Αρχική Αθλητικα Σαρωτικοί Τσιτσιπάς και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και Λαμία στους 4 του Κυπέλλου!

Σαρωτικοί Τσιτσιπάς και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και Λαμία στους 4 του Κυπέλλου!

342

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν σαρωτικός τα ξημερώματα στον ημιτελικό του φημισμένου  Αυστραλιανού όπεν και κάνοντας τα 6 στα 6 απέναντι στον Κάρεν Κατσάνοφ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό.

Σε τελικό γκραν σλαμ φτάνει για μόλις δεύτερη φορά στην καριέρα του και πάλι απέναντι στον ίδιο αντίπαλο.Τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος απέκλεισε στον ημιτελικό τον Αμερικανό Τόμ Πολ.

Στον πρώτο τελικό του ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε προηγηθεί στο Ρολαν Γκαρός 2-0 του Τζόκοβιτς,αλλά δεν άντεξε(3-2) την επική αντεπίθεση του σέρβου,ο οποίος εάν κερδίσει στην Αυστραλία γίνεται ο καλύτερος και σε τίτλους όλων των εποχών και το ρεκόρ θα μείνει για πολλές δεκαετίες,αφού η νέα γενιά έχει σκαμπαναβέσματα και δεν ξεχωρίζει κανείς με σάρωση των τίτλων.

Ο Τσιτσιπάς εάν νικήσει θα ανεβεί στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις,κάτι που είναι όνειρό του και πρώτη φορά θα φτάσει εκεί Ελληνας.

Βέβαια και αυτή την εποχή ο Τζόκοβιτς φαίνεται να είναι μακράν ο καλύτερος στο κόσμο,αλλά το νούμερο 1 είναι “προϊόν” των πολλών αγώνων,στους οποίους ο Τζόκοβιτς δεν μπήκε για να αποφύγει καταπόνηση και λόγω του γεγονότος ότι έφτασε στα 35 του χρόνια…

Ο Τσιτσιπάς μετά τον αγώνα είπε μεταξύ άλλων μετά την πρόκρισή του:

«Παρακολούθησα τον Μάρκο Παγδατή να προκρίνεται στον τελικό το 2006 και ονειρεύτηκα, σαν μικρό παιδί.Αισθάνομαι ευλογημένος που μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο και να βάλω το ελληνικό τένις στον χάρτη. Προέρχομαι από μία μικρή χώρα και είμαι ευγνώμων που έχω τέτοια υποστήριξη από τους Έλληνες εδώ στη Μελβούρνη. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ζήσω τέτοιες στιγμές τόσο μακριά από την πατρίδα μου».

Ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ αποδείχθηκε ένας τέλειος …Ιανός και χθες το βράδυ και γενικά ως τώρα σε ευρωλίγκα και πρωτάθλημα.

Χθες έπαιζε με την Ζάλγκιρις,η οποία σαρώνει και αν κέρδιζε θα ανέβαινε με ισοβαθμία στην πρώτη θέση και στην τετράδα της Ευρωλίγκα.

Στο πρώτο ημίχρονο αυτό έδειξε.Σάρωνε τον ΠΑΟ σε άμυνα και επίθεση με 15 ριμπάουντ παραπάνω,με εύκολα και δύσκολα καλάθια και σκορ ημιχρόνου 42-27.

Στο β ημίχρονο εμφανίστηκε στο γήπεδο ένας άλλος ΠΑΟ.Εκανε το μεγαλύτερο σε διαφορά επι μέρους σκορ της φετεινής ευρωλίγκα.Σχεδόν τριπλό από την αντίπαλο: 62-23!!!

Και σάρωσε με 24 πόντους διαφορά(89-65) τη Ζάλγκιρις.Ο Λι ο καλύτερος με 24 πόντους και επίσης άριστοι οι Πονίτκα και Παπαγιάννης.

Στο ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι είναι ομάδα για τίτλους και φέτος.Για τρίτη συνεχόμενη φορά δεν έχασε από τον ΠαναθηναΪκό.Αυτή τη φορά ξανά στη Λεωφόρο,όπου είχε κερδίσει με 3-0 άντεξε,αλλα δύσκολα.Ο ΠΑΟ ήθελε δυο γκολ διαφορά και μέχρι το 78 φαινόταν ότι μπορεί να κάνει το 2-0.Εκεί όμως ένα ανόητο πέναλτυ σε τεντωμένο ασυνείδητα χέρι του σκορερ Τσέριν έφερε το 1-1 και την πρόκριση του ΠΑΟΚ,ο οποίος πάει για τελικό αφού η Λαμία(απέκλεισε με 4-2 τον Απόλλωνα Παραλιμνίου)θα είναι εύκολος για εκείνον αντίπαλος.

Θλιβερό είναι ότι στα ελληνικά ντέρμπι οι Ελληνες παίκτες είναι ελάχιστοι,αλλά οι ομάδες μας δεν είναι στο επίπεδο των Μάντσεστερ,Ρεάλ,Λίβερπουλ κλπ