Αρχική Ελλαδα Βόμβες απο Ντόρα μεριά:Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε κελιά στον Κορυδαλλό για τις...

Βόμβες απο Ντόρα μεριά:Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε κελιά στον Κορυδαλλό για τις υποκλοπές και έρχονται αποκαλύψεις για “ακαταδίωκτους”που θα σοκάρουν!

10610

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Η πιο ουσιαστική ερώτηση και μάλιστα με διπλή εκφορά και επιμονή,αυτή που έκανε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με εμφανη αμηχανία να αλλάζει με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο εκφράσεις με εμφανή τη δύσκολη θέση του ήρθε απο το ΜΕΓΚΑ του Βαγγέλη Μαρινάκη,κουμπάρο της Ντόρας Μπακογιάννη.

Φυσικά αφορούσε το έγκλημα των εγκλημάτων που δεν συγχωρείται στις δυτικού τύπου δημοκρατίες.Τις υποκλοπές τηλεφωνημάτων σε φίλους,αντιπάλους,υποστηρικτές,συγγενείς κλπ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε λοιπόν από τη Ράνια Τζίμα για τις υποκλοπές και ονομαστικά για τρεις περιπτώσεις απίστευτες για δυτικού τύπου δημοκρατία καθώς αυτές έγιναν από την ΚΡΑΤΙΚΗ υπηρεσία πληροφοριών και όχι παρακρατικό μηχανισμό.

Για τις παρακολουθήσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη,του αρχηγού του στρατευματος και ενός κορυφαίου σημερινού υπουργού.Ετσι ακριβώς τέθηκε η ερώτηση,δηλαδή με μόνο το όνομα του Νίκου Ανδρουλάκη και χωρίς τα ονόματα των άλλων δυο αξιωματούχων που ,όπως είναι γνωστό είναι οι κ.κ.Φλώρος και Χατζηδάκης.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε την υπόθεση ξεκάθαρα ως σκάνδαλο.Και παραδέχθηκε ότι η Δικαιοσύνη ερευνά ποινικές ευθύνες.

Ομως ονομαστικά αναφέρθηκε μόνο στον κ.Ανδρουλάκη λέγοντας ότι δεν έπρεπε ποτέ να τεθεί υπο παρακολούθηση καθώς οι απαντήσεις που έλαβε όταν ρώτησε ΔΕΝ ήταν επαρκείς,ότι το σκάνδαλο είναι σκιά για την κυβέρνηση και ότι δεν έπρεπε να τεθεί υπό παρακολούθηση ο κ.Ανδρουλάκης.

Είπε χαρακτηριστικά:

“Οι εξηγήσεις που δόθηκαν για τις παρακολουθήσεις δεν ήταν επαρκείς. Ο Ν. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και δεν έπρεπε να είναι ποτέ υπό καθεστώς παρακολούθησης»

Για τους άλλους δυο αξιωματούχους δεν είπε ούτε μία λέξη.Ετσι,προφανώς επιβεβαίωσε ότι ήταν υπό παρακολούθηση.

Επομένως είτε εννοούσε ότι ήταν υπο παρακολούθηση για παρανομίες που διαπιστώθηκαν από τους παρακολουθούντες και διαπράχθηκαν από τους παρακολουθούμενους η κάποιους τριγύρω τους,όπως συνέβη στην υπόθεση της Ζακύνθου στην οποία έχει σχηματιστεί κακουργηματική δικογραφία,η οποία δεν αποδίδει ευθύνες στους κ.κ.Πιτσιόρλα και Σαγιά.Παραπέμπονται διάφοροι σε δίκη ουσιαστικά για κατασκοπικά παιχνίδια πίσω από τα οποία ήταν το Κατάρ της “πολύ καλής φίλης Εύας Καϊλή”.Ετσι την είχε χαρακτηρίσει ο ανηψιός και διευθυντής του…

Αυτό το συμπέρασμα θα μπορούσε να είναι εύλογο στην περίπτωση που του έδωσαν επαρκείς εξηγήσεις για αυτούς  τους αξιωματούχους,δηλαδή τον αρχηγό κ.Φλώρο και τον υπουργό κ.Χατζηδάκη.Και κρίθηκαν επαρκείς σε αντίθεση με τις εξηγήσεις για τον κ.Ανδρουλάκη.

Προφανώς γιαυτό δεν αναφέρθηκε καθόλου σε αυτούς.Υπάρχει άλλη εξήγηση;Ξέχασε σαν τον…πατέρα στην Αρτα;

Η δεύτερη εκδοχή είναι εννοεί πως και αυτών η παρακολούθηση ήταν παράνομη και γιαυτό “ξέχασε”να αναφερθεί στα 2 απο τα τρία ονόματα που αφορούσε η ερώτηση…

Και είναι ονόματα θεσμικά και κορυφαία.

Προφανώς δεν ξέχασε να αναφερθεί σε αυτούς και καθώς η υπόθεση θα ερευνηθεί ΠΟΙΝΙΚΑ ΜΕΤΑ τις εκλογές είναι βέβαιο ότι ο Πρωθυπουργός “εκοψε”(για κάποιους) εισιτήρια για τον Κορυδαλλό και προφανώς για αποκαλύψεις-σοκ στο μέλλον σχετικά με το σκάνδαλο,όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε και αμερικανικά ΜΜΕ(Ουάσιγκτον Πόστ,Τάϊμς κ.α.) έκαναν λόγο για “σκάνδαλο που θυμίζει τις σκοτεινές εποχές της Χούντας”.

Η κ.Τζίμα που έκανε την ερώτηση εργάζεται στο ΜΕΓΚΑ του εφοπλιστή-επιχειρηματία Βαγγ.Μαρινάκη,κουμπάρου της Ντόρας και μητέρας των Κώστα και Αλεξίας Μπακογιάννη,ανηψιών,οι οποίοι σύμφωνα με ρεπορτάζ του Κώστα Βαξεβάνη για τις υποκλοπές ήταν υπό παρακολούθηση.

Η καταφανής ταραχή που είχε ο πρωθυπουργός κατά την απάντηση θα μπορούσε να ενισχύσει την φημολογία για κάκιστες σχέσεις με τις αδελφές του μετά το-κατά τον ίδιο- σκάνδαλο των υποκλοπών.

Αυτά που είπε για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην συνέντευξη με τους αρχηγούς  δεν έχουν καμία σχέση στην ουσία με αυτά που είπε όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο.

Αντίθετα μπορεί να τα ξανασκεφτεί κανείς αλλιώς με αφορμή και μια εξαιρετική παρέμβαση του Κυριάκου Βελόπουλου,ο οποίος είπε ότι “θέσπισαν ακαταδίωκτο για όσους έκαναν τεράστια σκάνδαλα,αλλά εμείς θα καταδιώξουμε τους ακαταδίωκτους”!!!

Ακούστε με προσοχή την παλαιά δήλωση Μηστοτάκη για το σκάνδαλο και..ψάξτε ποιούς αφορούν τα εισιτήρια για τον Κορυδαλλό καθώς στους παρακολουθούμενους ήταν και ο Αλέξης Παπαχελάς και η (ελληνο)αμερικανίδα αξιωματούχος Αρτεμις Σίφορντ.

Στην Αμερική δεν παίζουν με τέτοια σκάνδαλα και τα κυνηγούν μέχρι οι δράστες να πατήσουν…μαύρο χιόνι!Κάτι ξέρει ο Τράμπ με την πρόσφατη καταδίκη του για βιασμό δημοσιογράφου πριν 10ετίες…Καταδικάστηκε σε αποζημίωση 5 εκατομ ευρώ απο ενόρκους και μόλις προχθές…

Η κ.Τζίμα τόνισε στην ερώτηση ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ήταν αρμόδιος για την λειτουργία της ΕΥΠ…

Και έχει τη δική της σημασία η στάση του κ.Ανδρουλάκη που είπε τη λέξη “φυλακή” για εκείνους που έκαναν τις παράνομες παρακολουθήσεις,θέση ταυτόσημη με εκείνη του κ.Τσίπρα.

Ιδού πως καταγράφηκε στα πρωτοσέλιδα η συνέντευξη Τύπου.Καταγραφή για το έγκλημα η για…σούπα:

Ενοχλητική σχετικά ερώτηση με επιμονή ήρθε και απο τον ΣΚΑΙ και τη συζυγο του Κώστα Μπακογιάννη για την ακρίβεια και τις αδικαιολόγητες αυξήσεις κερδοσκοπίας των σουπερ μάρκετ στα τρόφιμα με τον Πρωθυπουργό να ψελλίζει απλ΄βως διάφορες αστείες δικαιολογίες…

Ακούστε λοιπόν τον παλαιότερο(προ μηνών)Κυριάκο και συγκρίνετε με αυτά που είπε χθες το βραδυ: