Αρχική Αθλητικα Ομάδα- ντροπή η Μάντσεστερ,χαστούκι στη Λίβερπουλ απίθανοι Μέσσι, Νεϊμάρ και Χάαλαντ!

Ομάδα- ντροπή η Μάντσεστερ,χαστούκι στη Λίβερπουλ απίθανοι Μέσσι, Νεϊμάρ και Χάαλαντ!

504

 

Ομάδα ντροπής ήταν η πιο ακριβή ομάδα του κόσμου,δηλαδή η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.

Με τον Αλεξ Φέργκιουσον ,έφτασε στην κορυφή και έγινε η πιο ακριβή ομάδα στον κόσμο.Πριν 10 χρόνια έφυγε ο Φέργκιουσον επειδή οι αμερικανοί ιδιοκτήτες της (κάποιοι Γκλέϊζερ και το κακό τους συναπάντημα) ήθελαν να βάλουν δική τους σφραγίδα.Κάτι σαν τον Αλαφούζο στον ΠΑΟ τηρουμένων των αναλογιών μεταξύ πρώτης και… καταστρώματος.

Στα 10 αυτά χρόνια δεν ξαναπήρε πρωτάθλημα.Φέτος πήραν τον επιτυχημένο στον Αγιαξ προπονητη Τεν Χάαγκ.στην τσέπη των Αμερικανών καβούρια.Με τους ίδιους παίκτες των αποτυχιών.Πέρυσι θα κινδύνευαν αν δεν είχαν τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών ,δηλαδή τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βάλει απίθανα γκολ,αλλα σχεδόν μόνος του δεν μπόρεσε να την βγάλει στο Τσάμπιονς Λίγκ,αφού ο προπονητής της(ένας άγνωστος Γερμανός,τον οποίο ουδείς θυμάται κατ όνομα…) συντηρούσε μια καταθλιπτική ατμόσφαιρα στην ομάδα,κάτι που το έδειχναν σε κάθε ματς πρόσωπα κατηφή και χωρίς καμία επαφή μεταξύ τους.

Φέτος πήρε έναν καλούτσικο αμυντικό(Μαρτίνεζ) και τον συγκινητικό δανό Ερικσεν.Ο Κριστιάνο κατάλαβε ότι ξανακάνει σκορδαλιά χωρίς σκόρδο η ομάδα και ζήτησε μεταγραφή σε ομάδα που παίζει Τσάμπιονς Λιγκ,την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Δεν του έδωσαν.Και ο Τεν Χάαγκ ,προφανώς με εντολή διοίκησης(ο ανεκδιήγητος Γερμανός παραμένει σε κάποια θέση στην ομάδα!!!) του έδωσε ένα μάθημα.Τον άφησε αναπληρωματικό.

Στο ημίχρονο η ΜΠράϊτον κέρδιζε 2-0 μέσα στο θέατρο των ονείρων μια ομάδα που έπαιζε ντροπιαστικό ποδόσφαιρο και τα πρόσωπα των παικτών φάινονταν όλα για μια ντουζίνα αντικαταθλιπτικά.

Η Μπράϊτον δεν είχε κερδίσει ποτέ στην έδρα της Γιουνάϊτεντ.Κατηφής και καταθλιπτικός ο προπονητής αναγκάστηκε να βάλει τον Κριστιάνο, ο οποίος ως τότε τον καπέλωνε ζητώντας απο τους συμπαίκτες του απο τον πάγκο να …πεισμώσουν και να δώσουν μάχη!

Μπήκε στο 55 και άλλαξε η εικόνα της Γιουνάϊτεντ,ενώ η Μπράϊτον που είχε χάσει ευκαιρίες να κάνει το σκορ μεγαλύτερο στο πρώτο ημίχρονο κλείστηκε στην περιοχή της βάζοντας και αυτογκολ στο 69.

Ο προπονητής αντί να ζητήσει μπούκα και ατομικές προσπάθειες των παικτών με αλληλοκάλυψη συνέχισε να τους ζητάει …υπομονή με κατοχή μπάλλας.

Κατοχή στο 71% είχε στο β ημίχρονο.Οσο ακριβώς και η Σουόνσι χθες στη β κατηγορία.Η Σουόνσι έχασε με τέτοια κατοχή 3-0 από την Μπλάκμπερν,αλλά ο Ολλανδός νομίζει ότι βρίσκεται ακόμα στην τελείως διαφορετική Ολλανδία,όπου ο Απόστολος Βέλιος με γκολ έδωσε  σήμερα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος τη νίκη στην Τσβόλε.

Και φέτος η Μάντσεστερ δείχνει εντελώς άρρωστος(καταθλιπτικός)οργανισμός και χωρίς πλ΄ξηρη αλλαγή με παίκτες προσωπικότητες να γράφουν τον…προπονητή όταν είναι “λίγος” δεν έχει τύχη καμία,ούτε για 6άδα…

Ο πρώην άσσος της και νυν προπονητής του Ταξιαρχη Φούντα στην Ουάσιγκτον του αμερικάνικου πρωταθλήματος δήλωσε ότι ο η Γιουνάϊτεντ πρέπει να αφήσει τον Κριστιάνο να φύγει σε καλύτερη ομάδα και πρόσθεσε στους Τάϊμς:

“Αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι η Γιουνάιτεντ δεν είναι έτοιμη να διεκδικήσει τον τίτλο τώρα, οπότε ο στόχος πρέπει να είναι να χτιστεί μια ομάδα που θα μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια, και πρέπει να προγραμματίσεις γι’ αυτό”….Ζήσε Μάη μου…

Η Λίβερπουλ φαβορί και πάλι για πρωτάθλημα με την Σίτυ,την Τότεναμ ,την Τσέλσι και την Αρσεναλ έφερε 2-2 εκτός με την Κρύσταλ Πάλας,Η Τότεναμ έριξε 4άρα,η Τσέλσι κέρδισε και η Σίτυ εκτός νίκησε εύκολα  την Γουέστ Χάμ με 2-0 με δυο γκολ του Χάαλαντ, ο οποίος έκανε ονειρική πρεμιέρα στην Πρέμμιερ Λίγκ κλείνοντας τα στόματα των επικριτών.

Ο Μέσσι έβαλε το πρώτο του γκολ με ανάποδο ψαλίδι μετά κοντρόλ με το στήθος και την μπάλλα στον αέρα,ο Νεϊμάρ έκανε όργια και η Παρί νίκησε 5-0 την Κλερμόν εκτός.

Ο Μαυροπάνος βασικός στο 1-1 της Στουγκάρδης με την ισχυρή Λειψία στην πρεμιέρα,στην οποία η Μπάγερν ξεκίνησε με 5άρα και η Ντόρτμουντ νίκησε -10 στο ντέμπι τη Λεβερκούζεν.

Μπακασέτας και Σιώπης οδηγούν μετά το σουπερ καπ και πάλι στην κορυφή την Τραμποζνσπορ με το 2-0 στην πρεμιέρα.

Στην Τουρκία παίζουν αρκετοί Έλληνες με επιτυχία.