Αρχική Θέμα Sok!Εξαφάνισαν τον Παναμά,την Ελβετία και το Ντουμπάϊ και μας λένε ότι οι...

Sok!Εξαφάνισαν τον Παναμά,την Ελβετία και το Ντουμπάϊ και μας λένε ότι οι ‘Ελληνες κρύβουν τις μίζες στον …Στάτια και στη Σάμπα!..

112

 

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Ξύνουμε(ξανά)το κεφάλι μας.

Υπάρχει έστω και ένας Ελληνας στα 10 εκατομμύρια,ο οποίος να γνωρίζει τη χώρα…Αγιος Ευστάθιος;

Ρωτήσαμε μερικούς φίλους τι του λέει η λέξη “στάτια”.Δεν βρήκαμε ούτε έναν να απαντήσει σωστά,περιλαμβανομένων και ημών…Οταν τους ρωτήσαμε τι είναι ο αγιος Ευστάθιος μας είπαν ότι είναι ο Αγιος.

Συμπληρώνουμε: ο Αγιος Ευστάθιος ορθόδοξων και καθολικών, προστάτης των κυνηγών γιορτάζεται στις 20/9 και μαρτύρησε επι Ανδριανού το 126 μ.χ.ήταν αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού.

Κανείς μας δεν διανοήθηκε ότι υπάρχει χώρα με το διεθνές όνομα “στάτια” και στα ελληνικά το Αγιος Ευστάθιος.Εσείς το διανοηθήκατε;Κάποιος δικός σας το διανοείται;

Κι όμως υπάρχει τέτοια χώρα.Είναι ένα νησάκι ακριβώς ίσο σε έκταση με τα Αντικύθηρα.Και είναι χώρα.Με πληθυσμό 4 χιλιάδων κατοίκων.Βρίσκεται κάπου στην Καραϊβική.Και πατρονάρεται από την Ολλανδία του γνωστού Ντάϊσενμπλουμ.Γιατί αναφερόμαστε στον Ντάϊσενκάτι και όχι στον Γιόχαν Κρόϊφ ή τον Αγιαξ;

Διότι μάθαμε ότι υπάρχει τέτοια χώρα επειδή εκεί βρήκαν όχι μόνο Ελληνα που να την ξέρει,αλλά και Ελληνες μιζαδόρους!

Η ΑΔΑΕ λοιπόν ανακοίνωσε προχθές τους φορολογικούς παραδείσους,δηλαδή τις χώρες στις οποίες ψάχνει το ξέπλυμα των μαύρων χρημάτων.

Υποτίθεται ότι σε αυτές τις χώρες ξεπλένουν και οι πολιτικοί τις μίζες που παίρνουν απο επιχειρηματίες.Εκεί ξεπλένουν και επιχειρηματίες τα χρήματα με την ανοχή των πολιτικών είτε γιατί τους έχουν δώσει το “μερίδιό” τους,είτε γιατί έχουν προσλάβει με ηγεμονικούς μισθούς στενούς συγγενείς τους,ακόμα και …συμπεθέρια!

Μέσα εκεί φυσικά είναι η Ουρουγουάη,στην οποία λέει κατέφυγε και ζει ο αρχιμιζαδόρος της ΖΗΜΕΝΣ Καραβέλας,ο οποίος είχε ακίνητα στην πολυτελή παραλία της και περιμένει οσονούπω την συμπλήρωση της παραγραφής,αν δεν έχει συμπληρωθεί,για να πίνει τον καφέ του με τους πολιτικούς και τους επιχειρηματίες και τους δημοσιογράφους της κατηγορίας του.

Τον ψάχνει κανείς από την κυβέρνηση της…κανονικότητας και την προηγούμενη της καταπολέμησης της διαφθοράς;

Είναι μέσα στον κατάλογο το Λιχτενστάϊν και η άκρως διεφθαρμένη ως πλυντήριο μάυρου μιζαδόρικου χρήματος και η Κύπρος.Των υπουργών μας.Των δημοσιογράφων μας.Των επιχειρηματιών μας.

Αυτή η Κύπρος για την οποία επι Σημίτη μας έφεραν ένα “χαρτί”με μίζα ενός δισεκατομμυρίου δραχμών μιας υπουργάρας του και ενός στελέχους του ΟΤΕ.

Το σκάνδαλο κάπου τρέχει ακόμα με απίστευτη συνέχεια αν και πέρασαν 20 χρόνια και βάλε…

Αυτού του ΟΤΕ,στον οποίο ανήκει η ΚΟΣΜΟΤΕ ,το γερμανικό αυτό πρότζεκτ.Αυτόυ που σήμερα διοικείται από τον Τσαμάζ.Αυτόν τον Τσαμάζ που γνωρίσαμε όταν μας τον έφερε μεγαλοδημοσιογράφος βουτηγμένος στα πολιτικά βουρκόνερα στο γραφείο για “καλησπέρα” μια και διευθύναμε τότε αυτό το ΜΜΕ.

Αυτής της ΚΟΣΜΟΤΕ που από τον Μάρτιο του 2021 στο ίδιο ΑΦΜ μας χρέωνε επι σχεδόν δυο χρόνια διπλή ΚΟΣΜΟΤΕτηλεόραση και όταν το πήραμε είδηση μας πρόσφερε το…1/4 των χρημάτων που μας πήρε για να είμαστε …πάτσι!

Ομορφη χώρα,αγγελικά φτιαγμένη…

Είναι μέσα και τα διάφορα νησιά Μάρσαλ,Κέϋμαν,Μαν,Τζέρσι κλπ τα οποία,έχουμε την εντύπωση ότι σιγά-σιγά βυθίζονται στη θάλασσα επειδή είναι πολύ μικρά για να αντέξουν το βάρος τόσων μαύρων χρημάτων(και Ελλήνων) που έχουν αποθηκευτεί εκεί…

Είναι μέσα και η Βουλγαρία και η Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο και η Μολδαβία,χώρες όπου οι Ελληνες ξεπλένουν τα πάντα.Από χρήματα,μέχρι πτυχία και …πατρότητες διαφόρων παιδιών!

Είναι μέσα στον κατάλογο το…Βανουάτου,χώρα άγνωστη στο 99,9% των Ελλήνων,αλλά γνωστή στον Κ.Σημίτη της άθλιας  περιόδου του 1996-2004 όταν μας πληροφόρησε με ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ προς όλα τα ΜΜΕ ότι αποφάσισε η κυβέρνησή του να ανοίξει η Ελλάδα…πρεσβεία σε αυτή την νησιωτική μπανανία κάπου στα βάθη του Ειρηνικού ,όπως πάει κανείς στη Γουϊνέα-Παππού-Αυστραλία-Τασμανία…

Είναι μέσα το Κατάρ της Καϊλή,τα Εμιράτα των διαφόρων επιχειρηματιών,πολιτικών και δημοσιογράφων.

Είναι μέσα η ΙΡΛΑΝΔΙΑ.Το τονίζουμε με κεφαλαία,γιατί εκεί έχουν δικές τους απολυτα ελεγχόμενες εταιρείες οι ελληνικές τράπεζες.Μεσω αυτών ωγάζουν στον πλειστηριασμό και αρπάζουν ξεπλένοντας χρήματα τις πρώτες και δεύτερες και τρίτες και δεν συμμαζεύεται κατοικίες και εταιρείες και περιουσίες Ελλήνων πλείστοι εκ των οποίων βρέθηκαν να χρωστούν με ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ δραστηριότητες  των τραπεζών αυτών.

Μεταξύ των Τραπεζών και η Πειραιώς από την οποία ακόοομα περιμένουμε απάντηση πως βρέθηκαν 150 χιλιάδες λίρες ενός οφειλέτη σε λογαριασμό ενός δισεκατομμυρίου λιρών που εμφανιζόταν ως δεσμευμένος ενώ ο οφειλέτης δεν χρωστούσε ως τότε ούτε δεκάρα;Περιμένουμε απάντηση αν ο λογαριασμός αυτός ήταν ουσιαστικός,καθαρός ή μαϊμού για να εμφανιστεί η Τράπεζα (Δεκέμβριος του 2017)με γερά πόδια και τις σκέψεις για “μαϊμού” λογαριασμό μας τις προξένησε η ένταξη του ποσού του οφειλέτη σε αυτόν αν και τότε ο οφειλέτης εξυπηρετούσε κανονικότατα το δάνειό του.Τα στοιχεία στη διάθεση όλων καθώς οδηγούν σε εμπλοκή(καταδίκη τελεσίδικη) κουμπάρου υπουργάρας σημερινής να πληρώσει στην Τράπεζα.Ο κουμπάρος όχι μόνο δεν πλήρωσε δραχμή από το τεράστιο ποσό στο οποίο καταδικάστηκε ως ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ,αλλά διαφημίζει η Τράπεζα στη συνέχεια νέες επενδύσεις με τον οφειλέτη αυτόν και κουμπάρο υπουργάρας…

Eίναι η ίδια Τράπεζα Πειραιώς στην οποία “ακούμπησαν” για να μην πληρωθούν ποτέ τα δάνεια ύψους περίπου ενός δισεκατομμυρίου(με τους τόκους) ευρώ των δυο Κομμάτων εξουσίας,δηλα΄δη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ…Μια απόδειξη του απόλυτου κρατικού ελέγχου επι αυτής…

Τι σχέση έχει με τους φορολογικούς παραδείσους;

Σε αυτούς θα βρει κανείς εφοπλιστικά ονόματα που “παίζουν” και ερίζουν (εναλλασσόμενοι σε ρόλους δίκαιου-άδικου)για το ποιός θα αρπάξει ακόμα και τον ιστορικο τόπο των Σπετσών,όπου υπάρχει ομολογημένη δωροδοκία(δάνειο…) ενός πρώην Δημάρχου!!!

Αυτή η έριδα μεγαλώνει καθώς ο τόπος έχει χαρακτηριστεί ιστορικός,διατηρητέος κλπ.Και αυτό όχι γιατί εκεί βίασαν-ατιμωρητί- μια διάσημη Ελληνίδα όταν ήταν ανήλικη,αλλά γιατί έχει άμεση σχέση με τη φωτιά της ελληνικής επανάστασης-απελευθέρωσης!

Θα βρει μια πράξη ορκωτών λογιστών,η οποία αφήνει σκέψεις για ξέπλυμα χρήματος μέσω εταιρείας που σχετίζεται με τα προαναφερόμενα…

Γιατί ξύνουμε το κεφάλι μας;

Γιατί μέσα σε αυτές τις χώρες δεν είναι χώρες που Ελληνες πασίγνωστοι πολιτικοί,επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι έχουν κάνει επενδύσεις επίσημα και ανεπίσημα.

Π.χ. Στην Ινδία.Στο Ντουμπάϊ,όπου λειτουργεί πια μια περιοχή που λέγεται “μικρή Ελλάδα”.Γιατί εκεί ξεπλένουν μαύρα χρήματα τα καρτέλ που λειτουργούν στην Ελλάδα με κάθε μορφή,είτε σουπερ μάρκετ,είτε αθλητική,είτε κατασκευαστική κλπ

Για ψάξτε να βρείτε πως καθάρισαν κάποιοι που πιάστηκαν να έρχονται ή να πηγαίνουν με βαλίτσες γεμάτες χρήματα απο και προς το Ντουμπάϊ….

Ξύνουμε το κεφάλι μας γιατί δεν είναι μέσα η Ελβετία.

Γνωστός παράγων έτυχε να κρυφακούει στο αεροπλάνο που γύριζε από την Ελβετία στην Αθήνα μια συζήτηση μεταξύ του Μένιου και του Φίλιππου όταν ήταν όλο αγκαλίτσες και όχι τώρα που έβγαλαν μαχαίρια.

Η συζήτηση αφορούσε λογαριασμούς μεγαλοδημοσιογράφων στην Ελβετία.Και αυτοί οι λογαριασμοί δέχονταν ποσά απο άλλους λογαριασμούς μεγαλοεπιχειρηματιών.

Και η …πείρα λέει ότι όπου υπάρχει ένας βρόμικος λογαριασμός μεταξύ επιχειρηματία και δημοσιογράφου υπάρχουν σε αναλογία άλλοι 20 λογαριασμοί μεταξύ του επιχειρηματία και πολιτικών.

Ξύνουμε το κεφάλι μας γιατί δεν είναι μέσα η Αγγλία και η Γερμανία χώρες με τις επίσημες λίστες φοροδιαφυγής που ανακοίνωσε ο υπουργός Γιώργος Βασιλειάδης του ΣΥΡΙΖΑ.Εννοούμε τη λίστα ακινήτων στην Μεγ.Βρετανία και τη λίστα του Γερμανού υπουργού Μπόργιανς.

Εκεί πια που πάψαμε να ξύνουμε το κεφάλι μας και πέσαμε ξεροί είναι όταν τελειώσαμε την ανάγνωση του καταλόγου των χωρών με το ξέπλυμα βρόμικοιυ ελληνικού χρήματος και μέσα δεν είναι ο Παναμάς!Και η Ελβετία.Και το Ντουμπάϊ!!!

Η νέα λίστα των χώρων έχει ως εξής:

1 Άγιος Ευστάθιος

2 Αλβανία

3 Ανατολικό Τιμόρ

4 Ανγκουίλα

5 Ανδόρρα

6 Βανουάτου

7 Βερμούδες

8 Βόρεια Μακεδονία

9 Βοσνία -Ερζεγοβίνη

10 Βουλγαρία

11 Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι

12 Γιβραλτάρ

13 Γκέρνσεϋ

14 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

15 Ιρλανδία

16 Κατάρ

17 Κιργιστάν

18 Κόσσοβο

19 Κύπρος

20 Λιχτενστάιν

21 Μακάο

22 Μαλδίβες

23 Μαυροβούνιο

24 Μολδαβία

25 Μογγολία

26 Μονακό

27 Μπαρμπάντος

28 Μπαχάμες

29 Μπαχρέιν

30 Μπελίζ

31 Μποναίρ

32 Νήσοι Κέϋμαν

33 Νήσοι Μάρσαλ

34 Νήσοι Τερκς και Κάικος

35 Νήσος του Μαν

36 Ουγγαρία

37 Παραγουάη

38 Σάμπα

39 Σαουδική Αραβία

40 Τζέρσεϋ

41 Τουρκμενιστάν”

Αυτές είναι οι χώρες φορολογικοί παράδεισοι που ανακοίνωσε η ΑΔΑΕ.

Δεν το προσέξατε;Δεν ξύνετε το κεφάλι σας από την αγραμματοσύνη σας;

Τι είναι καλέ η σάμπα;Μα βραζιλιάνικος χορός!

Τον κακό μας και τον ανάποδό μας τον καιρό να..προσέχουμε!

Διότι η Σάμπα είναι χώρα με βραχώδεις ακτές εκεί στις Ολλανδικές Αντίλλες,όπου όταν ο καιρός είναι κακός και ανάποδος δεν πλησιάζει κανείς.

Με καιρό καλό φαίνεται πλησίασαν Ελληνες και έκρυψαν τις μίζες τους.Αλλιώς γιατί να την αναφέρει αυτή τη χώρα η ΑΔΑΕ;

Iδού λοιπόν τι είναι η Σάμπα απο τη wikipaideia

“Ο Χριστόφορος Κολόμβος λέγεται ότι είχε δει το νησί στις 13 Νοεμβρίου του 1493, ωστόσο δεν αποβιβάστηκε σε αυτό, αποθαρρυμένος από τις επικίνδυνες βραχώδεις ακτές του νησιού.[2] Το 1632 μια ομάδα Άγγλων ναυαγών έφτασαν στη Σάμπα.[2] Αργότερα, το 1635, ένας Γάλλος διεκδίκησε τη Σάμπα στο όνομα του Λουδοβίκο ΙΓ΄ της Γαλλίας.[εκκρεμεί παραπομπή] Το 1640 ο Ολλανδός κυβερνήτης του γειτονικού νησιού του Αγίου Ευσταθίου έστειλε αρκετές ολλανδικές οικογένειες για να αποικίσουν το νησί για την Ολλανδική Εταιρεία Δυτικών Ινδιών.[2] Το 1664, αρνούμενοι να ορκιστούν πίστη στο αγγλικό στέμμα, αυτοί οι αρχικοί Ολλανδοί άποικοι εκδιώχθηκαν στον Άγιο Μαρτίνο από τους Τζαμαϊκανούς κυβερνήτες-πειρατές Έντουαρντ, Τόμας και Χένρι Μόργκαν.[2][3] Η Ολλανδία απέκτησε τελικά τον πλήρη έλεγχο του νησιού το 1816.[2]”

Η Σάμπα είναι έκτασης μισής από τα Αντικύθηρα και έχει πληθυσμό 2,000 ανθρώπους.Εκεί βρέθηκε Ελληνας…

ΥΓ για επίδοξους σκηνοθέτες ταινίας εγκληματικής δράσης:Η Σάμπα μοιάζει και είναι κοντά στο νησί του Διαβόλου,το νησί όπου εξορίστηκε ο Πεταλούδας(Στηβ Μακ Κουήν-Ντάστιν Χόφμαν)γιατί ουσιαστικά κανείς δεν μπορούσε ούτε να πάει,ούτε να φύγει χωρίς ισχυρό πλοίο…