Αρχική Δικαιοσυνη Το ναρκόπλοιο με το χρυσοφόρο φορτίο και τον άφαντο Ελληνα ιδιοκτήτη,οι Μαρινόπουλοι...

Το ναρκόπλοιο με το χρυσοφόρο φορτίο και τον άφαντο Ελληνα ιδιοκτήτη,οι Μαρινόπουλοι και ο αφανής προαγωγός της Καϊλή στην αντιπροεδρία

1145

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Η Ελλάδα της κανονικότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα απο χαρακτηριστικές υποθέσεις που προκαλούν και σάλο και την κοινή λογική.

Εν αρχή ήν ένα ακόμα ναρκόπλοιο.Θυμάστε το καθαρό ελληνικό ποδόσφαιρο;Το καθαρό Ισπανικό ποδόσφαιρο;

Στην Ελλάδα τα ναρκόπλοια και το ποδόσφαιρο έχουν προϊστορία.

Θυμάστε την ομαδάρα που ακούει στο όνομα “Ποσειδών Νέων Πόρων”.Κάλπαζε και ας μην ήξερε κανείς Ελληνας κατά που πέφτουν οι Νέοι Πόροι.

Επαψαν να καλπάζουν όταν συνελήφθη με ναρκόπλοιο ο ιδιοκτήτης τους Αγγελόπουλος.Διακήρυξε την αθωότητά του,αλλά καταδικάστηκε και φυσικά σε χρόνο ρεκόρ βρέθηκε έξω.Στο ποδόσφαιρο ξέπλενε χρήματα απο το ναρκόπλοιο.

Στην Ισπανία τα ίδια ακριβώς έκανε ο τότε ιδιοκτήτης της Ατλέτικο Μαδρίτης και δήμαρχος παραθαλάσιου ισπανικού θερέτρου Γέζους Χιλ.

Το ναρκόπλοιο ΝΟΟΡ 1 είχε σπάσει το ρεκόρ τόνων ακριβής ηρωϊνης στην Ευρώπη,συσχετίσθηκε με το ποδόσφαιρο,αλλά η υπόθεση ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει στη Δικαιοσύνη μετά αναίρεση του Αρείου Πάγου.

Αυτό το πλοίο (BLUME)που πιάστηκε στην Ισπανία ήταν πλοίο 100 μέτρων και κουβαλούσε 4,5 τόνους ηρωίνης.

Δεν ήταν ψηλό και άρα και απο τη γέφυρα που καθόταν ο καπετάνιος δεν είχε και τόσο καληθέα.Ετσι δεν είδε τους Ισπανούς που ερχόταν να τους συλλάβουν ανοιχτά της Τενερίφης.Λέγεται ότι ο καπετάνιος έβλεπε στην τηλεόραση αγώνα β εθνικής της Ελλάδας.

Η αξία της ηρωίνης που είχε φορτωθεί στη Βραζιλία άνω του δισ. στην ελεύθερη αγορά με τις σχετικές δόσεις.

Εντυπωσιακή η σιωπή στην Ελλάδα και μεταξύ αυτών και κάποιων λαλίστατων σε τέτοια θέματα,ιδιαίτερα στο θέμα του ΝΟΟΡ 1.

Η Εφημερίδα των Συντακτών ,η Δημοκρατία απο τις εξαιρέσεις και δημοσιότητα δίνουν και ερωτηματικά για τους Ελληνες πλοιοκτήτες διατυπώνουν.

Αυτοί δεν εμφανίζονται και μόνο δυο πρόσωπα φάνηκαν στα “χαρτιά”.Μια Όλγα και ένας 22χρονος.

Ο ‘Ελληνας δικηγόρος που αναλαμβάνει συνήθως υποθέσεις με ναρκεμπόρους έκανε μια δημόσια δήλωση λέγοντας ότι οι πλοιοκτήτες είναι αθώοι και δεν γνώριζαν τι κουβαλούσε το πλοίο,το οποίο έπλεε χωρίς στίγμα με κλειστά ραντάρ και φώτα κλπ.Οπως όλα έτσι κι αυτό το πλοίο ανήκε σε μία εταιρεία,η οποία δεν είχε άλλο περιουσιακό στοιχείο…

Και αφού είναι τόσο αθώοι οι πλοιοκτήτες γιατί δεν βγαίνουν με το όνομά τους και βάζουν τον γνωστό δικηγόρο για μια δήλωση τέτοια,χωρίς να τους κατονομάζει;Έστω να κάνει μηνύσεις στο πλήρωμα που τόλμησε να κάνει τέτοιο έγκλημα στο πλοίο τους;

Οι ελληνικές αρχές,η Δικαιοσύνη,ο εισαγγελέας ξεπλύματος βρόμικου χρήματος αντέδρασαν αστραπιαία ή ακόμα δεν πήραν είδηση ότι το πλοίο ήταν ελληνικό στην ιδιοκτησία του;

Στο ποδόσφαιρο έχουμε και εθνική ομάδα.

Το θυμηθήκαμε με αφορμή ένα χθεσινό ρεπορτάζ το οποίο έχει τίτλο “Η εθνική των πιστωτών” και οι Μαρινόπουλοι.

Γράφει το ρεπορτάζ για τα έργα και τις ημέρες της οικογένειας που φόρτωσε το γνωστό κανόνι στον Ελληνα φορολογούμενο και προίκισε τον Σκλαβενίτη με μια τεράστια περιουσία.

Γράφει ότι κατα την συνήθη πρακτική των Μαρινοπουλαίων δεν είχαν δημοσιευθεί ισολογισμοί από το…2014! Γράφει για κόλπα μη διοίκησης και μετά για δικαστικά κόλπα στην αγωγή “της εθνικής των πιστωτών”που δεν έυρισκε νόμιμο εκπροσωπο,λόγω μη διοίκησης κλπ.

Γράφει ότι οι Τράπεζες πήγαν να κοινοποιήσουν αγωγή σε μια εταιρεία των Μαρινόπουλων και βρήκαν ότι δεν έχει ΔΣ και μετά αυτοί πήγαν στη δικαιοσύνη και μετά αυτή απέκτησε ΔΣ και μετά αυτοί ξαναγύρισαν και μετά αυτή θα είχε το ίδιο ΔΣ που είχε πριν και μετά εμείς θυμηθήκαμε τον λεβέντη πρόεδρο ενός…Εδεσσαϊκού που έκανε θραύση στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τον Κουτσουρέ και πολλούς άλλους…Εννοείται ότι δεν είναι η μόνη σχέση με το ποδόσφαιρο που είχαν έμμεσα οι λεβεντοΜαρινόπουλοι.Αγόρασαν τον Αρβανιτίδη σουπερ μάρκετ μέσω του Καρυπίδη που είχαν διαδοχικά τη Βέροια και διεκδίκησαν και οι δυο(υπάρχει και αυτό με τον Τοτό…)τον Άρη κλπ κλπ

Εννοείται πως οι Μαρινόπουλοι δεν θα δουν καμία αγωγή να ευδοκιμεί σε βάρος τους γιατί θα περάσουν και πολλά-πολλά χρόνια στα δικαστήρια και ποιός ζει και ποιός πεθαίνει,αλλά και έχουν και καντάρια δίκιο.Γιατί χρειάζεται να υποβάλλουν ισολογισμούς εταιρειών τίμιοι άνθρωποι που άρχισαν να δημιουργούν τη ΦΑΜΑΡ από τότε που οι Αμερικάνοι έφεραν το σχέδιο Μάρσαλ στην Ελλάδα;

Διαβάζοντας αυτά για την οικονομική θηριωδία στην υπόθεση Μαρινόπουλων και την οφειλόμενη,όπως μας είπαν διάσωση μέσω Σκλαβενίτη μας ήρθε στο νου η θηριωδία εναντίον του πολίτη Βασιλείου στην Πάτρα.Μια απόφαση ,η σωστή λέει ότι δεν πρέπει να πληρώσει τη ζημιά απο τροχαίο,αφού το τροχαίο έγινε ενώ ήταν μια χαρά η ασφαλιστική ΑΣΠΙΣ.Μια άλλη ,λέει να πληρώσει γιατί 5 χρόνια μετά το ατύχημα η ΑΣΠΙΣ έκλεισε και αφού δεν πλήρωσε πρέπει να πληρώσει ο ιδιώτης και όχι το Εγγυητικό του Κράτους,όπως ορίζεται.ΚΑΙ τον εξοντώνουν για 11 χιλιάδες ευρώ…Αδικα αφού οι αποφάσεις αλληλοσυγκρούονται…

Τα γράφουμε για να προκάνουμε τον Κυριάκο ,αν είναι απασχολημένος με το τι θα καταθέσει ο Ιταλός αρχηγός της  αθώας και βασανιζόμενης απο τους βέλγους Καϊλή,ο ιταλός κακομούτσουνος  Παντσέρι.

Ό,τι και να πει ο Παντσέρι για Καϊλή και άλλους Ελληνες θα είναι συκοφαντίες και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Παντσέρι είναι κακομούτσουνος…

Επίσης από το γεγονός ότι η Καιλή μετά τα φρικτά βασανιστήρια,στα οποία την υπέβαλαν οι Ιταλοί Παντσέρι και (συντροφο-πατέρας)Τζιόρτζι,οι οποίοι την ανάγκαζαν να πηδάει μέσα στο ίδιο της το σπίτι πάνω απο βαλίτσες φουσκωτές βασανίζεται και απο τους βέλγους,οι οποίοι δεν πιστεύουν αυτά τα πηδήματα και την βασανίζουν στις φυλακές και στα αστυνομικά τμήματα χωρίς κουβέρτα και καλό ύπνο.

Το πως δεν αρρώστησε απο τα βασανιστήρια είναι ελληνικό θαύμα…Με αυτό είναι απασχολημένος ο Κυριάκος και επίσης με τα ερωτήματα που βάζει η Δημοκρατία όχι τόσο αυτά για το ναρκόπλοιο,αλλά εκείνα για την Παναγιωταρέα και την Μενδώνη.

Η εφημερίδα πήρε απάντηση από την Μενδώνη,η οποία εξηγεί τη σχέση της με την Παναγιωταρέα και γράφει ότι τα έξοδα που χρέωσε στο υπουργείο είναι τα έξοδα ταξιδιών στο εξωτερικό κλπ

Η εφημερίδα έχει μια απορία και ρωτά γιατί το ταξίδι στο Κατάρ δεν είχε έξοδα;Τα πλήρωσαν οι Καταριανοί ή κάποιος άλλος,ή απο την τσέπη τους;

Στο Κατάρ θυμόμαστε ότι είχε πάει ένας μόνο αρχηγός αξιωματικής Αντιπολίτευσης γιατί οι Καταριανοί δεν καλούν ηγέτες Αντιπολίτευσης.

Ο ένας αυτός είχε πάει το 2018.

Οι ελληνικές αρχές παρακολουθούσαν απο πολλά χρόνια πριν τους ΚΑΤΑΡΙΑΝΟΎΣ και λοιπούς για την επένδυση σε δημόσιες εκτάσεις της Ζακύνθου και σχημάτισαν δικογραφία.

Εγραψε στο lifo η Βασιλική Σιούτη μεταξύ πολλών άλλων και τα εξής :

“…Έχει σημασία ότι η έκταση για την οποία ενδιαφερόταν ο Καταριανός Αλ Θάνι πρώτα πέρασε σε μια λιβανέζικη εταιρεία, την Pimana, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με πολλά παρακλάδια, και μετά μεταβιβάστηκε ξανά σε εταιρεία δικών του συμφερόντων. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο ίδιος θεωρούσε ότι είχε διαβεβαιώσεις από πολιτικά πρόσωπα πως τα «όποια εμπόδια» θα τα ξεπερνούσαν. Είναι γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια πολλοί πολιτικοί και ΜΜΕ, αδιαφορώντας για τη νομιμότητα της μεταβίβασης, διαφήμιζαν τη δραστηριότητα του Αλ Θάνι ως επένδυση που θα φέρει βροχή πετροδολαρίων στη Ζάκυνθο και τους κατοίκους, που διαμαρτύρονται ότι τους έκλεψαν τη γη, τους παρουσίαζαν ως εμπόδια για την ανάπτυξη.

εμίρης του καταρ
Έχει σημασία ότι η έκταση για την οποία ενδιαφερόταν ο Καταριανός Αλ Θάνι πρώτα πέρασε σε μια λιβανέζικη εταιρεία, την Pimana, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με πολλά παρακλάδια, και μετά μεταβιβάστηκε ξανά σε εταιρεία δικών του συμφερόντων.

 

Με την εταιρεία Pimana των Λιβανέζων, που μεσολαβούσε για λογαριασμό των Καταριανών, συνεργαζόταν και ο Σ. Π. αλλά και γνωστός δημοσιογράφος-εκδότης, όπως προέκυψε από τις παρακολουθήσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), οι οποίες, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από την κατάθεση Ρουμπάτη στη Βουλή, ήταν νόμιμες και με εύλογο ενδιαφέρον για εθνικούς λόγους.

Ο Γιάννης Ρουμπάτης, διοικητής της ΕΥΠ από το 2015 ως το 2019, επί Τσίπρα, φέρεται να παραδέχθηκε ότι η ΕΥΠ επί θητείας του παρακολουθούσε τον Στέργιο Πιτσιόρλα, τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, και τον Σπύρο Σαγιά, πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Τσίπρα και δικηγόρο των Καταριανών. Υποστήριξε όμως ότι η επισύνδεση δεν ήταν στα δικά τους τηλέφωνα αλλά στων προσώπων που ελέγχονταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με τα οποία αυτοί συνεργάζονταν.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ο Θ. Δραβίλλας, ο οποίος ήταν ο προηγούμενος  διοικητής της ΕΥΠ, στην κυβέρνηση Σαμαρά, αρνήθηκε ότι οι Πιτσιόρλας και Σαγιάς παρακολουθούνταν στη δική του θητεία. Όπως φέρεται να είπε ο Γ. Ρουμπάτης, ωστόσο, οι επισυνδέσεις αυτές ξεκίνησαν επί κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά έγιναν στο πλαίσιο παρακολούθησης της υπόθεσης αγοράς της νησίδας Οξυά από Καταριανούς. Δεν ήταν στόχοι οι Σαγιάς και Πιτσιόρλας δηλαδή.

Εκείνη την περίοδο, επίσης, ούτε ο Σαγιάς ούτε ο Πιτσιόρλας είχαν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αργότερα, μετά το 2015, έγιναν και οι δύο στελέχη της κυβέρνησης Τσίπρα. Οπότε δεν προκύπτει ότι οι λόγοι για την παρακολούθηση ήταν πολιτικοί. Εξάλλου και ο ίδιος ο Γ. Ρουμπάτης έκρινε ότι λόγοι που την επέβαλαν ήταν εθνικοί. 

Το Κατάρ είναι στενός εταίρος και σύμμαχος της Τουρκίας οικονομικά και στρατιωτικά, οπότε όλες αυτές οι επιθετικές εξαγορές των Καταριανών στην Ελλάδα εκείνη την περίοδο, καθώς και κάποιες αμφιβολίες για την προέλευση των χρημάτων μαζί με κάποιες πληροφορίες της ΕΥΠ θεωρήθηκαν επαρκείς λόγοι για να κινήσουν το ενδιαφέρον της Υπηρεσίας…”

Αυτά έγραφε η κ.Σιούτη και ο κ.Πιτσιόρλας έχει καταφύγει στη Δικαιοσύνη για τις παρακολουθήσεις.

Ο μάρτυρας στη δίκη αυτή κ.Ξένος έχει δηλώσει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε από το 2009 τους Καταριανούς που ήθελαν να αγοράσουν το μισό Ιόνιο!!!

Τουρκοκατάσταση…

Ο επίσκοπος Ζακύνθου μας κατέπληξε όταν παραιτήθηκε το 2011 απο τη θέση και το 2013 ολοκληρωτικά απο τη Μητρόπολη.Είχε,λέει,κουραστεί και ήθελε να ασχοληθεί με άλλα!

Φαίνεται ότι οι καταριανοί δεν τα κατάφεραν στη Ζάκυνθο και συνέχισαν και πέρασαν απέναντι στην Ιταλία.Εκεί έφτιαξαν “κατάσταση” με τον κακομούτσουνο Παντσέρι(θα αποκαλύψει αύριο πότε ακριβώς…) και τον βοηθό του Τζιόρτζι.Τυφλή απο έρωτα και αθωότητα η Καϊλή έφτιαξε “κατάσταση”με τον Τζιόρτζι και εκείνος γέμισε το διαμέρισμα βαλίτσες με χρήματα απο το Κατάρ.Και εξέθεσε την αθώα παιδίσκη,συμπατριώτισα του Εμπειρίκου…

Απλά πράγματα και άσχετα με την Εύα Καϊλή.

Ασχετο επίσης είναι το γεγονός ότι ο μόνος αρχηγός Αντιπολίτευσης που κλήθηκε απο αυτόν τον σείχη του Καταρ και της Ζακύνθου στο Κατάρ το 2018 ,όταν η δικογραφία για την Ζάκυνθο σχηματιζόταν ανεμπόδιστα από τον κακό ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνούσε ,είναι ο νοικοκύρης της Ελλάδας και της Ευρώπης όλης-κατά τον Πρετεντέρη- Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ασχετο επίσης και εντελώς πολιτικό είναι το γεγονός ότι ο διευθυντής του γραφείου Μητσοτάκη αποκάλεσε “πολύ καλή φίλη” την Καϊλή όταν εξελέγη αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής.Ετσι δεν την αποκάλεσαν ούτε οι Ανδρουλάκης,Λοβέρδος,ούτε άλλος πολιτικός αρχηγός,όταν την συνεχάρησαν για την εκλογή της.

Τεράστιο ενδιαφέρον έχει το ποιός ακριβώς σκέφτηκε πρώτος και ποιός πρότεινε την Εύα Καϊλή μεταξύ όλων των ευρωβουλευτών για τη θέση Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου το 2020.Θεωρητικά την προτείνει η παράταξη της “προοδευτικής συμμαχίας”(S&D),στην οποία ανήκει, του Ευρωκοινοβουλίου.Απο αυτήν όμως ο Παντσέρι είχε φύγει,λόγω μη εκλογής τρια χρόνια νωρίτερα.Μέσω ποιού ακριβώς φυσικού προσώπου προώθησε την Ευα Καϊλή στο Κόμμα;Ποιός την πρότεινε;Ποιά σχέση έχει αυτός με τον Παντσέρι;Με το Κατάρ;

Δεν είναι καθόλου απλό να πάρουν μια ευρωβουλευτίνα ενός μικρού Κόμματος που δεν είχε ποτέ Αντιπρόεδρο Ευρωβουλής και να την εκτοξεύσουν στην κορυφή.Από το ΠΑΣΟΚ ούτε μπορούσαν,ούτε την πρότειναν.Ποιός λοιπόν ήταν ο Πυγμαλίων,ο προαγωγός σε μια εποχή που έβραζε η δικογραφία για το Κατάρ στην Ελλάδα και το Κατάρ χρειαζόταν οπωσδήποτε μια τέτοια φωνή και αξίωμα;

Με δεδομένο ότι ο πατέρας Καϊλής είναι μάρτυρας υπεράσπισης του υπερδεξιού και υπερσυντηρητικού Πανίκα Ψωμιάδη στο μεγάλο σκάνδαλο εκατομμυρίων που παραμένει ενταφιασμένο και μακριά απο το ακροατήριο για 15 χρόνια παρά την τελειωμένη απο χρόνια δικογραφία οι σκέψεις μας κάνουν ταξίδια για την τύχη που έχει η θα έχει η δικογραφία αυτή της Ζακύνθου…

Αν υπάρχει μια ειδικότητα στην οποία διακρίνεται η Ελλάδα παγκοσμίως είναι ο ενταφιασμός δικογραφιών που αφορούν μεγάλα σκάνδαλα και πρόσωπα με μεγάλα μέσα.Δεν αργούν γενικώς οι δικογραφίες..Αργούν αυτές για τις οποίες υπάρχει ειδικό ενδιαφέρον…Εναντίον μας η καταδικαστική απόφαση για την οποία μας δικαίωσε το ευρωδικαστήριο βγήκε σε λίγες ημέρες στο Εφετείο…