Αρχική Ελλαδα “Ωϊμέ προστάτες αχαμνοί!..”Μια ομιλία ράπισμα και μάθημα στον Κυριάκο από τον...

“Ωϊμέ προστάτες αχαμνοί!..”Μια ομιλία ράπισμα και μάθημα στον Κυριάκο από τον Καθηγητή και Ακαδημαϊκό Προκόπη Παυλόπουλο!

16

Σε ομιλία του, κατά την εκδήλωση για τα διακόσια έτη από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα που οργάνωσε η Ακαδημία Αθηνών και το «Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη», ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ακαδημαϊκός και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Προκόπιος Παυλόπουλος ανέπτυξε το θέμα: «Λόρδος Βύρων: Η εμβληματική πρωτοπορία του στον αγώνα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην “εστία” τους».

Η ομιλία του αποκαθιστά τα μεγέθη.Η Ελλάδα,η Μ.Βρετανία,ο κλέφτης Λόρδος και ο Λόρδος που αγωνίστηκε και έδωσε τη ζωή του για “τούτα δω τα μάρμαρα”.  Ναι,μαζί και τα “ελγίνεια” κλεμμένα.

Η ομιλία του είναι μάθημα για τους πολιτικάντηδες που καθημερινό μέλημά τους είναι όχι να δώσουν τη ζωή τους για την Ελλάδα,αλλά να κατασκευάσουν νόμους(ίδετε και το πρώτο μας θέμα)και να μείνουν ατιμώρητοι όσοι ασελγούν και κλέβουν και αρπάζουν από το “σώμα” της Ελλάδας.

Ένα μάθημα για το “παιδαρέλι” που συνήθως με το ένα χέρι στην τσέπη παριστάνει τον μαχητή της επιστροφής των μαρμάρων σε μια χώρα, την οποία κατέστησε τελευταίο παρία της Ευρώπης και τελευταία σε οικονομική αξιοπιστία στον πλανήτη σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ…

Αυτό που εμπιστεύτηκε τον πολιτισμό και την Ελλάδα σε κάποια Μενδώνη…

Ιδού τι είπε ο Καθηγητής και Ακαδημαϊκός  Προκόπης Παυλόπουλος στην εμπνευσμένη ομιλία του στην Ακαδημία για τον Λόρδο Βύρωνα και τον πραγματικό και αυτοθυσιαστικό του αγώνα για την Ελλάδα και “τούτα δω τα μάρμαρα”:

«Είναι πλέον ιστορικώς πλήρως τεκμηριωμένο ότι ο Λόρδος Βύρων -George Gordon Byron, ο οποίος γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1788 και πέθανε, υπό τις γνωστές «θρυλικές» συνθήκες, στο Μεσολόγγι στις 19 Απριλίου1824- ιδίως μέσω του ρομαντικού του προσανατολισμού και της βάσει αυτού δράσης του, κυρίως αφότου βίωσε «δια ζώσης» στην Πατρίδα μας την εποποιία της Εθνεγερσίας του 1821, προδήλως επηρέασε, και δη ουσιωδώς, την ευόδωση της όλης εξέλιξης της «γέννησης» του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους. Όμως εντός της γενικότερης αυτής, γνησίως και πολυπρισματικώς Φιλελληνικής, επιρροής του πρέπει ν’ αναδειχθεί δεόντως και η ειδικότερη εκείνη «πτυχή» της, η οποία αφορά την «δρομολόγηση» του αγώνα των Ελλήνων για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην αρχέγονη «εστία» τους, ύστερα από την «ιερόσυλη» κλοπή τους και τον εντεύθεν «ακρωτηριασμό» του Παρθενώνα με ιταμό δράστη τον διαβόητο Λόρδο Έλγιν. Ακριβέστερα: