Αρχική Ελλαδα Από τον Κόστα της Πορτογαλίας στον Κώστα Σημίτη της μπανανίας μια παγκόσμια...

Από τον Κόστα της Πορτογαλίας στον Κώστα Σημίτη της μπανανίας μια παγκόσμια πρωτοτυπία: “Είδα με τα ίδια μου τα μάτια τις μίζες να μπαίνουν στους φακέλλους και να τις παίρνει ο διευθυντής του Υπουργού!” Ε…και;

1244
ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Η ειδηση που μεταδόθηκε στα πέρατα του κόσμου από την Πορτογαλία,όπου οι κρατικές αρχές εισέβαλαν στο…πρωθυπουργικό γραφείο και έβαλαν χειροπέδες στον διευθυντή του:

“…Οι Αρχές έθεσαν υπό κράτηση πέντε πρόσωπα, μεταξύ τους τον δήμαρχο του Σίνες, τον επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείο Βίτορ Εσκάρια, ενώ απηύθυναν κατηγορίες κατά του υπουργού Υποδομών Ζοάο Γκαλάμπα και του επικεφαλής της Πορτογαλικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, Νούνιο Λακάστα…”

Ο πρωθυπουργός,επι οκτώ χρόνια, Κόστα παραιτήθηκε με δήλωση όχι περι σκευωρίας,αλλά σεμνή ταπεινή που ωθεί τις αρχές να κάνουν το καθήκον τους.
Η υπόθεση είναι σχέδια εξόρυξης λιθίου και γενικά εκμετάλλευσης γης.Πως λέμε ΑΠΕ; Κάτι τέτοια.
Επίσης να μετατραπεί σε πράσινη ενέργεια η ενέργεια άνθρακα στο λιμάνι του Σίνες του οποίου το Δήμαρχο συνέλαβαν.Ενδιαφέρον απο την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα ρέστα μίζες αφού τα συγχρηματοδοτούμενα έργα ήταν κάμποσα δις ευρώ.
Σας θυμίζει ο  σοσιαλιστής πορτογάλλος πρωθυπουργός Κόστα δικό μας Κώστα,επίκαιρο;
Τον τιμηθέντα από σύσσωμα τον πολιτικό κόσμο,δηλαδή Μητσοτάκη,Αδωνη,Πρετεντέρη κλπ ως τον πρωθυπουργό που έφτιαξε την Ελλάδα ένα συγχρονο κράτος Δικαίου;Τον Κώστα Σημίτη;
Ο Πρετεντέρης εξυμνεί το σπουδαίο έργο του Σημίτη και εξηγεί ότι γιαυτό τον τίμησαν όλοι.Και ο Κυριάκος.Πλήν Κασσελάκη και μπράβο του.Για την σύγχρονη Ελλάδα.Στα ΝΕΑ σελ τελευταία με ημερομηνία 8/11/23.
Ακριβώς πάνω απο το άρθρο του Πρετεντέρη τα ΝΕΑ περιγράφουν την σύγχρονη Ελλάδα αυτή που έφτιαξε ο Σημίτης και ολοκλήρωσε ο Κυρ Μητσοτάκης με την φράση που τα λέει όλα:”Ακούγεται και σαν σύντομο ανέκδοτο:παταξη της φοροδιαφυγής”.Αυτή που υπόσχονται μετά τη χούντα όλες οι κυβερνήσεις εννοεί.Και ο Σημίτης με κάποιον Γιαννίτση και κάποιον Ακη και Γιάννο(δικάζεται λέει ακόμα…) στο πλευρό του πέτυχε…
Στην πρώτη της σελίδα η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έχει άρθρο που υπολογίζει ότι τα σχέδια του δικηγόρου Χατζηδάκη για παταξη της φοροδιαφυγής θα “πιάσουν” 600 εκατομμύρια ενώ η φοροδιαφυγή είναι 10 δις.
Θα τα πιάσουν απο τους …ταξιτζήδες και τις ΕΒΓΕς.
Ούτε ευρώ απο τα καρτέλ και γενικά από τα θηρία που επενδύουν δις σε σουπερ μάρκετ,καύσιμα και ΑΠΕ κατακλέβοντας.Ούτε ευρώ απο τους φορολιγικούς παραδείσους ,όπου δεν υπάρχουν ούτε δικηγόροι,ούτε ΕΒΓΕς…
Για τέτοιες συνεργασίες με καρτέλ μπήκε και συνέλαβε η αστυνομία της Πορτογαλίας τον διευθυντή του γραφείου πρωθυπουργού,σχηματίζει με καταθέσεις δικογραφίες για υπουργούς κλπ.
Δεν ξέρουμε αν ο πρωθυπουργός αγόρασε απο εταιρεία που κάνει επενδύσεις σπιταρώνα,αλλά κάποια κατάθεση θα έχουν για ανάμειξή του.
Στην Ελλάδα των Σημίτη-Μητσοτάκη συνέβη και συμβαίνει μεταξύ χιλιάδων άλλων περιπτώσεων διαφθοράς και το εξής χωρίς παγκόσμιο προηγούμενο:
Ένας πολίτης δηλώνει:
“Ειδα με τα μάτια μου τον κ.Τρεχαγυρευόπουλο να πακετάρει δυο εκατομμυρια και να κλέινει ραντεβού με τον υπουργό στον οποίο θα πήγαινε τα χρήματα και αυτά τα έδωσε γιατί ο υπουργός φρόντισε να μας δώσει γ΄ρηγορα 65 εκατομμύρια” Επίσης “είδα με τα μάτια μου να δίνει στον διευθυντή του Υπουργού το φάκελλο στον οποίο βάλαμε 70 χιλιάδες ευρώ και ο διευθυντής να μπαίνει μετά στον υπουργό”.
Ποιά είναι η παγκόσμια πρωτοτυπία;
Ενας δημοσιογράφος φίλος των υπουργών και των δυο προαναφερομένων πρωθυπουργών δηλώνει ότι ξέρει το όνομα αυτού του μάρτυρα που κατέθεσε ενόρκως.Ετσι και αν οι πρωθυπουργοί είναι βλάκες,δηλαδή απληροφόρητοι,ένας πασίγνωστος δημοσιογράφος και φίλος του ξέρει το μάρτυρα.
Αρα αν αυτά που κατέθεσε ενόρκως στις αρχές ο μάρτυρας είναι ψέμματα περιμένουμε να δουμε τον μάρτυρα συκοφάντη στο εδώλιο και στα δικαστήρια.
Αν και πέρασαν …μια Χούντα χρόνια από την κατάθεση αυτή κανένα απολύτως δικαστήριο δεν μάθαμε να έγινε.Δεν κουνήθηκε φύλλο…
Ετσι παραμένει καθαρή και εκσυγχρονισμένη η Ελλάδα και ήταν ,όπως τους βλέπετε όλοι μαζί εκεί στην τιμή για τον “Αρχιερέα της διαπλοκής”  Σημίτη.Ετσι τον αποκάλεσε ο Κώστας Καραμανλής,ο οποίος δεν πήγε γιατί ήταν σε τιμητική εκδήλωση για άλλο πολιτικό πρόσωπο.
Αυτό το πρόσωπο το παρουσίασε ως αγλάϊσμα καθαρότητας.Και θυμηθήκαμε μια ιστορία που μας εξιστόρησε ένας Ισραηλινός κρατικός παράγων πριν καμιά 18αριά χρόνια:
Μια ισραηλινή εταιρεία πούλησε στο ελληνικό υπουργείο Παιδείας μηχανήματα για κάτι τρελά λεφτά. Ο Ισραηλινός που ήρθε σε μας είπε ότι πήγαν στην ελληνική κυβέρνηση και κατήγγειλαν ότι αυτά τα μηχανήματα των προδιαγραφών που είχε ορίσει το Υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν είχαν ΠΟΤΕ κατασκευαστεί,αλλά αυτή η εταιρεία ΔΕΝ  κατασκεύαζε κανένα μηχάνημα και θα έπαιρνε παρόμοια από κάπου αλλού,ενώ απέρριψαν τη δική τους προσφορά για μηχανήματα  αυτών των προδιαγραφών που κατασκεύαζαν και ήταν ήδη στις αποθήκες!
Αγόραζαν δηλαδή π.χ. αυτοκίνητα από εταιρεία ΕΒΓΑ της γειτονιάς και όχι από αυτοκινητοβιομηχανία!..
Είχαν λέει και κάτι κασέτες που αποδείκνυαν χρηματισμό κάποιων διευθυντικών στελεχών του Υπουργείου Παιδείας κλπ
Δημοσιεύσαμε τότε την ιστορία και ρωτούσαμε την κυβέρνηση και την Υπουργό Παιδείας αν έχουν ακούσει αυτές τις…συκοφαντίες που έλεγε(και σε μας)αυτός ο Ισραηλινός συκοφάντης.
Αντι να μας καλέσουν,αντι να κάνουν ανακοινώσεις για συκοφαντίες  κλπ εξαφανίστηκε,ματαιώθηκε η αγορά(και οι μίζες) και προσπάθησαν στο παρασκήνιο να μας εξουθενώσουν στο επαγγελματικό μας χώρο.Ουτε κιχ για την υπόθεση.
Μέσα σε αυτούς που μας άδειασαν ήταν ένα πολιτικό στέλεχος το οποίο είχαμε βοηθήσει προσωπικά και κατάφερε με τη βοήθειά μας να πάρει γραπτή δήλωση απο τον τότε ΠΡΟΕΔΡΟ της Ακαδημίας.Ο Ακαδημαϊκός ομολογούσε γραπτώς ότι είναι ….συκοφάντης!
Εβαλαν τη δήλωση στο συρτάρι,έκλεισε ο ένας το μάτι στον άλλο και ο ακαδημαϊκός συνέχισε να είναι ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ακαδημίας και ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ!!!
Ούτε γάτα,ούτε ζημιά…
Διευθυντάρα του ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη ήταν ο Τσουκάτος της Μυκόνου και των κοτέρων,καλή ώρα Αδωνης και Πρετεντέρης.
Ομολόγησε ότι πήρε τα λεφτά,αλλά για το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη.
Αυτό το ΠΑΣΟΚ που χρωστάει μαζί με τη ΝΔ εξ ημισείας μισό δις ευρώ στις κρατικές Τράπεζες…
Μια στελεχάρα του Μαξίμου επι Σημίτη έμενε στην ευρύτερη περιοχή Πειραιά,σε φτωχογειτονιά.Δημοσεύσαμε φωτογραφία μιας πανάκριβης αυτοκινητάρας(πιο ακριβή μάρκα δεν υπάρχει την οποία έκρυβε σε μονοκατοικία στην Πολιτεία.Εκεί πήγαινε και έμενε τα Σαββατοκύριακα…Κρυφά.
Μια άλλη στελεχάρα του ΠΑΣΟΚ και (αφραγκη)υπουργάρα και επι Σημίτη χώρισε και για να βουλώσει το στόμα της συμβίας της αγόρασε μια σπιταρώνα μισού εκατομμυρίου ευρώ φάτσα στο Κεφαλάρι Κηφισιάς…
Αυτή είναι η εκσυγχρονισμένη Ελλάδα,γιαυτήν γράφει πάνω απο το κεφάλι του Πρετεντέρη ειρωνικά η δική του εφημερίδα ότι είναι χώρα-ανέκδοτο και στην πρώτη σελίδα χώρα-μπανανία με την δήθεν πάταξη των φοροφυγάδων ταξιτζήδων που μένουν στην…Εκάλη,στην Κηφισιά,στη Μύκονο με φορολογικές δηλώσεις της πλάκας.
Η μήπως οι ταξιτζήδες είναι στοιβαγμένοι σε διαμερισματάκια στο Περιστέρι,την Καλλιθέα και το Αιγάλεω και αυτοί που μένουν στα προαναφερόμενα προάστεια και δηλώνουν εισοδήματα μικρότερα των ταξιτζήδων δεν είναι ….ταξιτζήδες και ΕΒΓΑτζηδες;
Τωρα τα λέμε;
Διαβάστε προχθεσινή επιστολή μας στην Πανελλήνια Ομοσνπονδία Δημοσιογραφικών Ενώσεων.Τη στείλαμε προχθές με θέμα τις προσπάθειες να εξοντώνουν δημοσιογράφους με αγωγές για…ζουλάπια!
Δηλαδή αγωγές-μηνύσεις Σλάπς.Και αναφερόμαστε στην εποχή Σημίτη-Κώστα Μητσοτάκη και μεταξύ άλλων γράφουμε:
“….To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει πως ήδη λειτουργεί το παρατηρητήριο SLAPPs (στρατηγικές αγωγές εις βάρος δημοσιογράφων και ΜΜΕ) μέσω του ιστότοπου της ΠΟΕΣΥ https://www.poesy.gr/paratiritirio-slapps/ Οι στρατηγικές αγωγές εις βάρος δημοσιογράφων και ΜΜΕ (SLAPPs) αποτελούν ένα φαινόμενο, το οποίο τα τελευταία χρόνια εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς. Πρόκειται για καταχρηστικές δικαστικές ενέργειες, που αποσκοπούν στην χειραγώγηση και την φίμωση του Τύπου, μέσω μεταξύ άλλων υπέρογκων αγωγικών αιτημάτων και άσκησης προσωπικών διώξεων εις βάρος δημοσιογράφων. Η κινητοποίηση των Ευρωπαϊκών Θεσμών για την αντιμετώπιση του ζητήματος πρόκειται να οδηγήσει στην έκδοση σχετικής Οδηγίας για την διαμόρφωση ενός πλαισίου αντιμετώπισης του προβλήματος. Τονίζουμε πως στην Ελλάδα το πρόβλημα έχει λάβει ακόμη σοβαρότερες διαστάσεις λόγω του κλεισίματος πολλών Μέσων Ενημέρωσης με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να καλούνται, υπό την απειλή της απώλειας της προσωπικής τους περιουσίας, να αναλάβουν το κόστος και την έκβαση του δικαστικού αγώνα. Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους να μοιραστούν μαζί μας το πρόβλημα αποστέλλοντας στοιχεία σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρουν στον ανωτέρω σύνδεσμο. Κάθε συνεισφορά είναι σημαντική. Το πρόβλημα των SLAPPs θα πρέπει να αντιμετωπιστεί δραστικά. ”   
Kυρία Πρόεδρε της ΕΣΗΕΑ,κύριοι Συμβουλοι,
Κύριε Πρόεδρε της ΠΟΕΣΥ,κύριοι συμβουλοι,
Γνωρίζετε καλύτερα από μένα ότι η-με την ευρεία έννοια- εξουσία τσακίζει εκείνους τους δημοσιογράφους που είναι ενοχλητικοί για αυτήν και μέλη τη,αλλά και δεν έχουν τις οικονομικές η χρονικές δυνατότητες να αμυνθούν στις επιθέσεις της.
Σε συνέχεια της προηγούμενης επιστολής μου με συμβούλεψαν από την ΠΟΕΣΥ να συμπληρώσω πλατφόρμες και τα τοιαύτα,απο τις οποίες με ντοκουμέντα να αποδεικνύεται ότι δεν είμαι(και εγω και πολλοί άλλοι συνάδελφοι)ελέφαντας.Οτι είμαστε δηλαδή αυτό που διαπίστωσε ως σχεδόν κανόνα στην Ελλάδα η παγκόσμια δημοσιογραφική κοινότητα,δηλαδή θύματα των λεγόμενων ΣΛΑΠΠΣ, (SLAPP ‘S)δηλαδή θύματα προληπτικής λογοκρισίας και εκφοβισμού και εκβιασμού και απειλών και δεν συμμαζεύεται.
Σας κοινοποιώ(με επόμενο email για΄τι δεν τα καταφέρνω καθόλου με την τεχνολογία) μια φωτογραφία μου με τον ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσώφ.Φαντάζομαι ότι κάθε συνάδελφος διαθέτει και μια τέτοια και άρα,αν δεν δείχνει μια κάποια σοβαρότητα στην δημοσιογραφική μου πορεία,τουλάχιστον δείχνει ότι είμαι ένας συνάδελφος του…διπλανού γραφείου απο πλευράς σοβαρότητας.
Ηδη άγω την έβδομη δεκαετία της ζωής μου και όσο και αν θέλω να μάθω να συμπληρώνω αυτές τις πλατφόρμες που μου ζητήσατε φοβάμαι ότι μάλλον θα εκμετρήσω το ζειν πριν τα καταφέρω και πάντως-κατ αποτέλεσμα-για ένα ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΖΩΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ και εσείς-εκόντες-άκοντες-με(μας)ωθείτε στον ίδιο τούνελ που μας εγκλωβίζει η εξουσία:
Στην χρονική και οικονομική αδυναμία να συγκεντρώσουμε όλο αυτό το υλικό δηλαδή αγωγές,κατηγορητήρια,αποφάσεις και δεν συμμαζεύεται.
Παραδείγματα :Το εκ υστέρων αποδειχθέν τεράστιο σκάνδαλο λεηλασίας του  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και οι αφόρητες πιέσεις να χρηματιστώ για τις οποίες κατέθεσα στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής.Εκ των υστέρων κι άλλοι έγραψαν για το σκάνδαλο αυτό,αλλά στην Εξεταστική Επιτροπή της βουλής για την Υγεία(επί ΣΥΡΙΖΑ) μόνο εγώ κλήθηκα ως μάρτυρας.Μήπως είμαι ο σοφότερος και ικανότερος εγώ ο αβράβευτος από οιονδήποτε δημοσιογράφος και δεν το ξέρω ούτε εγώ;
Οχι βέβαια…
Οι κατηγορούμενοι πολλοί,μεταξύ των οποίων πρώην υπουργός και συζυγοι δυο πρώην υπουργών ,συγγενής στενός σημερινής υπουργάρας κλπ
Στην αντίδραση των αποκαλύψεων μου περιελήφθη και η αγωγή ΣΛΑΠΠΣ.Εκαναν λάθος και (επιτρέψτε μου) “ξεβρακώθηκαν” καθώς δεν πρόλαβαν να τη διορθώσουν και φαινόμουν ως “γάμα εναγόμενος”,ενώ ο εναγόμενος ήταν μόνο ένας,εγώ!!!
Ούτε αλφα(εκδότης)ούτε β (εταιρεία) ενγόμενος,αλλά μόνο ο συντάκτης…”Μόδα” που εφαρμόζεται σε πολλές περιπτώσεις τελευταία…
Μίλησα για τα ηχητικά ντοκουμέντα της απόπειρας χρηματισμού μου στη Βουλή,στην Εξεταστική για την Υγεία.Ηταν εκεί ως…βουλευτές και δημοσιογράφοι.Βρείτε τα. 
Αυτοί οι διώκτες τα βρήκαν με τους εργοδότες μου.Τα πήραν οι εργοδότες μου;Το πιστεύω.Αλλά δεν βρήκα ντοκουμέντα.Οπως π.χ. τους τεράστιους μισθούς άλλων διευθυντικών στελεχών  ΜΜΕ από τον Ερυθρό Σταυρό.Κάποιοι εξ ημών σίγουρα εργαστήκατε σε ΜΜΕ στα οποία είχαν διευθυντικές θέσεις στελέχη με τους τεράστιους μισθούς και ΘΕΣΕΙΣ στο λεηλατούμενο Ερυθρό Σταυρό
Με τσάκισε πάντως η αγωγή που μου κοινοποιήθηκε το 1998 και με ανάγκασαν σε παραίτηση και μου έκλεισαν τις πόρτες κι άλλα ΜΜΕ για τα επόμενα 20 χρόνια.Με κάλεσε σε συνάντηση στέλεχος ιδρύματος και μου είπε πως με επέλεξαν για βράβευση ως δημοσιογραφάρα.Με ωραίο τρόπο,είναι αλήθεια,μου είπε ότι είναι ανόητο να είμαι σε τέτοια εμπλοκή με τους εξαίρετους ιθύνοντες του λεηλατούμενου  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.Συνέχισα να γράφω για τη λεηλασία και αγνόησα την επιλογή βράβευσης.
Δεν μου ξαναμίλησαν για βραβείο δημοσιογραφάρας…
Εσείς τώρα μου ζητάτε να ψάξω σε βάθος 25ετίας τα “ντοκουμέντα”.
Ψάξτε τα εσείς.
Και αν δεν έχετε προσωπικό για να συλλέξει αυτό το υλικό,σας παρακαλώ μην προσποιείστε ότι τον “ξεβρακώσαμε τον τάδε(εν προκειμένου εμένα) διότι δεν έφερε τα ντοκουμέντα” όχι γιατί θυμίζετε τον αλήστου μνήμης εκείνον πρωθυπουργό(Σημίτη) με το “όποιος έχει στοιχεία να πάει στον Εισαγγελέα”.Ηταν ο άμεσα εμπλεκόμενος στο επίδικο δημοσίευμα για  την αγωγή ΣΛΑΠΠΣ εναντίον μου .Είχα πάει στον Εισαγγελέα και βρήκα το μπελά μου.
Εκ των υστέρων και αφού εξοντώθηκα οικονομικά και χρονικά και απο πλευράς δυνάμεων αποδείχθηκε στη Δικαιοσύνη ότι είχα δίκιο και λεηλατήθηκε ο Ερυθρός Σταυρός.
Αλλά διευθυντικά στελέχη των ΜΜΕ,στα οποία ίσως κάποιοι απο εσάς εργάστηκαν, απόλαυσαν τους τεράστιους μισθούς,τις θεσάρες στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και εγώ την άγρια καταδίωξη.
Απευθυνθείτε λοιπόν στον αρμόδιο Υπουργό για τον Τύπο να σας δώσει το προσωπικό και αυτό να συλλέξει τα στοιχεία.Αν πιστεύετε ότι οι ΣΛΑΠΠΣ  τσακίζουν φωνές και ζωές στην Ελλάδα.Αν δεν σας το δώσει να ξεφωνήσετε εκείνον λοιπόν.
Τέτοιες υποθέσεις πάμπολλες. 
Μια απλή ανάγνωση στις αποφάσεις 966/2017 και 1432/2017 του Εφετείου Θεσσαλονίκης θα σας πείσει ότι τα ΣΛΑΠΠΣ σαρώνουν στην Ελλάδα και δεν βρίσκεται η χώρα μας τυχαία στη θέση αυτή που βρίσκεται στη μαύρη λίστα των διωκτών της ελευθερίας του Τύπου.
Μια απλή ανάγνωση στην απόφαση του ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην υπόθεση ΝΤΑΣΚΑΣ-ΡΙΖΟΣ κατά ΕΛΛΑΔΑΣ του 2003 θα οδηγήσει στη διαπίστωση ότι ήταν ίσως η πρώτη για την δικαίωση δημοσιογράφου απέναντι σε αγωγή ΣΛΑΠΠΣ με διώκτη μέλος της εξουσίας.
Αφορμή για τον “διάλογο”αυτό μεταξύ μας αποτέλεσε η επιστολή μου με την οποία σας ζήτησα να κάνετε εσείς ό,τι πρέπει για να παρακολουθήσετε κλπ στις 4/10/23 τη δίκη,στην οποία είμαι μεταξύ των κατηγορουμένων στο Μεσολόγγι γιατί υπερασπίστηκα μια γυναίκα που έχασε σπίτι-ακίνητο αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ από τον πρώην εραστή της και μέλος της ΚΡΑΤΙΚΗΣ εξουσίας(ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) για δάνειο(το αμφισβητει σφόδρα)ύψους 38.500  ευρώ.
Είναι μια περιοχή με 141 καταγγελίες σεξουαλικής επίθεσης μέσω διαδικτύου σε γυναίκες και δεν έχει διαλευκανθεί ούτε ΜΙΑ από την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη.Ουλτε ΜΙΑ!!!Και αποτέλεσε θέμα γενικής κατακραυγής από το ΜΜΕ.Αλλα μετά ξεχνιέται και ένα τέτοιο ΑΛΛΟ θύμα στις παρυφές αυτής της υπόθεσης ζητά απεγνωσμένα βοήθεια.
Δεν έχω την οικονομική και χρονική δυνατότητα να μαζέψω φακέλλους και γιαυτό.
Μπορείτε,αν θέλετε,να βγάλετε συμπέρασμα από την επίμαχη κατάθεσή μου ως μάρτυρα στην υπόθεση αυτή.Είναι η εξής:
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΝΤΑΣΚΑ
Είμαι δικηγόρος-δημοσιογράφος. Στην συγκεκριμένη υπόθεση μου προξένησαν μεγάλη εντύπωση και κίνησαν το δημοσιογραφικό μου ενδιαφέρον,ώστε να ξεκινήσω δημοσιογραφική έρευνα, ορισμένα πρωτοφανή-για την εμπειρία μου-χαρακτηριστικά,όπως:
1.Ενας εν ενεργεία αστυνομικός φαίνεται με πολύ απλές ,ανέξοδες σε κόπο και χρήμα κινήσεις,να γίνεται σχεδόν εκατομμυριούχος
2.ενας ενεργεία αστυνομικός εμφανίζεται να έχει διαθέσιμο ποσό μετρητών άνω των εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ.
3.ένας εν ενεργεία αστυνομικός δανείζει ενα ποσό τριάντα φορές πάνω απο τον μισθό του και δεν φροντίζει να λάβει ούτε ένα πρόχειρο σημείωμα με την υπογραφή ή σκέτη τη γραφή του δανειζομένου.
4.για την διεκδίκηση του φερομένου ως δανείου των 38.500 ευρώ  η αγωγή είναι σχεδόν τριάντα οκτώ γραμμές,έκταση που προφανώς αποτελεί παγκόσμιο ρεκορ συντομογραφίας και στην αγωγή δεν γίνεται επίκληση κανενός εγγράφου αποδεικτικού στοιχείου. …
…Εγώ κατηγορούμαι ότι δεν ήξερα από που είχε μαζέψει ο αστυνομικός 160 χιλιάρικα για να πάρει το σπίτι της πρώην ερωμένης του και μπορεί να τα δανείστηκε απο συγγενείς και φίλους!!!
Αμα θέλει η εξουσία στην Ελλάδα μεταφέρει και  τη Σιβηρία στη μέση της Σαχάρας.
Αν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με εμένα την 1η Νοεμβρίου 2023 δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Χαλκίδας αγωγή του πρώην υπουργού … εναντίον του δημοσιογράφου Μιχάλη Τσοκάνη.Αφορά το μέγα σκάνδαλο του ψευτογιατρού στο οποίο πήγαν 17 κατηγορούμενοι στο Κακουργημάτων και καταδικάστηκε μόνο ένας!Τόσο άσχετοι οι δικαστές που παρέπεμψαν τους 17!!!
Ο δημοσιογράφος δεν έγραψε ποτέ ότι είναι ένοχος ο πρώην υπουργός,αλλά ότι κατηγορείται και εμπλέκεται.
Οπως έγραψε και το ΜΕΓΚΑ και ο ΑΝΤΕΝΝΑ και τόσα άλλα ΜΜΕ.
Η αγωγή όμως κατατέθηκε ΠΡΙΝ παραπεμφθεί σε δίκη,δικάστηκε ερήμην ΜΕΤΑ την παραπομπή σε δίκη και τσάκισαν τον δημοσιογράφο αυτόν σε πρώτο βαθμό.
Η Χαλκίδα,όπως και το Μεσολόγγι,είναι μια πηδηξιά δρόμος και μπορείτε να στείλετε παρατηρητή-ερευνητή ώστε να σχηματίσετε τη δική σας άποψη για τις υποθέσεις αυτές,τις οποίεςπαραδειγματικά,όπως και την υπόθεση της δημοσιογράφου κ. Πουλημένη στη Χαλκιδική αναφέρω.
Ιδού η κατάθεση ενός επωνύμου προσώπου υπέρ του δημοσιογράφου αυτού για να σχηματίσετε μια γνώμη:
“Η υπόθεση με την οποία ασχολήθηκε ο κ.Μιχάλης Τσοκάνης είναι τεραστίου κοινωνικού ενδιαφέροντος και έλαβε ευρύτατη δημοσιότητα σε όλα ανεξαιρέτως ΜΜΕ της επικράτειας,αλλα και του εξωτερικού.Ενας απατεώνας περιβλήθηκε την ιατρική στολή και στο μέσον λίαν επωνύμων παρέστησε τον γιατρό με τρόπο τόσο εγκληματικό όσο δείχνουν οι θάνατοι και οι βλάβες υγείας σε δεκάδες ανθρώπους.
Μεταξύ των συγκατηγορουμένων του η έρευνα της Δικαιοσύνης και μόνο έθεσε τον ενάγοντα και πρωην βουλευτή και Υπουργό…,γιατρούς κ.α.Συνολικά 17 άτομα.Το όνομα του κ…. ως παραπεμθέντος σε δίκη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας και μάλιστα πανελλαδικής εμβέλειας,όπως το ΜΕΓΚΑ,ο ΑΝΤΕΝΝΑ.
Οι κατηγορίες για όλους δεν στηρίχθηκαν σε κανένα απολύτως δημοσίευμα οποιουδήποτε Μέσου Ενημέρωσης,αλλά στην δικαστική έρευνα η οποία προηγήθηκε των δημοσιευμάτων με βάση τις επίσημες καταγγελίες.
Στην προκειμένη περίπτωση ο δημοσιογράφος του EVIAZOOM κ.Μιχάλης Τσοκάνης αναφέρθηκε στον ΠΟΛΙΤΙΚΟ,πρωην υπουργό και βουλευτή… με αιτία και αφορμή την δικαστική έρευνα η οποία κατέληξε σε βαρύτατο κατηγορητήριο και παραπομπή του στο ακροατήριο.
Ευτυχώς για το πολιτικό σύστημα εκ των υστέρων αθωώθηκε ο εν λόγω ενάγων και άλλοι γιατροί αφού έτσι έκριναν οι δικαστές που δίκασαν και διαφώνησαν,ως είχαν δικαίωμα και εκείνοι και καθένας, με τους δικαστές που τον παρέπεμψαν.
Τα γεγονότα δηλαδή είναι δεδομένα:
1) επώνυμη καταγγελία κατά του πρώην Υπουργού… και άλλων γύρω από τον μεγαλοαπατεώνα ψευτογιατρό Κοντοστάθη.
2)δικαστική έρευνα για την δεδομένη με την καταγγελία εμπλοκή του και του κ.πρώην υπουργού… μεταξύ άλλων,
3)παραπομπή του κ.πρώην υπουργού…. σε δίκη με κακουργηματικό χαρακτήρα.
4)δημοσίευση  στην εφημερίδα ΜΠΑΜ της κατάθεσης ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ του εν λόγω καταγγέλλοντος και δηλώσεων του συνηγόρου κ.Κούγια με αναφορά στον καταγγελλόμενο τότε κ.πρώην υπουργό ΠΡΙΝ από κάθε δημοσίευμα του κ.Τσοκάνη
Αυτά τα γεγγονότα ήταν και η βάση των δημοσιευμάτων του κ.Τσοκάνη και είναι πέρα για πέρα αληθή και επομένως κανένας άμεσος δόλος συκοφαντικής δυσφήμησης ή απλής δυσφήμησης δεν υπήρξε και δεν υπάρχει εκ μέρους του δημοσιογράφου…”
Αυτή είναι η άξια βραβείων κρατική μηχανή που πάει απο τον Μητσοτάκη,στον Σημίτη και τούμπαλιν και αλληλοβραβεύονται και αλληλοσυγχαίρονται…
Εδώ είναι Ελλάδα,είναι μπαλκάνια,δεν είναι….Πορτογαλία…Κι αν αυτή βγάζει Κριστιάνο Ρονάλντο και τέτοια αστέρια,εμείς βγάζουμε …Τσουκάτο και Άδωνη και Πρετεντέρη και χιλιάδες ακόμα τέτοια ξεφτέρια…