Αρχική Θέμα Υπουργός “πλαστογράφος” της ιστορίας μιας φωτογραφίας από την Αντίσταση,η Τράπεζα Πειραιώς,ο λογαριασμός...

Υπουργός “πλαστογράφος” της ιστορίας μιας φωτογραφίας από την Αντίσταση,η Τράπεζα Πειραιώς,ο λογαριασμός του ενός δις λιρών και ο φίλος-κουμπάρος διάδικος της Τράπεζας.

1324
 ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Ο Αδωνης Γεωργιάδης είναι υπουργός Ανάπτυξης και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο πατέρας Μητσοτάκης παρουσιάστηκε με ΠΛΑΣΤΗ φωτογραφία συνεργάτης των Ναζί επι Ανδρέα Παπανδρέου και τις αποδείξεις της πλαστότητας παρουσιάσαμε σε ρεπορτάζ μας στον “Ελεύθερο Τύπο” το 1985.
Ο Σάκης Μουμτζής είναι ,λέει,φιλίστωρ,επιχειρηματίας,αρθρογράφος στο Liberal και συγγραφέας ιστορικού βιβλίου με πρόλογο του γνωστού Θ.Βερέμη.Εμείς τον προσέξαμε από άρθρα του που μας έβγαλαν τα…μάτια στην ιστορική ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.ΟΙ Ελληνες με εβραϊκό θρήσκευμα πλήρωσαν βαρύτατο “φόρο” αίματος στην κατοχή.Συνέλληνες τους έσωσαν πολλούς απο το Άουσβιτς και τους έκρυψαν στα σπίτια τους με κίνδυνο της ζωής.Αλλοι συνέλληνες προδωσαν και παρέδωσαν Ελληνες με εβραϊκό θρήσκευμα για να τους πάρουν τις περιουσίες.Μια τέτοια περίπτωση παρουσιάστηκε στα Γιάννενα,όπου γιαννιώτης με εβραϊκό θρήσκευμα αφού γλίτωσε την αγχόνη και επέστρψε βρήκε …γείτονα εγκατεστημένο στο σπίτι του.
Στο προηγούμενο θέμα μας παρουσιάσαμε τους πρώτες πεσόντες στον πόλεμο του 1940,ανα βαθμό.
Στους ανώτερους-ανώτατους αξιωματικούς ο πρώτος πεσών είναι ο Μαρδοχαίος Φριζής,Συνταγματάρχης με εβραϊκό θρήσκευμα.
Το 2017 στα Γιάννενα άνοιξε τις πύλες στο Αρχαιολογικό Μουσείο έκθεση φωτογραφίας.Μια απο τις φωτογραφίες είναι η παρακάτω:
 Ο δεύτερος άνδρας με τα φυσεκλίκια είναι ο Σαλβατόρ Μπακόλας,εβραϊκού θρησκεύματος και η φωτογραφία είναι από τις μάχες κατά των Ιταλών και Γερμανών το 1940-44.
Για την έκθεση αυτή η ΑΥΓΗ  είχε γράψει στις 1-11-2017:

Έναν φόρο τιμής στη συμβολή των Ελλήνων Εβραίων αγωνιστών στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο αλλά και εναντίον των δυνάμεων κατοχής αποτελεί η έκθεση που διοργανώνεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων έως και τις 31 Ιανουαρίου. Η έκθεση «Συναγωνιστής: Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση» παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδας και την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων

Περιλαμβάνει ιστορικό, αρχειακό, φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, από επιστολές, προκηρύξεις, αντιστασιακές εφημερίδες και φωτογραφίες της περιόδου, το οποίο συγκεντρώθηκε κατά την πενταετή έρευνα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας, στο πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας συνεργασίας με την πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα. Είναι η περιοδεύουσα εκδοχή της έκθεσης, που διοργάνωσε για πρώτη φορά το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος το 2013, όπου παρουσιάστηκαν προσωπικές ιστορίες Ελλήνων Εβραίων που συμμετείχαν στην Εθνική Αντίσταση κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μέσα από όλες τις ελληνικές αντιστασιακές οργανώσεις.

Κέντρο του ελληνόφωνου εβραϊκού κόσμου, που οι ρίζες του χάνονται στον χρόνο, φτάνοντας ώς την αρχαιοελληνική περίοδο, τα Γιάννενα και οι Εβραίοι της πόλης πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος στο Ολοκαύτωμα. Στις 25 Μαρτίου 1944 συνελήφθησαν 1.850 άτομα και οδηγήθηκαν στο Άουσβιτς από όπου επέστρεψαν μόνο 163. Η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων ανασυστάθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτελούμενη πια από πολύ μικρότερο αριθμό μελών.

Η συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάστηκε ήδη στο Εβραϊκό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου και ταξίδεψε έως την Ουάσιγκτον, την Ατλάντα και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Ο πιο πρόσφατος σταθμός ήταν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας, ενώ, μετά τα Ιωάννινα, αναμένεται να συνεχίσει το ταξίδι της.”

Ο πρώην Υπουργός Νίκος Παππάς έβαλε αυτή τη φωτογραφία στο προφίλ του για να τιμήσει την Αντίσταση.

Θυμίζουμε ότι αμέσως μετά την διατύπωση κατηγοριών κατά του Νίκου Παππά από τον Σάμπυ Μιωνή,ο πρέσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα αισθάνθηκε την ανάγκη να βάλει “πλάτη” στον Ν.Παππά και έκαναν μαζί κοινή εμφάνιση για να τονίσει ο ισραηλινός πρεσβευτής την προσφορά του Νίκου Παππά, ώστε οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ να φτάσουν στο σημερινό άριστο επίπεδο.

Ο σημερινός Υπουργός Αδωνης Γεωργιάδης αναγκάστηκε να κάνουν δημόσιες κωλοτούμπες με έφραση λύπης.

Ιδού χαρακτηριστικές κωλοτούμπες -συγνώμες:

ΑΔΩΝΗΣ:

2014

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον Πρωθυπουργό. Η πρώτη μου αντίδραση στην απομάκρυνσή μου από το υπουργείο Υγείας ήταν εκ μέρους μου ένας άθλιος χειρισμός. Επέδειξα απαράδεκτη συμπεριφορά, που αδικεί πάρα πολύ τον εαυτό μου. Έχω μετανιώσει όσο δεν φαντάζεστε και θέλω να του ζητήσω και δημοσίως συγγνώμη».

Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σεπτέμβριος του 2017 σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

«Καμιά φορά μπορεί να πω κάτι από καρδιάς που να παρερμηνευθεί και να το αξιοποιήσουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Στο μέτρο που μπορεί να έχω βλάψει τη Ν.Δ. από μια τέτοια συμπεριφορά, να ζητήσω συγγνώμη».

Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είναι από τους πιο γνωστούς, σκληρούς αντισημίτες και αρνητές του Ολοκαυτώματος. Ή μάλλον ήταν αφού όπως μας αποκάλυψε είδε, μετά από δεκαετίες, το φως το αληθινό και φυσικά είχε στην κωλότσεπη έτοιμη τη «συγγνώμη»: «Στο παρελθόν είχα συνυπάρξει και ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους εβραίους συμπατριώτες μου και γι αυτό το λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα. (…)Τα τελευταία όμως χρόνια έχω μάθει πολλά για τον Εβραϊκό λαό, την ιστορία του και την προσφορά των Ελλήνων Εβραίων στην χώρα μας και έχω προσπαθήσει πολύ και προσπαθώ να ενημερώσω όλους τους συμπολίτες μας για την συνεισφορά τους αυτή».

Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΗ

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επί πολλά χρόνια μέσα από το τηλεβιβλιοπωλείο του πουλούσε το αντισημιτικό βιβλίο του Κώστα Πλεύρη «Οι Εβραίοι όλη η αλήθεια».

Αργότερα δήλωσε:

«Η προβολή του κατάπτυστου βιβλίου είναι μια πράξη για την οποία ιδιαιτέρως μετανιώνω. Δεν το είχα υποστηρίξει ποτέ. Όμως, επειδή επωλείτο σε όλα τα βιβλιοπωλεία τότε και ήταν πρώτο σε πωλήσεις, θεώρησα ότι έπρεπε να το πουλήσουμε κι εμείς, λέγοντας ότι διαφωνώ με το περιεχόμενό του. Παρεξηγήθηκα και άθελά μου συνέβαλα στη διάδοσή του. Ήταν ένα μεγάλο λάθος».

Χθες ο Αδωνης έβαλε αυτή την φωτογραφία της Αντίστασης γράφοντας ότι αυτή η φωτογραφία είναι από τον εμφύλιο και επιτέθηκε στον Νίκο Παππά για την δημοσίευσή της ως φωτογραφία από την Αντίσταση κατά των κατοχικών δυνάμεων.

Μαζί του πήρε θέση δημοσια και ο εν λόγω Σάκης Μουμτζής,ο φιλίστωρ και αρθρογράφος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ γράφοντας τα ίδια.

Πριν αλέκτορα φωνήσαι αναγκάστηκε ο Αδωνης σε μία ακόμα κωλοτούμπα γράφοντας ότι αναγνωρίζει το λάθος του και ότι άδικα κατηγορήσε τον Νίκο Παππά…

Εγραψε τα εξής;

“Επειδή αδίκησα τον ⁦

⁩ ως προς την φωτό χθες οφείλω να ανεβάσω την επανόρθωση. Εμείς δεν είμαστε σαν και αυτούς και παραδεχόμαστε το σφάλμα όταν το διαπράττουμε.”

Ομως δεν είναι από σφάλμα.Είτε η φωτογραφία δείχνει πολεμιστές σε εμφύλιες μάχες,είτε πολεμιστές κατά των ιταλών-γερμανών.Αν είναι πολεμιστές κατά Ιταλών-Γερμανών,τότε η ιστορία, η “ταυτότητα” της φωτογραφίας πλαστογραφήθηκε για να δείξει ότι δείχνει και αποδεικνύει κάτι εντελώς άλλο από αυτό που πράγματι δείχνει.

Ολα αυτά συνέβησαν την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης γινόταν ο ΠΡΩΤΟΣ μετακατοχικός Ελληνας πρωθυπουργός που συνέτρωγε στο σπίτι του με καλεσμένο εν ενεργεία καγκελάριο της Γερμανίας.Την κ.Μέρκελ

Ψάξαμε τις φωτογραφίες(πάνω μια απο αυτό το δείπνο) και δεν υπάρχει πουθενά …οικοδέσποινα παρότι ήταν ιδιωτικό δείπνο.Η Μαρέβα,η πανταχού παρούσα ,απουσιάζει στις φωτογραφίες.Γιατί;Δεν ήταν εκεί;Είναι δυνατόν;Και αν ναί γιατί απουσίασε;Ηταν άρρωστη,ήταν αλλού ή μήπως γιατί οι σχέσεις Πολωνίας-Γερμανίας είναι και σήμερα στα πρόθυρα σύγκρουσης και δεν ήθελε να υπάρχει φωτογραφία της με την μισητή στην Πολωνία ανήμερα 28ης Οκτωβρίου;

Τυχαία ο Αδωνης Γεωργιάδης και ο …φιλίστωρ Μουμτζής της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ παρουσίασαν την φωτογραφία αυτή που ανέβασε ο Ν.Παππάς, ως φωτογραφία του εμφυλίου πλαστογραφώντας στην ουσία την Ιστορία,αλλά και την “ταυτότητα” της φωτογραφίας που είναι πασίγνωστη και στους μη…φιλίστορες;

Μια και βρισκόμαστε στη σφαίρα της ουσιαστικής πλαστογραφίας απευθύνουμε ένα ερώτημα στον Υπουργό Ανάπτυξης.

“Κύριε Υπουργέ,έχετε δείξει ότι “μπαίνετε” σε πολλά θέματα και ας μήν είναι αρμοδιότητές σας.Οπως αυτό της φωτογραφίας και του Νίκου Παππά.Ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Χαρδούβελης είπε στην ίδια ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ότι οι Τράπεζές μας έχουν ρευστότητα και είναι υγιείς οικονομικά.

Η Τράπεζα Πειραιώς σε μια υπόθεση όπου ένας από τους διαδίκους-αντιδίκους της Τράπεζας είναι και φίλος σας και πιθανότατα και κουμπάρος σας επιχειρηματίας εμφάνισε τον Δεκέμβριο του 2017(τότε γίνονταν πολλά φαίνεται…)δεσμευμένο ένα λογαριασμό 1,1 δις λιρών.Ερώτημα: Είναι αληθινός;Είναι fake κατά τη μόδα σήμερα;Και αν ναι από ποιούς δεσμεύτηκε αυτό το τεράστιο ποσό καθώς είμαστε βέβαιοι με στοιχεία ότι είναι τουλάχιστον δυο οι λογαριασμοί που τροφοδότησαν αυτόν τον δεσμευμένο;Το θέμα είναι σοβαρό ,διότι ο λογαριασμός είναι πρωτοφανούς ύψους για τα ελληνικά δεδομένα και δημοσιογραφικά ενδιαφέρει απο ποιά εγκλήματα(ναρκωτικά;όπλα,οικονομικά;) προήλθε η δέσμευση.

Στην ίδια υπόθεση η Τράπεζα Πειραιώς εμφανίζεται να έχει προτείνει σε ιδιώτη να διαγράψει ποσό δυο(2) εκατομμυρίων ευρώ.Τρομερή προσφορά, για την οποία είτε υπάρχει έγγραφο,είτε είναι ψέμα ,γιατί προφορικά σε αυτά τα επίπεδα τα κάνει ο… Τοτός.

Μπορείτε να ερευνήσετε ως Υπουργός Ανάπτυξης και να δείτε τις σχέσεις του φίλου σας(τον έχετε υμνήσει δημοσίως) και πιθανότατα κουμπάρου σας με την Τράπεζα και να μας ενημερώσετε σχετικά,αφού η Πειραιώς είναι κρατικό χρήμα;”