Αρχική Αθλητικα Πρωτάθλημα Ελλάδας 2024:Είναι πολλά τα λεφτά στην πολιτική σκηνή…’Αρη και όσα παίζονται...

Πρωτάθλημα Ελλάδας 2024:Είναι πολλά τα λεφτά στην πολιτική σκηνή…’Αρη και όσα παίζονται στο πεδίο του…Άρεως!..

47

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Συνεχώς και σε κάθε ευκαιρία γράφουμε ότι δεν ασχολούμαστε ιδιαίτερα,παρά μόνο μηνυματικά και με τα αποτελέσματα,με το λεγόμενο ελληνικό πρωτάθλημα.Διότι είναι καθαρά μια μορφή άσκησης της πολιτικής εξουσίας.

Σε αυτό κρύβονται και ξεπλένονται χρήματα από πολιτικές μίζες,απο επιχειρηματικές απάτες,από βρόμικες δουλειές όλων των μορφών,φυσικά προστιθέμενα η παράλληλα με καθαρά χρήματα. Φυσικά δεν παίρνουμε ποτέ στα σοβαρά τις λεγόμενες επιχειρήσεις κάθαρσης,ώστε να μείνουν στο χώρο τα καθαρά χρήματα.

Δεν είναι καθόλου άσχετο το γεγονός ότι στην Ελλάδα παρά την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση η διαφθορά καλπάζει τόσο ώστε είναι η χειρότερη χώρα.Σχεδόν εναντίον όλων των πρωθυπουργών της έχουν γίνει εξεταστικές επιτροπές,είτε άμεσα,είτε έμμεσα.

Ευτυχώς κανείς δεν είχε την τύχη του…Σλοβάκου Φίτσο, ο οποίος τελευταία είχε κάνει άνω κάτω την Ευρώπη,τις ΗΠΑ και τη Ρωσία υπερκτιμώντας τις δυνατότητες της Σλοβακίας…

Ολα τα πορίσματα των Εξεταστικών επιτροπών στην Ελλάδα κατέληξαν στο ότι τα εγκλήματα έγιναν μεν,χωρίς ευθύνη δε των πολιτικών κορυφής.Οι μειοψηφούσες απόψες στις επιτροπές αυτές κατέληξαν(ανώδυνα και όχι τυχαία…)στην ευθύνη και των πολιτικών κορυφής…

Οσο λοιπόν το λεγόμενο πρωτάθλημα δεν είναι παρά μια μορφή άσκησης πολιτικής εξουσίας δεν πρέπει να το αντιμετωπίζει κανείς στα σοβαρά,ως αθλητική δραστηριότητα,αλλά αντίθετα στα πολύ σοβαρά,ως παραπολιτική άσκηση εξουσίας.Και να…φυλάγεται αν δεν ανήκει σε συστήματα αυτής της εξουσίας.

Γιατί τα λεφτά στην πολιτική στην Ελλάδα είναι τόσα πολλά,οι εξαρτήσεις τόσο μεγάλες και η πίεση των συμμάχων τόσο δυνατή,όσο δείχνει το γεγονός ότι ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις και έγινε και πρωθυπουργός και αρχηγός κόμματος κλπ κλπ ένας εντελώς αμόρφωτος τύπος,όπως ο Ευρυτάνας στρατιωτικός Κονδύλης,ο οποίος στο απόγειο του θράσους είπε την περίφημη φράση:

“Αν είναι ηξερα πόσο …εύκολο είναι να πάρεις την εξουσία και να κυβερνήσεις την Ελλάδα θα το έκανε από λοχίας και δεν θα περίμενα να γίνω συνταγματάρχης επι αναδραγαθία”!

Ξεκίνησε την στρατιωτική του θητεία ουσιαστικά με την “Επανάσταση στου Γουδή”,κατά την οποία(1909)ήταν 30 χρόνων και…βετεράνος του Μακεδονικού αγώνα στον οποίο διακρίθηκε ως μαχητής,χωρίς καμία ιδιαίτερη πέραν του σχολείου μόρφωση.

Αυτό δεν εμπόδισε τον Βενιζέλο να τον έχει εκ δεξιών του και με υπερεξουσίες.Στη συνέχεια,αφού έμαθε την “τέχνη” των παρασκηνίων με εμφύλιες ωμότητες στη…Μακεδονία και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική,όπου εκτέλεσε με τα ίδια του τα χέρια αντιβενιζελικούς με αγχόνες,έγινε ακραιφνής …αντιβενιζελικός!

Και έφτασε να διαπλέκεται με πολιτικες οικογένειες των…ημερών μας,αφού αποτέλεσε δεξί χέρι της οικογένειας Τσαλδάρη,η οποία(και) τότε συνεργαζόταν στενά με τους Καραμανλήδες,μέρος των οποίων διακρίθηκε στη Χαλκιδική!..

Αυτά έχουν στενότατη σχέση με το ελληνικό …ποδόσφαιρο,αφού οι ομάδες της Θεσσαλονίκης ήταν κατ εξοχήν ομάδες άσκησης ΕΘΝΙΚΗΣ πολιτικής!Ο Αρης δημιουργήθηκε ανήμερα της 25ης Μαρτίου,ο Ηρακλής,ήταν εστία αγωνιστών πολιτικής και εθνικής δράσης,ο ΠΑΟΚ η κοιτίδα των προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα με αντίστοιχη την ΑΕΚ,τον Πανιώνιο και τον Απόλλωνα Σμύρνης στην πρωτεύουσα.

Η οικογένεια Μελισσανίδη έχει την ΑΕΚ,αλλά η πρώτη δραστηριότητά της με θέματα που σχετίζονται άμεσα με την πολιτική σκηνή και την εθνική δραστηριότητα καταγράφεται στη Βέροια και στην Παναγία Σουμελά,μέρος της οποίας ανέλαβε και ανακαίνισε και μάλλον ανέκοψε την επέλαση ρώσων που ασκώντας κρυφή πολιτική κατέφταναν κάθε τόσο για να…βαφτιστούν Χριστιανοί στην Παναγία Σουμελά.Κατά σύμπτωση σε κοντινή απόσταση υπήρχε μια άγνωστη στους πολλούς,αλλά σημαντική νατοϊκή δραστηριότητα για την οποία οι ρώσοι έδειξαν τόσο ενδιαφέρον ώστε να γεμίσουν την περιοχή με…καλλονές!

Επειδή δεν μπορούσαν να έρθουν στην Ελλάδα εκείνα τα χρόνια με άλλο τρόπο πέραν της ολιγόχρονης τουριστικής έρχονταν πολλές ως …μπαργούμαν και εκδιδόμενες.

Ηταν η εποχή του ανέκδοτου:

“Ξέρετε πως έγινε ένας Λαρισσαίος  με κρήματα εκατομμυριούχος; Ηταν δισεκατομμυριούχος αφού έφαγε στις ρωσσίδες που γέμιζαν τα ελληνικά μπαρ τα δισεκατομμύρια του έμεινε το εκατομμύριο”!..

Εξ ιδίας πείρας ορμώμενοι θυμίζουμε ότι ένας δικαστικός λειτουργός της περιοχής παραπέμθηκε για κακούργημα που σχετιζόταν με ξέπλυμα τέτοιων δραστηριοτήτων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας.

Η περιοχή της Βέροιας ήταν και είναι ιδιαίτερης σημασίας προφανώς και λόγω της Βεργίνας και της ιστορίας της και σοβαρότατα εγκλήματα(αίματος και χρήματος και σπέρματος…) και έγιναν και αποκαλύφθηκαν,αλλά και συγκαλύφθηκαν στην περιοχή,ανάλογα με τους δράστες και τα θύματα και τις άκρες τους στην πολιτική σκηνή,υπό τον έλργχο της οποίας ήταν τα πάντα.

Κανείς δεν πρέπει να λησμονεί ότι στην περιοχή αυτή διακρίθηκε και επιβλήθηκε ο πλέον επιτυχημένος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο συγχρονο ελληνικ,ό κράτος,ο -και σήμερα Υπουργός-Μιχάλης Χρυσοχοίδης!

Ο Γιάννης Αλαφούζος και η οικογένειά του έχουν παράλληλη πορεία με εκείνη του Χρυσοχοίδη.

Και σφοδροί επικριτές και φίλοι με την κορυφή της πολιτικής,δηλαδή τις οικογένειες Μητσοτάκη και Παπανδρέου,των οποίων η πολιτική δραστηριότητα ξεκινάει από τις ημέρες του…Κονδύλη,δηλαδή την δεκαετία 1930-1940…

Η ιστορική και εγκυρότερη στη σημερινή μας περίοδο εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ(καλύτερη ερευνητική μακρά τον DOCUMENTO του Κώστα Βαξεβάνη)εκδίδεται από το 1915…

Την εποχή που στην Ελλάδα μάχονταν Γερμανοί και Αμερικανοί για την εξουσία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα οι Γερμανοί πέτυχαν την κυβέρνηση Παπαδήμου(2012)ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε τον Παναθηναϊκό “καταχρεωμένο” γιατί “δεν υπήρχε άλλος πρόθυμος”…

Υπάρχει βέβαια και άλλο με τον …Τοτό!

Οι Γερμανοί με τον Σαρκοζί παρέα “εφαγαν” τον Γιωργάκη Παπανδρέου και πολλούς άλλους με τη λίστα Λαγκάρντ,αλλά ο Ομπάμα σθεναρά έστειλε σπίτι τους τον Σόϊμπλε,την Μέρκελ,τον Σαρκοζί,τον Στρος Καν κ.α.

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα πέρασαν στον έλεγχο συγκεκριμένων κέντρων,τα οποία επίσης ελέγχουν και την παραπολιτική δραστηριότητα,δηλαδή και την ποδοσφαιρική στην οποία τα κύρια χαρακτηριστικά μέσα ελέγχου είναι το χρήμα,το αίμα και το…σπέρμα!

Ο Παναθηναϊκός συνολικά έκανε κινήσεις που μοιάζουν βγαλμένες από την πολιτική σκακιέρα.Με τούρκους προπονητές πάει για πρωταθλήματα σε συνέχεια των καλύτερων ελληνων ποδοσφαιριστών που πήγαν στην τουρκία και πήραν θέσεις και πρωταθλήματα με μεγάλες τουρκικές ομάδες.

Οι πολιτικές των σεισμών και των αθλητικών δραστηριοτήτων έχουν πιο άμεση απήχηση στην κοινή γνώμη,λένε οι ειδικοί.

Απο τους δυο προσωπικούς φίλους του Ερντογάν που ήρθαν με κορυφαίες αθλητικές περγμαμηνές στην Ελλάδα ο Αταμάν,πάει ακόμα περίφημα και μπορεί να πιάσει είτε και τους δυο,είτε τον ένα στόχο.Πρωτάθλημα ή Ευρωλίγκα.

Ο Τερίμ έπεσε στην…αυλή του Γιάννη Αλαφούζου,ο οποίος έχει τα χαρίσματα του…Κονδύλη.

Αλλάζει στενούς συνεργάτες τόσο συχνά,ώστε ζαλίζει και τον …Οβίδιο και συνήθως παίρνει…Κονδύληδες.Δηλαδή δυναμικούς στις κινήσεις,αλά η έλλειψη τριβής με τα…θρανία είναι πασιφανής και κρίσιμη στους λεπτούς χειρισμούς.

Τα λεφτά στο χώρο της πολιτικής και του ποδοσφαίρου είναι τόσα πολλά ώστε να λένε με άνεση ότι ξόδεψαν για αθλητικά εκατοντάδες….εκατομμύρια με βασικό μισθό στην Ελλάδα στα 800 ευρώ!!!

Στην ποδοσφαιρική του δραστηριότητα έχασε χθες ο Αλαφούζος(ποιός Παναθηναϊκός;) από τον χειρότερο(!) ΠΑΟΚ με 4-1 λόγω(κι άλλων…) ατομικών λαθών που δεν γίνονται ποτέ,ούτε στα φιλικά της …Α.Ε.Γέρακα και διόρισε ρυθμιστή του πρωταθλήματος τον …Αρη του Θόδωρου Καρυπίδη(;) ενώ ο ίδιος που παρουσιάζεται με ερωτηματικό από τη ΘΥΡΑ 13 ως ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού πρέπει να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό την Κυριακή.

Πριν όμως απο το παιχνίδι και κάτω από εσπευσμένες(!..) ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ανακοινώσεις ότι αρχίζει το πάρτι(έργα γηπέδου-διπλή ανάπλαση) με τα πολλά λεφτά στο Βοτανικό οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θυμήθηκαν τον…Βγενόπουλο!

Θα γίνει συγκέντρωση στο πεδίο του Αρεως πριν τον αγώνα.Παρόμοια συγκέντρωση είχε γίνει και όταν μετά απο αυτήν αναδείχθηκε ο Βγενόπουλος,κομήτης με τα πολλά “λεφτά”,ο οποίος εξαφανίστηκε στη συνέχεια με το γνωστό τρόπο…

Το πρωτάθλημα φέτος θα το ρυθμίσει ο ‘Αρης!

Αν φάει όπως στη Λαμία δυο γκολ στο γήπεδό του από τον ΠΑΟΚ δεν θα μπορεί να το γυρίσει και θα το πάρει ο ΠΑΟΚ,υπό την σκιά των πληροφοριών ότι τον Ιβάν Σαββίδη θα διαδεχθεί ο Μυστακίδης και θα έχει καλή βάση εκκίνησης.

Αν νικήσει τον ΠΑΟΚ ο Αρης ή έρθει ισόπαλος και η ΑΕΚ νικήσει στο γήπεδό της τη Λαμία θα το πάρει η ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Αν ο ΠΑΟ δεν κερδίσει τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο(ιδανική συγκυρία για τον Ολυμπιακό,λόγω της συγκέντρωσης στο πεδίο του Αρεως,προσοχή έχει και η Αθήνα…Άρη!) τότε ο Ολυμπιακός βγαίνει στην Ευρώπη.Ο Παναθηναϊκός θα έχει την ευκαιρία τον επόμενο Σάββατο στο Βόλο,υπό το μάτι του…  Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου,άλλοτε στενού φίλου των Αλαφούζου-Μαρινάκη κλπ)να πάρει το κύπελλο και έτσι και τίτλοπ να πάρει και στην Ευρώπη να βγεί…

Σε ένα πεδίο πολιτικής με τόσα πολλά φανερά και μη λεφτά είναι κι αυτό μια κάποια λύσις…

ΥΓ Η Συμφωνία της Γιάλτας έγινε το 1945 και ισχύει ακόμα στη βάση του 90-10%.Εκεί ήταν Αμερικανοί,Αγγλοι και Ρώσοι.Ούτε Γερμανοί,ούτε Γάλλοι,ούτε Ιταλοί…