Αρχική Αθλητικα Ο ΠΑΟ φεύγει απο το “σπίτι του” για άλλη “πράσινη Πολιτεία” στο...

Ο ΠΑΟ φεύγει απο το “σπίτι του” για άλλη “πράσινη Πολιτεία” στο Βοτανικό!..

1248

 

Παραμονές ενός απο τα πιο φημισμένα ντέρμπι της Ευρώπης.Αυτού ,το οποίο είχε κάνει θέμα της μεγάλης του έρευνας ο περίφημος Ερίκ Καντονά,ένας απο τους θρύλους του ποδοσφαίρου και γιαυτά που έκανε και για υατά που έλεγε και δίδκασε στην πράξη.

Παραμονές λοιπόν του αγώνα αυτού ο ολυμπιακών αισθημάτων πρωθυπουργός  έθεσε σε επικοινωνιακή λειτουργία την εκκίνηση της κατασκευής γηπέδου του Παναθηναϊκού στον κατ άλλους περίφημο,κατ άλλους διαβόητο Βοτανικό,περιοχή και έργο που διέλυσε ένας απο τους πιο φημισμένους επιχειρηματίες τον Βωβό.Αυτόν που κατασκέυασε εκείνο το σπιτάκι που διαμένει ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρ.Σαρτζετάκης,την εποχή που τα σάρωνε όλα και όταν έβηχε,αρώσταινε η κοσμική και πολιτική και δημοσιογραφική σκηνή.

Ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη από τις πέντε μεγαλες ομάδες της χώρας(Ολυμπιακός,ΑΕΚ,ΠΑΟΚ,Αρης)που θα ξεσπιτωθεί απο την ιστορική του έδρα.

Σε άλλες εποχές κάποιοι θα ζητούσαν μέχρι και να κατεδαφιστούν γύρω πολυκατοικίας,οικόπεδα εμπορικά και παιδικές χαρές για να ανακατασκευαστεί το γήπεδο σε χώρο περίπου ίσο με εκείνον στον οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης έχει γήπεδο 100.000 θέσεων,το περίφημο Μπερναμπέου.

Σήμερα φαίνεται να συμφωνούν ,έστω και με βαριά καρδιά όλοι.Οι τελευταίοι ιδιοκτήτες του,όποιοι και αν ήταν αυτοί,ο ερασιτέχνης ΠΑΟ,ο Δήμος,η Κυβέρνηση.

Την στήριξή του έσπευσε να δώσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης δια της  ΑΕΚ και η Λάρισα του Αλέξη Κούγια, ο οποίος είναι και δικηγόρος του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγ.Μαρινάκη.

Μέγα ζητούμενο ήταν αν θα συστεγαστεί και το γήπεδο μπάσκετ,αν και για τους φίλους του ΠΑΟ θα ήταν ανήκουστα διχαστικό να συμβεί το αντίθετο.

Φαίνεται ότι και αυτό θα συμβεί και αν οριστικοποιηθεί είναι βέβαιο ότι μετά απο την πειραματική αυτή χρονιά θα γυρίσει στον μπασκετικό ΠΑΟ(και ίσως όχι μόνο…)και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ολες οι ανακοινώσεις έγιναν με επίσημο τρόπο και απομένει η έγκριση στη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη ΠΑΟ,η οποία μάλλον θα δοθεί.

Το γήπεδο θα δοθεί για 99 χρόνια στον ΠΑΟ και στο σημερινό γήπεδο θα γίνει ανάπλαση που θα συμπεριλαμβάνει και το σημερινό αίσχος  απο πλευράς εμφάνισης και μεταχείρισης των λεγόμενων προσφυγικών ακριβώς απέναντι.Θα γίνει πάρκο 18 στρεμμάτων ,προφανώς με βύθιση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας,μουσείο του Παναθηναϊκού κλπ