Αρχική Ελλαδα Ιδού ποιοί είχαν και έχουν συμφέρον δισεκατομμυρίων να γίνει “πτώμα” και...

Ιδού ποιοί είχαν και έχουν συμφέρον δισεκατομμυρίων να γίνει “πτώμα” και καταστροφέας η “ΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ” δηλαδή η “ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ

4351

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Αμέσως απο κάτω βλέπετε ένα δημοσίευμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με ημερομηνία 21 Γενάρη 2022.

Το ΤΑΙΠΕΔ καλεί σε προσφορές για την χρυσοτόκο όρνιθα της σύγχρονης Ελλάδας.Την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ.Την “οδό της κερδοσκοπίας”όπως την αποκαλούν ορισμένοι.

Τα στοιχεία που δημοσιεύονται κατά καιρούς δείχνουν ότι είναι ένα χρυσωρυχείο και τα κέρδη είναι ασύλληπτα,αφού υπερέβη κατά πολύ τις αρχικές προσδοκίες κερδών, με τις οποίες ξεκίνησε.

Και τότε,στην αρχή λειτουργίας, υπολόγιζαν πολλοί ότι πολύ σύντομα τα κέρδη θα “σβήσουν” τα έξοδα των κατασκευαστών-εκμεταλλευτών της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ, αφού οι διελεύσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν θεαματικά και αλματωδώς.

Υπουργοί αρμόδιοι μας είπαν έγκαιρα ότι η σύμβαση με την οποία κατοχυρώθηκε ως εκμεταλλευτής της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ το “μπομπολιστάν” ήταν τόσο περίπλοκη και σύνθετη που δεν θα περνούσε γρήγορα στα δημόσια ταμεία,όπως διακήρυξαν οι κρατικοί αξιωματούχοι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια όσων έβλεπαν εξαρχής τεράστια και αδικαιολόγητα κέρδη μιας ιδιωτικής εταιρείας ,η οποία τότε διέθετε και ΜΜΕ και ήταν παντοδύναμη.

Πράγματι πέρασαν 23 χρόνια και η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ παρέμεινε στα ίδια χέρια.

Το “Μπομπολιστάν” και τα διαπλεκόμενα έπεσαν,παρότι “γάτες Ιμαλαϊων” στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ.Γιαυτό θρηνεί ο Πρετεντέρης στην αγκαλιά του Αδων…,συγνώμη με τα πύρινα άρθρα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα από τις ανιδιοτελείς επάλξεις του ΔΟΛ-ΔΟΜ.

Τρεις ακριβώς ημέρες πριν την έναρξη της χιονόπτωσης το Ταμείο που έχει στα χέρια του τη δημόσια περιουσία για να την αξιοποιήσει,το ΤΑΙΠΕΔ ,δημοσιεύει στην(που αλλού;)ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την προκήρυξη με την οποία καλούνται οι παλαιοί ιδιοκτήτες -εκμεταλλευτές και κάθε ενδιαφερόμενος να μετάσχουν σε διαγωνισμό για να συνεχίσουν να έχουν την χρυσοτόκο όρνιθα για άλλα 25 χρόνια.Την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ.

Αυτήν που “συντομα θα περνούσε στο κράτος και με τα έσοδα θα εξασφάλιζε πολύτιμους και σοβαρότατους οικονομικούς πόρους στο Δημόσιο Ταμείο”,ώστε να έχει να δώσει συντάξεις,να αγοράσει κρεβάτια στα νοσοκομεία,να πάρει στοιχειώδη μέτρα κοινωνικούς κράτους.Αυτά που δεν έχει ακόμα μετά τα πρώτα 23 χρόνια λειτουργίας της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ.

Δείτε την προκήρυξη πώλησης για 25 χρόνια του ΤΑΙΠΕΔ στις 21 Γενάρη 2022:

 

Θα σκεφτείτε ότι εμείς μπορεί να μιλάμε για χρυσοτόκο όρνιθα και στην πραγματικότητα να είναι έργο που δεν αφήνει κέρδη.

Την αμέσως επόμενη ημέρα,Σάββατο 22 Γενάρη 2022,δύο ημέρες πριν την χιονόπτωση επιπέδου της πλάκας για βόρεια Ευρώπη και Βόρεια Αμερική η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σαν έτοιμη απο καιρό δημοσιεύει ένα ρεπορτάζ ,σύμφωνα με το οποίο θα πάει κοντά στα δυο δισεκατομμύρια ευρώ το τίμημα του διαγωνισμού.Τεράστιο ποσό για αγορά και για να το πραγματοποιήσει κάποιος θα πρέπει να υπολογίζει ότι θα βγάλει τουλάχιστον τα τριπλάσια,τετραπλάσια κέρδη στην 25ετία.Δηλαδή κέρδη κοντά στα 6-8 δις στα 25 χρόνια,δηλαδή κοντά στα 300 με 400 εκατομμύρια το ΧΡΟΝΟ!!!

Σκεφτείτε μόνο ότι η κατασκευή ενός νοσοκομείου αρκετά μεγάλου κοστίζει χωρίς τον εξοπλισμό κοντά στα 20-25 εκατομμύρια ευρώ και γίνεται κατανοητό αν είναι χρυσοτόκος η “ΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ”,δηλαδή η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ και πόσα έσοδα στερούνται τα κρατικά κοινωνικά ταμεία.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ στις 22 Γενάρη 2022,δυο ημέρες πριν την έναρξη της χιονόπτωσης.

Κατά την διάρκεια αυτής της πολύ μέτριας για τα εξωτερικά δεδομένα χιονόπτωσης η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ έδειξε ότι από πλευράς οργάνωσης και αντανακλαστικών λειτουργίας είναι ένα πτώμα.

Ποιές θα είναι οι συνέπειες αυτής της εικόνας;

Ενας ανόητος και όχι πανούργος και με “μέσα”,εάν πήγαινε να αγοράσει την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ με αυτή την εικόνα πτώματος και καταστροφέα, θα έριχνε το τίμημα στα τάρταρα και θα την έπαιρνε “Κοψοχρονιά”.Και αμέσως μετά θα έβγαζε τα προαναφερόμενα δισεκατομμύρια…Τόσο απλά τα βλέπουμε εμείς οι άσχετοι…

Κρίνετε λοιπόν ρωτώντας κάποιον σχετικό και μην αρκείστε σε μας τους άσχετους,εάν και ποιοί είχαν και έχουν συμφέρον να συμβούν τα σημεία και τέρατα που συνέβησαν και πόσο σοβαρή είναι η αποζημίωση που λέει ότι θα δώσει η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ σε όσους εγκλωβίστηκαν.Δείτε το ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ στις 22/1/2022:

Υποψήφια για να πάρει την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ,την ΟΔΟ της ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ είναι φυσικά η παλαιά εταιρεία ,αλλά και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.Αυτή η ανερχόμενη εδώ και κάμποσα χρόνια εταιρεία,η οποία είχε την ευτυχία να την προτιμήσει και να αγοράσει για 400 χιλιάρικα στις 9 Απριλίου 2009 μια σπιταρώνα σε συγκρότημά της στο Μεταξουργείο η νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας και τότε δικαστίνα στο Συμβούλιο Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.Το συμβόλαιο έχει αριθμό 1619.

Η Αικατερίνη που αρέσκεται να φωτογραφίζεται και τυπικά και συνειρμικά με γάτες,ίσως πληροφορήθηκε ότι το ψάξαμε και το βρήκαμε το συμβόλαιο με την υποψήφια αγοράστρια της οδού της ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ,της εγνατίας και δεν συμμαζεύεται,όλως τυχαίως βεβαίως,βεβαίως φωτογραφήθηκε για την(ποιά άλλη;)ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σε σοκάκια του “φτωχού Μεταξουργείου”.

Αλήθεια γιατί δεν φωτογραφήθηκε στο εσωτερικό του κτηρίου που κατασκεύασε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και είναι το σπίτι της;

Δείτε την:

Πλάκα δεν θα έχει να πάρει την ΟΔΟ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ,την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ;

Παρέλκει να σημειώσουμε και πάλι ότι στην ευρεία οικογένεια της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανήκει και ο υπερυπουργός Γεραπετρίτης μέσω της συζύγου του…

Οι πληροφορίες ότι ο Γεραπετρίτης ήταν αυτός που εισηγήθηκε να διορίσει(μέσω εκλογής στη Βουλή ντεεε…) ο Κυριάκος την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ.Ο Κυριάκος την πρότεινε…

YΓ.Καλή απόλαυση της συζήτησης που αρχίζει σήμερα στη Βουλή με την πρόταση μομφής που υπέβαλε ο Αλ Τσίπρας στη Βουλή για τις αθλιότητες στην Αττική Οδό .Θα ακουστούν πολλά και έχουμε την περιέργεια αν θα ακουστούν και στοιχεία ,όπως αυτά στο ρεπορτάζ που μόλις διαβάσατε…