Αρχική Αθλητικα Τούρμπο ο Θρύλος και στη Ρωσία-Πρόκληση Μέσσι,απάντηση Ρονάλντο!

Τούρμπο ο Θρύλος και στη Ρωσία-Πρόκληση Μέσσι,απάντηση Ρονάλντο!

544

O Oλυμπιακό επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο-νίκη στο Καζάν,επι της εξαιρετικά βελτιωμένης φέτος Ούνιξ ότι πάει φουλ για τρετράδα και διεκδίκηση τίτλου στην Ευρωλίγκα.

Νίκησε στην παράταση με 87-84 με εξαιρετική απόδοση στην άμυνα και φυσικά πολύ καλή επίθεση.

O βασικός μοχλός της νίκης ήταν ο Βούλγαρος Βεζένκοφ ο οποίος έβαλε 22 πόντους και πήρε 7 ριμπάουντ.Πολύ χρήσιμος στη νίκη ,όπως και στο Μιλάνο ο Λαρετζάκης με 10 πόντους,αλλά και εξαιρετική άμυνα.

Αντίθετη εικόνα ο Παναθηναϊκός στη Μοσχα χθες. Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν απείλησε ούτε καν με …πλησίασμα την ΤΣΣΚΑ του Δημ.Ιτούδη. Πλησίαζε μια φορά στους 9 πόντους ,όταν ξέφυγε η ΤΣΣΚΑ,η διαφορά πήγε και κοντά στους 30 πόντους καιστο τέλος η “μπίλια”κάθισε στο 97-77.Η δικαιολογία ότι η ΤΣΣΚΑ είχε εξωπραγματικό ποσοστό στα τρίποντα είναι απλά δικαιολογία,αφού έπαιζε χωρίς τρεις βασικότατος παίκτες και ο ΠΑΟ χωρίς μόνο τον Παπαπέτρου.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οπως βλέπετε δεν δίνουμε και πολλές …δεκάρες για ιδιαίτερα ρεπορτάζ περί το λεγόμενο κατ ευφημισμόν “ελληνικό “ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟ έπαιζε στη Λεωφόρο ,ο Ολυμπιακός στη Λειβαδειά ,ο ΠΑΟΚ στη Λάρισα και η ΑΕΚ με με …κάποια Κηφισιά στο κύπελλο.

Θα θλιβερά άδεια γήπεδα στα ματς αυτά δείχνουν ότι ο κόσμος δεν πολυσκοτίζεται να πάει να δει τα ματς και να προσπαθεί μετά να εξηγήσει ποιόν από τους 20-30 Λόπεζ που παίζουν στην Ελλάδα είδε στη δική του ομάδα.

Ο ΟΛυμπιακός έχασε με 3-2 και μας θυμισε την δήλωση του τότε προπονητή του Σόλιντ.Είχε πει ότι “εγινε σοφότερος” με την τότε ήττα του του Ολυμπιακού με το ίδιο σκορ.

Ο ΠΑΟ νίκησε με 2-1 το Βόλο,η ΑΕΚ την Κηφισιά 4-0 και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο τελευτα’ιο δευτερόλπετο την Λάρισα.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Στα εκτός Ελλάδας ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε άμεση απάντηση στην προκλητική βράβευση του “Γάλλου” Μέσσι από το γαλλικό περιοδικό που δίνει τα “βραβεία” στο γνωστό γκαλά στο Παρίσι.

Εκεί παίζει τώρα ο Μέσσι με μέτριες εμφανίσεις και το γεγονός ότι πήρε για 7η φορά το βραβείο του καλύτερου παίκτη μοιάζει ανέκδοτο,αφού τη χρονιά που πέρασε η απόδοσή του ήταν μεταξύ μετριας και καλής και το γεγονός ότι η Αργεντινή πήρε το κύπελλο Αμερικής μέσα στη Βραζιλία δεν φτάνει.Και σε εκείνο το παιχνίδι ο Μέσσι ήταν απλα καλός.

Δηλώσεις ότι δεν ασχολήθηκε με τη βράβευση έκανε ο Κριστιάνο Ρονάλντο και αμέσως έδωσε απάντηση στο γήπεδο επιβεβαιώνοντας ότι είναι αδιαμφισβήτηα ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών.

Εκανε την ανατροπή με δυο γκολ στο ντέρμπι με την Αρσεναλ(3-2) και ξεπέρασε τα 800 ,όλα με διαφορετικές ομάδες,όπου οι κατα καιρούς συμπαίκτες του παίζουν για την πάρτη τους και όχι για τον Ρονάλντο.Ολοι για τον Μέσσι και μαζί για στάχτη στα μάτια των Καταλανών που ζητούσαν ανεξαρτησία και βολέυονταν με τεχνητά πρώτη την Μπάρτσα ‘ηταν η πορεία του Μέσσι.Ενας πάρα,πάρα,πάρα πολύ καλός παίκτης,αλλά Ρονάλντο και Πελέ ,ούτε στον ύπνο του…

Ολοι ήξεραν ότι το γαλλικο περιοδικό θα βγάλει τον Μέσι που παίζει στην Παρί και χρειάζεται προώθηση με τα πετροδόλλαρα.Και εκείνος πήγε ντυμένος σαν …σίγουρος πρώτος,ενώ υποτίθεται ότι έμεινε έκπληκτος μόλις ανακοινώθηκε ότι νίκησε με μικρή διαφορά τον Πολωνό Λεβαντόφσκι της Μπάγερν.

Μετά τον αγώνα με την Αρσεναλ ο Ρονάλντο δήλωσε:

«Το μυαλό μας είναι εστιασμένο στο επόμενο παιχνίδι. Δεν υπάρχει χρόνος για πανηγυρισμούς. Αυτή η νίκη ήταν σημαντική για να μας βάλει ξανά στον δρόμο, αλλά υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος για να φτάσουμε στον προορισμό μας. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, έδειξαν εξαιρετικό πνεύμα. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οπαδούς μας, δεν θα τα καταφέρναμε χωρίς εσάς.