Αρχική Αθλητικα Οργισμένος ταύρος ο Γιάννης Αντετοκουνμπο στο ΝΒΑ!

Οργισμένος ταύρος ο Γιάννης Αντετοκουνμπο στο ΝΒΑ!

6883

Σαν οργισμένος ταύρος απάντησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τα ξημερώματα σε ερώτηση αν είναι αποτυχημένη η χρονιά καθώς,οπως είχαμε προβλέψει,εδω και 15 ημέρες οι Μπάκς αποκλείστηκαν από το Μαϊάμι.

Το είχαμε γράψει ότι πάνε για αποκλεισμό αμέσως με τον τραυματισμό του Γιάννη στο πρώτο παιχνίδι και παρά την επάνοδο των Μπάκς με νικη τους στο γήπεδό τους,όταν και έκαναν το 1-1.

Τα ξημερώματα παρά τους 38 πόντους του Γιάννη και τα 20 ριμπάρουντ με (μόνο…) 3 ασίστ το Μαίάμι τους απέκλεισε στην παράταση με συνολικό σκορ 4-1.

Καταστροφική και πάλι ήταν η 4η περίοδος για την ομάδα του Γιάννη.Οπως και σε τρία απο τα προηγούμενα ματς που ηττήθηκαν.

Σε αυτή την περίοδο το σκορ ήταν νταμπλ υπέρ του Μαίάμι:32-16!!!

Προφανώς όταν στα δυο κρίσιμα παιχνίδια ένας μόνο παίκτης βάζει 100 πόντους συνολικά(98 για την ακρίβεια) τότε φταίει μόνο ένας:ο προπονητής.

Ηταν προφανές ότι έπρεπε με κάθε τρόπο να απομονώσει τον Μπάτλερ,ο οποίος για δεύτερη χρονιά αποκλείει σχεδόν μόνος του τους Μπακς.Δεν είναι δις,αλλά πολλάκις εξαμαρτείν…

Ιδια’ιτερα ήταν πολλά τα “εγκλήματα” στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και στα τελευταία δευτερόλεπτα,όπου οι Μπακς φαίνονταν να μην χάνουν με τίποτα.Στα 2 δευτερόλεπτα ήταν δυο πόντους μπροστά και έπρεπε η μπάλλα να μην πάει στον Μπατλερ.Οχι μόνο πήγε με ευθύνη του Χολιντέϊ και του Κονατον,αλλά πήγε και …κάτω απο το καλάθι και εκείνος ,δύσκολα μεν ισοφάρισε δε.Στην παράταση πάλι εγκλήματα και η μπάλλα έμεινε στα χέρια του Αλεν εντελώς αδικαιολόγητα για το τελικό 128-126.

Πάντως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάλυψε τους πάντες με την οργισμένη απάντησή του,η οποία είχε ένα κεντρικό άξονα:Ο Μάϊκλ Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια μπάσκετ και πήρε 6 τίτλους.Αρα οι άλλες 9 χρονιές ήταν μια αποτυχία;

Ιδού η απάντησή του:

«Ω Θεέ μου. Με ρώτησες το ίδιο και πέρυσι. Παίρνεις προαγωγή κάθε χρόνο στην δουλειά σου; Οπότε, κάθε χρονιά σου είναι αποτυχημένη; Κάθε χρόνο δουλεύεις προς έναν στόχο: Για να πάρεις προαγωγή, να φροντίσεις την οικογένειά σου, να φροντίσεις το σπίτι σου. Δεν είναι αποτυχία, αλλά ένα βήμα προς την επιτυχία. Δεν θέλω να το κάνω προσωπικό με σένα, μιλάω γενικά.

Πάντα υπάρχουν βήματα. Ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και κατέκτησε 6 πρωταθλήματα. Τα άλλα 9 χρόνια απέτυχε; Αυτό μου λες; Σε ρωτάω. Γιατί με ρωτάς κάτι τέτοιο; Είναι λάθος ερώτηση.

Δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Κάποιες φορές είσαι πετυχημένος, κάποιες όχι. Κάποιες φορές είναι η σειρά σου και κάποιες όχι. Αυτό είναι ο αθλητισμός. Δεν νικάς πάντα. Φέτος θα νικήσει κάποιος άλλος.

Θέλουμε να επιστρέψουμε την επόμενη χρόνια και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είχαμε 50 χρόνια χρόνια να κατακτήσουμε πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι. Ήταν 50 χρόνια αποτυχίας; Όχι, απλώς ήταν βήματα προς την επιτυχία. Κερδίσαμε ένα πρωτάθλημα, ελπίζω να κερδίσουμε άλλο ένα. Συγγνώμη δεν ήθελα να το κάνω προσωπικό. Πέρυσι δεν είχα το μυαλό να απαντήσω σωστά, αλλά θυμάμαι ότι με είχες ρωτήσει το ίδιο».

Mαζί με τους Μπας και τον Γιάννη αποκλείστηκαν (4-1)και οι Καβαλίερς αν και ήταν το φαβορί στη σειρά με τους Νιου Γιόρκ Νικς.Λέϊκερς και Γκόλντεν προηγούνται 3-2 σε Μέμφις και Κίνγκς και παίζουν στην έδρα τους το επόμενο παιχνίδι.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στα καθ ημάς για τα οποία ,όπως σας έχουμε ξαναγράψει, δημοσιεύουμε μόνο τα σημαντικότερα αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο καθώς είναι το πιο αναξιόπιστο και απόλυτα διεφθαρμένο-με αποκλειστική ευθύνη της πολιτικής σκηνής- σε όλο τον πολιτισμένο ευρωπαϊκό,αμερικανικό,ασιατικό,αφρικανικό και ωκεανικό κόσμο.

Μερικά παιχνίδια με γεμάτα γήπερα στα πλέϊοφ δεν το καθιστούν πραγματικά αξιόπιστο στα μη στημένα αποτελέσματα ποδόσφαιρο.Οι παίκτες παίζουν για τους…ατζέντηδες και τα συμβόλαιά τους και ΜΟΝΟ,εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που παράλληλα έλυσαν και το οικονομικό τους θέμα.

Οι φίλαθλοι δεν πλησιάζουν τα γήπεδα στη διάρκεια των “πρωταθλημάτων”γιατι καταλαβαίνουν ότι τα αποτελέσματα έχουν προκαθοριστεί(οι λίγες εξαιρέσεις δεν αλλάζουν τον κανόνα) αλλού…

Αποτελέσματα:

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 4-0 με μια εντελώς στημένη αποβολή ενός στόπερ στις αρχές του αγώνα.

Βόλος-ΠΑΟ 0-2

Αρης-Ολυμπιακός 2-1.