Αρχική Δικαιοσυνη Χαστούκι Εισαγγελέων σε Στουρνάρα και αιτημα για στοιχεία απο το FBI!

Χαστούκι Εισαγγελέων σε Στουρνάρα και αιτημα για στοιχεία απο το FBI!

1565

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Με κεραυνούς που θέτουν τεράστιο ηθικό θέμα για δημόσιο λειτουργό του ύψους του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας απαντά η Ενωση εισαγγελέων στην ιταμού κλίματος επίθεση του Γιάννη Στουρνάρα στους Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Η επίθεση(γράφουμε γιαυτή στο πρώτο μας θέμα) έγινε γιατί τόλμησαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς να καταγράψουν σε έγγραφο τι τους είπε ο μάρτυρας-κατηγορούμενος Μανιαδάκης.

Γράφει η Ενωση εισαγγελέων στην ανακοίνωσή της:

«Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εναντιώνεται στα δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν εισαγγελικούς λειτουργούς ως «ήδη κατηγορουμένους» για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι την ιδιότητα του κατηγορουμένου αποκτά μόνο εκείνος κατά του οποίου ο εισαγγελέας άσκησε ρητά την ποινική δίωξη ή εκείνος στον οποίο αποδίδεται αξιόποινη πράξη κατά το στάδιο της ανάκρισης. Τέτοιου είδους ανακριβείς χαρακτηρισμοί δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και βλάπτουν την απονομή της δικαιοσύνης».

Σε άλλη χώρα θα υπήρχε θέμα παραμονής του δημόσιου λειτουργού σε μια τόσο ευαίσθητη θέση,όπως του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας.

Εκεί πρέπει να βρίσκεται πρόσωπο που θα απολαμβάνει αποδοχής των πάντων…

 

Απο την άλλη πλευρά έγινε γνωστό ότι οι Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ.Ζαχαρής και Σοφουλάκης με έγγραφό τους ζητούν απο τους Αμερικανούς στοιχεία για τους μάρτυρες υπο προστασία,καταθέσεις τους και κάθε σχετικό.

Αυτονόητο είναι ότι ζητούν στοιχεία που είναι διαθέσιμα και όχι απόρρητα.Οι καταθέσεις θα δοθούν με τα ψευδώνυμα και όχι με πραγματικά ονόματα,ώστε να κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν.Για τον Μανιαδάκη ,είναι πια γνωστά απο τον ίδιο όλα τα στοιχεία του ως προστατευόμενου μάρτυρα,άρα δεν υπάρχει κίνδυνος να αποκαλυφθεί κάτι.

Αντίθετα απο την απάντηση των Αμερικανών θα αξιολογηθούν και οι δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών και άλλων παραγόντων που εδω και μήνες διατυμπανίζουν σε τηλεοράσεις και αλλού ότι ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τους υπο προστασία μάρτυρες με τα πραγματικά τους ονόματα.

Αν οι Αμερικανικές και οι όποιες άλλες Αρχές απαντήσουν ότι αυτά είναι απόρρητα,κάποιος θα παραβίασε το απόρρητο.Αν είναι διαθέσιμα ,τότε προς τι ο σάλος και η ταραχή;

Βέβαια το θέμα του απορρήτου για τους υπο προστασία μάρτυρες στην Ελλάδα προκαλεί θυμηδία και προβληματισμό για τον βαθμό παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης.Τα ονόματά τους δημοσιεύτηκαν ήδη “φάτσα-μπάλλα” και απο ΜΜΕ με αφορμές η προσχήματα τις δήθεν ανεξέλεγκτες και στην πραγματικότητα απόλυτα συντεταγμένες και στοχευμένες κραυγές του Άδωνη.

Η προστασία τους είναι ανέκδοτο σαν αυτό της προστασίας των δικαστικών.Οσοι εξ αυτών κάνουν σοβαρές έρευνες δέχονται παντοειδείς απειλές,βόμβες στα σπίτια τους,δημοσιεύματα που μοιάζουν εντελώς μαφιόζικα,υπονοούμενα της ίδιας κατηγορίας κλπ.

Αυτό συμβαίνει διότι η Πολιτεία,δηλαδή οι πολιτικοί,δηλαδή οι οιωνεί κατηγορούμενοι για την διαφθορά στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά θέλουν την προστασία και το “αδέκαστο” των δικαστικών λειτουργών και την αμεροληψία των ΜΜΕ…