Αρχική Διεθνη Κορονοϊός:Σκοτώνει διάσημους και εφήβους-απειλεί και τη Δημοκρατία!

Κορονοϊός:Σκοτώνει διάσημους και εφήβους-απειλεί και τη Δημοκρατία!

1277

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Εισαγωγή με την πιο συγκινητική είδηση: Στο Βέλγιο οι γιατροί πήγαν να βάλουν αναπνευστήρα σε μια Κυρία ετών 92.Εκείνη τους είπε: “Δώστε τον σε κάποιον νέο να γυρίσει στην οικογένειά του και στη ζωή”.Μετά δυο ημέρες η Κυρία εξέπνευσε…

Η Μεγάλη Βρετανία μπήκε στο κέντρο της καταιγίδας του κορονοϊού και οι νεκροί για πρώτη φορά πέρασαν τους 500 σε ένα 24ωρο.Μεταξύ αυτών και δυο έφηβοι,κάτω των 15 ετών και ένας διάσημος ηθοποιός,ο Αντριου Τζακ ,γνωστός για τον ρόλο του ως Major Caluan Ematt στο franchise «Star Wars» και ως σημαντικός δάσκαλος διαλέκτων του Χόλιγουντ. Ήταν 76 ετών.

Η εκπρόσωπος του, Τζιλ ΜακΚάλοου, επιβεβαίωσε τη θλιβερή είδηση με δήλωσή της στην εφημερίδα Evening Standard, αναφέροντας ότι ο Βρετανός ηθοποιός πέθανε την Τρίτη (31/3) στο Νοσοκομείο του Αγίου Πέτρου στο Σάρεϊ, στο Ηνωμένο Βασίλειο Δυστυχώς, η σύζυγός του, επίσης δασκάλα διαλέκτου, Γκαμπριέλ Ρότζερς, δεν μπορούσε να είναι μαζί του τις τελευταίες του στιγμές.

Η σύζυγός του, η οποία βρίσκεται σε καραντίνα στην Αυστραλία, δημοσίευσε στα social media: «Ο Άντριου Τζακ διαγνώστηκε με κορωνοϊό πριν από δύο ημέρες. Δεν είχε κανένα πόνο και έφυγε ειρηνικά γνωρίζοντας ότι η οικογένειά του ήταν σύσσωμη “μαζί” του».

Η εκπρόσωπός του δήλωσε ότι ο Τζακ Άντριου εξακολουθούσε να εργάζεται πριν από τον θάνατό του, πιο πρόσφατα στην επερχόμενη ταινία Batman του Ματ Ριβς με τον Ρόμπερτ Πάτινσον.(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στη Βρετανία ο Υπουργός Υγείας έκανε ανάλογες δηλώσεις με τον πρόεδρο Τράμπ περίπου σαν “ευτυχία” αν οι νεκροί  από κορονοϊό είναι κάτω από 20.000.Ακόμα ο αριθμός είναι κάτω των 3.000…

Η Βρετανία ,η Ιορδανία,η Ουγγαρία,η Σιγκαπούρη,η Κορέα ,το Ισραήλ,η Βολιβία,η Χιλή  είναι χώρες που αναφέρονται σε εκτενές ρεπορτάζ των “Νιου Γιόρκ Τάϊμς” ως χώρες ,όπου έχουν ληφθεί μέτρα που δεν θα μπορούσαν ποτέ να ισχύσουν σε δημοκρατικές περιόδους.

Στο άρθρο φιλοξενείται η διάχυτη ανησυχία δικηγόρων και οργανώσεων κατά πόσο αυτά θα χρησιμοποιηθούν στη βάση ενός μυστικού (προς το παρον) σχεδίου περιορισμού δημοκρατικών κατακτήσεων μετά την ύφεση της πανδημίας.

Οι πολιτικές παρενέργειες, οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν στη συνέχεια πολύ σημαντικές για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα φαίνονται ήδη έντονα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Κόντε σε συνέντευξή του σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο έριξε μια σφαλιάρα ξεγυρισμένη στην Μέρκελ και τον “αρχοντα του γερμανικού παρασκηνίου”Σόϊμπλε.

Κατήγγειλε σκληρά την άρνησή τους να εκδοθεί οικονομική βοήθεια με κορονο-ομόλογο λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “τώρα δεν γράφουμε εγχειρίδιο οικονομικής μελέτης”,αλλά σελίδες της Ιστορίας και της Ενωμένης Ευρώπης που απειλείται.

Τα όσα είπε τα έκανε πράξη δείχνοντας στα παγκόσμια ΜΜΕ συνεργεία …Ρώσων στρατιωτών να απολυμαίνουν νοσοκομεία,κτήρια ,δρόμους των ιταλικών πόλεων υπό τον τίτλο”Από τη Ρωσία με αγάπη”…

Η συνεισφορά-αντιστάθμισμα των Γερμανών ήταν να πάρουν 50 Ιταλούς ασθενείς σε γερμανικά νοσοκομεία…