Αρχική Ελλαδα Η Μαφία του Λευκού Κολλάρου,οι ληστείες μέσω Τραπεζών,ο στραγγαλισμός των ΜΜΕ και...

Η Μαφία του Λευκού Κολλάρου,οι ληστείες μέσω Τραπεζών,ο στραγγαλισμός των ΜΜΕ και το SOS του Προκόπη Παυλόπουλου!Ονόματα και περιπτώσεις,εντός -εκτός Ελλάδας!..

2291

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Είναι δυνατόν οι “Φαϊνάνσιαλ Ταίμς”  το 2021,δηλαδή στην εποχή κατά την οποία έχει ήδη καταρρεύσει κάθε σοβαρό αριστερό οικονομικό σύστημα(Σοβιετική Ενωση,Κίνα κλπ) να υπαινίσσεται έστω, ότι μπορεί να έχει φτάσει στα όρια της κοινωνικής ανοχής το φιλελεύθερο καπιταλιστικό σύστημα,που κατατρόπωσε κάθε αριστερή οικονομική εκδοχή διακυβέρνησης;

Ναί είναι.

Είναι δυνατόν από το σημερινό Λονδίνο και την σημερινή γαλλική κεντρική πολιτική σκηνή να εκπορεύονται ρεπορτάζ,αλλά και βιβλία επωνύμων,σύμφωνα με τα οποία η παγκόσμια Διαπλοκή(κατά Μητσοτάκη)πολιτικών και πανίσχυρων Λευκών Κολλάρων,ληστεύει τόσο παράνομα,ανήθικα και ωμά ιδιωτικές τσέπες και επιχειρήσεις και αποσύρει το χρήμα από την αγορά μέσω του επισήμου και υπεράνω υποψίας Τραπεζικού συστήματος;

Ναι,είναι.

Μέσα από το βιβλίο του Διευθυντή Μελετών της γαλλικής επενδυτικής τράπεζας Πατρίκ Αρτούς και της δημοσιογράφου Μαρί Πολ Βιράρ.

Το βιβλίο έχει τίτλο:”Τι γίνεται αν οι εργαζόμενοι εξεγερθούν;”

Ο κεντρικός άξονας του βιβλίου-μελέτη είναι ότι “δεν ζούμε πλέον σε ένα φιλελεύθερο καπιταλισμό,αλλά σε μια μονοπωλιακή συγκέντρωση του κεφαλάιου σε ελάχιστα χέρια.Κολοσσοί αγοράζουν εταιρείες για να τις κλείσουν.Ο ιδιοκτήτης μπορεί να αποκτά τα προς το ζην στην υπόλοιπη ζωή του,αλλά εκατοντάδες και χιλιάδες εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά του οριστικά,θα χάσουν την σύνταξή τους.Είναι ο καπιταλισμός των μετόχων που ευνοεί μόνο τους μετόχους”

Η εφημερίδα  στα πλαίσια του ρεπορτάζ δημοσίευσε φωτογραφία μιας γερμανίδας,η οποία έφτασε ευπροσώπως στη σύνταξη μετά εργασία δεκαετιών και επειδή η σύνταξη ήταν μικρό μέρος των αποδοχών μάζευε απο σκουπιδοτενεκέδες κουτιά για να τα πουλήσει και με μερικά ευρώ να επιβιώσει.

Μας αφορούν αυτά;

Απολύτως και κατά πολλούς τρόπους.

Μόλις προ ολίγου καιρού ανακοινώθηκε ότι μεγάλες εταιρείες που μάζεψαν κρατικό χρήμα π.χ. Αττική οδός μείωσαν το Μετοχικό κεφάλαιο κατά δεκάδες εκατομμύρια.Δηλαδή οι μέτοχοι μάζεψαν το χρήμα.

Αλλες πολυεθνικές έρχονται και κάνουν με δάνεια απο ελληνικές τράπεζες επενδύσεις στην Ελλάδα χωρίς να φέρνουν απέξω χρήματα.Την ίδια στιγμή δίνουν χρήματασε μετόχους για να αποχωρήσουν.

Συνταξιούχοι που εργάστηκαν δεκαετίες με το μάξιμουμ των κρατήσεων -εισφορών παίρνουν μειωμένες συντάξεις με διάφορες εισφορές αλληλεγγύης κλπ αν και τα χρήματα ήταν και είναι δικά τους.

Μόλις προχθές η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ είχε πρωτοσέλιδο ότι το ασφαλιστικό σύστημα και τα συνταξιοδοτικά έχουν ξανά πρόβλημα…Προλείανση εδάφους για νέες περικοπές συντάξεων λέγεται από εκείνους που σκέφτονται…στραβά.

Ελληνικά και ξένα ΜΜΕ αναφέρονται με την αφορμή του διαζυγίου του ιδιοκτήτη της “Μάϊκροσοφτ”  Μπιλ Γκέϊτς στην συσσώρευση πλούτου(τρισεκατομμύρια!) απο ελάχιστούς με όρους ανήθικους και με νομικό πλαίσιο που εγκαθίδρυσε σε φορολογικούς παραδείσους ο φιλελεύθερος καπιταλισμός, στον οποίο αναφέρονται οι προαναφερόμενοι Γάλλοι ερευνητές.

Αναφέρθηκαν ποσά και υπολογίστηκε πόσα βγάζει και πόσα έβγαζε πριν 10 χρόνια ο Γκέϊτς.

Ετσι υπολογίζεται ότι αν περπατάει στο δρόμο και του πέσει ένα 500σάρικο απο την τσέπη η το χέρι για να το μαζέψει χρειάζονται 3 δευτερόλεπτα.Αρα θα καθυστερήσει κατά 3 δευτερόλεπτα την άφιξή του στο γραφείο,στη δουλειά του, στο μήτιγκ κλπ

Ομως πριν 10 χρόνια έβγαζε 2.331 δολλάρια το δευτερόλεπτο.Αν “εχανε” 3 δευτερόλεπτα θα έχανε πολύ περισσότερο από το 500άρικο.

Πριν 10 χρόνια είχαν δημοσιευθεί με αφορμή και στην Ελλάδα και παγκοσμίως λίστες με κρυμμένα χρήματα σε φορολογικούς παραδείσους ρεπορτάζ περί απαγόρευσης συγκέντρωσης του χρήματος σε λίγους.Γιατί έτσι το χρήμα δεν είναι διαθέσιμο και δεν έχει πρόσβαση σε αυτό η κοινωνία,άρα μικρότερες επιχειρήσεις χιλιάδων εργαζομένων,άραοι απώλειες τεράστιες.

Αυτά τα 10 χρόνια τι έγινε;

Στην Ελλάδα ενταφιάστηκαν οι λίστες με διάφορα προσχήματα και οι “τραπεζίτες” και πολιτικοί που πρωταγωνίστησαν σε αυτά συνέχισαν να ελέγχουν την πολιτική και επιχειρηματικάη και οικονομική σκηνή.Ακόμα και με καταγγελίες περι εκβιασμών…

Παγκοσμίως κάποιοι Αμερικανοί και Γερμανοί λαδιάρηδες και ληστές τέτοιας κατηγορίας αναγκάστηκαν να πληρώσουν κάποια δίς για κυρώσεις.

Αποτέλεσμα:

Ο Γκέϊτς σήμερα κερδίζει στο δευτερόλεπτο 4.642 δολλάρια,δηλαδή διπλάσια απο όσο πριν 10 χρόνια!Το ίδιο και οι άλλοι κολοσσοί με  πρώτη τη Σάμσουγκ εταιρεία στο διεφθαρμένο έως μυελού οστέων φιλελεύθερο σύστημα διακυβέρνησης της Νότιας κορέας.Αυτή βγάζει και σήμερα κοντά στα 7 χιλιάδες δολλάρια το δευτερόλεπτο.

Πως συγκεντρώνεται το χρήμα αυτό για να καταλήξει “αποθηκευμένο”  και κρυμμένο σε φορολογικούς παραδείσους;

Μέσω του τραπεζικού συστήματος!

Βελτιώθηκαν τα μέτρα παρεμπόδισης του τραπεζικού συστήματος ,ώστε να μην συμβαίνει αυτό;

Το αντίθετο! Και στην Ελλάδα πολύ χειρότερα…

Μάζεψαν τις μικρές τράπεζες και τις συνεταιριστικές στις “συστημικές” για “να επικρατήσει νομιμότητα με άμεση εποπτεία και πορίσματα της Τράπεζας Ελλάδας”.

Στη Δικαιοσύνη εκκρεμούν τεράστιες δικογραφίες με μη απόδοση δικαιοσύνης και ευθυνών.

Π.χ.:1 μέτοχος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας αγωνίζεται να αναγνωρισθούν οι μετοχές του και οι απαντήσεις είναι ότι συμψηφίστηκαν με δάνεια προ…αιώνος και ως τώρα δεν του παρέδωσαν ούτε φωτοτυπία εγγράφων αναλόγων.Κάποιο δικαστήριο του είπε ότι “δεν υπάρχουν αποδεικτικά απώλειας των μετοχών”,αλλά “παρεγράφη το δικαίωμά του(σ.σ.!!!)να είναι μέτοχος ,γιατί δεν έκανε αγωγή μέχρι τις 31-12-1999”.

Η αγωγή υπάρχει και την έχουμε και εμείς στα χέρια μας και είναι απόλυτα και ωμά ψευδές το αναφερόμενο ότι δεν έκανε αγωγή!!!

Π.χ.:2 Τράπεζα εμφανίζει λογαριασμό πελάτη της ως δεσμευμένο στο ποσό του 1,1 δις λιρών Αγγλίας.Ο πελάτης είχε κατάθεση μόνο 135 χιλιάδες λίρες.

Οταν άρχισε να σκαλίζει το πως και γιατί βρέθηκαν τα χρήματα του παράνομα δεσμευμένα σε αυτό τον άγνωστο λογαριασμό της Τράπεζας πήρε άλλο έγγραφο που δείχνει ότι το δεσμευμένο ποσό ήταν μόνο αυτό και όχι ένα δις.Τόσο απλά…

Αυτά βρίσκονται ήδη για έρευνα στα χέρια της Δικαιοσύνης,αλλά…

Και αυτό αφορά σε συστημική Τράπεζα ,η οποία τώρα είναι μαζί με όλες κρατικοποιημένες και ζουν με κοινοτικό χρήμα.

Αυτά σήμερα!Σε δικογραφίες και με έμμεση παραδοχή της Τράπεζας Ελλάδας ότι “δεν μπορεί να κάνει και πολλά στην εποπτεία της”!

Οι πολιτικοί έχουν ρόλο σε αυτά;

Σχεδόν την αποκλειστική ευθύνη.Οχι γενικά.Αλλά οι-κατα καιρούς- αρμόδιοι για τους χειρισμούς.Το τραπεζικό σύστημα προστατεύτεια ,ώστε να έχει μαφιόζικη λειτουργία και να σπρώχνει το χρήμα στους “παραδείσους” και στην αρπαγή του απο λίγους.Οι κολοσσοί φαίνονται,αλλα φυσικά δεν είναι μόνο αυτοί.

Ο έλεγχος απο την πολιτική εξουσία ανύπαρκτος ουσιαστικά και η Δικαιοσύνη μόνοι αν πέσει καμία περίπτωση σαν του Μάντοφ του Χρηματιστηρίου Νέας Υόρκης.Μένουν τα ΜΜΕ.

Σε ελάχιστες χώρες είναι όρθια εκείνα που ασκούν πραγματικά  έλεγχο στους πολιτικούς και στις εξουσίες που διαπλέκονται με τον τρόπο που προαναφέρουμε.Στις περισσότερες χώρες και μάλιστα τις μικρές  είναι είτε εξαγορασμένα,εξανδραποδισμένα,είτε αδύναμα από την έμμεση μεθοδευμένη απαξίωσή τους ώστε να είναι όρθια εκείνα που μετέχουν σε αυτό το φαγοπότι.

Στην Ελλάδα οι μεγάλες δικογραφίες και η ανάδειξη ως παραγόντων των ΜΜΕ τύπων όπως οι Φουρθιώτηδες έχει παρελθόν,παρόν και μέλλον.Οι εξουσίες ήταν δίπλα τους και τους είχαν απο το χεράκι και με τις λίστες έμμεσης και άμεσης υποστήριξης.Και όταν χάνεται απο “ατυχήματα” ένας τότε “φυτρώνουν”άλλους για να αποτελούν ως “τρας” το άλλοθι των Λευκών κολλάρων στα “καθωσπρέπει ΜΜΕ και την πολιτική-επιχειρηματική παρέα τους…

Το Διαδίκτυο επιτρέπει ακόμα την ελεύθερη διακίνηση πληροφοριών,αλλά τον τελευταίο καιρό η παρεμπόδιση αποκτά σοβαρό μέγεθος.Η συγκέντρωση της δυναμης του Διαδικτύου σε λίγους και σε αυτούς που θα ελέγχουν κατά τα προαναφερόμενα τη ροή των “αρεστών” και των μη ενοχλητικών πληροφοριών ήδη επιχειρείται τόσο ,ώστε να στηλιτεύουν τα αποτελέσματα του φιλελεύθερου καπιταλισμού στον τομέα αυτό ακόμα και οι προαναφερόμενοι σε αυτό το ρεπορτάζ.

Δείτε αμέσως πιο κάτω την έρευνα κοινής γνώμης που διενήργησε το ευρωβαρόμετρο.Δείτε πόσο κόντρα είναι η κοινή γνώμη σε κυβερνητικές επιλογές στην Ελλάδα.Κι όμως.Τα καθεστωτικά ΜΜΕ παροσυιάζουν την ελληνική κοινή γνώμη να υποστηρίζει σύσσωμη την ληστεία σε βάρος της με όποιους τρόπους και αν γίνεται.Δείτε το και σκεφτείτε που (δεν)το είδατε δημοσιευμένο:

Στην Ελλάδα πριν λίγο καιρό ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε μια διάλεξή του μίλησε για τους κινδύνους από τη ροή πραγματικών και μη πραγματικών πληροφοριών στο Διαδίκτυο.Ομως έθεσε και μέγα ζήτημα:

Ποιοί και με ποιά νόμιμη εξουσία θα επιλέγουν τις “σωστές” απο τις μη σωστές πληροφορίες και  θα εμποδίζουν την ροή των πληροφοριών;

Ο Γκέϊτς,ο Μπέζος,ο Ζουκεμπεργκ,ο Αμπράμοβιτς,ο Χούϊ-Χούϊ της Κίνας και του Κόμματος;

Διαβάστε τι,μεταξύ άλλων, είπε ο κ.Παυλόπουλος και θα αντιληφθείτε εύκολα, γιατί ήδη στην δυτική φιλελεύθερα καπιταλιστική Ευρώπη μιλούν για τους ανέλεγκτους κολοσσούς ,τους ληστές με τα λευκά κολλάρα μέσω τραπεζικού συστήματος και την προοπτική να εξεγερθούν οι εργαζόμενοι καθώς θα χάνουν δουλειές και συντάξεις προς όφελος ελαχίστων:

Πρ.Παυλόπουλος:

“…Γ. Η ειδική αναφορά στο Facebook, για τις ανάγκες αυτής της ανάλυσης,
δικαιολογείται ιδίως από τα εξής: Όσο τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
εξελίσσονται και αποκτούν αδιανόητες, ως πριν λίγα χρόνια, δυνατότητες
σε ό,τι αφορά και την άσκηση του δικαιώματος Ελευθερίας της Έκφρασης,
υπό την προμνημονευόμενη διευκρίνιση του περιεχομένου του, άλλο τόσο
εντείνεται ο σκεπτικισμός ως προς τα όρια τα οποία πρέπει να τεθούν,
προκειμένου ν’ αποφεύγονται οι επώδυνες επιπτώσεις της, υπό την ευρεία
του όρου έννοια, καταχρηστικής άσκησής του. Και το Facebook φαίνεται
να είναι η πρώτη μεγάλη «πλατφόρμα» Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, η
οποία κινείται ήδη προς μια τέτοια κατεύθυνση, ιδρύοντας ένα είδος «Εποπτικού Συμβουλίου», το «Oversight Board», με στόχο την κατά το
δυνατόν αποφυγή κραυγαλέων φαινομένων καταχρηστικής άσκησης του
υπό τις ανωτέρω διαστάσεις δικαιώματος Ελευθερίας της Έκφρασης, μέσω
της χρήσης της «πλατφόρμας» του.
Δ. Μέσω της δημιουργίας του «Oversight Board», ως «Εποπτικού
Συμβουλίου» με οιονεί «δικαιοδοτικές» αρμοδιότητες για την λειτουργία και
δραστηριοποίηση της «πλατφόρμας» του Facebook, ως Μέσου Κοινωνικής
Δικτύωσης, αναδύεται μιας μορφής «συνταγματισμός», προερχόμενος αυτή
την φορά όχι από την Πολιτική Κοινωνία -όπως π.χ. ο «συνταγματισμός»,
αναφορικά με τα δικαιώματα του Ανθρώπου, σ’ εθνικό επίπεδο και σε
υπερεθνικό, με βάση ιδίως τους κανόνες του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού
Δικαίου- αλλ’ από την Κοινωνία των Πολιτών. Πρόκειται, σε γενικές
βεβαίως γραμμές, για μια μορφή «συνταγματισμού bypass», ήτοι
«παρακαμπτήριου συνταγματισμού», σε σχέση με τους κλασικούς κανόνες
προστασίας των δικαιωμάτων του Ανθρώπου από τα επιμέρους
Συντάγματα και, extra muros, από το lato sensu Διεθνές και το Ευρωπαϊκό
Δίκαιο, για να μείνουμε στα δεδομένα της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας
δυτικού τύπου.


Ε. Αυτός ο «συνταγματισμός», ο οποίος επειδή εκπορεύεται από την
Κοινωνία των Πολιτών έχει χαρακτηρισθεί, προσφάτως, ως «κοινωνιακός
συνταγματισμός» -«societal constitutionalism»- μπορεί να γίνει αποδεκτός,
στο πλαίσιο της σύγχρονης Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και του
Κράτους Δικαίου που εγγυώνται θεσμικώς τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του
Ανθρώπου σ’ εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο, μόνον ως
«συμπληρωματικός» του «συνταγματισμού» της Πολιτικής Κοινωνίας, κατά
τα προλεχθέντα. Και μάλιστα «συπληρωματικός» υπό διπλή έννοια, ως
προς τα όργανα παρέμβασης εντός του πεδίου του, όπως είναι το
«Oversight Board» του Facebook: Ήτοι πρώτον, υπό την έννοια ότι δεν
μπορεί, μέσω της ανεξέλεγκτης επέκτασής του, να καταστεί κανόνας -ιδίως
σε συνδυασμό με τους αντίστοιχους, μη κρατικής προέλευσης, κανόνες των
φορέων της Οικονομικής Παγκοσμιοποίησης, σύμφωνα με όσα
προηγουμένως εκτέθηκαν- περιθωριοποιώντας, κατ’ ουσία, το ως άνω θεσμικό πλαίσιο προστασίας των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του
Ανθρώπου, που διαμορφώνει εξελικτικώς η Πολιτική Κοινωνία. Και,
δεύτερον, υπό την έννοια ότι οι ρυθμιστικές του παρεμβάσεις δεν είναι
επιτρεπτό να έρχονται, αμέσως ή εμμέσως, σε σύγκρουση με τους κανόνες
που οριοθετούν το προαναφερόμενο θεσμικό πλαίσιο προστασίας των
Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Πολιτικής Κοινωνίας.
ΣΤ. Ακριβέστερα, αυτές οι ρυθμιστικές παρεμβάσεις είναι ανεκτές μόνον όταν
λειτουργούν, σε σχέση με το ως άνω θεσμικό πλαίσιο, secundum legem ή,
το πολύ, praeter legem, βεβαίως υπό τον απαράβατο όρο ότι τούτο δεν
υποκρύπτει, αμέσως ή έστω και εμμέσως, πρακτικές contra legem. Επειδή
ο κατά τ’ ανωτέρω «συνταγματισμός» της Κοινωνίας των Πολιτών μπορεί
να γίνει δεκτός μόνον ως «συμπληρωματικός», και δη υπό την
προαναφερόμενη διπλή έννοια, τα κάθε είδους όργανα παραγωγής και
εφαρμογής των αντίστοιχων ρυθμιστικών παρεμβάσεων πρέπει να τελούν
υπό τον πλήρη έλεγχο των κατά περίπτωση αρμόδιων δικαιοδοτικών
οργάνων, σ’ εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο, ως προς το αν και κατά πόσον
η όλη «δικαιοδοτική» δράση τους είναι σύμφωνη με τους ισχύοντες
κανόνες, κατά περίπτωση, είτε του οικείου εθνικού δικαίου είτε του
Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.
Κάνοντας αναγωγή στα δεδομένα του Facebook, το «Oversight Board», στο
μέτρο που λειτουργεί με την μορφή «Εποπτικού Συμβουλίου» του Facebook,
ασκώντας ενός είδους «δικαιοδοτική» αρμοδιότητα, δραστηριοποιείται
ανεκτώς μόνον όταν οι αποφάσεις του -και κατά τους κανόνες, τους οποίους
χρησιμοποιεί στην μείζονα πρόταση των συλλογισμών του και κατά την
ερμηνεία και εφαρμογή τους στην πράξη, δηλαδή όταν διαμορφώνει την
ελάσσονα πρόταση κατά το συμπέρασμά του, για να εκδώσει τελικώς το
πόρισμά του- υπόκεινται πλήρως στον έλεγχο των κατά περίπτωση αρμόδιων
δικαιοδοτικών οργάνων της Πολιτικής Κοινωνίας, σ’ εθνικό και υπερεθνικό
επίπεδο. Ήτοι των αρμόδιων δικαιοδοτικών οργάνων είτε του εθνικού δικαίου
είτε του, lato sensu, Διεθνούς Δικαίου καθώς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου…”

ΥΓ.Εγινε κι άλλη δολοφονία στη Ζάκυνθο.Και κάποιες έρευνες την συσχετίζουν με την κεντρική πολιτική,θρησκευτική,οικονομική,επιχειρηματική σκηνή της χώρας.Μη χειρότερα…Θου Κύριε…Θυμηθήκαμε την ανεξιχνίαστη ακόμα δολοφονάι ενός ζευγαριού το 1987 στη Ζάκυνθο…Και το πήγαινε έλα μιας δικογραφίας που αφορά και επενδύσεις απο το …Κατάρ στη Ζάκυνθο!

Και θυμηθήκαμε ότι μπαγλάρωσαν τώρα τον Υπουργό Οικονομικών του Κατάρ για βρομοδουλειές του Λευκού κολλάρου.Μεταξύ άλλων τα Κατάρ που επενδύει και στην Ελλάδα είναι βασικός υποστηρικτής του Ερντογάν…