Αρχική Αθλητικα Σεισμός στο ελληνικό ποδόσφαιρο:προσφυγή στη ΦΙΦΑ για αποβολή της Ελλάδας αν δεν…Ολα...

Σεισμός στο ελληνικό ποδόσφαιρο:προσφυγή στη ΦΙΦΑ για αποβολή της Ελλάδας αν δεν…Ολα τα σπουδαία αποτελέσματα εδώ.

910

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

ΟΙ εξελίξεις σεισμικές μέσα έξω και τα θεμέλια του ποδοσφαίρου τρίζουν στις χώρες με την μεγαλύτερη σημασία στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.Δηλαδή στην Αγγλία και στην… Ελλάδα.Και αλλού,όπως στην Ιταλία.

Στην Αγγλία έγινε το μάτς Εβερτον-Λίβερπουλ,δηλαδή ντέρμπι με ιστορία αιώνα και βάλε.

Φέτος η Εβερτον με τον Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο πάει…τρένο και προηγείται στη βαθμολογία.

Η Λιβερπουλ με τον γνωστό αέρα που σαρώνει βάζει πρώτη γκολ στο 2ο λεπτό με τον Σανέ.Ισοφαρίζει στο 28 με κεφαλιά απο κόρνερ ο στοπερ Κιν.Το κόρνερ χτύπησε ο κολομβιανός Χάμες Ροντρίγκες που πέρασε απο Μπάγερν,Ρεάλ και δεν στέριωσε,αλλά στην Εβερτον κεντάει.

Στο 74ο λεπτό ο Ευρθρός Σταυρός βγάζει εκτάκτως  ALERT (αναζητήσεις) γιατί είχε χαθεί ο διάσημος σέντερ φορ της Λιβερπουλ Σαλάχ.Τον είχαν δει να μπαίνει με την ενδεκάδα στο γήπεδο,τον είδαν να έχει 2-3 επαφές με τη μπάλλα και μετά χάθηκε….

Μόλις βγαίνει το σήμα αναζητήσεων ο Σαλάχ εμφανίζεται στο γήπεδο,κάνει 4η επαφή με τη μπάλλα χωρίς να τη σταματήσει και βάζει ένα ακόμα(το 100ο με τη Λίβερπουλ)καταπληκτικό γκολ.2-1 το σκορ.

Περίπου 10 λεπτά αργότερα ο σχολιαστής της COSMOTE λέει ότι έχει χαθεί ο σέντερ φορ της Εβερτον Καλβερτ Λιούϊς που φέτος έβαζε σε κάθε αγώνα δύσκολα γκολ.

Στα επόμενα 30 δευτερόλεπτα ο Χάμες Ροντρίγκεζ κάνει επίθεση,βγάζει μια σουπερ μπαλλιά στον αριστερό εξτρέμ και εκείνος με τη μία σεντράρει στο κέντρο της περιοχής.

Εκεί φαίνεται σαν να κατεβαίνει απο τη …στέγη ο Κάλβερτ Λιούϊς και ισοφαρίζει.

Και ύστερα βγαίνει η κυρα Φροσύνη απο τη λίμνη των Ιωαννινων και παίρνει εκδίκηση…

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων γίνεται επίθεση και η Λίβερπουλ βάζει 3ο γκολ με τον Χέντερσον.

Στο ΒΑΡ (VAR)το εξετάζουν και σε 2-3 λεπτά αποφασίζουν ότι είναι οφ σάϊντ.

Εάν αυτό είναι οφ σάϊντ τότε του Ολυμπιακού στα Γιάννενα είναι αναλογικά τρια μέτρα οφ σάίντ.

Αναφερόμαστε σε αυτό το γκολ για το οποίο ετοιμάζεται το (20)21 η νέα  ελληνική επανάσταση και θα αναστηθεί ο Καραϊσκάκης στο Φάληρο για την αδικία (και) των μηχανημάτων  στους εμβιλάδες,μπουρμάδες και χουρμάδες του Ολυμπιακού των 3- 4 Ελλήνων στην ενδεκάδα…

Εκεί, στην Αγγλία ,σε αυτό το σουπερ ντέρμπι με την ακύρωση όλοι έφυγαν αγκαλιασμένοι και καμία απολύτως διαμαρτυρία.

ΟΙ Εγγλέζοι όμως είναι πολύ μπροστά στο ποδόσφαιρο και καθώς όλα γράφονται στα αγγλικά (ακούτε συνέχεια στα κανάλια τα Μπρέϊκ και τα μέϊκ κλπ) εκείνοι γνωρίζουν το νόμο που ψηφίστηκε χθες αργά το βράδυ στη ΦΙΦΑ.

Ο νόμος αυτός λέει ότι όποια ομάδα κερδίζει σε ντέρμπι 3-2 αποδεικνύει ότι αποτελείται απο λιοντάρια,δηλαδή βασιλιάδες της Ζούγκλας που αποδεικνύουν την αξία τους στο μεγάλο βαθμό δυσκολίας,εκεί που κάθε άλλο ζωντανό δεν αντέχει.

Λέει λοιπόν ο νέος νόμος ότι αυτή η ομάδα  που θα κερδίσει 3-2 εάν είναι παραδοσιακό ντέρμπι το ματς ,μπορεί αν θέλει να κάνει χρήση του 3 πολλαπλασιάζοντάς το επι 3,ώστε να προσδιορίσει το τελικό αποτέλεσμα.Ο χαμένος κρατάει μόνο όσα έβαλε.

Ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε αμέσως μετά ότι δεν θα κάνει χρήση του νέου νόμου γιατί στην Αγγλία που δεν έχει γραπτό ούτε Σύνταγμα,ισχύει το εθιμικό δίκαιο.

Θορυβημένος ο Γιώργος ο Χελάκης μας πήρε στο τηλέφωνο εκτιμώντας την άψογη νομική μας κατάρτιση και μας ρώτησε τι ισχύει.

Ο λόγος που το έκανε είναι ότι μόνο εμείς έχουμε πρόσβαση (ακόμα) στο νόμο αυτό λόγω του στενού δεσμού με τη γραμματέα της ΦΙΦΑ.

Εμείς ,έντιμοι άνθρωποι,δεν μπορούμε παρά να είμαστε δίκαιοι.Ο νέος νόμος είναι σκληρός νόμος ,αλλα νόμος.

Ετοιμάζουμε τώρα την εισήγηση που θα προκαλέσει σεισμό,αλλά τι να κάνουμε ,ας πάει και το παλιάμπελο.

Δηλαδή η ομάδα του Γιώργου Χελάκη κέρδισε στο παραδοσιακό ντέρμπι την ομάδα του φίλου Γιώργου Σταματάκου 3-2.

Με βάση το νέο νόμο 3Χ3=9.Αρα τελικό σκορ 9-2.Στο προηγούμενο ματς η ομάδα του Γιώργου Σταματάκου (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) είχε κερδίσει 8-2.Επομένως προκρίνεται στον τελικό η ομάδα του Χελάκη με βάση το νέο νόμο που απο χθες βράδυ πήρε μπροστά.

Το σκέφεται ,αυτό με τη ΦΙΦΑ…

Ο Γιώργος Σταματάκος μας πήρε έξαλλος για την προσφυγή που ετοιμάζουμε στη ΦΙΦΑ ,αλλά ηρέμησε όταν κατάλαβε το σφάλμα του.Του είπαμε απλά ότι ο νέος νόμος μιλάει για 3-2 μόνο και μόνο σε ντέρμπι.Ας έβαζε ένα αυτογκολ να γίνει 4-2 υπέρ του Χελάκη,οπότε εξουδετέρωνε το νόμο…Και προκρινόταν η ομάδα του με το 8-2.Τώρα…Ας πρόσεχε…

Αν συνεχίσουμε την προσφυγή είναι βέβαιο ότι θα αποβληθεί η Ελλάδα για κακή εφαρμογή κανονισμών  στο πρωτάθλημα Τύπου και αυτό μας κάνει σκεπτικούς…Οπότε μπορεί να επικρατήσει η δεύτερη σκέψη μας αν δεν…

Εμείς(Ntaskaspress) που ξέραμε τις επιπλοκές του νέου νόμου, όταν είμαστε,σήμερα, στο ματς με τον ΑΝΤΕΝΝΑ 3-1 και αποτύχαμε να ισοφαρίσουμε αφήσαμε να μπει ένα ακόμα ώστε με 4-1 να είμαστε Εκτός Νόμου.Αποκλειστήκαμε και τώρα φτιάχνουμε νέο ρόστερ( Ο Αλαφούζος ανήγγγειλε χθες μεταγραφές στον ΠΑΟ και ήδη εκκρεμεί πρόταση στον Alejei Latsoun…) στο οποίο με βάση το νέο νόμο της ΦΙΦΑ έρχονται μόνο όσοι όταν ανοίγουν το στόμα τους ,το ανοίγουν για “μπράβο” και ας είναι και αυτογκολ.

Τα πράγματα πάντως με τον Χελάκη είναι περιπεπλεγμένα.Η Τσέλσι κέρδιζε 2-0 και έφερε 3-3 με την Σαουθάμπτον στο γήπεδό της(δυο γκολ και μια ασίστ ο Τίμο Βέρνερ) και ο πάγκος τρίζει για τον Φράνκ Λαμπάρντ.

Αν κέρδιζε  η Γιουνάϊτεντ στο Νιούκαστλ παραμένει στο πάγκο με παράταση ο Σόσλκιερ.Όχι μόνο κέρδισε,αλλά έβαλε και 4 με πρωταγωνιστή τον Ράσφορντ ,που έβαλε δυο γκολ,έδωσε δυο ασίστ στα άλλα γκολ και κέρδισε ένα πέναλτυ που έχασε ο Μπρούνο Φερνάντεζ, ο οποίος όμως ξεκλείιδωσε γράφοντας το 2-1 με ένα πολύ δύσκολο γκολ στο 85.Η Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη νίκησε εκτός την Μπλάκμπερν και ο Λαμουσί (προπονητής)πήρε επίσης παράταση στον πάγκο,ο Μπιέλσα έχει την τύχη του…άσχετου με το μέρος του, οπότε τι κάνει ο Χελάκης;

Θα καταθέσει την προσφυγή που του ετοιμάζει το νομικό(μας) επιτελείο και θα συνεχίσει με τον SPORT FM και να κερδίσει χρόνο στο δρόμο προς το Ολντ Τράφορντ;

Ούτε ο Αγαμέμνων δεν είχε τέτοιο πρόβλημα με την Ιφιγένεια…

Γίνεται ακόμα χειρότερο καθώς ο Αλαφούζος άρχισε τα …σοκιν ανέκδοτα.Πήγε ,λέει,στο Κορωπί και είπε στους παίκτες:

“Έχετε και εσείς ευθύνες. Για παράδειγμα στον αγώνα με τη Λάρισα δεν νομίζω ότι χρειαζόμασταν τον σούπερ προπονητή για να πάρουμε τη νίκη. Την Κυριακή θα πάμε στο Ηράκλειο για τη νίκη. Από τη Δευτέρα (19/10) θα έχουμε νέο προπονητή και πιστεύω ότι θα αντιστρέψουμε το κλίμα κι από εδώ και στο εξής θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Στη μια αυτή παράγραφο πόσα ανέκδοτα είπε;

Καθώς δε είναι γνωστή η ροπή του Γιώργου Χελάκη στα ανέκδοτα μας δημιουργούνται σκέψεις:αν ο Μπόλονι μάθει τι εστι Αλαφούζος και αποφασίσει να μην πάει στον Παναθηναϊκό;…

Λέτε να έχουμε με προπονητή τον Γιώργο Χελάκη “τα μέσα” και στο Κορωπί;

Αν αφήσει τελικά κατα μέρος τον τελικό ο Χελάκης ,στον τελικό   θα παίξει (αναγκαστικά και κατά χάρην…) η ΓΓΑ με τους Αtromitistas που έκαναν την έκπληξη και γύρισαν το 2-1 με ανατροπή σε 4-1 στο β μάτς.

Στο τελικο του κυπέλλου ο ΑΝΤΕΝΝΑ (που του χαρίσαμε  το εισιτήριο εμείς με τον προαναφερόμενο τρόπο) με τον ΑΛΦΑ που νίκησε τους αποδεκατισμένους(πολύ δουλειά γαρ…) ηθοποιούς 2-0.

Παμε τώρα στα…παρακάτω:

Στην Ιταλία το παραδοσιακό επίσης ντέρμπι Ιντερ -Μίλαν κρίθηκε απο την …παράδοση.ΤΟ 2010 ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς σε ηλικία 29 χρόνων έπαιζε  στη Μίλαν.Με δικό του γκολ η Μίλαν νικησε τη γηπεδούχο Ίντερ 1-0.Ο Ζλάταν έφυγε και η Μίλαν δεν ξανακέρδισε με γηπεδούχο την Ιντερ.

Ο Ζλάταν ξαναγύρισε στα 39 του χρόνια στη Μίλαν και αφού χρειάστηκε έβαλε 2 γκολ  στη γηπεδούχο Ίντερ (η οποία έχει πολλούς που δεν θα έπαιζαν ούτε αναπληρωματικοί στο πρωτάθλημα Τύπου) για να κερδίσει η Μίλαν 2-1

Η Σίτυ κέρδισε την Αρσεναλ με γκολ του Στέρλιγκ,αυτού που τα χάνει σε κενή εστία…

Στο “ελληνικό”πρωτάθλημα ο Αρης με έναν  Ελληνα στη σύνθεση και με άθλιο θέαμα νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα που είχε 5-6 Ελληνες.

Η Νάπολι που κέρδισε την Αταλάντα 4-1 έχει στην ενδεκάδα όσους Ελληνες έχει ο Αρης.Τον Μανωλά.Οσους και η Αλκμααρ,τον Χατζηδιάκο ή Φένλο,τον Γιακουμάκη η Σέλτικ που έχασε με βασικό τον Μπάρκα το παραδοσιακό ντέρμπι με την Ρέϊντζερς 2-0.Η Καϊσερί σπορ της Τουρκίας που έχασε με τον Κολοβέτσιο στη σύνθεση 3-1.Οσους έχει  και η …Αγκυρα που έχασε επίσης 3-1 με τον Στέλιο Κίτσιου στη σύνθεση.Οσους και η Φενέρ,τον Πέλκα.Οσους και η Ρέϊμς,τον Τάσο Δώνη που μπήκε αλλαγή στο 80 ενώ η ομάδα του έχανε 3-1 και αποβλήθηκε στο 90 και η ομάδα του έπαιξε τις καθυστερήσεις με 9…Οσους και η Σασουόλο που έχει τον Κυριακόπουλο και τόσες άλλες  ομάδες του εξωτερικού.Τα συνδρομητικά κανάλια έχουν όλα τα ματς,οπότε το αυτί ακούει 10 ξένους και έναν Ελληνα είτε Ελλάδα,είτε εξωτερικό…

Ο Ολυμπιακός που κερδίζει τον Ατρόμητο 2-0 στην πρώτη μία ώρα(Ελ Αραμπί,Χασαν) παίζει με 9 ξένους και ο Ατρόμητος με 6-7 Ελληνες.Ο Ατρόμητος έμεινε με 10 λόγω αποβολής ενός ξένου…

Τελικό αποτέλεσμα 4-0 με χατ τρικ του Ελ Αραμπί από δυο ασιστ του Λοβέρα…

Και ύστερα υποκριτικά ορισμένοι κόπτονται για την Εθνική ομάδα ,ως ο προπονητής  Βαν Σιπ να έχει περιθώρια επιλογών…

Ο ΠΑΣ Γιάννενα ξεκίνησε με 7-8 Ελληνες απέναντι στο Βόλο που ξεκίνησε με 3-4 και ανέτρεψε το 0-1 του Παμλίδη σε 2-1 με τον Ουάρντα που δεν έκανε στον ΠΑΟ γιατί έφερε καμιά 10αριά Βέλεθ,μέλεθ κέλεθ κλπ

ΥΓ Αν πήρατε στα σοβαρά τα περι νέου νόμου της ΦΙΦΑ έχετε θέμα…