Αρχική Ελλαδα Χοντρά ελληνικά ψέμματα αποκαλύπτουν οι Γερμανοί,την αυτορρύθμιση με παντεσπάνι στους άρπαγες και...

Χοντρά ελληνικά ψέμματα αποκαλύπτουν οι Γερμανοί,την αυτορρύθμιση με παντεσπάνι στους άρπαγες και δικτατορία των μετρίων ο Προκόπης Παυλόπουλος.Καλή χρονιά!

90

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ο τέως Προέδρος της Δημοκρατίας,Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών,
Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ Προκόπης Παυλόπουλος σε ένα άρθρο του προκαλέι σοκ γράφοντας για την δικτατορία των μετρίων και εννοώντας ότι αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην αδιανόητη προπαγάνδα η οποία σήμερα επιχειρεί να πείσει τους Ελληνες ότι:

δεν ζουν στα πιο φτωχά διμαερίσματα της Ευρώπης,

εν έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό γιατρών,δικηγόρων,μηχανικών που ζουν ως γκαρσόνια σε καφετέριες η δήθεν μεγάλες δικηγορικές,ιατρικές,κατασκευαστικές εταιρείες.

δεν έχουν τους πιο πλούσιους,άνεργους μια ζωή,πολιτικούς του δυτικού κόσμου,

-δεν έχουν τις πιο πλούσιες αναλογικά με τον πληθυσμό “μαύρες”καταθέσεις στους φορολογικούς παραδείσους,

-δεν έχουν την πιο “δεμένη” με εκβιασμούς θέσεων και χρημάτων Δικαιοσύνη,

-δεν έχουν τον πιο φιμωμένο,ελεγχόμενο,αναξιόπιστο και γιαυτό μηδαμινής κυκλοφορίας-ακροαματικότητας,τηλεθέασης Τύπο στον δυτικό κόσμο,

-δεν έχουν διαλυμένη δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία,με την έννοια των ζάμπλουτων κρατικών γιατρών υψηλών θέσεων και επιστημόνων με πλαστά και στοπυς τύπους και στην ουσία πτυχία,

Εννοώντας αυτά και άλλα πολλά της ίδιας κατηγορίας ο κ.Παυλόπουλος ,τις ημέρες που η προπαγάνδα παρουσιάζει την σημερινή Ελλάδα- μέσω των κρατικών ΜΜΕ και των ελεγχόμενων έμμεσα από το κράτος ιδιωτικών ΜΜΕ-ως παράδεισο οικονμικής και κοινωνικής ευημερίας θυμίζει στο άρθρο του για την δικτατορία των μετρίων την παρατήρηση του Καναδού συγγραφέα και εκπαιδευτικού Laurence J. Peter, κατά το οποίο
«οικονομολόγος είναι ο ειδικός που θα ξέρει αύριο γιατί δεν έγιναν σήμερα όσα
είχε προβλέψει χθες».

Τον Ιούνιο του 2004 ο τότε νέος Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης είχε πει σε  φιλική κουβέντα με δημοσιογράφους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας: “αλλίμονο σε αυτόν που θα είναι υπουργός Οικονομικών το 2014 γιατί τότε θα σκάσουν τα σουπερ δάνεια με τα οποία κάνουμε τους πιο πλούσιους Ολυμπιακούς αγώνες,δανείζουμε και ανύπαρκτα πρόσωπα μέσω των τραπεζών μας και γεμίζουμε τους φορολογικούς παραδείσους καταθέσεις”.

Εσκασαν και η Ελλάδα έπεσε μεθοδευμένα από εγχώρια και εξωχώρια “κέντρα” στα χέρια του άκρως διεφθαρμένου γερμανού πολιτικού Σόϊμπλε,τον οποίο και σήμερα ελληνες παρουσιάζουν ως… χαρισματικό.

Τα κύρια πραγματικά γεγονότα για τη ζωή του “ελληνοκτόνου”Σόϊμπλε:

 

-στις 31 Αυγούστου 1991 υπέγραψε όρθιος,σώος και αβλαβής την σκανδαλώδη σε βάρος των ευρωπαϊκών οικονομιών επανένωση της Δυτικής με την Ανατολική Γερμανία.Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέλαβε το τεράστιο κόστος χρηματοδότησης μιας πτωχευμένης εντελώς για τα ευρωπαϊκά πρότυπα πρωην κομμουνιστικής μπανανίας.

Είναι το σκάνδαλο Treuhand.Αυτό ήταν ίδρυμα που έφτιαξε η ομάδα του Σόϊμπλε και του Κόμματός του για να απορροφήσει(αρπάξει)τις κρατικές περιουσίες στην Ανατολική Γερμανία και να τις βαφτίσει ιδιωτικές…

Στις 12 Οκτωβρίου 1991 ο Ντίτερ Κάουφμαν διαμαρτυρόμενος για την πολιτική Σόϊμπλε και την επανένωση προσπάθησε να τον δολοφονήσει σε δημόσια εκδήλωση.Ευτυχώς δεν τα κατάφερε και δυστυχώς τον άφησε ανάπηρο.Φυσικά ο Κάουφμαν χαρακτηρίστηκε ψυχοπαθής και ήταν τόσο ψυχοπαθής ώστε μετά 10 χρόνια βγήκε απο το κατάστημα κράτησης υγιέστατος και όλα καλά!..Ο Κάουφμαν είναι τοπογράφος μηχανικός και γυιός τότε δημάρχου της περιοχής της απόπειρας…

Εξη μήνες μετά απο αυτή την απόπειρα δολοφονήθηκε με πυροβολισμό απο το παράθυρο της βίλας του ο Ντετλεφ Ροβέντερ,τον οποίο Σόϊμπλε και Κόλ είχαν βάλει επικεφαλής του ιδρύματος αρπαγής των περιουσιών treuhand.Δείτε στο Νέτφλιξ την σειρά “Τέλειο Εγκλημα”.Είναι αυτό το σκάνδαλο το οποίο παραμένει και σήμερα ανεξιχνίαστο.

Συμφωνα με έρευνα του Σταύρου Θεοδωράκη εάν μπουν στη σειρά οι φάκελλοι αυτού του ιδρύματος-σκάνδαλο καλύπτουν 38 χιλιόμετρα.

Οι Ανατολικογερμανοί αηδιασμένοι από την λεηλασία είναι σήμερα οι μαζικότεροι ψηφοφόροι της ισχυρής ακροδεξιάς AfD…

-Πολλές φορές ο Σόϊμπλε προβλήθηκε και λόγω της απόπειρας δολοφονίας ως υποψήφιος Καγκελλάριος και υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας,αλλά όλες τις φορές απορρίφθηκε λόγω σκανδάλου παράνομης χρηματοδότησής του από έμπορο όπλων στην δεκαετία του 1990.

-Ο ευπρεπής  και λιγόλογος Κάρολος Παπούλιας δεν δίστασε να τον χαρακτηρίσει με τον χειρότερο τρόπο λέγοντας ότι ” ο Σόϊμπλε ντροπιάζει το έθνος του με όσα κάνει και λέει”.

Ταυτόσημες και οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες.

Ο πατέρας του ήταν λογιστής,ο ίδιος πήρε διδακτορικό με τίτλο “Η επαγγελματική νομική κατάσταση του ορκωτού λογιστή στις λογιστικές επιχειρήσεις».

Είπατε κάτι για μαϊμού τίτλους σπουδών(κατακαημένο ” Tuffts) που αποκτούν πολιτικοί και με αυτούς σταδιοδρομούν ως μέλης της εξουσίας που σχηματίζει την “δικτατορία των μετρίων;”

Θυμηθήκατε μήπως τη στελεχάρα που προώθησε ο Αντώνης Σαμαράς στον πολιτισμό(δίπλα στην Αμάλ Κλούνεϊ) και όταν ζητήσαμε απο το περίφημο Χάρβαρντ εγγράφως να μας επιβεβαιώσει ότι είχε τον πανεπιστημαικό τίτλο που έγραφε στο βιογραφικό της το Χάρβαρντ απλώς…μούγκεψε και μας παρέπεμψε σε μια …υποσχολή που ποτέ δεν μας απάντησε;

Ο Σόϊμπλε που κουνούσε το δάχτυλο στους Ελληνες και τους ζητούσε να δουλέψουν με αξιοκρατία την εφάρμοσε στην οικογένειά του:Ο αδερφός του, Τόμας Σόιμπλε (1948-2013), ήταν πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Βυρτεμβέργης και εκτελεστικός πρόεδρος της κρατικής ζυθοποιΐας Rothaus από το 2004 έως το 2013. Γαμπρός του είναι ο Τόμας Στρομπλ, ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως Υπουργός Εσωτερικών της Βυρτεμβέργης.Μέλη της οικογένειάς του ζουν με κρατικά αξιώματα δεκαετίες.

Προχθές η γνωστή γερμανική εφημερίδα BILD επιτέθηκε στη -δυστυχώς μικρή-μερίδα του ελληνικού τύπου που έγραψε αρνητικά για τον Σόϊμπλε…

Ο υπόλοιπος ελληνικός τύπος είναι εκστασιασμένος για το θαύμα της οικονομίας και της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στη Γερμανία όμως δεν βγαίνει μόνο η  BILD αλλά και η οικονομική εφημερίδα HANDELSBLATT.

Η εφημερίδα αυτή αποκάλυψε προχθές το χοντρό ψέμα της …κανονικότητας γράφοντας ότι είναι ψέμμα πως η Ελλάδα επ΄στρεψε στην κανονικοτητα στην οικονομία,στη Δικαιοσύνη ,στη λειτουργία των θεσμών.Και θυμίζοντας τον Γ.Αλαγοσκούφη και όσα μας είπε το 2004 για τη βόμβα που θα σκάσει έγραψε ότι το 2032 θα σκάσει νέα βόμβα στην ελληνική οικονομία.

Μεταδίδει σχετικά η “Ντόϋτσε Βέλε” στην οποία όλοι ομνύουν ως έγκυρη:

«μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν πληρώνει τόκους για τα δάνεια που έχει λάβει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το 2013. […] Λόγω αυτού η Αθήνα έχει εξοικονομήσει έως τώρα κόστος αναχρηματοδότησης ύψους περίπου 15 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, τα πράγματα αλλάζουν από το 2032. Από εκείνη τη χρονιά οι τόκοι που τελούν σε αναβολή θα συνυπολογιστούν στο χρέος. Και μέχρι τότε θα μπορούσαν να ανέλθουν μέχρι και στα 25 δισεκατομμύρια ευρώ. Έτσι, το 2032 απειλείται μία απότομη αύξηση του δείκτη χρέους, όπως και του κόστους αναχρηματοδότησης. Εάν επιπλέον οι συνθήκες στην αγορά είναι αντίξοες, η χώρα θα μπορούσε να διολισθήσει και πάλι στην κρίση”.

Αν αυτά είναι αλήθεια,που είναι,τότε τα περί οριστιής επιστροφής στην οικονομική άνθηση που λέει η κυβέρνηση είναι το χοντρό ψέμα.

Μας λένε επίσης ότι η Ελλάδα ειναι πρώτη στην Ευρώπη στην προτίμηση για επενδύσεις.Στο ίδιο δημοσίευμα μεταδίδει η Ντόϋτσε Βέλε απο την “handelsblatt”:

“…Στην Ε.Ε. οι επενδύσεις αντιστοιχούν κατά μέσο όρο στο 23% του Α.Ε.Π. – στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό βρίσκεται μόλις στο 14%. Για να κλείσει αυτή τη διαφορά η κυβέρνηση της Αθήνας θα πρέπει να εφαρμόσει κι άλλες μεταρρυθμίσεις, πρωτίστως στους τομείς της εκπαίδευσης, της δημόσιας διοίκησης και της δικαιοσύνης. Οι επενδυτές χρειάζονται καταρτισμένους εργαζόμενους, διαδικασίες αδειοδότησης χωρίς μεγάλη γραφειοκρατία, αλλά και ασφάλεια δικαίου…».

Η Κυβέρνηση μας λέει επίσης ότι στην Ελλάδα επέστρεψε η κανονικότητα στην λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών και των θεσμών.

ΦΔεν είναι ένα μεμονωμένο ρεπορτάζ αυτό απο τη Γερμανία.

Στις 17 Ιουλίου 2023 η ίδια γερμανική εφημερίδα έγραψε:

«Εάν πιστέψουμε τις φορολογικές δηλώσεις, πλούσιοι Έλληνες σχεδόν δεν υπάρχουν. Το 2022, από τα 6,5 εκατομμύρια των φορολογουμένων μόλις 27.000 δήλωσαν ετήσιο εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ. Οι δύο στους τρεις φορολογούμενους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο από 10.000 ευρώ».

Προφανές είναι πως δουλεύουν οι κρατικοί θεσμοί.Αναζητούν ,΄συμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΑΔΑΕ πλούσιους Ελληνες στο κράτος …”Στάτια” και στο κράτος “Σάμπα” και όχι στην Ελβετία,το Ντουμπάϊ,τον Παναμά και στις βίλες ,των οποίων οι ιδιοκτήτες δηλώνουν πτωχοί στις φορολογικές δηλώσεις!..

Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που την προπαγανδίζουν μας λένε ότι η αγορά επέστρεψε στην κανονικότητα με το “καλάθι” του Αδωνη και οι Τράπεζες “αυτορρύθμισαν” τα απλήρωτα δάνεια του ενός δισεκατομμυρίου των Κομμάτων και των ζάμπλουτων …πτωχών!

Κόντρα σε αυτό το πανηγυρικό κλίμα και στους ύμνους στον προαναφερόμενο Σόϊμπλε,τον ολετήρα της ελληνικής οικονομίας ο Πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας,Ακαδημαϊκός και καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος διαμένει μεν από το 1958 σε διαμέρισμα 130 τ.μ.(όσο η πισίνα ενός…εφοριακού,δημοσιογράφου,υπουργού κ.α.), αλλά γράφει σε ποσότητα (και ποιότητα)αντιστρόφως ανάλογη.

Σε άρθρο του στη  REAL κατακευρανώνει τα παραμύθια και τα χοντρά εγκλήματα τα οποία καλύπτονται πίσω από λέξεις άχρωμες και αόσμες,όπως η “αυτορρύθμιση” της αγοράς κλπ

Μεταξύ άλλων γράφει:

“…θέσεις όπως εκείνες περί της οιονεί «χαρισματικής»
«αυτορρύθμισης» της Οικονομίας και της επιτακτικής ανάγκης
«απορρύθμισης» -κατ’ ουσίαν αποδυνάμωσης- του κανονιστικού πλαισίου
κρατικής παρέμβασης «καλά κρατούν» εντός της «χωρίς σύνορα» διεθνούς
οικονομικής πραγματικότητας, εμπεδώνοντας με αυτό τον τρόπο ένα είδος
«επικυριαρχίας» του «οικονομικού»( σημείωση δική μας:π.χ. Τραπεζών) επί του «θεσμικού».(σημείωση δική μας:Προφανώς εννοεί και την Δικαιοσύνη…)

Ποιος μπορεί, λοιπόν, ν’ αμφισβητήσει -και οπωσδήποτε στην εποχή μας-
ότι η κατά τ’ ανωτέρω η «επικυριαρχία» του «οικονομικού» επί του
«θεσμικού» επηρεάζει αρνητικώς, και δη πολλαπλώς, τους θεσμούς της
Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας ως εγγύησης της Ελευθερίας; Οι βασικοί
της «πυλώνες», το Κράτος Δικαίου και προεχόντως το Κοινωνικό Κράτος
Δικαίου, μαζί με την δημοκρατικώς εδραιωμένη Αρχή της Νομιμότητας,
τελούν υπό συνθήκες «απώλειας στήριξης» στα οικεία κοινωνικά σύνολα.
Η άσκηση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου -με «κολοφώνα»
τα Κοινωνικά Δικαιώματα που συνθέτουν τον πυρήνα της Κοινωνικής
Δικαιοσύνης- αποδυναμώνονται επικίνδυνα, συμπαρασύροντας την
πολύτιμη «ασπίδα προστασίας» υπέρ της αξίας του Ανθρώπου και της
ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του. Επέκεινα, οι οικονομικώς
ασθενέστεροι περιθωριοποιούνται, η ανθρωπιστική διάσταση της
Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας διαμελίζεται πάνω στην «προκρούστεια
κλίνη» του παραμορφωτικού οικονομικού κυνισμού και η πραγματική
«αριστεία» παραγκωνίζεται για χάρη της αφόρητης μετριότητας, η οποία
νομοτελειακώς επιβάλει μιαν «αποπνικτική» «δικτατορία των μετρίων». Να
γιατί η ρήση του Keynes, η οποία προεκτέθηκε, ήταν «προφητική» και δεν
έχει χάσει τίποτα από την ικμάδα της αλήθειας και, επομένως, του
«κλασικισμού» της.
Και μια πρόσθετη, καταληκτική, επισήμανση: Δυστυχώς, πολλοί εκ των
οικονομολόγων σήμερα -έστω και αν φιλοδοξούν να θεωρούνται «κορυφαίοι»
διεθνώς- δεν αισθάνονται την ανάγκη ν’ αντισταθούν στις «σειρήνες» των
Αγορών και των Τραπεζών, προκειμένου αυτές να προσαρμοσθούν στα
πρότυπα που είναι συμβατά με τους θεσμούς και τους κανόνες της
Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας. Κατόπιν τούτου, ολοένα και περισσότερο
αναγκάζονται να «περιστρέφονται γύρω από τον άξονα» των αποτυχιών των
προβλέψεών τους, επιχειρώντας να τις εξηγήσουν ή και να τις δικαιολογήσουν. Δίχως ν’ αντιλαμβάνονται, ή και με το να υποτιμούν, ότι η ως
άνω τακτική τους υπονομεύει το κύρος τους -ακόμη και όταν «στέφεται» με
Nobel- και απλώς επιβεβαιώνει το ειρωνικό απόφθεγμα του διάσημου
Καναδού συγγραφέα και εκπαιδευτικού Laurence J. Peter, κατά το οποίο
«οικονομολόγος είναι ο ειδικός που θα ξέρει αύριο γιατί δεν έγιναν σήμερα όσα
είχε προβλέψει χθες».