Αρχική Ελλαδα Παυλόπουλος προς Κυριάκο Μητσοτάκη για Σκόπια: Μίλησέ τους για…γατάκια αν…Και κάντο ,όπως...

Παυλόπουλος προς Κυριάκο Μητσοτάκη για Σκόπια: Μίλησέ τους για…γατάκια αν…Και κάντο ,όπως στο τικ-τοκ!..

60

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Αυτό τον καιρό προβάλλεται στο ΝΕΤΦΛΙΞ η εξαιρετική κορεάτικη σειρά ” Η τρυφερή πλευρά του βασιλιά”.Και ο(η)διάδοχος του θρόνου όταν στριμώχνεται λέει:

“Εγγυηθείτε εσείς τους δικούς μου ανθρώπους και εγώ θα είμαι η μαριονέττα σας όσα χρόνια θα είμαι στο θρόνο”.

Κρατήστε τα περι μαριονέττας…Και θυμηθείτε ότι ο κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε δεύτερη θητεία της…Αικατερ.Σακελλαροπούλου στο Θρόνο!

Ποιά σχέση μπορεί να έχει η απίστευτη ιστορία που εκτυλίσσεται στην κορυφή της πολιτικής σκηνής των ΗΠΑ με την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία ,τον Ερντογάν και τον Ράμα της Αλβανίας;

“Στενή σχέση” είναι η κατα τη γνώμη μας ορθή απάντηση.

Τη Συμφωνία των Πρεσπών την επέβαλαν στην πλευρά των Σκοπίων αυστηρά οι ΗΠΑ.

Στη δική μας πλευρά επειδή η συμφωνία προέβλεπε και προβλέπει “κλείδωμα” της περιοχής στην Ευρωπαϊκή ενωση και το ΝΑΤΟ και στρατιωτική διαχείριση των θεμάτων της από την Ελλάδα μέσω του εναέριου χώρου και του ΝΑΤΟ,κανένα κόμμα δεν είχε αντίρρηση στη συμφωνία που υπέγραψε η έχουσα ΑΡΙΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ με τις ΗΠΑ Κυβέρνηση Τσίπρα και Κοτζιά.

Ποιός διαχιερίζεται ουσιαστικά τις σχέσεις του ΝΑΤΟ μεταξύ των μελών του και στην περιοχή μας;

Προφανώς οι ΗΠΑ και δευτερευόντως η Γαλλία.

Στις ΗΠΑ έρχονται εκλογές και τις διεκδικούν δυο ηγέτες ως σήμερα και υπό την προυπόθεση ότι θα επικυρωθεί η υποψηφιότητά τους τον Αυγουστο.

Ο Μπάϊντεν προφανώς θα είναι υποψήφιος παρά τα “θέματα” με την κατάσταση της υγείας του στα 81 του χρόνια…Και ο δικός μας Βαρτζάκης έτρεχε μαραθώνιο μέχρι τα 88 παρά την απώλεια μνήμης σε πολλά.

Ο Τράμπ έχει άλλα προβλήματα τα οποία αφορούν άμεσα τα Βαλκάνια,δηλαδή την Ελλάδα,την Αλβανία,την Τουρκία,την Βουλγαρία,τα Σκόπια-Βόρεια Μακεδονία γιατί είναι…ίδια.

Αναφερόμαστε στα προβλήματα διαφθοράς τα οποία γίνονται θηλιά και μέσο εκβιασμού των πολιτικών ηγετών αυτών των χωρών.

Αυτα τα προβλήματα τα εκμεταλλέυεται στην ουσία ο Λευκός Οίκος και συνήθως τα λύνει με το “φύγε εσύ και έλα εσυ” και με κριτήριο ποιός είναι πιο χρήσιμος κάθε φορά στα θέματα των ΗΠΑ στην περιοχή. Και μετά ξανά το ίδιο σε ανακύκλωση με τις οικογένειες ή στενούς συνεργάτες  των πολιτικών των χωρών αυτών.Ενοούμε συνεργάτες στη διαφθορά.

Το “κέρδος” των χωρών αυτών είναι η παραμονή στο δυτικό στρατόπεδο καθώς μάλιστα καλύτερη εναλλακτική με τις άκρως διεφθαρμένες “αυτοκρατορίες-δικτατορίες” των Πούτιν και Τζιπίγκ(κίνας)ούτε για αστείο.Ιδιαίτερα για τις χώρες που ήταν εντός η πολύ κοντά με αυτές τις τεράστιες μπανανίες.

Τα προβλήματα του Τράμπ αναφέρονται στη διαφθορά χαρακτήρα.ΣτΗ βόρεια Μακεδονία το εθνικιστικό Κόμμα VMRO-DPMNE σάρωσε στις εκλογές χθες και στο πρόγραμμά του έχει την …ανατίναξη του σημερινού στάτους στα Βαλκάνια με πρώτη τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο κέρδισε τις εκλογές είναι η διαφθορά των σοσιαλδημοκρατών αντιπάλων του.δηλαδή του Κόμματος του Ζάεφ ,ο οποίος υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα.

Η Βόρεια Μακεδονία έχει πρόβλημα και με την Βουλγαρία,η οποία βάζει βέτο στην πρόοδό της στην Ευρωπαίκή Ενωση και το ΝΑΤΟ αν δεν αναγνωρίσει βουλγαρική μειονότητα 3-5 χιλιάδων πολιτών.

Η Βουλγαρία επίσης κατηγορείται για εκτατεμένη διαφθορά των ηγετών της.

Για τον ίδιο λόγο κατηγορούνται οι ηγεσίες της Τουρκίας και της Αλβανίας από τους δυτικούς οργανισμούς και ως τώρα διατηρούν την εξουσία τους επειδή παρέχουν κάποιες ιδιαίτερες εξυπηρετήσεις στη δυτική Συμμαχία.

Ιδιες και σοβαρότερες κατηγορίες έχει και η ελληνική πολιτική ηγεσία,η οποία βρίσκεται στριμωγμένη με χοντρά σκάνδαλα.

Μέσω της Τράπεζας Πειραιώς η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν θηλιά στο λαιμό για τα δάνεια μισού δις τα οποία εξαφάνισαν με τόσο ωμά παράνομο τρόπο,ώστε να κινδυνεύουν με κατεδάφιση κομματική(αλλαγή ονόματα,διάλυση,πτώχευση κλπ)αλλά και με φυλάκιση ορισμένων που εξαφάνισαν τα χρήματα.

Κυριος μέτοχος στην Τράπεζα αυτή είναι ο Πόλσον συνεργάτης του Τράμπ και υποψηφιος υπουργός Οικονομικών,αν γίνει πρόεδρος.

Αρα η ηγεσία Τράμπ κρατάει τη θηλιά.

Μέγα πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία και οι υποκλοπές με θύματα Αμερικανούς ή συνεργάτες του Δημοκρατικού Κόμματος.

Αρα το Δημοκρατικό Κόμμα κρατάει μια θηλιά για την ηγεσία Μητσοτάκη.

Με αυτά τα απολύτως γνωστά και σοβαρά μπορεί μεν να μην ασχολούνται τα συστημικά ΜΜΕ στην Ελλάδα,εξαιρουμένων κυρίως εκείνων του Βαγγ.Μαρινάκη,ασχολούνται όμως προφανώς οι υπηρεσίες,φανερές και μυστικές όλων των τριγύρω χωρών και φυσικά των υπερδυνάμεων.

Επομένως μπορεί να εικάσει κανείς ότι στο παρασκήνιο (και)αυτή η ελληνική κυβέρνηση είναι δια των ηγετών της απολύτως στριμωγμένη και αδύναμη.

Το στρίμωγμα κάτω απο αυτές τις εξελίξεις στην περιοχή μας γίνεται ακόμα πιο φανερό με τις κινήσεις Ερντογάν να ανακηρύξει τζαμί την Μονή της Χώρας στην Τουρκία.Δημιουργεί ένα τετελεσμένο το οποίο προς τα μέσα χρησιμοποιεί για να καταδείξει ότι είναι ισλαμιστής και δεν υπάρχει λόγος να ψηφίσουν άλλον.

Προς τα έξω δικαιολογείται ότι έτσι ανακόπτει τους σκληρούς ισλαμιστές.

Ο Ράμα από την πλευρά του στην Αλβανία δημιουργεί στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων μέσα απο το οποίο πουλάει “υποχρέωση” στην Ιταλία και χώρες της δυτικής Ευρώπης,τους δημιουργεί “αγορά”εργατικών χεριών μέσω του στρατοπέδου αυτού και στριμώχνει την Ελλάδα αφού κανείς δεν τον ενοχλέι με την υπόθεση Μπελέρη.

Με αυτούς τους δυο ηγέτες βρίσκεται σε συνεννόηση και το εθνικιστικό Κόμμα της Βόρειας Μακεδονίας και θα επιδιώξει σύντομα να καταργήσει στην  πράξη την συμφωνία των Πρεσπών σε όλες τις υποχρεώσεις των Σκοπίων.

Τι θα κάνει η Ελλάδα;

Αν κρίνουμε από τις επιδόσεις του Πρωθυπουργού στο…Τικ Τοκ θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν ομιλεί για “γατάκια” απευθυνόμενος  σε φιλάθλους αμφίβολης έως καθόλου σοβαρότητας στην Ελλάδα,αλλά έχει την πυγμή που δείχνει ο Νετανιάχου απέναντι στην αμερικάνικη πίεση “να τα βρει με την Χαμάς”.

Απέναντι θα βρει τον “ηγέτη Τράμπ” ή τον “ηγέτη Μπάϊντεν”.

Η σοβαρότητα με την οποία θα προσεγγίσει ο Τράμπ τα θέματα αυτά δεν εξαρτάται από τον ίδιο γιατί απλά είναι ένας τόσο γελοίου διαμετρήματος τύπος ώστε η εκδιδόμενη των πορνοταινιών Στόρμπι Nτανιελς κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ντρεπόταν να πει στις φίλες της ότι έκανε σεξ με τον πρόεδρο Τράμπ γιατί θα την θεωρούσαν…φτηνή και θα αναφωνούσαν “Θέε μου,τόσο χαμηλά έπεσες,ώστε να πας και με αυτόν;”

Μην χασκογελάτε…

Η ακριβής φράση που είπε στη δίκη εναντίον του Τραμπ ως μάρτυρας είναι η εξής:

«Είπα σε πολύ λίγους ανθρώπους ότι πράγματι κάναμε σεξ, επειδή ένιωθα ντροπή που δεν το σταμάτησα».

Γιατί να το σταματήσει;

Διότι όσα ζούσε μαζί του στη σουίτα του ξεπερνούσαν κάθε όριο γελοιότητας ενός “πατέρα” που την καλούσε στο κρεβάτι του με σατέν γελοιότητες και σετ…μανικιουρ και την ίδια ώρα  της έλεγε ότι “του θυμίζει την κόρη του”!

Αυτός αν εκλεγεί ηγέτης θα είναι ο “σοφός” που θα λύσει τα θέματα που προαναφέρουμε;

Απλά οι πλέον υπομονετικοί και ανεκτικοί σε αυτά τα φυράματα που μέσω των ΜΜΕ ανεβαίνουν στις εξουσίες ελπίζουν ότι θα βρεθούν δίπλα τους κάποιοι σοβαροί και “θα πάρουν πάνω τους”τις υποθέσεις αυτές.

Ποιά η εγγύηση ότι θα τους αφήσει;

Καμία απολύτως.

Και τι θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα;Να περιμένει να δει τον Κυριάκο στο…τικ τοκ(το απαγόρευσαν στις ΗΠΑ ως μέσο κινέζικων κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων…)να λέει “πίσω γατάκια Ερντογάν και Ράμα και Χριστότσκι της βόρειας Μακεδονίας,ώστε να λυθούν τα προβλήματα της αμφισβήτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών;

Σε ένα εκτενές προφητικό του άρθρο ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχε γράψει ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο που είμαστε σήμερα απο την πλευρά των Σκοπίων και τότε η  στάση της Ελλάδας θα πρέπει να είναι στην εξής γραμμή:

“Οι εντελώς πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην γείτονα Βόρεια Μακεδονία, οι οποίες προέκυψαν λόγω των αποτελεσμάτων των εκεί αυτοδιοικητικών εκλογών, θέτουν, από τώρα, σημαντικά ζητήματα για το μέλλον του πλήρους σεβασμού και της εξίσου πλήρους εφαρμογής, κατά το γράμμα και το πνεύμα των διατάξεών της, της Συμφωνίας των Πρεσπών, μεταξύ Ελλάδας και της τότε Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, της 17ης Ιουνίου 2018.

Α. Συγκεκριμένα, κατά τις εκλογές αυτές ηττήθηκε το κυβερνόν Κόμμα και αναδείχθηκε νικητής το «VMRO–DPMNE», ήτοι το «Δημοκρατικό Κόμμα για την Μακεδονική Εθνική Ενότητα». Η άμεση υποβολή παραίτησης του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας και επικεφαλής του κυβερνώντος Κόμματος, Ζόραν Ζάεφ, έχει ήδη δημιουργήσει «τριγμούς» στην, ούτως ή άλλως, ισχνή και εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία. «Τριγμούς», οι οποίοι δεν αποκλείεται να οδηγήσουν είτε σε νέα κυβερνητική πλειοψηφία είτε -όπερ και το πιθανότερο- σε πρόωρες εκλογές στην Βόρεια Μακεδονία. Σε αυτή την περίπτωση οι τρέχουσες εκτιμήσεις στην γείτονα χώρα αναδεικνύουν ισχυρότατο το ενδεχόμενο της επικράτησης, σε μια τέτοια νέα πλειοψηφία ή σε μια τέτοια εκλογική αναμέτρηση, του ως άνω «Δημοκρατικού Κόμματος για την Μακεδονική Εθνική Ενότητα». Όμως, όπως είναι κοινώς γνωστό, το Κόμμα αυτό όχι μόνον αντιτάχθηκε σθεναρώς στην σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών, αμφισβητώντας την ίδια την νομική της υπόσταση και πολλές από τις καίριας σημασίας ρυθμίσεις της. Αλλά έχει καταστήσει σαφές, «urbi et orbi», ότι ως κυβερνόν Κόμμα δεν πρόκειται να την εφαρμόσει.

Β. Υπό τα δεδομένα αυτά η Ελλάδα οφείλει από τώρα να εξετάσει κάθε προοπτική άμυνάς της αναφορικά με μια μελλοντική ευθεία αμφισβήτηση της Συνθήκης των Πρεσπών από την αντισυμβαλλόμενη πλευρά. Στο πεδίο της άμυνας αυτής εμπίπτει, φυσικά, και η προοπτική η Ελλάδα να προχωρήσει αφενός στην καταγγελία ή αποχώρηση από την Συμφωνία των Πρεσπών και, αφετέρου, στην λήξη της ισχύος της ή αναστολή της εφαρμογής της. Επιπλέον, θα τεθεί και ζήτημα ως προς τις επιπτώσεις για την προσχώρηση της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, λόγω του ότι η προσχώρηση αυτή είχε, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της σχετικής συμφωνίας, ως προϋπόθεση την σύναψη και πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών…”

…Εν κατακλείδι, τα πρόσφατα γεγονότα στην Βόρεια Μακεδονία, λόγω της ήττας του κυβερνώντος Κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές και της υποβολής παραίτησης του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, δείχνουν μια σημαντική εκλογική ενδυνάμωση του άκρως αντιδραστικού «Δημοκρατικού Κόμματος για την Μακεδονική Εθνική Ενότητα» («VMRO–DPMNE»).

Α. Ενδυνάμωση, η οποία καθιστά πολύ πιθανή ιδίως την επικράτησή του στις βουλευτικές εκλογές στην Βόρεια Μακεδονία, οι οποίες μάλλον δεν θα αργήσουν να γίνουν αν ληφθεί υπόψη η «σοβούσα» εκεί σήμερα μεγάλη κυβερνητική αστάθεια. Το ως να άνω Κόμμα όχι μόνο ήταν «απέναντι» στην σύναψη και κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αλλά και έχει, αδιαλείπτως, υποστηρίξει θέσεις οι οποίες «μαρτυρούν» ευθεία αμφισβήτηση του συνόλου του ρυθμιστικού περιεχομένου της Συμφωνίας αυτής, ή τουλάχιστον βασικών από τα «essentialia negotii» που εμπεριέχει. Όπως είναι ιδίως η ριζική αναθεώρηση -και για λόγους αλλαγής του ονόματος- του τότε Συντάγματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας αλλά και η «Ρηματική» Διακοίνωση» περί ακριβούς προσδιορισμού της έννοιας του όρου «nationality», ως σημαίνοντος όχι «εθνότητα» αλλ’ αποκλειστικώς «ιθαγένεια» («citizenship»).

Β. Με δεδομένο το γεγονός ότι, αν αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες τώρα και, πολύ περισσότερο, αν κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές το «Δημοκρατικό Κόμμα για την Μακεδονική Εθνική Ενότητα» («VMRO–DPMNE») μάλλον θ’ αμφισβητήσει, ευθέως και απροκαλύπτως, την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, χρήσιμο είναι η Ελλάδα να καταστήσει, από τούδε, σαφή τη θέση της μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο. Κυρίως δε την θέση της, σύμφωνα με την οποία σε μια τέτοια περίπτωση θ’ ασκήσει, κατά την κρίση της, τα δικαιώματα που της παρέχουν πρωτίστως οι διατάξεις των άρθρων 56 και 60 της Σύμβασης της Βιέννης, είτε για την καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών, είτε για την αποχώρηση από αυτή. Είτε, επίσης, για λήξη της ως άνω Συμφωνίας ή για την αναστολή εφαρμογής της. Επιπλέον, είναι μάλλον επιβεβλημένο η Ελλάδα να διαμηνύσει και προς την Βόρεια Μακεδονία αλλά και προς τ’ αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι αν το Κράτος αυτό υιοθετήσει τέτοιες «επικίνδυνους ατραπούς» δεν μπορεί, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, να προσδοκά οιασδήποτε μορφής πρόοδο ως προς την Ευρωπαϊκή του προοπτική. Επίσης, πρέπει ν’ αποκλεισθεί και οιαδήποτε πρόοδος ως προς την κύρωση, από την Βουλή των Ελλήνων, των πρόσθετων πρωτοκόλλων συνεργασίας στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τέλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και το ΝΑΤΟ -όπως τονίσθηκε και εισαγωγικώς- πρέπει ν’ αντιληφθούν ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να υποχωρήσει, έστω και κατ’ ελάχιστο, ως προς την έναντι της Βόρειας Μακεδονίας υπεράσπιση των Εθνικών της Θεμάτων και των Εθνικών της Δικαίων, με βάση την Συμφωνία των Πρεσπών, ιδίως υπό το «πρόσχημα» της δήθεν σημασίας του Κράτους αυτού για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για το ΝΑΤΟ. Πολλώ μάλλον όταν ισχύει το ακριβώς αντίστροφο: Ένα Κράτος, το οποίο παραβιάζει καταφώρως τις διεθνείς συμβατικές του υποχρεώσεις και εξαπατά προκλητικώς εκείνους που το εμπιστεύθηκαν όχι μόνο δεν «προσθέτει» στο κύρος και στην ισχύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Όλως αντιθέτως συνιστά διεθνές «όνειδος» η παραμονή του στους κόλπους τους, υφ’ οιανδήποτε μορφή και εκδοχή. Οπότε η Ελλάδα με την κατά τ’ ανωτέρω στάση της υπερασπίζεται, κατ’ αποτέλεσμα, και την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, κατά τους καταστατικούς τους στόχους.

Y.Γ.Διαβάστε ολόκληρο το προφητικό κείμενο του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για την οφειλόμενη στάση της Ελλάδας σε (πιθανή)περίπτωση αμφισβήτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών στη στήλη “Κοινωνικά”.