Αρχική Αθλητικα Παναθηναϊκός-Γαλλία-“Συμμαχία” στις φοβερές ανατροπές στην Ευρώπη!

Παναθηναϊκός-Γαλλία-“Συμμαχία” στις φοβερές ανατροπές στην Ευρώπη!

640

Οποιός είχε τον Παναθηναϊκό στα παιχνίδια με τη Μονακό και τον Αρη και τον Παναθηναϊκό στο παιχνιδι με τη Φενέρ θα πίστευε ότι στα δυο πρώτα παιχνίδια έβλεπε φαντάσματα με πράσινες φανέλλες..

Οποιος είχε δει το πρώτο ημίχρονο στο παιχνιδι βέλγιο-Γαλλία στο Τορίνο ,στον ημιτελικό του κυπέλλου Εθνών Ευρώπης και το δεύτερο ημίχρονο θα πίστευε ότι στο πρώτο ημίχρονο έβλεπε φαντάσματα με γαλλικές φανέλλες.

Και οι δυο έκαναν μεγάλες ανατροπές.Ο σχολιαστης του αγώνα στο ΟΑΚΑ με τη Φενέρ έλεγε ότι μένουν 40 δευτερόλεπτα ,ο Παναθηναϊκός είναι 5 πόντους πίσω,ο διαμαντίδης είναι στην εξέδρα,άρα αυτό που ο Διαμαντίδης θα μπορούσε μόνο να κάνει δεν γίνεται πια.

Κι όμως…

Ο ευρισκόμενος ακόμα στο στάδιο της αποθεραπείας Νεμάνια Νέντοβιτς βγήκε μπροστά και ο Παναθηναϊκός σε 40 δευτερόλεπτα κατάφερε όχι μόνο να καλύψει 5 πόντους,αλλά να κερδίσει και με διαφορά 4 πόντων το πρώτο και σπουδαίο ντέρμπι με τη Φενέρ του Σάσα Τζόρτζεβιτς,των φημισμένων Ντε Κολό,Βέσελι,Γκούντουριτς χρησιμοποιώντας και τον 17χρονο Μαντζούκα!!!

Η διαιτησία τόλμησε να εξετάσει το βίντεο και να δώσει στα τελευταία δευτερόλεπτα δυο αντιαθλητικά σε βάρος της Φενέρ τα οποία ήταν “μάρς”,αλλά σπάνια δίδονται υπέρ του ΠΑΟ στην ευρωλίγκα…

Αυτή τη φορά ο Πρίφτης μόνο στον πάγκο δεν καθόταν ήσυχος.Σχεδόν μέσα στο παρκέ συνεχώς έδειχνε και “εσπρωχνε” τους παίκτες του που ήταν συνεχώς πίσω,έστω και με μικρή διαφορά στο σκορ.Η διαφορά έφτασε και στον -9 για τον ΠΑΟ,αλλά γ΄ρηγορα την κάλυπτα,την έφτανε στον πόντο ή στην ισοπαλία και πάλι έμενε πίσω.

Στα 3 λεπτά πριν το τέλος  προηγήθηκε για πρώτη φορά με 3 πόντους,αλλά σχεδόν αμέσως βρέθηκε πάλι στο -3 και στο -5.

Ο Νέντοβιτς απο τα παλιά κέρδισε μπάλλες,έβαλε δύσκολα καλάθια,ήταν πρώτος σκόρερ ,αλλά τα κρίσιμα ήταν στο τέλος.ΟΙ συμπαίκτες του τον αποθέωσαν μαζί με τον κόσμο που είχε προκαλέσει έκρηξη στο ΟΑΚΑ.

Σουπερ ήταν και ο Οκάρο Γουάϊτ,ο Μέϊκον,ο Παπαγιάννης και γενικά όλοι έδωσαν το κάτι παραπάνω και ανάγκασαν τον περίφημο Ντε Κολό να κάνει και όχι να κερδίζει φάουλ στο τέλος.

Ο ΠΑΟ έδειξε ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός και από τη μέση και πάνω της βαθμολογίας,ενώ στο ξεκίνημα έδειξε οτι θα είναι μακράν ο χειρότερος…

Στην κερκίδα ο πρόεδρος της ΕΟΚ Λιόλιος,ο Διαμαντίδης με τον Τζόνι Ρότζερς κ.α.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 45-46, 64-67, 91-87

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Πρίφτης): Πέρι 9 (2), Μέικον 13 (0/3 τρίποντα, 4 ασίστ, 1 λάθος), Παπαγιάννης 2, Παπαπέτρου 14 (4/7 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 3/3 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Κασελάκης, Γουάιτ 12 (1/4 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Φλόιντ 8, Νέντοβιτς 20 (3/6 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 11/11 βολές), Έβανς 7 (1), Μαντζούκας, Σαντ Ρος 6.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Τζόρτζεβιτς): Χαζέρ, Σαγιόκ, Μαχμούτογλου, Ντε Κολό 16 (1), Χένρι 12 (2), Πιερ 10 (1), Μπαρτέλ, Γκούντουριτς 8 (2), Βέσελι 18 (8/14 δίποντα, 2/4 βολές, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μπούκερ 14 (7 ριμπάουντ), Πολονάρα 9 (2).

 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Στο ευρωπαίκό ποδόσφαιρο η Ισπανία νίκησε προχθές την επι 37 παιχνίδια αήττητη Ιταλία με 2-1 και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής στο Μιλάνο.Βασικός λόγος η αποβολή του Μπονούτσι από το πρώτο ημίχρονο…

Στο άλλο ζευγάρι του ημιτελικού το Βέλγιο διέσυρε στο α ημίχρονο την Γαλλία που έχει 1 ήττα σε 27 παιχνίδια.Το Βέλγιο 2 σε 32.Προηγήθηκε με συντριπτική υπεροχή 2-0 με Καράσκο και Λουκάκου.

Στο β ημίχρονο άλλη Γαλλία.Μείωσε με Μπενζεμά,ισοφάρισε με πέναλτυ του Εμπαπέ και πήρε τη νίκη στις καθυστερήσεις με τον Ερναντέζ!

Τελικός Ισπανία-Γαλλία με μεγάλο φαβορί τη Γαλλία στην οποία προπονητής είναι επι 9 χρόνια ο άλλοτε διεθνής Ντιντιέ Ντεσάμπ.