Αρχική Αθλητικα Αγώνας-θεσμός επι 25χρόνια στο Χαλάνδρι!

Αγώνας-θεσμός επι 25χρόνια στο Χαλάνδρι!

879

Επι 25 συνεχή χρόνια ο παλιός χρόνος φεύγει…τρέχοντας και ο νέος έρχεται επίσης τρέχοντας στο Χαλάνδρι.

Από το 1995 την τελευταία ημέρα του χρόνου στο γήπεδο-στάδιο με κανονικό στίβο του Χαλανδρίου μαζεύονται φίλοι και γνωστοί και κάνουν αγώνα 10 χιλιομέτρων.

Υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας. Ο αγώνας γίνεται το μεσημέρι,υπό οποιασδήποτε καιρικές συνθήκες,όσο ακραίες και αν είναι και όποιος ξεκινήσει απαγορεύεται να σταματήσει ,έστω και αν πρέπει να συρθεί στον τερματισμό.Και έχει συμβεί αυτά τα 25 χρόνια να υπάρξουν τραυματισμοί και θλάσεις κανονικές και να τερματίσει ο (η)τραυματισμένος(η) σέρνοντας πόδι υπό συνεχή βροχή και με μηδενική θερμοκρασία!

Πρωτεργάτης για την καθιέρωση του αγώνα ο πολυ-πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης Γιώργος Μάλλιαρης.

Τον βλέπετε δαφνοστεφανωμένο (σύνηθες για …10ετίες) στο Καλλιμάρμαρο.

 

Οταν θέλει να χαρίσει το  μετάλλιο(πρώτος εννοείται) βοηθάει τρέχοντας δίπλα κάποιον,συνήθως τον εκπρόσωπό μας(ntaskaspress) και έτσι καταφέρνουμε τις πιο πολλές φορές να είμαστε …στα μετάλλια!

Ο αγώνας γίνεται έστω και με …δυο συμμετοχές φυσικά.Πολυνίκης του “θεσμού”(χάνει μόνο από τον Μάλλιαρη και τον …γυιό του)ο  Σοφιανός Μαράνος (φωτογραφία πάνω)επικεφαλής της οργανωτικής δομής διατησίας στο Πρωτάθλημα τύπου,θεσμός ο οποίος γίνεται συνεχώς από το 1983..

Ο Σοφιανός εκτός απο την εξαίρετη οργάνωση και το εξαιρετικό ήθος που τον διακρίνει είναι και παραθωνοδρόμος μεγάλων αξιώσεων.

Φέτος και πάλι ο Σοφιανός κέρδισε με χρόνο 47,50 ενώ ο εκπρόσωπός μας έκανε χρόνο 50.38.όνομα δεν γράφουμε για να…αιφνιδιάζει “αντιπάλους”…

Και του χρόνου(φυσικά)με υγεία για όλους!