Αρχική Αθλητικα Βασιλιάδες εμείς στο μπάσκετ-αλλά μια είναι η Βασίλισσα παντού!

Βασιλιάδες εμείς στο μπάσκετ-αλλά μια είναι η Βασίλισσα παντού!

9
Los jugadores de Olympiacos celebran la victoria tras el quinto partido de los cuartos de final de la EuroLiga que Barça y Olympiacos disputaron en el Palau Blaugrana, en Barcelona. EFE/ Enric Fontcuberta.

Στο φάϊναλ φορ του Βερολίνου οι 2,5 ομάδες θα είναι …ελληνικές.

Μετά τον Παναθηναϊκό προκρίθηκε και ο Ολυμπιακός,αλλά και η Φενέρ.Η τουρκική ομάδα προκρίθηκε επειδή την σήκωσαν στις πλάτες τους δυο Έλληνες και ο μισοέλληνας λόγω και της συζύγου του προπονητής Σάρας Γιασικεβίτσιους,πρώην σταρ του ΠΑΟ κι αυτός.

Ο Καλάθης με το κρίσιμο τελευταίο τρίποντο και φοβερό παιχνίδι,όπως και ο Παπαγιάννης οδήγησαν την Φενέρ στο πρώτο σπάσιμο έδρας σε 5ο παιχνίδι στο Μονακό.Η Φενέρ θα είναι αντίπαλος του Παναθηναϊκού.

Στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός ανταπεξήλθε απέναντι σε μια κακή και  “λούζερ”τα τελευταία χρόνια Μπάρτσα και κέρδισε στο τελευταίο 5λεπτο με 63-59.

Ενδεικτικό της νοοτροπίας των Βαρκελωνέζων είναι ότι στα τελευταία κρίσιμα λετπά με τον Ολυμπιακό να προηγείται και κάθε επίθεση να είναι κρισιμότατη κάποιοι έβλεπαν στα κινητά το παιχνίδι της Ρεάλ με την Μπάγερν που επίσης προς το τέλος του είχε τη Ρεάλ στο καναβάτσο να χάνει 1-0 από το γκολ του Ντέϊβις.Και ανάλογα αντιδρούσαν!!!

Ο Ολυμπιακός στο Βερολίνο θα τεθεί αντιμέτωπος της Ρεάλ από την οποία είχε χάσει πέρυσι στο φάϊναλ φορ στον τελικό.

Η Ρεάλ πάει για δυο τίτλους,όπως και ο Ολυμπιακός αν την Πέμπτη το βράδυ κερδίσει την πρόκριση απέναντι στην Αστον Βίλα και βρεθεί στη Φιλαδέλφεια αντιμέτωπος με την Φιορεντίνα,η οποία πήγε στον τελικό με 1-1 στο Μπρυζ και διεκδικεί ευρωπαϊκό τίτλο μετά 63 χρόνια!

Η Ρεάλ στο ποδόσφαιρο έκανε επική ανατροπή.Στο 80 έχανε 1-0 και έβαλε στον Χοσέλου στο παιχνίδι.Στο 88 ισοφάρισε και στο 92 έβαλε το 2-1!!!Ετσι στον τελικό θα αντιμετωπίσει την Ντόρτμουντ που απέκλεισε την Παρί του Εμπαπέ,ο οποίος ίσως είναι στις κερκίδες να υποστηρίξει τη νέα του ομάδα τη…Ρεάλ!

Στο Βερολίνο θα διεκδικήσει συνεχόμενο ευρωπαϊκό τίτλο στο μπάσκετ,στο οποίο είναι μεν βασίλισσα σε τίτλους,αλλά εκεί βασιλιάς με τις 2,5 ομάδες θα είναι το ελληνικό μπάσκετ!

Αξιοσημείωτη επίσης η ανάμειξη Ελλήνων και τούρκων,αδού στον πάγκο της μιας ελληνικής ομάδας του φάϊναλ φορ θα κάθεται τούρκος προπονητής και θα αντιμετωπίζει τουρκική ομάδα που στηρίζεται σε….Ελληνες!

Εμ κάτι ξέρει ο προπονητής του ΠΑΟ Αταμάν και δηλώνει ότι είναι σε επικοινωνία με τον Ερντογάν και τον ενημερώνει για τις επιτυχίες αλλήλων…

Δεν θα μας κάνει καμία έκπληξη να ακούσουμε τον Ερντογάν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λένε μπροστά στις κάμερες κάποια σχετικά με αυτά που γράφουμε και επίσης δεν θα τα θεωρήσουμε όλα αυτά …τυχαία!