Αρχική Ελλαδα Πλιάτσικο στα δάνεια και στα ελληνικά φάρμακα!Σοκ!Δικαστίνα και τραπεζικός πήραν σε πλειστηριασμό...

Πλιάτσικο στα δάνεια και στα ελληνικά φάρμακα!Σοκ!Δικαστίνα και τραπεζικός πήραν σε πλειστηριασμό του…ενός ευρώ πολυτελή σπίτια δανειoληπτών! Κόντρα:”Μένουμε Ελλάδα,Παράγουμε Ελλάδα” του προέδρου της Φαρμακοβιομηχανίας!

1315

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Πλιάτσικο!Εκβιασμοί!

Φορομπηχτική πολιτική για να ισοφαρίσουν τα χρήματα των ευρωπαϊκών ταμείων που δεν έρχονται γιατί οι πολιτικές ηγεσίες λειτουργούν με όρους διαφθοράς:Ή θα τα χορηγήσουμε εμείς μεσω των τραπεζών μας στους δικούς μας ή δεν τα θέλουμε και κυβερνάμε με φορομπηχτικό πλιάτσικο που θα πάρει και την σφραγίδα ελληνικού δικαστηρίου!

Τρία λίαν επίκαιρα παραδείγματα-πράξεις:

1.Το  παρακάτω πρωτοσέλιδο της πιο φιλικής προς την σημερινή κυβέρνηση εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ είναι χθεσινό.

Και περιγράφει ένα κανονικό πλιάτσικο στις τσέπες των πολιτών,στα νοικοκυριά.

Αυτά τα νοικοκυριά που βρίσκονται στην χειρότερη θέση στην Ευρώπη,σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ,η οποία δεν δημοσιεύθηκε στην αντιπολιτευόμενη ΑΥΓΗ ή την ταυτόσημη Εφημερίδα των Συντακτών,αλλά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Κατά την μελέτη που παρουσιάζει η εφημερίδα τα ελληνικά νοικοκυριά,λόγω έλλειψης χρημάτων,είχαν τα πιο κρύα σπίτια στην Ευρώπη,γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για θέρμανση.Είναι απο τα πιο μικρά και πιο πυκνοκατοικημένα στην Ευρώπη,αφού,λόγω φορομπηχτικής πολιτικής και ανυπαρξίας κοινωνικού κράτους,δεν αγοράζονται ή δεν νοικιάζονται μεγαλύτερα και παιδιά και ηλικιωμένοι μένουν όλοι μαζί…

Ιδού ο σχετικός πίνακας που αποδεικνύει την κατάσταση(χειρότερη στην Ευρώπη), στην οποία  βρίσκονται τα ελληνικά νοικοκυριά,αφού,λόγω πλιάτσικου,δεν έχουν καμία δυνατότητα.

2.Αυτά τα νοικοκυριά χάνουν τα σπίτια τους λόγω της άθλιας τραπεζικής-κρατικής συμπεριφοράς στα δάνειά τους.

Μέχρι τώρα αντιστάθηκαν μερικοί δικαστικοί με κορυφαίο τον πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.

Παρότι επελέγη απο τη Νέα Δημοκρατία δεν δίστασε να πολεμήσει μέχρι τέλους τις τραπεζικές πρακτικές και την ασυλία τους έναντι του ποινικού νόμου.Μέχρι την ημέρα που έφυγε και έδωσε τη θέση του στον Ισ.Ντογιάκο έμεινει έντιμος,φτωχός,όρθιος και με συνεχείς αναιρέσεις κατά της ασυλίας τραπεζικών που εγκλημάτισαν και εγκληματούν με πλιάτσικο στις ιδιοκτησίες έκανε τους Τσιάρα-Μητσοτάκη να τον βλέπουν στον ύπνο τους ως άκαμπτο Δον Κιχώτη.

Εφυγε και τώρα επιχειρούν  μέσω της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου να κάνουν πλιάτσικο στις ιδιοκτησίες των πολιτών μέσω πλειστηριασμών και τραπεζών.

Το πόσο ωμό,ξεδιάντροπο και ανάλγητο είναι το πλιάτσικο φαίνεται απο έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας.

Στελέχη τραπεζών παίρνουν μέσω “στημένων η ανύπαρκτων- τύποις και ουσία πλειστηριασμών-πανάκριβα ακίνητα στο …όνομά τους με χρήματα Τραπεζών!!!Αδιανόητο αλλά πέρα για πέρα αληθινό.

Δικαστίνα με δυο έτη στο δικαστικό σώμα γίνεται “νοικοκύρισα”μέσω πλειστηριασμού σπιτιού, ο οποίος ήταν τόσο ωμά ξεδιάντροπος,ώστε εμφανίστηκαν άλλοι δυο πλειοδότες και έδιναν …ΕΝΑ(1)ευρώ παραπάνω από τη δικαστίνα.Εκείνη ξανάδινε ΕΝΑ-ΔΥΟ(1-2)ευρώ παραπάνω και μετά 3,4 τέτοιες ντρίπλες πήρε το σπίτι στην πιο ακριβή συνοικία!!!.Απίστευτο,αλλά πέρα για πέρα αληθινό και τα έγγραφα στη διάθεση οιυουδήποτε,είτε είναι καλόπιστος,είτε …Φαρισσαίος!

Αυτή η κυρία θα γίνει σε κάμποσα χρόνια αρεοπαγίτισα και θα απαιτεί σεβασμό και κύρος…

Οπως εκείνη που έκανε κακούργημα ποσό 15 χιλιάδων ευρώ για να εκδικηθεί πολίτη που είχε κάνει μήνυση σε δικαστίνα.Μήνυση τόσο βάσιμη,ώστε η δικαστίνα αναγκάστηκε να παραιτηθεί απο το Σώμα,γιατί δεν μπορούσε να σταθεί μετά τη μήνυση,η οποία αφού έμεινε σε ένα συρτάρι 4,5 χρόνια χωρίς καμία ενέργεια πήγε στο αρχείο!!!

Η Ολομέλεια Αρείου Πάγου συνεδριάζει για να ανοιξει το δρόμο στο πλιάτσικο των δανειληπτών ανήμερα του Αγίου Αντωνίου.Ο Αγιος (μέγας Αντώνιος) ήταν γυιός πλούσιας οικογένειας,μοίρασε τα πλούτη και έγινε ασκητής επί δεκαετίες στην έρημο της Αιγύπτου.Και χωρίς τα πλούτη έζησε πανευτυχής ως τα…105 του χρόνια…

3.Η Ελλάδα είναι απο τα πιο διεφθαρμένα και-κατα τα προαναφερόμενα-φτωχά στους πολίτες κράτη της Ευρώπης.Κι όμως είναι η χώρα της οποίας οι εφοπλιστές είναι πρωτο-δεύτεροι στον κόσμο με τεράστια οικονομική βάση.Η χώρα,στην οποία λένε ότι πιστεύουν κάποιοι εξ αυτών που γυροφέρνουν τα πολιτικά κόμματα,τα ΜΜΕ,τα ελληνικά θέρετρα και τους έχει ανάγκη, παραμένει χωρίς ούτε την ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ τους.

Γιατί η φορμπηχτική πολιτική του ελληνικού κράτους διαχρονικά τους διώχνει.

Δεν καταλαβαίνουν οι πολιτικοί ότι η πολιτική τους τους διώχνει τους εφοπλιστές και ευνοεί δημοσιογράφους σε επιδείξεις με κότερα στα ελληνικά θέρετρα;

Το καταλαβαίνουν.

Η πλειοψηφία των πολιτικών μας που βρίσκονται στις καίριες θέσεις είναι ζάμπλουτοι,ενώ είχαν ξεκινήσει φτωχαδάκια.Και είναι ζάμπλουτοι χωρίς να δουλέψουν ουσιαστικά και έχουν ρευστότητα που δεν ονειρεύονται επιτυχημένοι Ελληνες επιχειρηματίες.

Πως;Ιδετε μεθόδους Τσοχατζόπουλου(“ρε Σμπώκε που είναι τα 80 εκατομμύρια ευρώ που μου χρωστάς;”)Καϊλή και πλείστων όσων ακόμα.

Τους βολεύει να είναι μακριά οι εφοπλιστές και να έρχονται λίγοι και σε συνεννόηση μαζί τους…

Όσο πιο φτωχοί και σε ανάγκη οι πολίτες τόσο πιο ελεγχόμενοι στις κάλπες κατά το “Ψωμί,ελιά και Κώστο βασιλιά”…

Αυτά μας ήρθαν στο μυαλό καθώς ακούγαμε ανήμερα του Αγίου Αντωνίου τον πρόεδρο της Ενωσης Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας κ.Θόδωρο Τρύφων να περιγράφει μια κατάσταση που(θα) θυμίζει τον ελληνικό εφοπλισμό αν συνεχίσει το ελληνικό κράτος το διαχρονικό πλιάτσικο στα ελληνικά φάρμακα μέσω των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ποιός είναι ο κ.Τρύφων;

Εχει την φαμαρμακοβιοχανία ΕΛΠΕΝ .Και ,όπως είπε,εισφέρει στο ελληνικό ΑΕΠ 750 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο άμεσα και έμμεσα.Οταν το έλλειμα ισοζυγίου  της Ελλάδας είναι 35 δις καταλαβαίνει και ο … πλέον αγράμματος,πόσο μάλλον “ξυράφια”πολιτικοί, πόσο σημαντικό είναι το σχεδόν ένα δις ευρώ μόνο από μία επιχείρηση.

Ο κ.Τρύφων,προς τιμήν του, έπλεξε το εγκώμιο προσφοράς στην ελληνική οικονομία και των ανταγωνιστικών επιχειρήσεων αναφερόμενος ονομαστικά (ΒΙΑΝΕΞ,ΔΕΜΟΣ κ.α.) σχεδόν σε όλες με στοιχεία για τις επενδύσεις του.

Μεταξύ άλλων έδωσε στοιχεία και αριθμούς :

Με τζίρο 185 εκατομμύρια η επιχείρησή τους(συνέταιρος με την οικογένεια Πενταφράγκα) έχει σήμερα  1200 εργαζόμενους.Στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου εργοστασίου στην Κερατέα(ΒΙΟΠΑ)που θα είναι στα 5 τοπ της Ευρώπης και σε κορυφαίες θέσεις και παγκοσμίως είπε ότι θα προστεθούν άλλοι 800 εργαζόμενοι με την ολοκλήρωση των τρεχουσών επενδύσεων στην Κερατέα,Τρίπολη και Σπάτα.

Καυστικά αναφέρθηκε σε επιχειρήσεις με 300 και πλέον εκατομμύρια τζίρο είπε ότι απασχολούν το πολύ 150 εργαζόμενους.

Γιατί η διαφορά αυτή;

Ευθέως κατακεραύνωσε πολιτικούς και επιχειρηματίες σαν και δαύτους τους εφοπλιστές λέγοντας ότι είναι δύσκολη και κοστοβόρα επιλογή τους να κινούνται με το σύνθημα:

“ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ,ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ”.

Πρόσθεσε:


“το DΝΑ μας είναι Ελλάδα και πιστεύουμε στην Ελλάδα.Στη Βουλγαρία και σε άλλες χώρες αυτής της κατηγορίας θα μπορούσαμε να έχουμε εργοστάσια και κέρδη 50% και 80%.Αλλά εμείς επενδύουμε 55 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα στην Ελλάδα,φέρνουμε ελληνόπουλα απο το εξωτερικό στις επιχειρήσεις μας και κάνουμε εξαγωγές σε 50 χώρεςΗ ELPEN σήμερα καλύπτει 3.500.000 ασθενείς και με τη συμβολή του νέου της εργοστασίου στην Κερατέα θα καλύψει άμεσα περισσότερους από 6.000.000 ασθενείς.” 

 

Το εργοστάσιο που είδατε είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας με παραγωγή δεκάδων εκατομμυρίίων  φαρμακευτικών συσκευασιών το χρόνο”

Ο κ.Τρύφων είπε ότι τα ελληνικά νοσοκομεία θα είχαν ξεμείνει απο φάρμακα αν δεν ήταν οι ελληνικές φαρμακευτικές βιομηχανίες,όπως η ΒΙΑΝΕΞ,η ΔΕΜΟΣ,η ΕΛΠΕΝ και άλλες τις οποίες ονόμασε προσθέτοντας:

“Έως το τέλος του 2025 ο όμιλος ELPEN θα έχει ολοκληρώσει επενδύσεις ύψους 155 εκατ. ευρώ σε παραγωγικές και ερευνητικές εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 55.000 m2

Με τις επενδύσεις μας δημιουργούμε 800 νέες θέσεις εργασίας εκ των οποίων το 30% αφορά σε εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης ενώ η συνολική επίδραση . Με τον τρόπο αυτό δίνουμε διέξοδο στους νέους Έλληνες επιστήμονες της χώρας μας ενώ παράλληλα συμβάλλουμε στον περιορισμό του brain drain, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τον επαναπατρισμό Ελλήνων επιστημόνων που στην προηγούμενη δεκαετία, αναζήτησαν μια καλύτερη προοπτική στο εξωτερικό.”

Γιατί παραλληλίζουμε την φαρμακοβιομηχανία με τον δήθεν ελληνικό εφοπλισμό;

Ο κ.Τρύφων είπε ότι με τη ληστρική φορολογία (claw back κλπ) των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών τα εισαγόμενα φάρμακα θα πάνε απο το 75% στο 90% και πλέον οι ελληνικές επιχειρήσεις διατηρούνται απο τις εισαγωγές.

Δίνοντας το στίγμα της ελληνικής επιλογής είπε ότι δεν θα μετακομίσουν σε χώρες όπως η Βουλγαρία,η Ρουμανία κλπ αλλά θα προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες έναντι του ελληνικού κράτους για να αντιμετωπίσουν τις παράνομες και υπέρογκες επιβαρύνσεις.

Πέρα απο τα εξαιρετικά καλά νέα για τις δυνατότητες της ελληνικής βιομηχανίας και την εξαιρετικού μηνυματικού χαρακτήρα επιλογή του “ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ” ανήγγειλε μια ελπιδοφόρα ευρωπαϊκή στροφή:Τόσο ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν,όσο και ο Γερμανός καγκελάριος Σόλτς ανήγγειλενα σοβαρά μέτρα να γυρίσουν οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες από την Ασία στην Ευρώπη.