Αρχική Ελλαδα Το συγκρότημα με τα αθώα δάνεια των 57 εκατομμυρίων,η “Ντόλλυ”,η “γάτα Ιμαλαϊων”...

Το συγκρότημα με τα αθώα δάνεια των 57 εκατομμυρίων,η “Ντόλλυ”,η “γάτα Ιμαλαϊων” ο Πρετεντέρης,ο Καραμανλής και η…τσακώνικη ντομάτα που δεν ταιριάζει στο Ψυχικό!

1391

 

ΓΙΑΝΝΗ NTAΣΚΑ

Το πρωτοσέλιδο σήμερα 20/7 της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ το βλέπετε ευθύς αμέσως:

Μας πληροφορεί με το μικρό καίριο,κύριο αρθράκι-θέση της ότι στις 20 Ιουλίου 2023 “είναι δικαιολογημένο το κλείσιμο όλων των μοναδικών πηγών δροσιάς στις μεγάλες πόλεις,δηλαδή των πάρκων και δασικών λόφων,διότι δεν υπάρχουν επαρκή μέσα δασοπυρόσβεσης και πυρασφάλειας” και επίσης με πληροφορεί ότι τα δάση των δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων “είναι πυριτιδαποθήκες”.

Προφανώς γιαυτό η Αστυνομία αντιμετώπισε (δείτε αμέσως μετά τη φωτογραφία)τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους των καμένων σπιτιών και περιουσιών σαν συνεργάτες του …Κουφοντίνα των Ξηρών και του Μαζοκόπου,αν τον θυμάται κανείς πια…

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας πληροφορούσε στις 7 Ιουλίου 2023 μετά τον σχηματισμό της νέας του κυβέρνησης ότι “δημιουργήσαμε Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας,το οποίο είναι αίτημα των καιρών και είμαστε υπερήφανοι,διότι αυτό το υπουργείο πατάει σήμερα χάρη στις ενέργειές μας καλά στα πόδια του…”.

Ούτε μια τόση δα επιφύλαξη του “στυλ”:”ελπίζουμε ότι έχει επάρκεια μέσων πυρόσβεσης και πυρασφαλείας και ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθεί στα καθήκοντά του”.

Οόοχι!Ολα τέλεια τα βρήκε ΠΡΙΝ τις φωτιές…

Αυτές τις δηλώσεις η Εφημερίδα των Συντακτών της αντιπαραβάλλει τώρα με τις καταστροφές δεκάδων χιλιάδων δάσους απο τις φωτιές.

Αυτές οι φωτιές “πληγώνουν και κάνουν στάχτη χιλιάδες στρέμματα δασών και τεράστιες περιουσίες πολιτών”,όπως μετέδωσε η ΚΡΑΤΙΚΗ τηλεόραση πολλές φορές και πάντως σίγουρα στις 10,05′ το πρωί της 2οης Ιουλίου 2023,όταν και το ακούσαμε με την προσθήκη ότι οι κάμερές της “είδαν ανθρώπους να κοιμούνται σε στέγες και σε ρέματα…”

Οόοοχι σε κάποια κρατική υποδομή,δηλαδή μια σκηνή,μια κοινωνική δομή της περιοχής…

Υπάρχουν τέτοιες;

Ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε τις κορεάτικες σειρές(π.χ. “Βασιλικό χαμόγελο”,”Πλέϊ λιστ του νοσοκομείου” και δεκάδες ακόμα ) για όλη την οικογένεια στο ΝΕΤΦΛΙΞ.Οποιος μένει άστεγος για ένα βράδυ ή για ένα χρόνο δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα.Πάει στην κοινωνική δομή (σάουνα κλπ)και κάνει το μπάνιο του,κοιμάται μεσημέρι,βράδυ,όση ώρα θέλει κλπ με εξασφαλισμένη ψύξη,θέρμανση και προσωρινό φαγητό…

ΟΙ ΝΤΟΛΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ 57-45 ΕΚΑΤΟΜ ΔΑΝΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν λεφτά στην Ελλάδα για τέτοια έργα που μπορεί και να κοστίζουν και 300 χιλιάδες ευρώ το καθένα;

Λεφτά υπάρχουν που έλεγε και ο Γιώργος Παπανδρέου αγαπημένος των “Ντόλληδων”της εποχής της ανταπράθεσής του με τον Κώστα Καραμανλή.

Και για να πείσει έδωσε οριζοντίως σε καθένα το διαβόητο “επίδομα των χιλιάδων ευρώ τον Δεκέμβριο του 2010 σε ανήμπορους”και μεταξύ αυτών πήραν άνθρωποι του Κολωνακίου με βίλες στη Μύκονο κλπ.Γιατί;Διότι δήλωναν φτωχοί στην Εφορία,η οποία είχε θεόκλειστα τα θεόστραβα μάτια της και έβλεπε και κυνηγούσε με φυλάκιση και κατάσχεση μόνο το φουκαρά των δυτικών προαστίων που χρωστούσε σε δημόσιο ταμείο 550 ευρώ και έπαιρνε την τεράστια σύνταξη η αμοιβή(μηνιάτικο)των 500 ευρώ μηνιαίως!

Επί των ημερών αυτού του Γιώργου,του Κώστα Σημίτη και γενικά της “προοδευτικής παράταξης” το αγαπημένο της “Μου Μου Ε (ΜΜΕ)”,δηλ.το συγκρότημα Λαμπράκη-Παπανδρέου(νυν Μαρινάκη-Μητσοτάκη) πήρε κάτι δανειάκια για μικρές,μικρές ανάγκες.

Πόσα;

Οι κάποιοι δικαστές μας είπαν ότι πήρε 57 εκατομμυριάκια…

Αλλοι,αργότερα, είπαν ότι πήραν μόλις 45 εκατομμυριάκια ευρώ…Τι 57,τι 45 κάτι…ψιλά είναι η διαφορά…Ποιός δίνει σημασία σε 12 εκατομμυριάκια…Ούτε το γκαρσόνι ως πουρμπουάρ δεν γυρίζει να τα κοιτάξει…

Πάντως όλα καλά και έγκυρα.Τα πήρε το συγκρότημα που ξέρει και απο Ρεξόνα και από Ντόλλυ από τράπεζα πλήρους ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ…ΑΛΦΑ-ΑΛΦΑ δάνεια…

Ηταν η εποχή που ο Κώστας Καραμανλής ,ο ανηψιός, διεκδικούσε την πρωθυπουργία.

Και το προδευτικό(τρομάρα μας)αυτό συγκρότημα “Μουμουέ”(ΜΜΕ) τον παρομοίωσε με το πρόβατο-κλώνο την περίφημη ΝΤΟΛΛΥ με πρωτοσέλιδο.Για να τον μειώσει περνώντας το μήνυμα ότι “δεν είχε κάνει και τίποτα στη ζωή του,μόνο ανηψιός-κλώνος του Καραμανλή ήταν και απο αυτό ζούσε”.Σε αντίθεση προφανώς με τον Γιώργο Παπανδρέου τότε και τον Κυριάκο μητσοτάκη τώρα…

Αυτοί δεν είναι κλώνοι…Είναι γυιοί.

Αυτά τα μικρά δανειάκια ήταν για το “Μου Μου Ε”. του συγκροτήματος” Δηλαδή ΒΗΜΑ ,ΝΕΑ και το συναπάντημα με γαλλικά και πιάνο…

Ο Λαμπράκης αρχικά και ο διευθυντής του Σταύρος Ψυχάρης δεν είχαν προσωπικές ανάγκες να φάνε το κατι τις τους από αυτά τα δάνεια.Στον πρώτο το κράτος σε αναγνώριση των υπηρεσιών του του έφτιαξε ολόκληρο Μέγαρο(Μουσικής τουλάχιστον…)να παίζει πιάνο με τους φίλους του και χορηγούς τούς εργολάβους κρατικών έργων που το είχαν μπόλιο το κρατικό παραδάκι και περνούσαν από το Ταμείο του Μεγάρου…

Ο Ψυχάρης ήταν απο μόνος του εργατικός και έξυπνος και γιαυτό με τα μισθά του στο συγκρότημα αυτό έφταιξε κάτι βίλες νααα….Μια στην Ερμιόνη, κοντά στου Κυριακού,που μας έλεγαν ότι ήταν προβληματική.Αυτή του Κυριακού είναι κοντά στου Κοντομηνά που μας έλεγαν ότι εκεί αρμόδιος δασάρχης κάτιπετυχημένα έκανε έκανε καί είχε έναν προσωπικό λογαριασμό πάνω απο 5 εκατομμύρια και έλιωνε κτηνοτρόφους των 10 κανονικών και όχι “ντολλικών)προβάτων…

Αυτή του Κοντομηνά ήταν κοντά στου Γλύξμπουργκ…Κι αυτή κοντά στων άλλων επιχειρηματιών,των οποίων η απαρρίθμηση θα τελειώσει …αύριο.

Το λέει και το τραγούδι της Αλίκης για  Πόρτο χέλι και Ερμιόνη…

Φευ όμως…

Ανθρωποι κακοί μόλις έχασε την εξουσία η προοδευτική αυτή παράταξη έψαξαν λέει και τα δάνεια του ΟργαΝισμού αυτού,του ΔΟΛ,ήγουν οργανισμού Λαμπράκη.Και ο εισαγγελέας Γαληνός Μπρής με πλήρη..γαλήνη τους έστειλε στον ανακριτή.Και εκεί μετά μακρά ανάκριση τους έστειλαν στο σκαμνί για 57 εκατομμύρια που έγιναν 45 εκατομμύρια κάπου στη διαδρομή…Είπαν ότι ήταν τα τόσα εκατομμύρια θαλασσοδάνεια κλπ κλπ.

Δεν ήξεραν τι τους γινόταν…

Ο Ψυχάρης που ήξερε κάλεσε στο σπίτι του για ενημέρωση των προαλειφόμενο πρωθυπουργό Αλ Τσίπρα και του έκανε μάθημα για τις γάτες…Ιμαλαϊων.Εκεί είχε προχωρήσει το συγκρότημα μετά τα μαθήματα για τη Ντόλλυ…

Δεν το ‘πιασε το υπονοούμενο Τσίπρας.

Της αθωότητας το υπονοούμενο εννοούμε…

Και η ανάκριση συνεχίστηκε και έστειλαν την υπόθεση στο εδώλιο ενός Κακουργηματικού Εφετείου μετά απο αρκετά χρόνια…ταλαιπωρίας ένα ολόκληρο “Συγκρότημα” στο πρόσωπο του Σταύρου Ψυχάρη και καμιά 10αριά στελέχη αυτής της Τράπεζας.

Στην ίδια Δικαιοσύνη που καταδίκασε εφοριακό σε 10 χρόνια κάθειρξη,γιατί σύμφωνα με μαρτυρία και κανένα ηχητικο ή οτπικό ντοκουμέντο ζήτησε και τελικά ΔΕΝ πήρε 10 χιλιάρικα ευρώ για να απαλλάξει μια επιχείρηση του σκοινιού και παλουκιού.

Τα  ζήτησε ενώ την είχε…θάψει εγγράφως!

Η επιχείρηση, οποία με την καταγγελία αυτή κατά του εφοριακού έβγαλε και 1,5 εκατομ ευρώ!

Όταν αρχίσαμε με το Νίκο Νικολόπουλο να την ψάχνουμε στο πι και φι έκλεισε το μοναδικό γραφείο που είχε για σκάφη θάλασσας σε…βουνό και εξαφανίστηκε!!!

Βρήκαμε μέλος αυτής της οικογένειας που ήταν “θύμα” του εφοριακού και τσέπωσε 1.5 εκατομμύριο στις φυλακές…Τόσο θύματα…Και πίσω της μια δράκα της τότε διακομματικής ηγεσίας των εφοριακών και “προστάτης” τους ένας πρώην εισαγγελικός λειτουργός…

“Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή και αυστηρή”μας πληροφόρησαν οι δικαστικοί λειτουργοί για την υπόθεση του εφοριακού-θύματος και μας είπαν ότι “λυπούνται για την ποινή αλλά ο αυστηρός(dura lex) νόμος είναι νόμος…”

Άρα αντιλαμβάνεστε το άλλο με τον Τοτό…,συγνώμη την υπόθεση του ΔΟΛ θέλαμε να πούμε.

Αντιλαμβάνεστε πόσο ανόητος νομικά ήταν ο εισαγγελέας και ο ανακριτής που μετά απο χρόνια ερευνών ζήτησαν να λογοδοτήσουν με το σκληρό νόμο για τα 57 εκατομμύρια ευρώ.

Τους γράφουμε με αυτό το χαρακτηρισμό διότι το Κακουργιοδικείο σε ελάχιστο χρόνο αντιλήφθηκε ότι οι άνθρωποι αυτοί με το καλό το συγκρότημα  “Μου Μου έ” (ΒΗΜΑ,ΝΕΑ,κλπ)είναι πλήρως αθώοι.

Ιδού πως μας ενημέρωσε για την αθωότητά τους η ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ στις 9-10-2019

“…Αθωώθηκε ο Σταύρος Ψυχάρης και 10 στελέχη της Alpha bank για τα δάνεια του δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη συνολικού ποσού 44,7 εκατομμύρια ευρώ. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank οι οποίοι φέρονταν να ενέκριναν τα δάνεια στον ΔΟΛ χωρίς τις κατάλληλες εγγυήσεις.

Το Τριμελές εφετείο κακουργημάτων κατέληξε ότι στην περίπτωση του ΔΟΛ δεν υπήρξε καμία παράβαση κανόνα επιμέλειας κατά τη διαχείριση των δανείων.

Παράλληλα, το Δικαστήριο επισήμανε πως η χορήγηση τους ήταν σύμφωνη με όσα ορίζονται από την τράπεζας της Ελλάδος και τους εσωτερικούς κανόνες της τράπεζας.

Σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό της απόφασης αποδείχθηκε, πως σημαντικό μέρος της οφειλής έχει καλυφθεί αφού σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης της ακίνητης περιουσίας του πρώην εκδότη με αποτέλεσμα η ζημία της τράπεζας να καθίσταται αβέβαιη.

Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως η οποία επίσης είχε ζητήσει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων…”

Οπως είδατε επι κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη οι δικαστές απελευθερωμένοι και επανερχόμενοι στην κανονικότητα με την οποία ως σύνθημε είχε εκλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάστηκαν μόλις μερικές ώρες της δικασίμου για να αντιληφθούν την αθωότητα την οποία δεν είχαν αντιληφθεί οι συνάδελφοί τους για 6-7 χρόνια και βάλε…

Γιατί μιλήσαμε για 57 και όχι 45 εκατομμύρια ευρώ για τα δάνεια του ΔΟΛ αυτού με τα καλά “Μου Μου Ε”.

Αντιγράφουμε από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 22-11-2017:

“…Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει οπρώην εκδότης του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης, και δέκα στελέχη της Alpha Bank για την υπόθεση δανείου ύψους, περίπου, 57 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο είχε λάβει από την Alpha Bank προκειμένου να αγοράσει μετοχές του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως Αικατερίνης Αντωνίου, παραπέμπει σε δίκη τον άλλοτε πανίσχυρο άνδρα του ΔΟΛ για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, καθώς φέρεται να πήρε το επίμαχο δάνειο χωρίς να δοθούν επαρκείς εγγυήσεις.

Δίπλα του στο εδώλιο θα καθίσουν και δέκα στελέχη της τράπεζας που κατηγορούνται για την αξιόποινη πράξη της απιστίας στην υπηρεσία καθώς εμφανίζονται να άναψαν το «πράσινο φως» για τη χορήγηση του συγκεκριμένου δανείου…”

Ετσι επι των πρώτων ημερών της πραγματικής (νέας) Δημοκρατίας τελείωσε αυτή η …συκοφαντία για τα “Μου Μου Ε” του Οργανισμού αυτού,στο οποίο βασικό στέλεχος ήταν πάντα ο Γιάννης Πρετεντέρης,άνθρωπος με μόρφωση επιπέδου “γαλλικών και πιάνο”και κάτοικος του καλύτερου προαστείου της Αθήνας.
Δεν έχει σημασία που είναι και το ακριβότερο αυτό το προάστειο.
Είναι το καλύτερο.
Είναι το ίδιο με εκείνο,στο οποίο κατοικεί μια άλλη δημοσιογραφάρα,ο πατέρας της οποίας μας κατάσχεσε το αυτοκίνητο γιατί γράψαμε ότι “διώχθηκε στην Εισαγγελία της Αθήνας για κακουργηματική αρχαιοκαπηλεία”.
Ομως είχε διωχθεί για το ίδιο ακριβώς αδίκημα στην Εισαγγελία της Λακωνίας,
Τέτοια συκοφαντία!..
Στην Αθήνα το ίδιο αδίκημα είχε δίωξη  in rem kai oxi in personam…
“Εγώ διωκόμενος;Με συκοφάντησε διότι κανείς δεν μου έχει ασκήσει ΠΟΤΕ προσωπική δίωξη για κακούργημα αρχαιοκαπηλείας”
είπε στο δικαστήριο μέσω του νομικού γραφείου Κωνσταντόπουλου και πάει και το αυτοκίνητό μας…
Και είχε απολογηθεί ο αθεόφοβος!!!
Ετσι πήραμε και ένα μάθημα τι είναι η …στρατηγική της φίμωσης (SLAPPS),από την οποία τώρα θα μας προστατεύσουν,λέει, οι ευρωπαϊκοί και ελληνικοί θεσμοί του Κυριάκου Μητσοτάκη…
Φυσικά αθώωθηκε ο εν λόγω πατέρας και από την απολύτως προσωπική κακουργηματική δίωξη ΜΕΤΑ το πρωτοσέλιδο το δικό μας και αφού επι 4 χρόνια οι δικαστές είχαν στο συρτάρι την υπόθεση χωρίς καμία απολύτως πράξη…
Αυτή η δική μας φυσικά δεν είναι σωστή δημοσιογραφία…
Τι ξέρουμε εμείς απο “Ντόλλυδες” και γάτες Ιμαλαϊων;
Διότι κύριε,όπως θα έγραφε-έλεγε και ο Χατζηχρήστος,ο Κωσταντάρας,ο Παπαγιαννόπουλος και οι άλλοι ,πρέπει να μην είσαι Γκόρτσος πολιτικός…
Πρέπει να δουλεύεις…
Ο Κώστας Καραμανλής παραιτήθηκε απο βουλευτής και έπιασε δουλειά σε επιχείρηση.Σαν κι αυτές που δουλεύουν άλλοι και τα παιδιά και συγγενείς του Μητσοτάκη,του Σημίτη,του Παπανδρέου κλπ
Του Καραμανλή λέγεται ΣΕΚΕ και έχει να κάνει με την καπνοβιομηχανία βορείου Ελλάδας…
Αυτή την καπνοβιομηχανία που διέλυσε με μίζες και αρπαγές μέσω τραπεζών (Αγροτικής ,Εθνικής κ.α.)το ΠΑΣΟΚ στα χρόνια που το στήριζε το συγκρότημα Λαμπράκη.
Για τέτοια υπόθεση καταδικάστηκε πρόσφατα και τελεσίδικα σε κάτι χρόνια φυλακής υπουργός του ΠΑΣΟΚ…
Ο Κώστας Καραμανλής έκανε το λάθος να μην γίνει με πλαστά στην ουσία προσόντα …καθηγητής Πανεπιστημίου,δεν γνώριζε και τον…Τσεκούρα,πάει ξέμεινε στην καπνοβιομηχανία…
Και τότε ποιός είδε το γκεσέμι του Συγκροτήματος της Ντόλλυς και δεν το φοβήθηκε…
Αστράφτει και βροντάει ο Πρετεντέρης στο συγκρότημα κατά του Καραμανλή!Ολόκληρο ειρωνικό άρθρο έγραψε με τίτλο “ΑΚΡΙΤΑΣ” !Δείτε το:
Και το χειρότερο: γράφει ότι “δυσκολέυεται να καταλάβει τις προεκτάσεις και τα μηνύματα της δουλειάς”που ανέλαβε να κάνει ο Καραμανλής και όπως πάνε τα πράγματα θα δούμε “πρώην πρωθυπουργούς να αναλαμβάνουν το φεστιβάλ τσακώνικης ντομάτας”,κάτι που όχι μονο είναι φοβερά μπανάλ,αλλά δεν το βρίσκει καν δόκιμο…
Το συγκρότημα ανήκει στην προοδευτική παράταξη,στην οποία ανήκει και ο …Μουχίκα!
(Ψάξτε βρείτε ποιός είναι κουραστήκαμε με τον καύσωνα να γράφουμε άλλο…)
Κάναμε μια ακόμα επισκόπηση της λίστας Λαγκάρντ.
Και του Παναμά.Και άλλες.Αυτές που έχουν μέσα την ελληνική κλεφτουριά…
Ούτε Καραμανλή βρήκαμε…
ΥΓ1. Κατά τα γραπτά της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Δικαιοσύνη για τους 103 θανάτους στο Μάτι το 2018 φταίνε κατά 95%τα θύματα.

Για τις φωτιές τώρα στα βουνά της Αττικής,που θα τοποθετηθούν εύκολα και ανεμογεννήτριες φταίει κανείς;

Σταυρόλεξο για αρχάριους.Ερώτηση:

Πόσες φορές έχουμε συναντήσει εμείς τον Κ.Καραμανλή και πόσες ο Πρετεντέρης οέο;