Αρχική Θέμα Οι Φαρισσαίοι γύρω από τη δολοφονία των Τεμπών,η Εισαγγελέας Αδειλίνη, και ένας...

Οι Φαρισσαίοι γύρω από τη δολοφονία των Τεμπών,η Εισαγγελέας Αδειλίνη, και ένας πρωτοφανής διαγωνισμός στη δημόσια Υγεία!

22

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Τα γεγονότα:

Α.)Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Αδειλίνη μίλησε στο λεγόμενο πνευματικό”Φόρουμ των Δελφών”,στο οποίο περίοπτες θέσεις διαχρονικά έχουν καταλάβει και σκέτοι τιποτούχοι…

Διότι αυτή είναι η εξουσιαστική ελίτ της χώρας διαχρονικά και διακομματικά.Ανάμεσα σε κολοσσούς του πνεύματος και της πολιτικής χωράει ένας …Αδωνης Γεωργιάδης και ένας… Καρανίκας και ουδείς παρατηρεί το λόγο για τον οποίο ένας ακροδεξιός με τέτοια…πνευματική ιστορία,αλληλοεπαινείται με τον παρασυριζικό Καρανίκα με την…τέτοια επίσης παράλληλη πνευματική ιστορία.

Πήγε και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Αδειλίνη έχοντας προφανή άγνοια …κινδύνου,καθώς πρόσεξε,ίσως,την εκεί διαχρονική παρουσία των σημαντικών και όχι τον “ολον συναπάντημα” της εξουσιαστικής ελίτ,το οποίο αν είχε προσέξει από όταν έφτασε στον Αρειο Πάγο θα ήταν εξαιρετικά προσεκτική με την υστεροφημία.Θα είχε προσέξει ότι-διαχρονικά μιλώντας- στην ελιτ αυτή π.χ. ένας υπουργός ασχολείται με το πως θα συγκαλύψει(και οικονομικά…) τις ερωτικές του περιπέτειες,τον πλουτισμό των μπιστικών και δεκάρα δεν δίνει ούτε για τη δική του,ούτε για την υστεροφημία της κ.Αδειλίνη.

Ασήμαντα;

Για ρωτήστε τον δικηγόρο Κοέν που εκτίει 2,5 χρόνια φυλάκιση στις ΗΠΑ γιατί συγκάλυψε(ξέπλυνε ως αμοιβή του) ως δικηγόρος τα λεφτά που έδωσε ο Τράμπ στη γνωστή πόρνη των πορνό Στόρμι Ντάνιελς(πατήστε και δείτε ταινία της,μην κάνετε τους υπεράνω αφού είναι μέρος της πραγματικής πολιτικής εξουσίας…)για να μην τον εκθέσει αυτόν τον γίγαντα του πνεύματος ότι πήγε και με την Ντάνιελς….Τόση φτήνια…

Δεν γνωρίζουμε αν μένει δίπλα στα ανάκτορα η κ.Αδειλίνη.Γνωρίζουμε ότι μένει δίπλα ακριβώς στα ανάκτορα εκείνη που την…εξέθεσε-μεσα απο το “πανελ”  των Δελφών-στα τηλεοπτικά όμματα όλων κατά τη συζήτηση.Η δημοσιογράφος Μάνδρου έκανε τη συζήτηση με την κ.Αδειλίνη.Κάτοικος (δίπλα)ανακτόρων!

Η κ.Αδειλίνη θεώρησε ότι είναι στην απόλυτη”υστεροφημική”ασφάλεια,ενώ ήταν στην απόλυτη “υστεροφημική”ανασφάλεια.Δεν υπολόγισε ότι υπάρχει ένας ο κύκλος προσώπων με δημόσια αξιώματα στην Ελλάδα,ο οποίος σε αντίθεση με αυτόν του δυτικού κόσμου δεν μπαίνει ποτέ σε μετρό,λεωφορεία,δεν παρουσιάζεται ποτέ σε χώρους μαζικής παρουσίας ανθρώπων,δεν δίνει δεκάρα για την υστεροφημία του και την αποδοχή του κοινωνικού συνόλου,για το οποίο υποτίθεται ότι “κόπτεται”.

Η κ.Αδειλίνη λοιπόν εκούσα-ακούσα παρασύρθηκε στο χειρότερο λάθος,το οποίο (πιθανόν) θα σημαδέψει την υπόλοιπη ζωή της,όποια εξέλιξη και αν υπάρξει.

Β.)Διέψευσε μια συζήτηση με ΧΑΡΟΚΑΜΕΝΟΥΣ γονείς.Η συζήτηση δεν μαγνητοφωνήθηκε,δεν βιντεοσκοπήθηκε(τουλάχιστον νόμιμα…)άρα θα είναι πάντα ο λόγος της εναντίον του λόγου τους.

Και οι ΧΑΡΟΚΑΜΕΝΟΙ γονείς των Τεμπών θα έχουν ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ.Γιατί τα Τέμπη είναι στην Ελλάδα.Και η Ελλάδα κόπηκε και προχθές και για δεκαετίες από τους κρισιμους διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης (MOODY’S)γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Εμπειρη είναι η κ.Αδειλίνη.

Δεν πρόσεξε την έντονη ανάμειξη μυστικών υπηρεσιών στη δολοφονία των Τεμπών;

Αν ήταν “για καλό” θα είχε φωτιστεί η τραγωδία αμέσως.Και οι υπηρεσίες αυτές θα είχαν οδηγήσει τον ανακριτή σε επιτόπια αυτοψία του χώρου άμεσα.Αν δεν είναι για καλό τότε σε χρόνο “ντε τε” αλλοιώνεται ο χώρος του εγκλήματος και η Δικαιοσύνη εμφανίζεται να ζητεί εξηγήσεις για την αλλοίωση ένα χρόνο μετά(!!!)ενώ στο διάστημα αυτό αλωνίζουν στελέχη τους με παραπλανητικές “ταυτότητες”…Για να φωτίσουν όσα επιδιώκουν να μείνουν στο… σκοτάδι…

Και δίπλα στις υπηρεσίες εκείνοι που τις κινούν.Οι πολιτικοί διαχρονικά και διακομματικά.Να κάνουν (με διάφορες προβιές…)δηλώσεις για όλα…

Γ.)Τους προσδιορίζει με ΑΠΟΛΥΤΗ ακρίβεια και σαφήνεια η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με μια ανακοίνωσή της,η οποία δεν είχε καμία προβολή.Γιατί ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ διαχρονικά και διακομματικά.

Η Ενωση στιγμάτισε τους Φαρισσαίους της πολιτικής και της δημοσιογραφίας.

Εκείνους που ανακάλυψαν ότι η κ.Αδειλίνη ήταν 17η στη σειρά προαγωγής και προήχθη σε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.Και γιαυτό την παρέδωσαν στην πυρά.

Τι είπε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων;

Οτι αυτό το νόμο να προάγεται και ο τελευταίος της σειράς σε πρώτο τον ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ!

Και κανένα Κόμμα(ούτε του Αδωνη,ούτε του αδελφοποιητού του Καρανίκα,ούτε του αρχιερέα Σημίτη)δεν τον άλλαξε ΠΟΤΕ!

Και πρόσθεσε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων ότι τον επικρίνουν το νόμο αυτό όταν είναι στην Αντιπολίτευση και τον προσέχουν σαν τα μάτια τους μόλις πάρουν την εξουσία!

Στο όνομα (φαρισαϊσμό) της λαϊκής κυριαρχίας!Αφού η Δικαιοσύνη βγάζει αποφάσεις “στο όνομα του λαού”,τότε πρέπει να εκλέγεται από τους εκπροσώπους(όχι απευθείας από τον…ανόητο λαό)του λαού στα Κόμματα.

Κάποτε είχαμε πει σε έναν χαμογελαστό Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μην κάνει μια παρόμοια δήλωση,γιατί ήταν αντίθετη στη διαδρομή του και από όλες τις δεκαετίες της ιστορίας του θα μείνει μόνο η δήλωση αυτή θα τον “μαυρίζουν” στον αιώνα τον άπαντα…

“Δεν μπορώ να μην την κάνω.Αυτοί που με επέλεξαν αυτό θέλουν ,έστω και αν εγώ καώ”.

Και …διεγράφη όλη του η πορεία.Το κυριότερο:Δεν τον ξαναείδαμε ποτέ…γελαστό,σε αντίθεση με την αδελφή μεγάλου πολιτικού που πήγε ΚΟΝΤΡΑ στο Κόμμα του αδελφού της εφαρμόζοντας το νόμο και κυκλοφορεί πανευτυχής μέσα στον κόσμο…

Μπορούσε να μην κάνει τις δηλώσεις εκείνες φυσικά.Εστω παραιτούμενος.Το γράφουμε με την εμπειρία των παραιτηθέντων…

Θεωρίες;

Δ)Ας βάλουμε μια πρακτική…άσκηση και για την κ.Αδειλίνη και για τους δημοσιογράφους και για τους πολιτικούς:

Προ ημερών έγινε διαγωνισμός για να βάλουν εκατοντάδες διοικητές σε νοσοκομεία και δομές υγείας μεγάλες.

Ελαβαν μέρος 1100 άτομα.Ανάμεσά τους λαμπροί επιστήμονες αλλά και κομματικοί τενεκέδες!!!Πλήρωσαν και παράβολο των 100 ευρώ για να λάβουν μέρος!!!

Ο διαγωνισμός ήταν-κατά την κρίση μας-πρωτοφανής τόσο στην διαδικασία όσο και στη θεματολογία,ώστε η κ.Αδειλίνη να πρέπει να ζητήσει στοιχεία,ώστε να διαπιστώσει αν όλα έγιναν νόμιμα και ηθικά ή όχι.Π.χ. Ποιός ακριβώς,πού,πότε και με ποιά κριτήρια επέλεξε τα θέματα του διαγωνισμού;

ΣΗΜΕΡΑ φιλοκυβερνητικό ΜΜΕ γράφει το εξής πρωτοφανές για αυτόν τον ΔΗΜΟΣΙΟ διαγωνισμό που αφορά ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

Ενστάσεις κατά της βαθμολογίας της γραπτής εξέτασης δεν επιτρέπονται. (σ.σ. γίνεται αυτό στην Παπούα Γουϊνέα;) Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας, η ήδη συσταθείσα Επιτροπή Επιλογής Διοικητών και Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) θα διενεργήσει:

  1. Έλεγχο της συνδρομής των απαιτούμενων προσόντων των υποψηφίων που κατέλαβαν τις 15 πρώτες θέσεις στον πίνακα κατάταξης με βάση τα αποτελέσματα της γραπτής εξέτασης ανά προκηρυσσόμενη θέση της Πρόσκλησης Γ4β/Γ.Π.οικ.69377/29.12.2023. Σε περίπτωση μη συνδρομής των απαιτούμενων προσόντων για έναν ή περισσότερους εκ των ανωτέρω υποψηφίων, ελέγχονται τα δικαιολογητικά αντίστοιχου αριθμού υποψηφίων κατά σειρά κατάταξης, εφόσον υπάρχουν.
  2. Μοριοδότηση των τυπικών εκπαιδευτικών προσόντων και των προσόντων εμπειρίας για τους ανωτέρω 15 υποψήφιους και, κατόπιν προσθήκης της βαθμολογίας της γραπτής εξέτασης, κατάρτιση των προσωρινών πινάκων ανά προκηρυσσόμενη θέση.
  3. Εξέταση τυχόν ενστάσεων και έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων ανά προκηρυσσόμενη θέση.
  4. Κλήση σε συνέντευξη των επτά υποψηφίων με τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία προκειμένου να καταρτισθεί πίνακας με τους τρεις επικρατέστερους ανά προκηρυσσόμενη θέση υποψήφιους, που θα αποσταλεί στον Υπουργό Υγείας.” Αυτά γράφονται ΣΗΜΕΡΑ. Και εμείς ξύνουμε το κεφάλι μας:Ποιός νόμος ορίζει ότι μπορεί να λάβει μέρος σε διαγωνισμό για Διοικητής τεράστιου νοσοκομείου ο …Τζακ ο Αντεροβγάλτης και επίσης ένας διοικητής επι 30 χρόνια του περίφημου “Μεμόριαλ” Νοσοκομείου  ή του “Καρολίνσκα”και να συνεχίσει μετά τις γραπτές εξετάσεις ΜΟΝΟ ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης αν έγραψε εντός της 1ης 15άδας;

Διότι αυτή τη δυνατότητα ακριβώς έδωσε αυτός ο διαγωνισμός ορίζοντας ότι έλεγχος των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων θα γίνει ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ τον γραπτό διαγωνισμό  και εφόσον έχει μπει κάποιος στην 1η 15άδα…

Αν ο διοικητής του Μεμόριαλ δεν είναι στην 1η 15άδα των γραπτών και είναι ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης(που δεν θα γράφει βέβαια “Τζακ Αντεροβγάλτης”)με το μινιμουμ των τυπικών προσόντων θα γίνει Διοικητής ενός μεγάλου νοσοκομείου μας ο Τζακ!

(Στην έννοια του “Τζακ” βάλτε τους νοσοκόμους εκείνους ή τους γιατρούς που αποκαλύφθηκαν ως μαζικοί δολοφόνοι νοσηλευομένων αφού είχαν τα τυπικα προσόντα και πράγματι υπηρετούσαν στα νοσοκομεία τους…)

Ποιός νόμος δίνει τη δυνατότητα να έχουν σε δημόσιο διαγωνισμό ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ σε διπλανά…θρανία;

Απλά κυρία Αδειλίνη εσεις θα ερευνήσετε αν όλοι οι διαγωνιζόμενοι εξετάστηκαν στα ΙΔΙΑ ΘΕΜΑΤΑ,όπως γίνεται και στην Παπούα Γουϊνέα και στη Γουϊνέα Μπισάου κλπ

Με απλά λόγια με αυτό το ρεπορτάζ για τον διαγωνισμό αυτό που έχει τεράστια σημασία για το δημόσιο χρήμα και τη δημόσια υγεία θα πρέπει να ερευνήσετε μεταξύ άλλων και τα εξής:

1)Ποια εταιρεία και με ποιά διαδικασία επιλέχθηκε για την επιλογή των θεμάτων εξέτασης στο τεστ δεξιοτήτων ;
2. Αληθεύει ή ειναι ψέμματα ότι έγιναν σε δυο μέρες συνεχόμενες κατά κρουπ εξεταζόμενων, επιλογή με αλφαβητική σειρά και τα θέματα της εξέτασης διέφεραν όχι μονο από μέρα σε μέρα αλλα και κατά την διάρκεια της εξέτασης σε εξεταζόμενους μέσα στο ίδιο
γκρούπ ;
3. Αληθεύει ή είναι ψέμματα ότι στις εξετάσεις αυτές οι υποψήφιοι Διοικητές των ΥΠΕ δηλ
Υγειονομικών περιφερειών εξετάζονταν από κοινού με τους διοικητές των
Νοσοκομείων ; Και αν ναι γιατί;

4)Αληθεύει ή είναι ψέμματα ότι υποψήφιοι Διοικητές των Νοσοκομείων που χωρίζονται σε νοσοκομεία έως
400 κλινες και νοσοκομεία ανω των 400 κλινών (και  υποψήφιοι αναπληρωτές Διοικητές),
συμμετείχαν όλοι μαζί στις εξετάσεις ; Προσοχή: Είναι διαφορετικές τόσο οι αρμοδιότητες και
οι ευθύνες όσο και οι
μισθοί ανάλογα τη θέση δηλ άλλες οι αρμοδιότητες σύμφωνα με τον ν.3329 /2005
των Διοικητων ΥΠΕ , των Διοικητών Νοσοκομείων και των αναπληρωτών Διοικητών.
5. H θεματική εξεταστέα ύλη ήταν γνωστή στους υποψήφιους κατά την προκήρυξη η προσδιορίστηκε
εκ των υστέρων  και αφού ΠΡΩΤΑ Υποβλήθηκαν οι αιτήσεις και τα παράβολα ;

6.Η θεματική επιλογή του περιεχομένου των τεστ έγινε από επιτροπή του ΑΣΕΠ και αν ναι ποια ακριβώς και ονομαστικά 
ήταν αυτή η επιτροπή;
7. Η θεματική αυτή επιλογή διδάσκεται σε κάποιο μεταπτυχιακό ή προπτυχιακό
επίπεδο στην Ελλάδα ή όχι;

Π.χ. που και πότε διδάχθηκε τόσο ο παραγωγικός όσο και επαγωγικός συλλογισμός;
8. Μπορείτε εύκολα να βρείτε αν στις εξετάσεις υπήρχε θέμα σχετικό με τις αρμοδιότητες που
θα κληθούν να εφαρμόσουν στα Νοσοκομεία και στις περιφέρειες , με την
λειτουργία ενός Διοικητικού συμβουλίου νοσοκομείου του Δημοσίου,τα θέματα
βιοηθικής,τα δικαιώματα των ασθενών,τη διαφύλαξη των προσωπικών
δεδομένων κλπ
9. Μπορείτε εύκολα να βρείτε αν τα θέματα (ερωτήσεις) μεταφέρθηκαν από τα αγγλικά και δεν άλλαξαν ουτε
τα ονόματα,οπότε να βρείτε και ποιά επιτροπή,πώς και γιατί τα επέλεξε,που και πως τα βρήκε κλπ
10. Μπορείτε εύκολα να βρείτε αν ερωτήσεις π.χ. στην τρίτη ενότητα εξέτασης (Διαχείριση
Εργασιακών Σεναρίων,) αυτά καθρέπτιζαν προσωπικό εταιρειών πολυεθνικών με
σκοπό το κέρδος και όχι σενάριο από την πραγματικότητα ενός δημόσιου,μη κερδοσκοπικού νοσοκομείου  ή έστω
του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Εμείς και προφανώς και εσείς προσεγγίζουμε καλόπιστα τον διαγωνισμό αυτό και θεωρούμε ότι όλα έγιναν καλά και είναι απαραίτητη η έρευνα για να επιβεβαιώσει ότι έγιναν όλα καλά.

Αυτό που μας αφήνει όμως με το στόμα ανοιχτό είναι η πληροφορία ότι πέρασε σε ενσωμάτωση με νόμο μιας οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μια τροπολογία που ορίζει ότι τα θέματα που μπήκαν στον διαγωνισμό ΔΕΝ θα ανακοινωθούν από τον ΑΣΕΠ και θα καταστραφούν άμεσα.

Προφανώς το θεωρούμε αδιανόητο αλλά επειδή η δική μας έρευνα ακόμα δεν έχει αποδώσει αν πράγματι πέρασε τέτοια τροπολογία εσείς εύκολα θα το μάθετε με ένα τηλεφώνημα…