Αρχική Βίντεο Από τη Χούντα στον Α.Παπανδρέου και στον Κυρ.Μητσοτάκη δυο ράγες γεμάτες αίματα…Βόμβες...

Από τη Χούντα στον Α.Παπανδρέου και στον Κυρ.Μητσοτάκη δυο ράγες γεμάτες αίματα…Βόμβες Παυλόπουλου για την δημοκρατία-μπανανία μας!

65

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Είπε,μεταξύ άλλων,ο Προκόπης Παυλόπουλος,Ακαδημαϊκός,τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο συνέδριο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ:

“Εκ των έσω κινδυνεύει η Δημοκρατία μας! Υπονομεύεται εκ των έσω.Εχουμε πρόβλημα και τώρα ποιότητας δημοκρατίας!Εχουμε πρόβλημα και σήμερα και πρέπει να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία απο φαινόμεναν υπερβάσεων,ναρκικισσισμού,λαίκισμού.Εχει πρόβλημα και τώρα η ποιότητα της δημοκρατίας μας.Και σήμερα έχουμε πρόβλημα σε επίπεδο ατομικών ελευθεριών στην Ελλάδα και σήμερα.Εχουμε πρόβλημα κοινωνικής δΔικαιοσύνης και υπονομεύεται ο κοινωνικός ιστός.Και σήμερα κινδυνεύουμε από τη δικτατορία των μετρίων που είπε ο Τσαρούχης στη Μελίνα…”

Ακούστε τον κ.Παυλόπουλο στο βίντεο που δημοσιεύουμε στο τέλος αυτού του ρεπορτάζ.Ακούστε πως αποκάλυψε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας είχαν ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ μακριά από τα Κόμματά τους την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή ενωση και στο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ και όχι ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ τόξο και για το επιτύχουν ο πρώτος στηρίχθηκε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή,ως πρόεδρο της Δημοκρατίας,ο δεύτερος στον Προκόπη Παυλόπουλο.

Πριν το βίντεο ένα σύντομο ρεπορτάζ καθώς σε αυτό παραμένουμε ταγμένοι στη ζωή μας ,μακριά απο σαλόνια και κομματικές βιτρίνες ,μέρη στα οποία παραδίθηκε σήμερα η Δημοκρατία στη δικτατορία όχι απλώς των μετρίων,αλλά και των ιδιοτελών.

Ο τίτλος αυτού του ρεπορτάζ μας δεν στηρίζεται μόνο στα όσα εξαιρετικά σημαντικά αποκάλυψε ο τέως πρόεδρος της δημοκρατίας κ.Παυλόπουλος,αλλά και σε ορισμένα κρίσιμα γεγονότα των ημερών μας.

Κορυφαίο γεγονός η ΜΑΖΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 57 ανθρώπων στα τρένα στην περιοχή των Τεμπών και η φωνή μιας μορφωμένης μάνας,ενός απο τα θύματα.Της Μαρίας Καρυστιάνου.

Εκείνη βεβαιώνει σήμερα αυτά που ζούμε εμείς δεκαετίες στις αίθουσες των πολιτικών,στις οποίες συναντούμε εξωνημένα μίσθαρνα όργανα της Δικαιοσύνης να λαμβάνουν εντολές και να τις εφαρμόζουν,κόντρα στο νομικό και ηθικό πλαίσιο.

Φυσικά και υπάρχουν δικαστές και στην Αθήνα και στη Λάρισα και στη Χαλκίδα και στο Μεσολόγγι και παντού.

Μόνο που πρέπει να το αποδεικνύνουν με τις αποφάσεις τους και όχι με το τι γράφει η ταυτότητά τους.

Αυτούς που είναι δικαστές μόνο στην ταυτότητα καταγγέλλει ο κ.Παυλόπουλος,αλλά και η μάνα των Τεμπών,χωρίς να υποδεικνύουν πρόσωπα.Ο Ακαδημαϊκός ομιλέι για την τρομερή υπονόμευση των ατομικών ελευθεριών και ΣΗΜΕΡΑ,για την διάλυση του κοινωνικού κράτους και του κοινωνικού ιστού.

Τι σχέση έχει αυτό με τον τίτλο μας;

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ,πέρα από τον πολιτικό του ρόλο,και τον ευρωπαϊκό προσαντολισμό της Ελλάδας είχε και ατομικά,οικογενειακά,προσωπικά χαρακτηριστικά.Είναι μέλος μιας δυναστείας που άρχισε να κυβερνά από το 1945.Ο γυιός έγινε πρωθυπουργός το 2009 με συντριπτική πλειοψηφία.Ο ίδιος γυιός έχασε προς μεγίστη έκπληξή μας στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ τις δίκες με τον Ερβέ Φαλσιανί,τον δημιουργό της λίστας Λαγκάρντ.Δίκες έκανε γιατί ενέπλεξε τη μητέρα του στον θηριώδη πρώτο λογαριασμό (560 εκατομ ευρώ)της λίστας και τον ίδιο σε εκβιασμό (εκ της εμπλοκή)από τους Σαρκοζί και Μέρκελ.Σε αυτή τη σημερινή δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη υπήρξε η δυνατότητα να διοριστεί στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΠΟ μπροστά στο προεδρικό Μέγαρο Διευθύνων Συμβουλος ο γυιός του Γιώργου Παπανδρέου,ο οποίος έχει το όνομα Ανδρέας Παπανδρέου.Τα προσόντα μπορεί να υπερκαλύπτουν τη θέση,μπορεί αρμοδιότητα να έχει ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Δούκας,μπορεί,μπορεί για χίλιους λόγους να μην εντάσσεται αυτός ο διορισμός στη δικτατορία των μετρίων,αλλά να είναι αξιοκρατικός κλπ κλπ

Τα πραγματικά γεγονότα είναι δυο και αναμφισβήτητα:

1.χιλιάδες άλλοι Ελληνες έχουν απείρως καλύτερα προσόντα από τον εν λόγω νεαρό “γαλαζοαίματο”.Μάλιστα τα έχουν και συγγενείς θυμάτων των Τεμπών αυτά τα απείρως καλύτερα προσόντα.

2.Μπροστά στο προεδρικό Μέγαρο στην περίοπτη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου τοποθετήθηκε ο Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου και όχι ο πολύ ανώτερός του σε προσόντα Ανδρέας Γεωργίου Τρεχαγυρευόπουλος…

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα στην προβληματική ποιοτικά δημοκρατία μας,όπως την περιγράφει ο Προκόπης Παυλόπουλος,απόφοιτος του Λυκείου Παραλίας Καλαμάτας και όχι των Κολλεγίων εντός εκτός Ελλάδας και μόνιμος κάτοικος ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ 130 τετραγωνικών μέτρων σε κτίσμα του…1960 σε μια λαϊκή περιοχή με κήπο ανύπαρκτο και επαφή με το δρόμο…

Η μάνα των Τεμπών είναι η Μαρία Καρυστιανού.

Στα Τέμπη δολοφονήθηκαν 57 άνθρωποι και δεκάδες ακρωτηριάστηκαν σωματικα και ψυχικά.

Λίγα 24ωρα μετά τις δολοφονίες έβαλαν μια υπηρεσία παχυλά αμειβόμενη να αστυνομεύει και να εξαφανίζει κάθε αναφορά σε τσιμέντωμα και εγκληματική αλλοίωση του χώρου του μαζικού και χειρότερου στην ελληνική σιδηδρομική ιστορία εγκλήματος.

Στείλαμε επιστολή-αίτηση στην υπηρεσία αυτή να μας απαντήσει που βρήκε το τι ακριβώς έγινε και το περιγράφει σε ανακοίνωσή της.Αν δώσει το έγγραφο που έχει(;)τότε θα φανεί και ο εντολέας.Δεν απάντησε ποτέ.Τα άλλα ΜΜΕ (πλήν ΑΛΕΡΤ-Παπακυριακόπουλου)δεν έκαναν καμία αναφορά στο αποδεικνυόμενο από τις απλές φωτογραφίες έγκλημα.Σαν να μην έβλεπαν τις φωτογραφίες καν.

Πήγαμε και επι τόπου.Τεράστια η αλλοίωση και παντελώς αδικαιολόγητη με το γαρμπίλι-τσιμέντωμα-μπάζωμα.

Λέξη για μήνες από όλους και είχε μείνει ετσι η δημόσια αναφορά (μας)και η επιστολή στην υπηρεσία αυτή με την οποία η δημοκρατία μας επέβαλε την ουσιαστική σιωπή.

Η μάνα των Τεμπών είπε τα εξής προχθές:

«…Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι το αντίθετο. Η Δικαιοσύνη συνεχίζει να κινείται με αργούς ρυθμούς και πλέον οι κινήσεις της δεν μας εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη. Θεωρούμε ότι η συγκάλυψη που ξεκίνησε, από την τρίτη μέρα, παραμένει μέχρι σήμερα και την υπερασπίζονται σθεναρά…

…δεν ελπίζω τίποτα από την ελληνική δικαιοσύνη. Το έλεγα από την πρώτη στιγμή και ήλπιζα μέσα μου να κάνω λάθος και να χρειαστεί να ζητήσω συγγνώμη για τις δημόσιες τοποθετήσεις μου.

Πλέον όμως λέω ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη στη χώρα και το φωνάζω πιο δυνατά. Προκαλώ οποιονδήποτε εισαγγελέα να έρθει και να μου αποδείξει το αντίθετο. Οι μέχρι τώρα κινήσεις και πράξεις επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά μου. Υπάρχει μία καθολική συμπαράσταση και συγκάλυψη προς την κυβέρνηση κι όχι προς την αλήθεια…

…οι Ευρωπαίοι έχουν μείνει άναυδοι με την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Τους παρουσιαζόταν μία πολύ ωραιοποιημένη και διαφορετική από την πραγματικότητα κατάσταση. Βέβαια αυτό συμβαίνει κι από πολλά μέσα ενημέρωσης στη χώρα. Άκουγα τις ειδήσεις και νόμιζα ότι βρισκόμουν κάπου αλλού. Οι Ευρωπαίοι μας άκουσαν με προσοχή κι έμειναν άφωνοι, δεν μπορούσαν να διανοηθούν πως μία χώρα που βρίσκεται μέσα στους κόλπους της Ε.Ε. και ειδικά η Ελλάδα που γέννησε τη δημοκρατία έχει φτάσει στο αντίθετο άκρο. Μιλάμε για ανομία, κατάχρηση εξουσίας, μέσα ενημέρωσης που προβάλουν μία εικόνα παραποιημένη και με σκοπιμότητες.

Τώρα βλέπουν τι συμβαίνει στη χώρα μας, μέσα από την καταδίκη της Ελλάδας λίγες μέρες πριν είδαν ότι δεν ταιριάζει τίποτα σ΄ ένα κράτος δικαίου…

μέσα από το έγκλημα των Τεμπών βλέπουμε μία μικρογραφία της κοινωνίας και της καθημερινότητάς μας και αναδεικνύεται όλη η παθογένεια. Μου έδωσαν την εντύπωση ότι υπάρχει φως και θα μας βοηθήσουν. Ούτε αυτοί θεωρούν σωστό αυτό που γίνεται, δεν θεωρούν ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να διορίζεται από την κυβέρνηση…

…Είναι τραγικό να περιμένω από την κυβέρνηση να ελέγξει τον εαυτό της…Εκτός λοιπόν από τους βουλευτές της επιτροπής που θα αναλάβουν και το πολιτικό κόστος και θα τελέσουν το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία, αναρωτιέμαι ο Άρειος Πάγος δεν ακούει την κατάθεση του κ. Καραμανλή; Όταν αναφέρεται σε νόμους, λέει ανακρίβειες και ψεύδεται. Ποια είναι η θέση του; Να αφήσει έναν άνθρωπο που είναι πολιτικός να ψεύδεται δημοσίως σε μία επιτροπή που θα εξετάσει το ενδεχόμενο της άρσης. Δυστυχώς δεν ελπίζω τίποτα. Είναι η μέγιστη ντροπή να επιτρέπεται αυτός ο ευτελισμός…”

Στις καταγγελίες αυτές η κυβέρνηση απάντησε ως εξής:

“…βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες της Δικαιοσύνης και θα πρέπει να κρατήσουμε τις οφειλόμενες αποστάσεις προκειμένου να την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της. Ο Κασσελάκης είπε το ένα τζάκι καλύπτει το άλλο, δεν είναι τηλεδικαστής, όταν λέει τόσο βαριές κουβέντες να έρθει να μας πει ποια είναι η συγκάλυψη και να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουμε… δεν εργαλειοποιούμε κανένα θάνατο σκύβουμε το κεφάλι θέλουμε δικαιοσύνη χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς κραυγές η αντιπολίτευση προσπαθεί να χτίσει αφήγημα πάνω στον πόνο ανθρώπων...

…Ότι έγινε στο χώρο, έγινε επειδή υπαγορευόταν από επιχειρησιακές ανάγκες και σε καμία περίπτωση δεν ήταν απόπειρα συγκάλυψης…”

Τότε τα πράγματα είναι απλά:να δώσουν στη δημοσιότητα την αίτηση-εισήγηση να γίνει το γαρμπίλι-μπάζωμα-τσιμέντωμα και την έγκριση.

Ετσι θα δείξουν ποιός εισηγήθηκε το ΕΓΚΛΗΜΑ και ποιός το ΕΝΕΚΡΙΝΕ…Και ποιός κάνει την ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.

Γιατί έχουμε τον τίτλο στο ρεπορτάζ αυτό “Από τη Χούντα,στον Παπανδρέου και στον Κυριάκο Μητσοτάκη γεμάτος αίμα ο δρόμος”;

Αναφερόμαστε μόνο σε πραγματικά γεγονότα:

Το έγκλημα στα Τέμπη είναι το χειρότερο στην ιστορία των σιδηροδρόμων και έγινε επι Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα τρία προηγούμενα έγιναν επι Χούντας και επι Ανδρέα Παπανδρέου ως εξής:

Δερβένι 1968.

1)Στις 30 Σεπτεβρίου 1968 δυο τρένα συγκρούστηκαν στην ΙΔΙΑ γραμμή στο Δερβένι Κορινθίας.Αποτέλεσμα:32 νεκροί και 112 τραυματίες.

2)Στις 14 Ιανουαρίου 1972 έγινε ακριβώς το ΙΔΙΟ με τα Τέμπη!!!

Έξω από τη Λάρισα στο σταθμό του Δοξαρά, το «Ακρόπολις Εξπρές» συγκρούστηκε μετωπικά με την υπ’ αριθμόν 121 αμαξοστοιχία (γνωστή και ως «πόστα») με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Παρότι οι δύο μηχανοδηγοί κινούνταν για ώρα στις ίδιες ράγες, τόσο ο σταθμάρχης στο Δοξαρά,
όσο και ο σταθμάρχης των Ορφανών που ήταν η επόμενη στάση, δεν έδωσαν εντολή σε κάποιον από τους συρμούς να περιμένει. Αποτέλεσμα 19 νεκροί και 63 τραυματίες…

3)Στις 25 Ιουλίου του 1982, έξω από τον χωριό Πλατανιάς της Δράμας, ανετράπη ένα επιβατικό τρένο. 4 επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους, ενώ τραυματίστηκαν περί τους 57.Ισχυρίστηκαν τότε ,επι Ανδρέα Παπανδρέου ότι η διαλέυκανση των συνθηκών δεν μπορούσε να έρθει διότι ο μηχανοδηγός …έχασε τη μνήμη του!

Θυμηθήκαμε τους δικολάβους του τότε και τους μεγαλοδικηγόρους του σήμερα να συμβουλεύουν τους υπεύθυνους να απαντούν με το “δεν θυμαμαι”…Και καθαρίζουν.

Μόλις χθες την 1η Μάρτη 2024 “ο άνθρωπος-μίζα” του καθεστώτος Σημίτη-Τσοχατζόπουλου-Παπαντωνίου δικάστηκε για διάφορα αδικήματα σχετιζόμενα με τις μίζες ύψους 11 εκατομμυρίων.

Αφήστε όλα τα υπόλοιπα,απλώς κρατήστε τις χρονολογίες.Για μίζες προ 25 ετών οι δίκες γίνονται ακόμα…Σε ποιά δημοκρατία συμβαίνουν αυτά στον δυτικό κόσμο;

Προφανως ρητορικό το ερώτημα.

Επίσης ένα ακόμα ερώτημα:σε ποια δημοκρατία δυτικού τύπου γίνεται δίκη με τους όρους που γίνεται για το διαβόητο ΚΕΕΛΠΝΟ;

Ακούστε τον Ακαδημαϊκό και τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Παυλόπουλο και κρίνετε αν αυτά που γράφουμε εμείς είναι βαρύτερα από όσα είπε ο κ.Παυλόπουλος στο συνέδριο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ: