Αρχική Αθλητικα Τσιτσιπάς φοβερός-Σουπερ Λιγκ για κλάματα!

Τσιτσιπάς φοβερός-Σουπερ Λιγκ για κλάματα!

12

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ένα ακόμα φοβερό παιχνίδι συνολικά παρά το νέο άσχημο ξεκίνημα στον ημιτελικό της Βαρκελώνης.Και την Κυριακή στις 17.00 αναζητεί ένα ακόμα κύπελλο πρωτιάς αμέσως μετά το Μόντε Κάρλο.Με αντίπαλο και πάλι τον Νορβηγό Κάσπερ Ρούουντ.Αν ο Τσιτσιπάς νικήσει θα τον προσπεράσει και θα φτάσει στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Στον ημιτελικό ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε και πάλι άσχημα και έμοιαζε κουρασμένος χωρίς να είναι.Πράγματι αφού φαινόταν να παραπαίει έχασε το σετ στο τελευταίο γκέϊμ.Και έκτοτε…αφηνίασε!Με χαρακτηριστική άνεση,δύναμη και ταχύτητα κέρδισε 2-1 σετ τον σέρβο Ντούσαν Λαγιοβιτς Νο57 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Τσιτσιπάς μοιάζει να έχει προπονηθεί καλύτερα και οι τετρακέφαλοι μοιάζουν πολύ πιο δυνατοί από αυτούς των περασμένων 5-6 μηνών.Από το αν θα επιμείνει στην προπόνησή τους θα εξαρτηθεί και η περαιτέρω πορεία του,αφού το “ανω σύστημα”,δηλαδή ώμοι,χέρια,κλίση σώματος και(σχετικά και οι) κοιλιακοί μοιάζουν να υπερέχουν όλων ανεξαιρέτως των αντιπάλων από την 1η θέση και ως την τελευταία μηδέ του Τζόκοβιτς εξαιρουμένου.

Το πρόβλημα του Τσιτσιπά είναι μόνοι τετρακέφαλοι και αυτοί επηρεάζουν γόνατα και αστραγάλους…

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο ποδόσφαιρο η Ελλάδα ακολουθεί τη γενική σήψη και διαφθορά της πολιτικής,δικαστικής,δημοσιογραφικής και επιχειρηματικής σκηνής.

Βλέπει κανείς την Αγγλία σε όλες τις κατηγορίες με γήπεδα γεμάτα και αποτελέσματα εντελώς απρόβλεπτα από την κορυφή έως και τα…νύχια.Οι πρώτες ομάδες χάνουν βαθμούς από τελευταίες ή μεσαίες και τα γήπεδα γεμάτα.

Χαίρεται κανείς να βλέπει το ματς Λέστερ-Μπρόμγουϊτς ή Ρέξαμ-Τζίλιγχαμ και σωρεία άλλων.Πάθος,δύναμη,τρέξιμο,νεύρο,πολιτισμός και εντελώς απρόβλεπτο αποτέλεσμα.

Στην διεφαθρμένη ελληνική σκηνή τρεις και ο κούκος και ούτε οι συγγενείς των παικτών στις κερκίδες.Διότι γνωρίζουν απο πριν το αποτέλεσμα και τις “σλόου μόσιον” ουσιαστικές αντιδράσεις των παικ΄των.Ολοι καταλαβαίνουν ότι το τρέξιμο είναι “για τα μάτια”και το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει.

Ο ΠΑΣ Γιάννενα θα πέσει σίγουρα.Γιατί πέθανε ο πρόεδρός του Γιώργος Χριστοβασίλης του οποίου οι χαμηλοί τόνοι ήταν αντιστρόφως ανάλογοι με την δυνατή παρουσία στα γήπεδα και στο παρασκήνιο.ΟΙ γυιοί του καλά παιδιά,αλλά ως εκεί…Η ίδια ομάδα με καλύτερους προπονητές έπεσε ήδη κατηγορία.

Απο εκεί και πάνω στο Περιστέρι των 100 χιλιάδων κατοίκων δεν ήταν ούτε 100 στις κερκίδες για να δουν την βέβαιη νίκη της φιλοξενούμενης…Κηφισιάς,της οποία οι φίλαθλοι με το ζόρι αθροίζουν το σύνολο των γονιών των παικτών…

Στην Τρίπολη φαινόταν να δίνεται απάντηση στη νίκη της Κηφισιάς με τη νίκη του Παναιτωλικού επι του Αστέρα και γενικά τα λεγόμενα πλέϊ οφ για τον υποβιβασμό εκθέτουν την ούτως η άλλως εκτεθειμένη μαϊμού που είναι ενβασμένη στο δένδρο της σουπερ(τρομάρα μας…)λίγκ

Στην πάνω κατηγορία για την ανάδειξη του πρωταθλητή οι μπουλντόζες στον Βοτανικό μπήκαν…Είναι του Δήμου αρχικά που καθαρίζουν τα μπάζα του Δήμου και προχθές ο Δήμαρχος Δούκας και η διοίκηση του ερασιτέχνη βεβαίωσαν ότι οι μπουλτόζες των εργολάβων θα μπουν μέσα στο καλοκαίρι με στόχο να είναι έτοιμο το γήπεδο του ΠΑΟ μέσα στο 2026.

Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟ πάει φουλ για…πρωτάθλημα-κράχτη εισιτηρίων διαρκείας,χορηγών και ντιλς με επιχειρηματίες που όσο νάναι θέλουν το χρόνο τους…

Αν δεν το πάρει φέτος το πρωτάθλημα ο ΠΑΟ “πρέπει” οπωσδήποτε του χρόνου…

Ο Ολυμπιακός δεν μοιάζει να έχει πολλές αντιρρήσεις,όπως και ο ΠΑΟΚ που ασχολείται περισσότερο με τον τρόπο που θα διαδεχθεί τον Ιβάν Σαββίδη ο επιχειρηματίας Μυστακίδης,κατά πάσα πιθανότητα εντός του 2024 ανεξαρτήτως της έκβασης του πολέμου στην Ουκρανία…

Η ΑΕΚ ψάχνει ακόμα τις ισορροπίες με το “Αγιά Σοφιά” και μάλλον κοντράρεται με τον ΠΑΟ και τον Ολυμπιακό,οπότε…

ΔΟΥΒΙΚΑΣ-ΔΩΝΗΣ

Ο Κώστας Δουβίκας πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στον κρίσιμο αγώνα της Θέλτα με τη Λας Πάλμας(3-1) έβαλε το κρίσιμο 3ο γκολ και σταθεροποίησε την ομάδα του λίγο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο καλύτερος(μακράν…)Έλληνας προπονητής Γιώργος Δώνης με 1-2 ξένους στην ομάδα του Αλ Γουέχντα κρατάει καλά ανάμεσα στα θηρία τύπου Κριστιάνο Ρονάλντο,Μπενζεμά,Μανέ,Φιρμίνο κ.α. και η ομάδα του με νέα ισοπαλία εκτός έδρας και πάλι με ομάδα κορυφής(αλ Αχλί,αλ Ιτιφάγκ)είναι σταθερή στη μέση του πίνακα της βαθμολογίας.