλη τη δουλειά. Δήλωνε ευαλωτότητα. Στρογγυλεμμένα σύμφωνα, απουσία σύσπασης του προσώπου –αποκλειστική ειδικότης του αγγλικού άπερ κλας– με την κίνηση να διοχετεύεται στα χείλη. Η χαρακτηριστική παρακλητική φωνή να ξεχύνεται με σιγουριά. Η Νταϊάνα.Χαρισματική εισηγήτρια της «προσωπικής αλήθειας», εμπνεύστρια των εν οίκω που δημοσιοποιούνται, πρωτοπόρος χρήστρια μιας προσωπικής πλατφόρμας που εξέπεμπε παγκοσμίως. Αδιανόητα καλή στην επικοινωνία. Τόσο που ο κόσμος μετακινήθηκε και πλέον κοιτάει προς τα εκεί όπου έδειχνε, στην κουλτούρα των σελέμπριτι.

Φωτογραφίες.Αριστερά η πρώην ,δεξιά η επόμενη που ήταν και …πιο πρώην!

Ποιος ήταν, όμως, ο 33χρονος Μάρτιν Μπασίρ που του χάρισε τις καλύτερες ατάκες, προικίζοντάς τον με αναγνωρισιμότητα, καριέρα και δημοσιογραφικά βραβεία; Πώς βρήκε τον τρόπο να παρακάμψει ουρές χιλιομέτρων, των εκατοντάδων δημοσιογράφων, που εκλιπαρούσαν για μια συνέντευξη με την προσφάτως χωρισμένη πριγκίπισσα;. Προσέγγισε τον αδελφό της. Επεισε πρώτα τον συγγενή που τον οδήγησε σε εκείνη. Με δόλωμα πλαστογραφημένα τεκμήρια από κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών από τις μυστικές υπηρεσίες στο προσωπικό της, κίβδηλα χαρτιά από νοσοκομεία για τη διακοπή εγκυμοσύνης της νταντάς που κυοφορούσε το παιδί του Καρόλου και ανυπόστατες εικασίες για παγιδευμένες τηλεφωνικές γραμμές. Επαιξε δόλια με τις ανασφάλειες, τις υποψίες και τις αγωνίες της και κέρδισε.

Είκοσι πέντε χρόνια μετά το σοκ της συνέντευξης, που έσπρωξε τη βασίλισσα εκείνα τα Χριστούγεννα να επιλέξει αντίπαλο κανάλι για το καθιερωμένο διάγγελμα, έρχεται στην επιφάνεια έρευνα που δείχνει ότι το BBC ευλόγησε τον τρόπο καθώς τον γνώριζε και τον αποσιώπησε. Ο δημοσιογράφος ξηλώνεται παραιτούμενος, ο γενικός διευθυντής παραιτείται απολογούμενος, ο αδελφός της τραβάει μια νοητή γραμμή συσχετίζοντας το γεγονός με τη γέφυρα Αλμά και τον θάνατό της. Ο νεότερος γιος μιλάει για κουλτούρα εκμετάλλευσης των μίντια. Ο μεγάλος, με ελεγχόμενο θυμό, κρίνει παράνομη τη συνέντευξη. Προτείνει να μην ξαναπροβληθεί, καθώς διαιωνίζει μια λανθασμένη αφήγηση που συνέβαλε στην επιδείνωση των σχέσεων των γονιών του, στους φόβους, στην απομόνωση και στην παράνοια της μητέρας του.

Φωτογραφίες:Αριστερά με την Καμίλα,δεξιά στο BBC.Την ήξερε και την …κάρφωσε!Ε δεν έπρεπε να την παντρευτεί ο Κάρολος να της φτιάξει(της Καμίλας)τη διάθεση;

 

Εχουμε έναν ανήθικο δημοσιογράφο αλλά κι έναν απρόσβλητο δημόσιο οργανισμό που σχηματίζει την εθνική ταυτότητα κουνώντας συνέχεια το δάχτυλο για την ηθική του ανωτερότητα, το BBC. Με 20.000 υπαλλήλους και εγγυημένα έσοδα 3,5 δισ. τον χρόνο και το πάγιο μάθημα-μότο προς τους δημοσιογράφους, «αμεροληψία δεν σημαίνει αντικειμενικότητα και ουδετερότητα παρόλο που εμπεριέχει και τα δύο». Ναι, ξέρουμε, αν και υπάρχει πιο απλός τρόπος να ειπωθεί: αμεροληψία σημαίνει να συνυπολογίζεις όλες τις οπτικές γωνίες. Ευχαριστούμε τον οργανισμό «εμείς ξέρουμε καλύτερα» για τη διδακτέα ύλη. Υπάρχουν όμως και οι βασικές ηθικές αρχές. Που παραβιάζονται. Κραυγαλέα στην περίπτωση του παρουσιαστή παιδικής εκπομπής Τζίμι Σάβιλ, όταν ασελγούσε επί δεκαετίες σε κάθε καμαρίνι, σε κάθε γραφείο, σε κάθε διάδρομο του σταθμού με 72 παιδιά. Τότε αδιαφόρησαν και το 2016 που γνωστοποιήθηκε απλώς το συγκάλυψαν. Υποβάθμισαν το μεγαλύτερο σκάνδαλο θεσμοθετημένων βιασμών.
Οτιδήποτε ειπώθηκε σε αυτή την εκπομπή, βουλιμία, κατάθλιψη, αυτοτραυματισμοί, το περίφημο «είμαστε τρεις σε αυτόν τον γάμο, υπήρχε συνωστισμός», «θα ήθελα να είμαι η βασίλισσα της καρδιάς» ήταν υπολογισμένα σε βάθος. Ο,τι υπονοήθηκε με τη βοήθεια της εμφάνισης –κατάλληλης για κηδεία–, του μεϊκάπ και των παύσεων ήταν προβαρισμένα στην εντέλεια. Ολα ενορχηστρωμένα για να ασκήσουν τη μέγιστη ισχύ. Αυτό που η Νταϊάνα δεν υπολόγισε ήταν τα παιδιά της. Τον σαστισμένο 13χρονο Ουίλιαμ στο οικοτροφείο να παρακολουθεί τη μητέρα του μόνος στο γραφείο του διευθυντή. Ηταν μια γυναίκα πληγωμένη, προδομένη, πανέτοιμη για εκδίκηση. Δεν κρατιόταν να μιλήσει. Εάν δεν ήταν ο Μπασίρ, θα ήταν κάποιος άλλος. Η Νταϊάνα ήθελε να ξαναπροσδιορίσει τον εαυτό της. Ως θύμα, αλλά και ως ενήλικη δυνατή, θαρραλέα, που αποφάσισε να μιλήσει εύγλωττα και καθαρτήρια δημοσίως.

Φωτογραφιες:Δεξιά με τη Νταϊάνα.Αριστερά με την αδελφή της.Ε…άντρας είναι….Τι νάκανε;

Οι άνδρες της ζωής της επιλέγουν να τη βλέπουν ακόμη ως 34χρονο ανήμπορο έρμαιο. Θέλουν να κλείσουν τον ήχο. Να ακυρώσουν μια συνέντευξη που σήμαινε πολλά για εκείνη. Ο αδελφός από τύψεις, τα παιδιά από στεναχώρια, όλοι επειδή θεωρούν ότι απέτυχαν να την προστατεύσουν ενόσω εκείνη ήθελε να αναλάβει τον έλεγχο της ζωής της. Τίποτα δεν συνδέει το ΒΒC με την παρισινή σήραγγα και τίποτα τη συνέντευξη με τον ήδη διαλυμένο γάμο της.

* Η κ. Ελεάννα Βλαστού είναι συγγραφέας και ζει στο Λονδίνο.”

Το διαβάσατε το κείμενο;Αν ναι,καλή…χώνεψη!