Αρχική Αθλητικα Πέθανε o μπασκετάνθρωπος Γιάννης Ιωαννίδης,ο αθυρόστομος που έγινε σταρ,μπίζνεσμαν και πολιτικός όταν...

Πέθανε o μπασκετάνθρωπος Γιάννης Ιωαννίδης,ο αθυρόστομος που έγινε σταρ,μπίζνεσμαν και πολιτικός όταν ο Γκάλης ανακάλυψε το… μπάσκετ!..

242

Ο γεωπόνος Γιάννης Ιωαννίδης ήταν ένας καλός μπασκετμπολίστας της εποχής του.Εποχής στην οποία το μπάσκετ ήταν για “πολιτισμένους”ερασιτέχνες σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο της εποχής που είχε και τα “λιμάνια” και τα αλάνια μαζί με δικηγόρους,γιατρούς και μηχανικούς.

Ηρθε ο Γκάλης και μεταβλήθηκε στον ‘Ατλαντα στον οποίο ανέβηκαν όλοι.Και αγνοί και καλών προθέσεων και ιδιοτελείς και κάθε καρυδιάς καρύδι.

Το μπάσκετ μετατράπηκε σε “μπίζνα”,αλλά χωρίς τον Γκάλη που μάλλον δεν είχε καταλάβει και πολλά.Απο τη μία μεριά η “μπίζνα” είχε και το κρατικό χρήμα “για την ενίσχυση του αθλήματος”και απο την άλλη τους επιχειρηματίες που είχαν και δικό τους χρήμα και δεν είπαν και όχι στην κρατική ενίσχυση.

Η μικρή Ελλάδα έγινε ευρωπαίκό κέντρο μπάσκετ αφού και “κοντοί” μπορούσαν να γίνουν Γκάληδες.

Μέχρι η Ευρώπη να καταλάβει τι έχει συμβεί με την άφιξη του Γκάλη η Ελλάδα είχε σαρώσει σε όλα τα επίπεδα άλλες χώρες εκτός της Ισπανίας,Ιταλίας,Ισραήλ και κάπως της Γαλλίας.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν στο κέντρο της έκρηξης.Εκανε μπίζνες επιπέδου και επιπέδων και έγινε και υπουργός Αθλητισμού σε μια εποχή που ο ελληνικός αθλητισμός ανθούσε σε αποτελέσματα,αλλά έπασχε και απο εσωτερική διαφθορά.

Εγινε προπονητής κορυφής.Εφυγε απο τη ζωή στα 78 του χρόνια αφού τα τελευταία χρόνια έδινε μάχες με την υγεία του.