Αρχική Ελλαδα Σοκ! Η Ελενα Ακρίτα και το Μαξίμου εμπλέκουν τη Μαρέβα με την...

Σοκ! Η Ελενα Ακρίτα και το Μαξίμου εμπλέκουν τη Μαρέβα με την πολιτική,ενώ ο Κυριάκος έχει τα μάτια στα Τέμπη και στο Μάτι!

48
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ινδία, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Τα γεγονότα:

1.Πάνω θα δείτε ένα βίντεο που είναι γεγονός.Είναι στο διαδίκτυο και παρουσιάζει το τι συνέβη στα Τέμπη.Δύσκολα συγκρατεί κανείς την οργή ή τον εμετό για τις αλήθειες και τα ψέμματα πάνω στις 57 δολοφονημένες ψυχές και τους δεκάδες ακρωτηριασμένους.

2.Γεγονός είναι ότι προχθές και πάντως μετά την ευρεία κυκλοφορία αυτής της έρευνας που αποτυπώνεται στο βίντεο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε συγγενείς θυμάτων που παρακολουθούσαν από τα θεωρεία της Βουλής την συζήτηση για το έγκλημα των Τεμπών τους είπε ότι “σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω ότι θα αναζητηθούν οι ευθύνες όλων”.

Γεγονός είναι ότι ακριβώς το ίδιο είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης 3-4 ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι προς τους συγγενείς των 103 νεκρών.

Γεγονός είναι ότι πρόσθεσε τότε πως το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ έχει την πλήρη ευθύνη για τους νεκρούς και τραυματίες για εγκληματική έλλειψη προληπτικών και σωστικών μέτρων με συγκεκριμένα πρόσωπα μέχρι και το υπουργικό συμβούλιο.

Είπε μεταξύ άλλων τότε και τα εξής:

“…Πώς ασκούν τα καθήκοντά τους και σήμερα αυτοί οι άνθρωποι; Ο Τόσκας, ο Σκουρλέτης, η Δούρου, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ; Αυτοί μπορεί να κληθούν να διαχειριστούν και άλλη πυρκαγιά. Ποιός έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς να διαχειριστούν μια ακόμα καταστροφή;…

-…Προφανώς υπάρχουν και σε άλλους ευθύνες αλλά ως προτεραιοποίηση οι ευθύνες είναι στα πέντε πρόσωπα που σας είπα..

…ας διαχωρίσουμε τα προβλήματα δόμησης απο την άθλια διαχείριση της κρίσης και την πιο άθλια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης για συγκάλυψη όσων δεν έγιναν…

-…Σε ένα βαθμό μπορώ να δεχθώ ανικανότητα. Δεν συμβιβάζομαι όμως. Δεν συμβιβάζομαι ότι απο το πρόσωπο τους λείπει το στοιχείο της συντριβής. Δεν έχει ειπωθεί ένα συγγνώμη…”

Γεγονός είναι ότι το Νοέμβριο 2022 διεξήχθησαν δίκες στα δικαστήρια της Αθήνας και συγγενείς των θυμάτων ζητούσαν αποζημίωση και καταλογισμό ευθυνών στο Κράτος.

Γεγονός είναι ότι πρωθυπουργός και συντονιστής του Κράτους το Νοέμβριο του 2022 είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτός ο ίδιος που κοίταζε και κοιτά στα μάτια τους συγγενείς των νεκρών και τους ακρωτηριασμένους.

Γεγονός είναι ότι το νομικό Συμβούλιο του Κράτους του κ.Μητσοτάκη παρουσιάστηκε στο δικαστήριο απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων και είπε τα ακριβώς αντίθετα.

Χωρίς αιδώ,χωρίς ντροπή,εμετικά υποστήριξε μεταξύ πολλών άλλων ότι:

“…Στην υπο κρίση περίπτωση (σ.σ. εννοεί την πυρκαϊά στο Μάτι),όπως προκύπτει απο τα πραγματικά περιστατικά που βεβαιώνονται στο υπ αριθμ 67489Φ.109.1/26-10/2022 έγγραφο απόψεων του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος,συντρέχει περίπτωση συνυπαιτιότητας της αποβιωσάσης συγγενούς των αντιδίκων σε ποσοστό 95%.”

Χωρίς αιδώ,χωρίς ντροπή,εμετικά, αντίθετα με όσα περι παντελούς έλλειψης προληπτικών και σωστικών μέτρων και περί αδυναμίας σωτηρίας των θυμάτων το νομικό συμβούλιο του Κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε στα δικαστήρια εναντίον των νεκρών θυμάτων και τα εξής:

“…την παραμονή της τραγικής πυρκαϊάς η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (σ.σ. δηλαδή το ΚΡΑΤΟΣ,η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!)είχε συντάξει και δημοσιεύσει δελτίο τύπου με τίτλο “πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαϊάς(κατηγορία κινδύνου 4)για αύριο Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 στο οποίο ενημέρωνε τους φορείς και τους πολίτες για το ποιές περιοχές στις 23 ιουλίου 2018 θα αντιμετώπιζαν μεγάλο κίνδυνο πυρκαϊάς και για τα μέτρα που θα έπρεπε να λάβουν παραπέμποντάς τους για πιο εξειδικευμένη πληροφόρηση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής προστασίας(www.civilprotection.gr)

…το γεγονός ότι η αποβιώσσα διένυσε μια κατηφορική απόσταση ενός χιλιομέτρου σε 20 λεπτά αντί των 5 λεπτών που χρειάζονται αποδεικνύει το ανεφάρμοστο του ισχυρισμού περί εκκένωσης,ήτοι η εκκένωση της περιοχής δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια αλλά αντιθέτως θα προκαλούσε περισσότερα θύματα…”!!!

Γεγονός είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορήθηκε σκληρά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Μάτι δεν έβαλε σε μια προθήκη στην Κουμουνδούρου τα εμετικά αυτά κείμενα του νομικού Συμβουλίου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γεγονός είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλε σε μια οθόνη να παίζει αυτή η έρευνα που αποτυπώνεται στο βίντεο της αρχής μας.

Αρα να υποθέσουμε ότι δεν αξίζει τίποτα αυτή η έρευνα.

Γεγονός είναι οτι η Ελενα Ακρίτα με μια ανάρτησή της προκάλεσε την έκρηξη του Κυριάκου Μητσοτάκη,ο οποίος μέσω του πρωθυπουργικού μηχανισμού ανακοίνωσε ότι κακώς εμπλέκει η κ.Ακρίτα την συζυγό του Μαρέβα στην πολιτική σκηνή και αναφέρεται η κ.Ακρίτα στα περιουσιακά στοιχεία της πρωθυπουργικής συζύγου.

Και της επιτίθεται ο Κυριάκος της Ελενας Ακρίτα και βεβαιώνει ότι τα πάει στα δικαστήρια μάρτυρας υπέρ της συζύγου ποινικά και αστικά.

Μπα; Πως είναι βέβαιος ότι θα την παραπέμψει ποινικά την κ.Ακρίτα ο Εισαγγελέας και θα πάει στο ακροατήριο; Στο τσεπάκι τον έχει;

Πως είναι βέβαιος ότι ο εισαγγελέας δεν θα ξύσει το κεφάλι του και δεν θα σκεφτεί το γεγονός ότι οι συζυγοι των πρωθυπουργών και των υπουργών και βουλευτών και πολλών άλλων καταθέτουν το πόθεν έσχες στη Βουλή,δηλαδή στην καρδιά της πολιτικής,ακριβώς για να εκτίθενται σε σκληρή πολιτική κριτική για όσα δηλώνονται και όσα τυχόν κρύβονται.

Γεγονός είναι ότι στα περίπτερα και στο διαδίκτυο κάθε τόσο βλέπουμε διάφορα σκληρότατα πρωτοσέλιδα για την πρωθυπουργική σύζυγο,ιδιαίτερα από τον δολοφονηθέντα(γλίτωσε απο θαύμα) από ….ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ Χίο.

Μήπως το πολυπληθές πρωθυπουργικό γραφείο πρέπει να βγάλει μια ανακοίνωση για το πότε θα πάει ο πρωθυπουργός μάρτυρας υπερ της συζύγου του για τα πρωτοσέλιδα αυτά γιατί θα κάναμε εμετό αν μας περνούσε από το μυαλό ότι δεν έχει κάνει μηνύσεις και αγωγές γιαυτά και εμφανίζεται η τιμή να είναι επιλεκτική και ανάλογα με τη μέρα.Αλλη προς τα αριστερά,άλλη προς τα δεξιά,άλλη τη Δευτέρα,άλλη την Τρίτη,άλλη την Τετάρτη και ούτω καθ εξής.

Καθώς ο πρωθυπουργός μας είπε ότι η συζυγός του Μαρέβα δεν εμπλέκεται στην πολιτική κατα οποιοδήποτε τρόπο προφανώς βεβαιώνουμε τον εισαγγελέα ότι οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από την ιδιωτική ζωή της Μαρέβας Μητσοτάκη και κακώς αυτοί που τις δημοσίευσαν δεν έβαλαν κάτι να κρύψουν το πρόσωπό της.

Εμείς δεν το βάζουμε για να φανεί το έγκλημά τους:

MADRID, SPAIN – DECEMBER 02: King Felipe VI of Spain (2L) and Queen Letizia of Spain (2R) receive Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis (L) and wife Mareva Grabowski (R) because of the United Nations conference for the Climate Summit 2019 (COP25) at the Royal Palace on December 02, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Carlos Alvarez/Getty Images)
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ινδία, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024.
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron, στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Παρίσι, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ / Γ.Τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ)

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, Δευτέρα 16 Μαΐου 2022.
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Βλέπετε ότι τις φωτογραφίες αυτές διένειμε το γραφείο τυπου του Πρωθυπουργού.ΓΙατί Κυριάκο μας εμπλέκει το γραφείο σου την Μαρέβα με την πολιτική;Δεν ξέρει ότι αυτά είναι χτυπήματα κάτω απο τη μέση και ασχολείται με το άλλο με τον ….Τοτό;

Και καλά δεν ήξεραν…Δεν ρωτούσαν τον Καρανίκα(συγνώμη αλλα περισσότερα στοιχεία δεν ξέρουμε για τον άνθρωπο αυτό)να τους πει τι είναι πολιτική και τι όχι;Συγνώμη Κυριάκο μας,αλλά συνεργαστείτε και κάποιον μορφωμένο επιτέλους για να μην εκτίθεται και η ιδιώτης σύζυγος…

Υ.Γ.Ασχετο χάριν ευθυμίας:Κάποτε ένας πασίγνωστος Κύριος ζήτησεαπό συνεργάτη-υπάλληλό του να περπατάει μπροστά από την φίλη του Κυρίου,ώστε να την κρύβει από τυχόν φωτογράφους που θα ήταν μπροστά τους.Γιατί ήταν έγκυος και είχε αρχίσει να φαίνεται η εγκυμοσύνη.

“Ας πάρουν φωτογραφίες από πίσω” του είπε και πρόσθεσε “έτσι δεν θα είναι (και φίλη) και έγκυος”!