Αρχική Κοινωνικα Οι μαχητές του ΚΕΘΕΑ “Διαβαίνουν”τον Ρουβίκωνα και κερδίζουν και τον…μαραθώνιο και τη...

Οι μαχητές του ΚΕΘΕΑ “Διαβαίνουν”τον Ρουβίκωνα και κερδίζουν και τον…μαραθώνιο και τη ζωή!Βιντεο

57

 

“Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα,αλλά τι μπορείς να κάνεις εσυ για τη χώρα σου”.
Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο (κορυφαίος) Τζών Κένεντι το 1960 κατά την ορκομωσία του ως προέδρου των ΗΠΑ.
Προφανώς πολυσήμαντη και αναφερόμενη σε καθέναν άνθρωπο στον πλανήτη ξεχωριστά σε εντελώς ξεχωριστές περιστάσεις και περιπτώσεις,δηλαδή όχι μόνο έναντι του Κράτους.
Συχνά-πυκνά στις δεκαετίες μας στην ερευνητική δημοσιογραφία βρεθήκαμε σε εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και συμπαράστασης σε πρόσωπα και ομάδες που είχαν διάφορες ανάγκες.
Συχνά-πυκνά σημειώνοντας τις ηχηρές απουσίες διαφόρων που ζουν ως Κροίσοι με τρομερές παροχές από το κράτος ως αξιωματούχοι του,αλλά και ως βδέλλες του ακούγεται ως “δικαιολογία” ότι είτε δεν πρόκαναν,είτε ότι δεν μπόρεσαν,είτε ότι:“και αν πάμε ή πηγαίναμε το πρόβλημα δεν θα λυνόταν,θα ήταν μια σταγόνα στο ποτάμι των προβλημάτων,αφού τα προβλήματα δεν λύθηκαν, έστω με την παράλειψη να δημιουργήσουμε κοινωνικό κράτος προστασίας όλων των εχόντων ανάγκη”.
Είναι οι ίδιοι που όταν υπερασπίζονται κάποιον “συνάδελφο” που κατηγορείται ως καταχραστής η κλέφτης δημοσίου πλούτου σπεύδουν στο πλευρό του με τη φράση ότι “δεν υπάρχουν πλήρη αποδεικτικά στοιχεία και στο Κράτος Δικαίου ισχύει ο κανόνας “καλύτερα 100 ένοχοι έξω,παρά ένας αθώος στη φυλακή”.
Δεν έχουν,λέει,την ικανότητα,αυτοί που ανακάλυψαν κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο πλουτισμού να κάνουν την αναγωγή: “καλύτερα να κάνουμε κάτι να σωθεί έστω και ένας παρά να μην κάνουμε τίποτα και να μην σωθεί κανένας”.
Αυτή την οικτρή πραγματικότητα απουσίας του κοινωνικού κράτους τη βιώνουν και όσοι βρίσκονται στον κύκλο του “μαύρου θανάτου”,στον κύκλο των ναρκωτικών.
Χρήστες(θύματα) και έμποροι (θύτες)συναντώνται μπροστά στην…Πρυτανεία του Πανεπιστημίου της Αθήνας,μπροστά στις πόρτες του Πνευμαιτκού Κέντρου,σε ένα αποτροπιαστικό θέαμα δημόσιας δολοφονίας περίπου 300 μέτρα σε ανοιχτή ευθεία απο τη Βουλή.
Δεν μπορούν,λέει,να το αντιμετωπίσουν οι κρατικές αρχές…
Βολεύει αυτό,λένε οι άλλοι,γιατί περνάει μήνυμα απενοχοποίησης και μήνυμα έλλειψης κινδύνων στα θύματα.
Το Κράτος δηλώνει την παρουσία του στους χώρους αυτούς…νομοθετώντας κάθε 3-4 χρόνια για να διορθώσει τα προηγούμενα… νομοθετήματα που έλεγε πως ήταν σωτήρια.Τα κονδύλια ελάχιστα,καμία σχέση με εκείνα που καταλήγουν κλεμμένα σε φορολογικούς παραδείσους.
Ευτυχώς η ιδιωτική πρωτοβουλία ,αυτή που όρισε ο Τζών Κένεντι,υπάρχει ακόμα.
Μειωμένη ναι,υπάρχει δε…
Ολο και πιο σπάνια και μόνο αν υπάρχουν κάμερες που θα δώσουν προβολή θα δει κανείς κρατικούς αξιωματούχους,πλούσιους,ισχυρούς.
Το ΚΕΘΕΑ παρά την εγκληματική(διαχρονικά) διαχείριση των υποθέσεων και αναγκών του απο το Κράτος,και ιδιαίτερα πολιτικούς και πνευματικούς ηγέτες που δεν θα έπρεπε να έχουν καμία αποφασιστική αρμοδιότητα εκεί προσπαθεί να σώσει πολλούς.Καταφέρνει και σώζει,όχι όσους το έχουν ανάγκη,αλλά πολλούς,πολλούς και πάντως πολύ πάνω από τον “έναν” γιατί το υπηρετούν και αρκετοί που δεν έχουν καμία σκοπιμότητα.
Η Κοινότητα “Διάβαση” του ΚΕΘΕΑ κάνει εξαιρετικές προσπάθειες και στην άθληση των νέων που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα και χρόνια τώρα “ψυχές” στις αθλητικές προσπάθειες που εμείς γνωρίζουμε ειναι η κ.Ειρήνη Υφαντή και ο γυμναστής τους κ. Βαγγέλης Κουτσοπάνος.
Το βίντεο από την τελευταία “μάχη” ζωής στους ποδοσφαιρικούς αγωνιστικούς χώρους,όπου η ομάδα της “Διάβασης” στον τελικό νίκησε 1-0 την Μικτή.
Η μικτή είχε φτάσει στον τελικό με γκολ απο εξαιρετική ατομική προσπάθεια “στα ίσα με την αντίπαλη άμυνα” της μοναδικής γυναίκας που συμμετείχε της(και μητέρας!!!) Ελενας Πενταφράγκα,αθλήτριας του παγκόσμιου πρωταθλητή πυγμαχίας Μάκη Κολέθρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελενα Πενταφράγκα και ο Μάκης Κολέθρας αγωνίστηκαν(φαίνονται και στα πλάνα του βίντεο) και με την Κοινότητα “Διάβαση”,συγκινώντας παιδιά και γονείς που ειχαν γεμίσει την κερκίδα.
Ο Νίκος Τσιαντάκης της Μικτής είχε σε ημιτελικό και τελικό 10 τελικές(κυρίως απο πάσες των  Παγιωτέλη,Χασάπη-“Ρεδόντο”,Βαενή,Πενταφράγκα,Σιδηρόπουλου) χωρίς να καταφέρει να ισοφαρίσει ,αλλά και τα 8 σουτ πέρασαν όλα λιγότερα από 30 εκατοστά δίπλα απο τα δοκάρια.
Ο Νίκος Παγιωτέλης της ΕΡΤ περιόρισε την έκταση της ήττας της Μικτής στον τελικό με εξαιρετική αμυντική απόδοση,ο Νίκος Σιδηρόπουλος,όμως ήταν ο κύριος υπαίτιος της ήττας στον τελικό.Διότι απλά…δεν μετείχε,αφού τραυματίστηκε στον ημιτελικό της νίκης απέναντι στους Παλαιμάχους Πετρούπολης.
Τα μετάλλια  στην Κοινότητα,στον Δημαρχο Πετρούπολης κ.Σίμο και τους Αντιδημάρχους κ.κ.Κουγέα και Γιώγο που παραχώρησαν τον εξαιρειτκό χώρο έδωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθηγητής και Ακαδημαϊκός Προκόπης Παυλόπουλος,ο οποίος,όπως είπε ο συμπαίκτης της μικτής Γ.Ντάσκας στην προσφώνησή του,αφού έφτασε και έμεινε  δεκαετίες στην κορυφή της πολιτικής και πνευματικής ζωής κατάφερε το σπάνιο και πολυσήμαντο: να διαμένει στο ίδιο  διαμέρισμα πολυκατοικίας από το 1960!!!
Η κερκίδα του γηπέδου γεμάτη από γονείς,αλλά και τις Ακαδημίες του Πάνου Δουγιέκου.
Η ρεβάνς στο επόμενο τουρνουά με νέο  ισχυρό αντίπαλο το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.
Στη φωτογραφία η κ.Υφνατή με ηρωϊκούς αγωνιστές της Διάβασης.Δίπλα της ο πρωταθλητής Ελλάδας(μέσα από τη “Διάβαση”)στον φετινό μαραθώνιο Παναγιώτης  Καραϊσκος!Πρωταθλητής μετά απο σκληρή μάχη και στον αυθεντικό,κλασσικό μαραθώνιο και στα ναρκωτικά!Εύγε!