Αρχική Αθλητικα Σοκ στη Μαδρίτη!Ο βασιλιάς σκότωσε τη βασίλισσα! Και οι πετεινοί θα πληρώσουν...

Σοκ στη Μαδρίτη!Ο βασιλιάς σκότωσε τη βασίλισσα! Και οι πετεινοί θα πληρώσουν αποζημίωση γιατί έκαναν τις …κότες!

412

Σοκ στη Μαδρίτη!Ο βασιλιάς του σύγχρονου ευρωπαϊκού μπάσκετ Ζέλικο Ομπράντοβιτς “σκότωσε” την βασίλισσα του συγχρονου ευρωπαϊκού μπάσκετ Ρεάλ.

Με τον δικό του γνωστό και βασανιστικό τρόπο.Οδήγησε το παιχνίδι σε “αγκαλίτσες”μέχρι το τέλος του και εκεί με τα γνωστά απίθανα κόλπα που ανέτρεπε διαφορές 7-8 πόντων σε 10 δευτερόλεπτα διέταξε την ομάδα του να εξαντλήσει τα 21 δευτερόλεπτα και να πυροβολήσει τη βασίλισσα στο τέλος για να μην μπορέσει να ξανασηκωθεί.Κάτι που είχε καταφέρει ως τότε η βασίλισσα πολλές φορές στη διάρκεια ενός παιχνιδιού διαφήμιση.

Πράγματι αυτό έγινε παρά τη λυσσαλέα αντίσταση της βασίλισσας,η οποία κυνήγησε τον πολυβολητή Κέβιν Πάντερ(πέρασε σαν…άχρηστος από την Ελλάδα) μέχρι και στις τουαλέτες,αλλά εκείνος μισός μέσα στον …εναέριο χώρο του γηπέδου,μισός απέξω χτύπησε με τρίποντο κατακούτελα τη βασίλισσα και έγραψε το τελικό 89-87.

Ηταν προφανές ότι η Ρεάλ περίμενε επίθεση για δίποντο,το οποίο αρκούσε για τη νίκη.Ο Ομπράντοβιτς το κατάλαβε και έβαλε τους παίκτες όλους να προσποιούνται ότι θα ανοίξουν διαδρόμους για δίποντο.Οταν είδαν την κίνηση του Πάντερ κατάλαβαν την παγίδα και έστειλαν ένα…πάντσερ να εξαφανίσει το οπτικό πεδίο του Πάντερ.Αλλά δεν πρόλαβε.

Η Παρτίζαν έδειξε απο νωρίς τόσο άγριες διαθέσεις,ώστε φίλαθλοι και ο γίγαντας Ταβάρες που στο τέλος ήταν καθηλωμένος στον πάγκο τρεμόπαιζαν το πόδι,όπως στις ταινίες τρόμου οι ηθοποιοί.Η οι πραγματικά φοβισμένοι…

Οσες φορές όμως η Παρτίζαν ξέφευγε,άλλες τόσες την έφτανε και την προσπερνούσε η Ρεάλ,η οποία πήγε να κλέψει το παιχνίδι με τον ηρωϊκό 38χρονο Ρούντι και τις πονηριές του Βόσνιου Μούσα, ο οποίος έγινε αντιληπτός και χρεώθηκε με τεχνική ποινή στα τελευταία δευτερόλεπτα…

Σας είχαμε ξαναγράψει ότι όποιος δεν υπολόγιζε τον Ομπράντοβιτς όχι απλά στην 8άδα ,αλλά με πιθανότητες στο φάϊναλ φορ θα έσφαλλε.Επεσε στη Ρεάλ και φάνηκε ότι δεν έχει καμία τύχη.

Ηδη έσπασε το πλεονέκτημα έδρας…Οχι φυσικά ότι δεν μπορεί η Ρεάλ να κάνει το ίδιο στο Βελιγράδι…Αλλά πάντως σόκαρε το ευρωπαϊκό μπάσκετ με το καλησπέρα των πλέϊόφ…

Στο άλλο παιχνίδι η Μακάμπι έυκολα έσπασε την έδρα της Μονακό με 79-67 και προβάλει φαβορί για την πρόκριση.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο ποδόσφαιρο η Τότεναμ εντυπωσίασε.Βρέθηκε στο 21ο λεπτό να χάνει 5-0 από τη Νιούκαστλ,κάτι χωρίς προηγούμενο στο αγγλικό πρωτάθλημα α κατηγορίας.Φίλαθλοι έφευγαν για΄τι δεν ήθελαν να βλέπουν τους λεγόμενους “πετεινούς”να παριστάνουν τις…κότες του ποδοσφαίρου.Τελικ,ό 6-1.

Η Τότεναμ εντυπωσίασε ξανά.Ανακοίνωσε ότι θα δώσει αποζημίωσης για ψυχική…οδύνη στους φιλάθλους της!

Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και η Ρεάλ Μαδρίτης στο ποδόσφαιρο. Από το 1947 είχε να δεχθεί 4 γκολ απο έναν παίκτη σε ένα μάτς.Τότε είχε δεχθεί 5 από τον ίδιο παίκτη.Τα δέχθηκε από τον Καστελλάνος της Χιρόνα,τον οποίο ο άθλιος προπονητής του έκανε αλλαγή μετά μια ώρα παιχνιδιού και δεν τον άφησε να επιχειρήσει να σπάσει το ρεκορ.

Η Χιρόνα νίκησε 4-2 τη Ρεάλ,που έπαιζε κι αυτή εντελώς…κοτίσια…