Αρχική Αθλητικα Οταν έκλαψε ο Πόρτερ…Οχι για τη συντριβή της …ΑΕΚ!..

Οταν έκλαψε ο Πόρτερ…Οχι για τη συντριβή της …ΑΕΚ!..

33

Ο ΝΒΑ παίκτης του ΠΑΟΚ Πόρτερ ήρθε στην Ελλάδα γιατί στις ΗΠΑ ήταν και στο ΝΒΑ θεωρήθηκε κάτι σαν αυτούς που σημαδεύουμε για πιθανή γυναικοκτονία…

Τον απέβαλαν γιατί ήταν βίαιος στη συντροφό του και προφανώς όχι μόνο…

Ο ΠΑΟΚ τον έφερε περισσότερο για το πρεστίζ παρά γιατί είχε ελπίδες τότε για πρόκριση στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μετά το εύκολο 1-0 της Αθήνας ήταν το κρίσιμο στη Θεσσαλονίκη,παραμονή του κρίσιμου αγώνα του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ με τον Αρη για το πρωτάθλημα.

Η συμπρωτεύουσα είναι στο πόδι με απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων του ΠΑΟΚ για να μην έχουμε νέα τραγωδία,όπως αυτή του Αρη Καμπανού.

Το κλειστό της Πυλαίας εύκολα γέμισε με αυτές τις συνθήκες και το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός με τον ενθουσιασμένο από την …πρωτόγνωρη γιαυτόν υποδοχή και στήριξη Πόρτερ έγινε θρίλερ.

Στις συνθήκες αυτές τα “κοράκια” βρίσκουν εύκολα “κυνήγι”.Και ήταν πράσινο.

Το πάλεψαν τόσο ώστε ο Αταμάν μπήκε στο γήπεδο έξαλλος γιαυατά που έβλεπε από τους διαιτητές που δεν έβλεπαν και τις δυο πλευρές του γηπέδου.Αποβλήθηκε.Εμεινε να τα βλέπει ο άλλος ΝΒΑερ Κέντρικ Ναν.Εξαλλος κι αυτός αποβλήθηκε ύκολα με 2-3 ανύπαρκτα φάουλ.

Ο Πόρτερ με τη στήριξη του κοινού έκανε τη δουλειά που τον έβαλε στον ΝΒΑ.Τριπλ ντάμπλ και ο Παναθηναϊκός στα σκοινιά με 8 πόντους πίσω στην τέταρτη περίοδο.

Ο Ναν πήρε το όπλο του και αφού ισοφάρισε μόνος του ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ αποβλήθηκε για να …έχει ενδιαφέρον η παράταση χωρίς Αταμάν στον πάγκο και Ναν στο γήπεδο.

Κι όμως ο ΠΑΟ κέρδισε με 99-96 παρά τα όργια του Πόρτερ,ο οποίος στο τελευταίο του παιχνίδι συνειδοποίησε ότι τέτοια στήριξη όυτε είχε,ούτε θα έχει προσωπικα αν δεν μείνει Ελλάδα…Ετσι είναιο το μπάσκετ εκτός Ελλάδας.Με λεφτά μεν,απρόσωπο δε…

Και στο τέλος έβαλε τα κλάματα συγκινημένος.

Νωρίτερα ο Ολυμπιακός διέλυσε την ανύπαρκτη στο παρκέ ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων και πολλών αποριών.

Δεν περισσεύουν εκεί σοτυς φανατικούς της πλούσιους μερικά ευρώ να γίνει και η ΑΕΚ ανταγωνιστική,όπως στο ποδόσφαιρο;

Προφανώς και περισσεύουν αλλά τα παιχνίδια ιδιοκτησίας,όπως και στις άλλες μεγάλες ομάδες που έχουν ιδιοκτήτες που φαίνονται και άλλους που δε φαίνονται δεν ευνοούν την μπασκετική ΑΕΚ,η οποία εχασε απο τον Ολυμπιακό με 100-68 και οι δυο αιώνιοι πήγαν στα ημιτελικά.