Αρχική Γυναικα Γυναικεία η (ηθική) βάση στη Δικαιοσύνη

Γυναικεία η (ηθική) βάση στη Δικαιοσύνη

2222

 

  Πριν καμιά 30αριά χρόνια ο μακαρίτης καθηγητής  της Νομικής  Αλ.Κατσαντώνης είχε γράψει ένα άρθρο στον Ελεύθερο Τύπο με τίτλο “Οι δικάστριες”.
Αναφέρθηκε σε ορισμένες γυναίκες που είχαν τεθεί με μερικούς ακόμα άντρες ,όλοι δικαστές,στην κομματική υπηρεσία του τότε ΠΑΣΟΚ και έβγαζαν αποφάσεις που …έβγαζαν μάτια και ικανοποιούσαν απόλυτα πολιτικές σκοπιμότητες της τότε κυβέρνησης.
 Κυρίως όμως αναφερόταν στο γεγονός ότι πρόθυμε ς να μπουν στη Δικαιοσύνη ήταν μόνοι γυναίκες,γιατί οι άνδρες έβρισκαν καλύτερες προοπτικές στη δικηγορία.
Και με την συμφωνία και άλλων νομικών έλεγαν ότι όσο κακό θα είναι να ανδροκρατείται το δικαστικό σώμα,τόσο κακό θα είναι να γυναικοκρατείται.Μάλιστα έγερναν και στην άποψη ότι οι γυναίκες δεν ανταγωνίζονταν ,εκτός εξαιρέσεων ,τους άνδρες σε νομική εγκράτεια.
Γενικά προέβλεπε πολύ…ροζ ημέρες στη Δικαιοσύνη.Οχι μαύρες.
Πέρασαν τα χρόνια και..ευτυχώς οι αρνητικές προβλέψεις δεν επιβεβαιώθηκαν.
Οι άνδρες δικαστές είναι αυτοί που μπαίνουν σε πειρασμούς ανάμειξης στην πολιτική,παίρνουν θέσεις στη Βουλή,σε Επιτροπές κλπ
 Φυσικά και αρνητικές εξαιρέσεις υπάρχουν και στις γυναίκες,αλλά γενικά ως σήμερα τουλάχιστον,επιβεβαιώνεται στο χώρο της Δικαιοσύνης το συμπέρασμα του συγγραφέα Εντμουντ Κήλυ( ο αδελφός του ήταν πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα πριν καμιά 20ετία) ότι γενικά “η ηθική βάση της ζωής προέρχεται απο τις γυναίκες και γενικά οι άνδρες είναι περισσότερο μπαγαπόντηδες”…
ΓΙΑΝ.ΝΤΑΣ.