Αρχική Γυναικα Τα “θέλγητρα” της κυρίας Αλαμάνου που “έφερε”,ο Θ.Πάγκαλος στη Βουλή,το ποινικό αδίκημα,ο...

Τα “θέλγητρα” της κυρίας Αλαμάνου που “έφερε”,ο Θ.Πάγκαλος στη Βουλή,το ποινικό αδίκημα,ο Γκλέτσος και η σεξουαλική παρενόχληση απο “παρατρεχάμενους”…

4172

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ο Απόστολος Γκλέτσος,γνωστότατος για την πολύκροτη διαδρομή του στο χώρο της Τέχνης και της πολιτικής σε εμφάνισή του στον ΣΚΑΙ “έδειξε” το χώρο της πολιτικής για την σεξουαλική όχι απλώς παρενόχληση και εκμετάλλευση,αλλά εκβίαση.Αλλά περιόρισε την αναφορά σε παρατρεχάμενους πολιτικών ως εξής:

“Το ότι βγαίνουν κάποια πράγματα στην δημοσιότητα είναι νομίζω προς την σωστή κατεύθυνση διότι θα καταφέρουμε να ανακόψουμε τα κακώς κείμενα. Εκτός του θεάτρου τέτοια γίνονται και σε άλλους χώρους. Παρατρεχάμενοι πολιτικοί έκαναν 2 μήνες προσλήψεις και ζητούσαν να ρίξουν κορίτσια στο κρεβάτι”.

Δεν μας είπε αν τα έριξαν ,αλλα προφανώς αυτό εννοεί.

Εμείς απο την πλευρά μας αφήσαμε αρκετές ημέρες ως πρώτο θέμα την αναφορά μιας Υπουργάρας στα “θέλγητρα” μιας κυρίας και η αναφορά είναι καταγραμμένη στα πρακτικά της Βουλής,άρα είναι και απόλυτα έγκυρη και απόλυτα σαφής.

Το ρεπορτάζ αναδημοσιεύθηκε και σε άλλες γνωστές ηλεκτρονικές εφημερίδες,όπως π.χ. το εξαιρετικά πολιτικοποιημένο Olympia.gr,το οποίο έχει εξαιρετική αναγνωσιμότητα στο χώρο της πολιτικής.

Μας ρώτησαν ορισμένοι ποιός είναι ο Υπουργός και ποιά η κυρία.

Οπως είχαμε υποσχεθεί δημοσιεύουμε ολόκληρα τα πρατικά,χωρίς την περικοπή των ονομάτων και επι αυτών κάνουμε δικά μας σχόλια και δίνουμε δικές μας ερμηνείες.Διαβάστε και δώστε εσείς τις δικές σας ερμηνείες:

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
Η΄ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ
ΙΒ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΚΘ΄
Παρασκευή 18 Απριλίου 2008
Αθήνα, σήμερα στις 18 Απριλίου 2008, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.43΄ συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Προέδρου αυτής κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΙΟΥΦΑ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση.
Παρακαλείται ο κύριος Γραμματέας να ανακοινώσει τις αναφορές προς το Σώμα.
(Ανακοινώνονται προς το Σώμα από τον κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα, Βουλευτή Καρδίτσας, τα ακόλουθα:

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Αυτό είπατε. Τι είπατε; Εγώ αυτό άκουσα. Είπατε ότι δώσατε 20.000.000 για το 556. Δόθηκαν το 2003. Δεν αμφισβητείτε την ημερομηνία. Δεν τα δώσατε εσείς, λοιπόν.
Είπατε ότι δεν έγιναν επενδύσεις από το 1993 έως το 2003 στην ΠΥΡ.ΚΑΛ.. Εγώ βλέπω εδώ 125.000.000. Αυτά δεν είναι επενδύσεις; Μπορεί να μην είναι αρκετές. Πείτε μας δεν κάνατε αρκετές επενδύσεις αλλά μη μας λέτε ότι δεν κάναμε καθόλου επενδύσεις.
Πέραν τούτου, είπατε ότι αναθέταμε την προμήθεια πυρομαχικών και ενδεχομένως να το κάναμε. Αλλά έχω ένα χαρτί της «RHEINMETALL DEFENCE» γραμμένο στα Ελληνικά. Υπογράφει ο κ. Ματίας Κούλα, Αντιπρόεδρος Διευθυντής Πωλήσεων και ο κ. Μικαέλ Χάινζερμαν Διευθύνων Σύμβουλος και λέει η τελευταία παράγραφος για τα πυρομαχικά αρμάτων εκατόν είκοσι χιλιοστών: «Τέλος, μετά το γεγονός ότι κατά τη συνάντηση του Προέδρου του Ομίλου «RHEINMETALL» τη 2α Αυγούστου 2007 με τον κύριο γενικό διευθυντή Γ.Δ.Α.Ε.Ε., ύστερα από πρόσκληση του τελευταίου, ο κ. Βασιλάκος ανακοίνωσε την απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης να προχωρήσει στην προμήθεια των πυρομαχικών κινητικής ενέργειας DM63, είμαστε σε αναμονή της έναρξης των προβλεπομένων διαδικασιών για την ολοκλήρωση των ανωτέρω αποφάσεων». Εδώ σας λέει ο Γερμανός, κολλητός σας -γιατί μόνο έτσι μπορώ να τον περιγράψω- τη 2α Αυγούστου -σκεφθείτε τι σχέσεις έχετε, καταφέρατε και κινητοποιήσατε το Γερμανό στις 2 Αυγούστου, που δεν υπάρχει άνθρωπος να εργάζεται στη Γερμανία στις 2 Αυγούστου- ότι εσείς έχετε αναθέσει πριν από την απόφαση του Κ.Υ.Σ.Ε.Α., που αφορά την εν λόγω ανάθεση.
Αναθέτετε παραγγελίες και το Κ.Υ.Σ.Ε.Α. αποφασίζει εκ των υστέρων.
Καταθέτω αυτό το έγγραφο για τα Πρακτικά, γιατί μπορεί να έχει και σημασία για το μέλλον.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Θεόδωρος Πάγκαλος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής).
Μην μου πείτε τώρα ότι σας απειλώ, διότι είπατε πριν ότι υπήρχαν και απειλές. Εγώ δεν γνωρίζω κυβέρνηση η οποία να απειλείται από κυβερνητικούς λόγους. Για όνομα του Θεού! Μην είστε τόσο ευπαθής.
Αλλά υπάρχει και άλλο έγγραφο εδώ. Εσωτερικό σημείωμα του κ. Λινάρδη, Γενικού Διευθυντή του Κλάδου Πολιτικού Τομέα, ο οποίος μαίνεται την 7η Ιανουαρίου του 2008 και λέει: «Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, η εταιρεία μας είτε έχει υποστεί απώλεια εσόδων είτε η φήμη και το καλό της όνομα έχει υποστεί ζημία στην ελεύθερη αγορά και εμπόριο.
1η περίπτωση: Συμφωνητικό με «ΛΑΡΚΟ» (2006) για προμήθεια εκρηκτικών. Υπήρξε συμμετοχή των Ε.Α.Σ. στο διαγωνισμό και αναλάβαμε την προμήθεια εκρηκτικών αξίας περίπου 750.000 ευρώ. Το συμφωνητικό δεν υπεγράφη έως σήμερα» -γιατί δεν υπεγράφη;- «με αποτέλεσμα η «ΛΑΡΚΟ» να αμφισβητεί τη συμμετοχή μας». Γιατί δεν υπεγράφη;
«2η περίπτωση: Πυρίμαχη κατασκευή για «ΛΑΡΚΟ» με χρόνο παράδοσης τέλος 2006. Εξακολουθεί να μην έχει κυοφορήσει η αντίστοιχη παραγγελία της πρώτης ύλης, με αποτέλεσμα η «ΛΑΡΚΟ» να αμφισβητεί κ.λπ.». Γιατί δεν έχει προμηθευτεί η εταιρεία σας την πρώτη ύλη, για να κάνει αυτή την παραγγελία.
«3η περίπτωση: Διαγωνισμός 2005 για σκάγια. Δεν καρποφόρησε, με αποτέλεσμα η επανάληψή του να στοιχίσει στην εταιρεία διαφορά τιμής αγοράς περίπου 400.000 ευρώ εντός δεκαοκτώ μηνών». Μισό εκατομμύριο ευρώ.

«4η περίπτωση: «ADAM ΕΠΕ» (Αλαμάνου). Παρά τις αρνητικές εισηγήσεις υπηρεσιών μας από το μέσο του 2006, η κ. Αλαμάνου εξακολουθούσε να πληρώνεται ως αντιπρόσωπος-πλασιέ, ενώ δεν προσέφερε τις υπηρεσίες της».
Εδώ έχετε και πρόβλημα με ποινικές προεκτάσεις. Πληρώνετε μία κυρία Αλαμάνου, την οποία δεν γνωρίζω δυστυχώς, γιατί μπορεί να έχει θέλγητρα τα οποία να μην είμαι σε θέση να εκτιμήσω, για να μην εργάζεται και να κυκλοφορεί επικερδώς. Και δεν ξέρω και κατά πόσο εργαζόταν και ως πλασιέ. «Κύριος οίδε», τι επλάσαρε.
«5η περίπτωση: Η εταιρεία μας κατανάλωσε δεκατέσσερα εκατομμύρια κιλά νιτρικής αμμωνίας και διέθεσε το προϊόν χωρίς να υπάρξει παράπονο. Έρχεται, όμως, τώρα η «ΛΑΡΚΟ» για νέο συμφωνητικό και δημιουργεί θέμα ποιότητας και η Υποδιεύθυνση Ποιότητας δεν μας έχει ενημερώσει σχετικά».
Το καταθέτω και αυτό στα Πρακτικά.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Θεόδωρος Πάγκαλος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής).
Εδώ είναι μέσα στα πλαίσια των Ε.Α.Σ. μία εικόνα κακοδιοίκησης, σύγχυσης και μάχης υπηρεσιών. Ποιος τα δημιουργεί αυτά; Ποιος τα περιθάλπει; Ποιος τα αφήνει να εξελίσσονται και να κυοφορούνται; Ποιες είναι οι στοχεύσεις της Κυβέρνησης; Γιατί εδώ, κύριε Υπουργέ, λείπει η στοιχειώδης διοικητική επάρκεια, την οποία δεν μπορώ παρά να σας αναγνωρίσω. Εάν δεν ασχολείστε, αυτό είναι γιατί δεν θέλουν να ασχοληθείτε. Και το να μη θέλετε να ασχοληθείτε, μπορεί να έχει μόνο μία εξήγηση, ότι για κάποιους λόγους θέλετε να ευτελίσετε αυτές τις βιομηχανίες, να τις οδηγήσετε σε αδιέξοδα, να δημιουργήσετε ένα χάος και να τις εκποιήσετε στη μικρότερη δυνατή τιμή. Ε αυτό είναι λάθος και σας εξήγησα για ποιο λόγο είναι λάθος στην αρχή. Γιατί δεν εκποιούν κυβερνήσεις σοβαρές χωρών τέτοιου είδους βιομηχανίες, που έχουν τόσο μεγάλη σημασία, όσο φιλελεύθερη και εάν είναι η αντίληψή τους για την οικονομία.
Εγώ θα ήμουν προσωπικά ευτυχής, κύριε Υπουργέ, εάν δεν είχαμε αμυντική βιομηχανία ούτε και δαπάνες αμυντικές. Θα ήταν απερίγραπτη η ευτυχία μου εάν είχα την τύχη να γεννηθώ Λουξεμβούργιος, ας πούμε. Αλλά δεν είμαι Λουξεμβούργιος. Υπάρχει και η ευτυχής πλευρά του να μην είναι κάποιος Λουξεμβούργιος. Και έχω ένα πρόβλημα. Είμαι στην ασταθέστερη γωνία της Ευρώπης. Γύρω μας δεν έχουν σταθεροποιηθεί τα Βαλκάνια και το γνωρίζετε καλά. Είμαστε αυτές τις ημέρες μέρος του προβλήματος της αστάθειας των Βαλκανίων.


Από την άλλη πλευρά του Αιγαίου αποσταθεροποιείται η τουρκική πολιτική σκηνή. Έχουμε πρωτοφανείς εξελίξεις. Παραπέμπεται η πολιτική ηγεσία της χώρας από το δικαστήριο ομοφώνως, με πρόταση κατάργησης των πολιτικών τους δικαιωμάτων. Έχουμε πραξικόπημα δικαστικό, κατ’ έμπνευση του Στρατού.
Δεν μπορούμε να είμεθα ασφαλείς. Έχουμε ανάγκη την άμυνα. Τα παιχνίδια σας, πέραν του ότι είναι οικονομικά και πολιτικά αφελή, είναι και εθνικά επικίνδυνα, κύριε Υπουργέ. Συνέλθετε επιτέλους. Συμμαζευτείτε.
Αποκαταστήστε καλές και έντιμες διοικήσεις οι οποίες να πάρουν τον έλεγχο αυτών των βιομηχανιών και να τις οδηγήσουν προς την κατεύθυνση της παραγωγής, της έρευνας, της επάρκειας, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε σίγουροι ότι από την πλευρά των εξοπλισμών, που είναι τελείως απαραίτητοι για να έχουμε κάποια ισορροπία αμυντική, με δεδομένο το γεγονός ότι είμαστε χώρα μικρή με μικρές δυνάμεις σε ό,τι αφορά τα άτομα και επομένως πρέπει να αντεπεξέλθουμε έχοντας μία υπερεπάρκεια σε ό,τι αφορά την ποιότητα και τη σύγχρονη μορφή των εξοπλισμών μας.
Δεν μπορείτε σε τέτοιο κλάδο, που σας έχει ανατεθεί η ευθύνη, να κάνετε παιχνίδια και πειραματισμούς με άσκοπους και άκαιρους και αδιέξοδους φιλελευθερισμούς.
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος)”

Ποιά συμπεράσματα βγαίνουν απο την ανάγνωση και την αναφορά στα θέλγητρα της κ.Αλαμάνου;

Προφανή:1ον:ο κ.Παγκαλος αναφέρεται σε πρόσωπο με πολιτική θέση,δηλαδή την προώθησή της απο πολιτικούς.

2ον:θεωρεί ότι υπάρχει ποινικό αδίκημα και γιαυτό αναφέρει και όνομα και πολιτική θέση της κ.Αλαμάνου.

3ον:το ποινικό αδίκημα το στηρίζει στην πληρωμή χωρίς να εργάζεται,άρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ή κάποιος συγκεκριμένος πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας την προώθησε σε τέτοια πολιτική καίρια θέση ,γιατί “κύριος οίδε τι πλάσσαρε” εν συνδυασμώ με την αναφορά του κ.Παγκαλου στα θέλγητρα της κυρίας Αλαμάνου και προφανές είναι ότι δεν αναφέρεται σε πολιτικά ή πνευματικά θέλγητρα.

4ον: ότι η υπόθεση αυτή που καταγράφηκε στα πρακτικά της Βουλής θα πρέπει να εστάλη στον Εισαγγελέα μέ μέριμνα ,είτε του προεδρείου της Βουλής,είτε του κ.Πάγκαλου , ο οποίος κατήγγειλε ποινικό αδίκημα.Εξ όσων γνωρίζουμε δεν κλήθηκε ποτέ σε εισαγγελέα για τέτοιο θέμα η κ.Αλαμάνου.

5ον εάν δεν εστάλη και δεν καταγγέλθηκε ποινικό αδίκημα πέρα απο αυτή τη συζήτηση τι απομένει;

Προφανές: ο κ.Πάγκαλος εμφάνισε μια κυρία,συζυγο και μητέρα με αυτό τον τρόπο μιλώντας προσχηματικά για ποινικό αδίκημα και αφήνοντας σε όλους να αιρούνται τα “θέλγητρα”.

Κατ αποτέλεσμα: είτε ο κ.Πάγκαλος είχε στοιχεία για σεξουαλική-ερωτική(αυτό είναι το προφανές νόημα της αναφοράς στα θέλγητρα)παρενόχληση(εκβιασμό;)της κυρίας Αλαμάνου,είτε ο κ.Πάγκαλος με την αναφορά στα “θέλγητρα” με το “δυστυχώς δεν την γνωρίζω” και με το “Κύριος οίδε τι επλάσσαρε” παρενόχλησε ο ίδιος σεξουαλικά την κυρία Αλαμάνου προσπαθώντας να αναδείξει ως σκανδαλώδη την προώθησή της απο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε κρίσιμη θέση.

Σε κάθε περίπτωση φέρνουμε στη δημοσιότητα τα πρακτικά για να καταδείξουμε την υποκρισία που στο τέλος θα σκεπάσει και την ΜΑΣΤΙΓΑ των σεξουαλικών εκβιασμών και παρενοχλήσεων στο χώρο της πολιτικής,της δημοσιογραφίας και γενικά της εξουσιαστικής ελίτ όταν τα γεγονότα οδηγούν στην κορυφή και όχι σε …παρατρεχάμενους,άγνωστους,ανώνυμους ή σε κάποιο βιαστή-προπονητάκο από αυτούς που συχνά-πυκνά την τελευταία 20ετία βγαίνουν στη δημοσιότητα και οδηγούνται στις φυλακές.

Εν κατακλείδι:

Ο κ.Πάγκαλος είχε μεν έντονη προσωπική ζωή,αλλά δεν “ακούστηκε” ποτέ ο ίδιος ,ούτε σε τέτοιες υποθέσεις,ούτε σε οικονομικές βρομοδουλειές.Αρα ψάχνοντας τα θέλγητρα της κ Αλαμάνου στη Βουλή στα πλαίσια πολιτικής αντιπαράθεσης ,προφανώς θέλει να καταγγείλλει πολιτικούς αντιπάλους για δουλειές με βάση τα θέλγητρα” .

Παρατρεχάμενοι είναι;Παρατρεχάμενοι μπορούσαν να κάνουν τέτοιους διορισμούς;Αν ναι,τότε θα πρέπει να μας ανακοινώσουν αν προώθησαν την καταγγελία για τους κακούς παρατρεχάμενους στον Εισαγγελέα.Αν όχι προφανώς ο κ.Πάγκαλος στόχευε ψηλά πολιτικά,αναφερόμενος στην εν λόγω κυρία, γιατί μόνο απο ψηλά καλύπτονται τέτοιες υποθέσεις.Και μόνο σοβαρές πολιτικές υποθέσεις καταγγέλλονται ή αναφέρονται ή συκοφαντούνται στη Βουλή σε συζήτηση ,στην οποία παρών ήταν και ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και οι αρχηγοί των κομμάτων.

Αν δεν προωθήθηκε στον Εισαγγελέα η υπόθεση δυο πράγματα συμβαίνουν: 1ον,είτε η καταγγελία θεωρήθηκε συκοφαντία με υψηλή πολιτική στόχευση και με ιταμή αναφορά στην κ.Αλαμάνου,είτε η κ.Αλαμάνου είχε υψηλή πολιτική κάλυψη και η υπόθεση σταμάτησε εκεί.

Όλα καλά λοιπόν;Δεν είναι έτσι,αν έτσι νομίζετε.

Η κ.Αλαμάνου είχε στη συνέχεια μια δραματική πορεία με δικαστικές περιπέτειες,εξαιρετικά άδικες εναντίον της για άλλα θέματα,εντελώς διαφορετικά απο αυτή την υπόθεση.Δικαιώθηκε,αφού μάτωσε και εξακολουθεί να ματώνει,αφού τα φώτα της πολιτικής στράφηκαν αλλού και την άφησαν βορά ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ,ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ εκτός Αθηνών…

Ο κ.Πάγκαλος δεν ήταν ποτέ,όποιος-όποιος και όσα λέει τα ακούνε πάντα  ώτα πολύ σημαντικών(βλ φωτογραφίες) προσώπων…