Αρχική Αθλητικα Βασιλιάς 24 καρατίων στο τένις-5άστερη Εθνική Ελλάδας!

Βασιλιάς 24 καρατίων στο τένις-5άστερη Εθνική Ελλάδας!

348

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέδειξε τι σημαίνει συνέπεια στην προπόνηση ενός μεγάλου ταλέντου.

Διότι ταλέντα και πολύ μεγαλύτερα από τον Τζόκοβιτς έχουν μπει στο τένις,έλαμψαν για λίγο και εξαφανίζονται στις πίσω θέσεις.

Π.χ. ο Ντομινίκ Τίμ,ο Τζών Ισνερ,Στάνισλαβ Βαβρίνκα,Ζβερεφ,Ρούμπλεφ,Τσιτσιπάς.

Κοινό χαρακτηριστικό αυτών των παικτών και πολλών-πολλών ακόμα ταλέντων καλύτερων του βασιλιά Τζόκοβιτς ότι δεν είναι συνεπείς στην προπόνηση και γιαυτό μετά 1-2 κορυφαία χρόνια,άλλοι υποχωρούν πολύ πίσω,άλλοι,όπως ο Τσιτσιπάς,ο Μεντβέντεφ,ο Ζβέρεφ,ο Ρούμπλεφ παίζουν για μια θέση στη δεκάδα και όχι για κορυφή και πολύ περισσότερο διατήρηση στην κορυφή,όπως οι Φέντερερ,Ναδάλ και Τζόκοβιτς.

Γυμνασμένος καλά φαίνεται πως είναι ο Κάρλος Αλκαράθ του οποίου τετρακέφαλοι,κοιλιακοί και ώμοι θυμίζουν Ναδάλ.

Οι τελευταίες ήττες του όταν έγινε Νο1 και εγκαταστάθηκε στον βασιλικό θρόνο μπορεί να είναι απλώς υπόκλιση στον 37χρονο βασιλιά Τζόκοβιτς,αλλά μπορεί να σημαίνουν και το…κάψιμο του ΣωτήΡΗ Νίνη.

Θυμάστε το 17χρονο παιδί με τα δυνατά πόδια και την έκρηξη,το οποίο εκθείασε ο πολύς Σισέ στον ΠΑΟ;Λίγο μετά απλώς …κάηκε γιατί η προπόνησή του δεν ήταν συνεπής για το επίπεδο στο οποίο έφτασε.

Ο Νοβακ Τζόκοβιτς λοιπόν νίκησε και στο μεγάλο αμερικάνικο ΟΠΕΝ πολύ εύκολα 3-0 τον αγύμναστο ,αλλά μεγάλο ταλέντο ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεφ και πήρε τον 24ο τίτλο γκραν σλάμ.Αδιαφιλονίκητος βασιλιάς και αν κερδίσει ακόμα 1-2 τίτλους τέτοιους ο μύθος του θα είναι απλησίαστος ακόμα και απο τον 20χρονο Αλκαράθ αν στρώσει στην προπόνηση και τον διαδεχθεί στο θρόνο.

Οι άλλοι τενίστες που είναι στην 10άδα με εξαίρεση τους Νορβηγούς Ρουν και Ρούουντ δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αφήσουν τα …σαλόνια και να περνούν όλο το 24ωρο στο προπονητήριο…

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Κώστας Μαυροπάνος έδωσε τις καλύτερες εξετάσεις για να πάρει μια θέση στην κορυφή της πρέμιερ Λιγκ της Αγγλίας με τη νέα του ομάδα την λονδρέζικη Γουέστ Χάμ.

Στην επάνοδό του στην Εθνική(ήταν τιμωρημένος)πέτυχε δυο γκολ με κεφαλιές στο αδύναμο Γιβραλτάρ και η Εθνική νίκησε 5-0.Παρά την αδυναμία του αντιπάλου στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα οι άλλοτε αδύναμες ομάδες τώρα χάνουν πολύ πιο δύσκολα,ενώ το Λουξεμβούργο διεκδικεί…τρίτη θέση σε βάρος της…Τουρκίας και είναι πιθανό να παίξει με την Ελλάδα…μπαράζ για πρόκριση!

Η Εθνική μας λοιπόν ήταν σοβαρή(τα άλλα τρία γκολ ο Πέλκας και 2 ο Μασούρας)και περιμένει στραβοπάτημα της Ολλανδίας για να πάρει απευθείας πρόκριση.

Στα αξιοσημείωτα η νίκη της Αλβανίας με 2-0 επι της υπεροπτικής Πολωνίας.Τα άλλα ήταν αναμενόμενα.