Αρχική Δικαιοσυνη Πίνακες ντροπής δείχνουν την Ελλάδα και τη Δικαιοσύνη σε επίπεδο μπανανίας και...

Πίνακες ντροπής δείχνουν την Ελλάδα και τη Δικαιοσύνη σε επίπεδο μπανανίας και διευθυντές υπουργών ζητούν μίζα 20-30% !!!(Με αφορμή την καταδίκη μιας πανέμορφης σε 10ετίες κάθειρξης)

2116

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ποιά αξία μπορεί να έχει η επιβράβευση μιας δικαστίνας  κορυφαίου βαθμού απο την Συγκλητο ενός Πανεπιστημίου με τίτλο “διδάκτορα επι τιμή”;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Μεγάλη αξία προς την θετική κατεύθυνση,αν αφορά χώρα κανονική και Δικαιοσύνη υψηλού κύρους στη χώρα.Καμία αξία θετικά,αλλά τεράστιας σημασίας αρνητικό μήνυμα αν η χώρα δεν είναι κανονική και η Δικαιοσύνη είναι μια πληγή της χώρας αυτής,υπέυθυνη σε μέγιστο βαθμό για την διαφθορά της μη κανονικής χώρας.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα δακτυλοδεικτούμενη σε όλες τις μετρήσεις των διεθνών φορέων για την διαφθορά της και όχι μόνο δεν είναι κανονική χώρα,αλλά είναι χειρότερη στις μετρήσεις διαφθοράς απο πολλές αφρικάνικες θέσεις.Στον πίνακα μέτρησης της διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας η Ελλάδα κάθε άλλο παρά θετική πορεία έχει.

Προσέξετε:

  1. Η Ελλάδα κατατάχθηκε στην 58η θέση, σε σύνολο 168 χωρών, στην Έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας Δείκτης Αντίληψης Διαφθοράς για το 2015, από την 69η στην οποία είχε καταταγεί το 2014.

2. Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε πανηγύρισε ότι μέσα σε ένα χρόνο ανέστρεψε το κλίμα και την πορεία της χώρας.

Φτάσαμε στο 2019 και αντιγράφουμε:

“Στη δεύτερη θέση από το τέλος βρέθηκε πανευρωπαϊκά η Ελλάδα στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς που καταρτίζει κάθε χρόνο από το 1995 η οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια, με τη βαθμολογία της χώρας μας να έχει επιδεινωθεί σημαντικά μέσα σε μόλις ένα χρόνο.

Σύμφωνα με την κατάταξη του 2018, τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 31 χωρών της Δυτικής Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψε η Βουλγαρία με “σκορ” 42 μονάδων (υποχώρησε κατά μία μονάδα σε σχέση με το 2017). Ακολουθεί η χώρα μας που μέσα σε ένα χρόνο “έχασε” τρεις μονάδες και πλέον συγκεντρώνει 45 μονάδες. Στην τρίτη χειρότερη θέση πανευρωπαϊκά βρίσκεται η Ουγγαρία (46), που έχει κατακρημνιστεί κατά οχτώ μονάδες την τελευταία πενταετία.

Σε σύνολο 180 χωρών η Ελλάδα έρχεται 67η και βρίσκεται σε χειρότερη θέση από χώρες όπως η Μαλαισία, η Κούβα, η Ρουάντα, η Μποτσουάνα και η Ουρουγουάη.

Το 2017 η χώρα μας βρισκόταν στην 59η θέση παγκοσμίως, δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο υποχώρησε στην κατάταξη κατά 8 θέσεις!!!

Συγκεντρώνοντας 48 βαθμούς κατατάσσεται το 2019 στην 60η θέση -την οποία μοιράζεται μαζί με την Κούβα και την Ιορδανία- από την 67η το 2018!!!”

Αυτά εγράφησαν από άλλους,όχι απο μας.Επανερχόμαστε στο δικό μας ρεπορτάζ:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πανηγύρισε για την θέση 60(χειρότερη από αυτή του 2015…)δια στόματος Μπίνη προϊσταμένου μιας από τις διάφορες “ανεξάρτητες Αρχές”(Διαφάνεια…) της χώρας λέγοντας ότι πετύχαμε την θέση 60 στο β εξάμηνο του 2019 με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ολα αυτά δείχνουν φυσικά κράτος αφρικάνικης-ασιατικής,ανατολικοευρωπαϊκής μπανανίας και όχι μία απο τις σχεδόν ιδρυτικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πανεπιστήμιο Αθηνών τιμά μια δικαστίνα που δεν την είχε καν φοιτήτρια.Ηταν του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο οποίο …διέπρεψε ο Ευαγγ.Βενιζέλος.

Εύκολα το δικαιολογεί κανείς,αν το τιμώμενο πρόσωπο προέρχεται απο έναν όρθιο κλάδο και μάλιστα τον θεσμό της Δικαιοσύνης,τον θεωρούμενο κλάδο-αποκούμπι των ανίσχυρων,φτωχών και ανήμπορων να έχουν πρόσβαση στην κατα τα προαναφερόμενα διεφθαρμένη πολιτική εξουσία.

Δημοσιεύθηκε η κατάταξη των θεσμών Δικαιοσύνης των χωρών του πλανήτη.

Η Ελλάδα σε αυτόν τον πίνακα έχει χειρότερη θέση απο εκείνη της Διεθνούς διαφάνειας.Ήταν στην 83η θέση πολύ κάτω απο αφρικάνικες χώρες για το 2019.

Καλύτερα;

Όχι!Όπως θα δείτε διαβάζοντας τον πίνακα αμέσως κάτω έπεσε στην θέση 83 ενώ ήταν στη θέση 71!!!:

 

 

Ο πίνακας δείχνει ότι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα γονάτισε προ πολλού και δεν είναι παρά ένα εξάρτημα της κινούμενης στα ίδια επίπεδα πολιτικής εξουσίας.Και πάει προς το χειρότερο και όχι καλύτερο,όπως θα δείτε παρακάτω.

Για ποιόν ουσιαστικό λόγο τιμάται λοιπόν η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου;Μήπως επειδή έγινε πρόεδρος της Δημοκρατίας και χρειάζεται και έναν τίτλο ακόμα εκτός απο το βασικό πτυχίο νομικής Θεσσαλονίκης;Η μήπως γιατί ο κόσμος τρέχει να της ζητήσει…αυτόγραφα για τις επιδόσεις της στο Συμβούλιο Επικρατείας;

Υπερβολές;

Παραδείγματα: χθες ανακοινώθηκε η ενοχή μιας πανέμορφης αμερικανίδας της Χόλμς στις ΗΠΑ. Ιδρυσε μια εταιρεία και πούλησε μετοχές αξίας δισεκατομμμυρίων.Εξαπατούσε τον κόσμο των επενδυτών δείχνοντας ψυετικά στοιχεία για ανιχνεύσεις ασθενειών με 2-3 σταγόνες αίματος κλπ.Ζημιές των επενδυτών δισεκατομμύρια,ανάλογα κέρδη δικά της.

Σε τρεις μήνες η Αμερικάνικη Δικαιοσύνη έβγαλε απόφαση και η ποινή της θα είναι δεκαετίες στη φυλακή.

Αυτή η πανέμορφη και παντοδύναμη Ελι Χόλμς θα βγει γριά απο τις φυλακές.Δεν την έσωσε ούτε ο Κλίντον,ούτε οι εξουσίες πολιτικών και επιχειρηματιών.

Στην Ελλάδα 5-6 πολιτικοί και επιχειρηματίες καλούσαν τον κόσμο να επενδύσει στο Χρηματιστήριο και ήξεραν ότι του προωθούσαν μετοχές “εργοστασίων” ,τα οποία ήταν ανύπαρκτα και στις διευθύνσεις ήταν οικόπεδα.

Παραπέμφθηκαν καμιά 20αριά επιχειρηματίες και μεταξύ αυτών και ζάμπλουτος καναλάρχης.Αφού οι υποθέσεις σύρθηκαν στην Ελληνική Δικαιοσύνη για 16-18 χρόνια μετατράπηκαν σε πταισματάκια και …παραγράφηκαν.Καμία ποινή σε κανέναν για ζημιές και κέρδη δισεκατομμυρίων.

Αλλο παράδειγμα:

Ενας πρώην υπουργός για δεκάδες εκατομμύρια μίζες έμεινε στη φυλακή κάτι ελάχιστα χρόνια.

Δυο άλλο συνάδελφοί του καταφέρνουν να σέρνουν τις υποθέσεις τους για 15 χρόνια στην Ελληνική Δικαιοσύνη.Μερικές παραγράφηκαν και για τις άλλες που εκκρεμούν ουδείς τολμά να γράψει ονόματα και επώνυμα.

Γιατί;

1.Οπως βλέπετε στον πίνακα Δικαιοσύνης και Διαφθοράς η Ελλάδα είναι κάτω απο τη Μάλτα και την Σλοβακία.Στις δυο αυτές χωρες σκότωσαν τρεις δημοσιογράφους και οι ένοχοι που ήταν εντολοδόχοι ανθρώπων της εξουσίας παραπέμθηκαν στην Δικαιοσύνη.

Στην Ελλάδα χύθηκε τα τελευταία λίγα χρόνια αίμα 3 δημοσιογράφων(Γκιόλιας,Καραϊβάζ,Χιος)και δεν βρέθηκε κανείς δράστης ακόμα.

Ενας άλλος (Βαξεβάνης)κατασυκοφαντήθηκε απο την εξουσία και ο εκπρόσωπός της καταδικάστηκε σε μία χρηματική ποινή που είναι …πουρμπουάρ για τον στυλοβάτη της εξουσίας.

Ενας τρίτος (Καλόγηρος)βρέθηκε σε μία δίκη με πολιτικό και είχαν επιστρατευθεί -μπροστά στα μάτια μας(!!!)υπάλληλοι του δικαστηρίου για να …διευκολύνουν τον πολιτικό στη δίκη!!!

Για την αφεντιά μας δεν γράφουμε.Μία απο τις καταδίκες της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ,η πρώτη για Τύπο,ήταν η δική μας υπόθεση με “απέναντι” έναν πρώην δικαστικό λειτουργό.Αφού μας καταδίκασαν,αφού μάζεψε λεφτά απο τον Τύπο(άλλες δυο εφημερίδες…) ο δικαστικός λειτουργός εν τέλει παραπέμφθηκε(με τεράστια καθυστέρηση) για κακούργημα ,αλλά όταν πια και χρήματα είχε πάρει και δεν μπορούσαν να τον ακουμπήσουν…Και δεν τον ακούμπησαν αν και δεν αθωώθηκε!!!

Το βρόμικο χρήμα στην Ελλάδα διακινείται και ξεπλένεται  μέσω Τραπεζών.

Παραδείγματα:

1.Εκκρεμεί στην τωρινή πρόεδρο του Αρείου Πάγου με εισηγήτρια την (γενναία )δικαστίνα της Χρυσής Αυγής μια υπόθεση στην οποία οι τραπεζικοί ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ θαλασσαδάνεια και είπαν ότι τα έδιναν για να μην μείνουν πίσω σε αριθμό και ποσά δανείων από τις άλλες Τράπεζες και θα έχαναν τις θέσεις τους.Αυτά τα βεβαίωσαν και προϊστάμενοί τους.Καταδίκασαν έναν(μία)”χαλιαμπάλια” πολίτη για την τιμή(ατιμία κατά την νομική μας άποψη…)της Δικαιοσύνης.Οι τραπεζικοί ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ.Και περιμένουν με βεβαιότητα δικαίωση στον Αρειο Πάγο.

Τα μεγάλα σκάνδαλα των Συνεταιριστικών τραπεζών έγιναν απο το 1999 ως το 2012. Οι πρώτες δίκες σε πρώτο βαθμό ορίστηκαν για το…2022 στη Λαμία και στη Μυτιλήνη,στην οποία βουλευτής είναι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και νυν Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Μάλιστα κατάφεραν να βάλουν στους κατηγορουμένους και μέλη του ΔΣ που κατήγγγειλαν   τις πράξεις ,οι οποίες οδήγησαν στο εδώλιο!!!Κάτι παρόμοιο γίνεται και με επιθεωρητές του Δημοσίου που κατήγγειλαν λεηλασίες ιδρυμάτων.Κάτι ανάλογο γίνεται και στο μέγα σκάνδαλο του Γηροκομείου,του πλουσιότερου Ιδρύματος της Ευρώπης.

Αυτά δεν είναι τυχαία,αλλά έτσι είναι οργανωμένη η διαφθορά.Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα και μετά το 2015 πήγε χειρότερα.Η αποκαλυπτική δημοσιογραφία  π.χ. του Βαξεβάνη είχε την εχθρότητα και αντιπαλότητα ισχυρότατων υπουργών επι ΣΥΡΙΖΑ…

Με αυτά ως δεδομένα είναι ευεξήγητο γιατί τα ΜΜΕ δεν γράφουν όχι απλά για διευθυντές γραφείων υπουργών που στήνουν παραμάγαζα και ζητούν 20 και 30% για διάφορες δουλειές που θα δώσει το Υπουργείο,αλλά ούτε καν για τις δίκες, στις οποίες  γενναίοι δικαστές  έστειλαν κατηγορούμενους μεγαλοτραπεζίτες,μεγαλοεπιχειρηματίες,μεγαλοπολιτικούς και ζάμπλουτους των ΜΜΕ…

Για καλό ξεκίνημα έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και πράγματι έκανε μεγάλο πόλεμο στη διαπλοκή.Ομως η μισή του κυβέρνηση είχε σχέσεις μαζί της και παρέδωσε τη χώρα με διαφθορά,όπως αυτή που φαίνεται το 2018 και Δικαιοσύνη καθόλου βελτιωμένη.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να θεωρείται και διώκτης και όχι υποστηρικτής των Μέων Ενημέρωσης.

Παράδειγμα:

Οι μεγαλύτερες Κυριακάτικες εφημερίδες το τελευταίο εορταστικό σαββατοκύριακο του χρόνου είχαν  τα περασμένα χρόνια εξτρά 20 και πλέον σελίδες με διαφημιση.Και από τις διαφημίσεις αυτές τα 2/3 ήταν μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.Δείγμα καλής οικονομίας;Και ναι και όχι.Ενδειξη εμπιστοσύνης στον Τύπο,έστω τον επιτυχημένο Τύπο,στον οποίο δημοσιεύονταν και τα ενοχλητικά ρεπορτάζ.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ είναι παράδειγμα επιτυχημένου Τύπου με υπερεκατό χρόνια ζωής. Και μακράν η πληρέστερη εφημερίδα σήμερα σε καθημερινό ,όχι σε ερευνητικό,ειδησεογραφικό επίπεδο.Το τελευταίο κυριακάτικο φύλλο της του 2021 είχε 5,5 σελίδες διαφήμισης και απο αυτές οι 3 ήταν κρατικοδίαιτες.

Αν έτσι στηρίζεται η εφημερίδα με αυτή την ιστορία καθένας μπορεί να καταλάβει το επίπεδο της δημοκρατίας στην Ελλάδα και αυτό ακριβώς δείχνει το άθλιο επίπεδο διαφθοράς στην κρατική μηχανή και στη Δικαιοσύνη.

Το γεγονός ότι η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δηλώνει  με την γενική “στάση” της…ευχαριστημένη υπογραμμίζει το χάλι που δείχνουν οι διεθνείς επιδόσεις της χώρας.Ο επιχειρηματίας -ιδιοκτήτης της δεν διεκδικεί, γιατί αυτό το συγκεκριμένο κράτος με αυτά τα χάλια στην κρατική μηχανή και στη Δικαιοσύνη ,απλά τον ευχαριστεί.

Και δεν θα …σκάσει από τη στεναχώριά του για  την καταδίκη της Χόλμς σε δεκαετίες και την απαλλαγή των πάντων στο ελληνικό Χρηματιστήριο.Ούτε για τα όργια για την απαλλαγή των θαλασσοδανείων και κομματοδανείων.Αυτά για τα οποία μας ξεφωνίζουν ξένες εφημερίδες συχνά-πυκνά Εγραψε ένα γενικό άρθρο για τα χάλια -λόγω …υπερφόρτωσης της Δικαιοσύνης,έγραψε και ένα άλλο για τις διορθώσεις τύπου ανύπαρκτου…Κτηματολογίου που θα κάνει η Κυβέρνηση  στη Δικαιοσύνη,έγραψε και καμία 20αριά άρθρα -επιστολές δια της χειρός του ανηψιού του Χαρίλαου Φλωράκη έναντίον του…Προκόπη Παυλόπουλου και…όλα καλά με τα κακώς κείμενα.Και ας πάνε χειρότερα…

Τα άλλα ΜΜΕ πέρασαν στα χέρια επιχειρηματιών που έπαιρναν το κρατικό χρήμα και την κατάλληλη στιγμή όλα χάθηκαν.Αρα ποιός θα γράφει για τα χάλια της κρατικής μηχανής και της Δικαιοσύνης;Ποιός θα δημοσιεύει τους πίνακες της ντροπής;

Αυτά ούτε στη Μάλτα,ούτε στη Σλοβακία…

Ξαναδιαβάστε τους πίνακες της ντροπής…Και θα καταλάβετε,γιατί τα στελέχη του Υπουργικού γραφείου  ψάχνουν το 20 και 30% των έργων .Και είναι και πρωτοκλασσάτο Υπουργείο…Φυσικά ο κ.Υπουργός δεν θα ξέρει τίποτα.Διότι αν ήξερε θα έλεγε το σημιτικό:όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον Εισαγγελέα,αλλιώς να το βουλώσει.Ετσι τα πήγαιναν στον εισαγγελέα δεκαετίες τώρα.

Ο πίνακας που ακολουθεί δείχνει τα αποτελέσματα της συμβουλής “να πάτε στον Εισαγγελέα”.Η  Ελλάδα  είναι το 2019 στη θέση 83 ,χειρότερη απο μπανανίες στην απόδοση Δικαιοσύνης.Και διαρκώς χειροτερεύει:

1    Finland    94.0
2    New Zealand    89.2
3    Netherlands    87.3
4    Switzerland    87.0
5    Japan    86.5
6    Denmark    86.2
7    Luxembourg    84.8
8    Hong Kong SAR    84.1
9    Norway    83.5
10    Australia    82.9
11    Belgium    79.0
12    Austria    77.6
13    Ireland    77.5
14    Singapore    77.4
15    Canada    77.4
16    Saudi Arabia    77.1
17    Sweden    76.8
18    Israel    76.8
19    Oman    75.9
20    United Arab Emirates    75.4
21    Iceland    75.2
22    Estonia    73.5
23    Qatar    73.3
24    Uruguay    71.9
25    United States    70.4
26    United Kingdom    69.5
27    Mauritius    69.2
28    Jordan    69.0
29    Malaysia    68.7
30    Bahrain    67.3
31    Germany    66.9
32    Chile    66.7
33    South Africa    65.8
34    Egypt    65.0
35    Namibia    64.9
36    France    64.7
37    Rwanda    62.3
38    Gambia, The    61.6
39    Azerbaijan    60.7
40    Cyprus    59.9
41    Kuwait    59.5
42    Taiwan, China    59.4
43    Portugal    58.8
44    Botswana    58.7
45    Seychelles    58.5
46    Costa Rica    58.4
47    China    58.2
48    Czech Republic    58.1
49    Jamaica    57.6
50    Tajikistan    55.6
51    India    54.8
52    Barbados    54.1
53    Lithuania    53.4
54    Spain    52.8
55    Morocco    52.4
56    Indonesia    52.2
57    Ghana    51.3
58    Trinidad and Tobago    51.3
59    Montenegro    50.9
60    Italy    50.4
61    Lao PDR    50.1
62    Romania    50.0
63    Pakistan    49.9
64    Thailand    49.7
65    Malta    49.4
66    Cape Verde    49.4
67    Armenia    49.3
68    Sri Lanka    49.0
69    Korea, Rep.    48.8
70    Brunei Darussalam    48.8
71    Kazakhstan    48.6
72    Eswatini    47.1
73    Kenya    46.7
74    Latvia    45.8
75    Tanzania    45.5
76    Algeria    45.5
77    Tunisia    45.4
78    Malawi    43.2
79    Guinea    42.8
80    Georgia    42.5
81    Lesotho    42.1
82    Slovenia    41.6
83    Greece    41.4
84    Burundi    41.0
85    Viet Nam    40.9
86    Burkina Faso    39.4
87    Benin    38.9
88    Nepal    38.8
89    Bulgaria    38.0
90    Ethiopia    37.3
91    Russian Federation    37.2
92    Uganda    37.1
93    Senegal    37.0
94    Brazil    35.6
95    El Salvador    35.4
96    Bangladesh    35.2
97    Iran, Islamic Rep.    34.7
98    Lebanon    34.6
99    Nigeria    34.6
100    Guatemala    34.5
101    Serbia    34.1
102    Hungary    33.4
103    Mexico    33.2
104    Turkey    33.2
105    Ukraine    33.0
106    Kyrgyz Republic    32.8
107    Cameroon    32.5
108    Honduras    32.5
109    Mali    32.2
110    Philippines    32.2
111    Colombia    31.5
112    Argentina    30.8
113    Zimbabwe    30.4
114    Slovak Republic    29.3
115    Gabon    29.0
116    Cambodia    28.6
117    Zambia    28.0
118    Poland    27.7
119    Côte d’Ivoire    27.6
120    Mongolia    27.5
121    Yemen    26.6
122    Peru    25.5
123    Dominican Republic    24.8
124    Chad    24.4
125    Madagascar    23.2
126    Croatia    23.0
127    North Macedonia    23.0
128    Ecuador    22.3
129    Panama    22.2
130    Mozambique    21.5
131    Angola    21.5
132    Moldova    21.4
133    Bosnia and Herzegovina    20.4
134    Congo, Democratic Rep.    19.6
135    Mauritania    18.7
136    Albania    18.4
137    Haiti    12.8
138    Paraguay    12.4
139    Nicaragua    10.6
140    Bolivia    4.7
141    Venezuela    1.9

Πηγή: JoDi 

Στη θέση 71 η Ελλάδα βρισκόταν τ0 2017 και το 2018.

Η απάντηση στο ερώτημα γιατί η κοινή γνώμη δεν εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη σήμερα είναι δύσκολη ή καθένας μπορεί να δώσει ένα δικό του παράδειγμα;

Γιατί αλήθεια δεν τολμούν να δημιουργήσουν μια υπηρεσία καταγραφής παραπόνων;Έστω μια υπηρεσία καταγραφής των ακυρώσεων ελληνικών δικαστικών αποφάσεων απο τα ευρωπαϊκά δικαστήρια και τους τρόπους “συμμόρφωσης” των ελληνικών;