Αρχική Ελλαδα Ο Τράμπ,ο Βγενόπουλος,η προεδρίνα της Δημοκρατίας ,οι υποκλοπές,οι λεμονόκουπες,οι Ελληνες Κροίσοι της...

Ο Τράμπ,ο Βγενόπουλος,η προεδρίνα της Δημοκρατίας ,οι υποκλοπές,οι λεμονόκουπες,οι Ελληνες Κροίσοι της Ελβετίας και το ελληνικό γκουλάγκ του δύστυχου κουλουρά,γαμπρού γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας!..

1245

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Η εισαγγελέας της Νέας Υόρκης άσκησε δίωξη κατά του Τράμπ και της οικογένειάς του για τεράστιας έκτασης φοροδιαφυγικά κόλπα και τους επέβαλε πρόστιμο 250 εκατομ δολλαρίων.

-“Τι μας λές; Είναι ένα τεράστιο ποσό!”αναφώνησε ο παρουσιαστής των ειδήσεων της ΕΡΤ Κουβαράς ακούγοντας χθες την είδηση απο τον ανταποκριτή.

Και εκείνος πρόσθεσε: ” η χειρότερη όμως κατηγορία και μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Τράμπ είναι τα απόρρητα έγγρΑφα του κράτους που είχε πάρει μαζί του και βρέθηκαν στη βίλα του στη Φλόριντα”.

“Φοβερό και θέλει να ειναι πάλι υποψήφιος στις εκλογές” είπαν και οι δυο μαζί στο τέλος…

Ακους εκεί…Τι φοβερά πράγματα γίνονται στις ΗΠΑ…Τι πρόστιμα,τι βίλες,τι απόρρητα,τι επιμονή να μην παραιτείται απο την πολιτική σκηνή ντροπιασμένος ο μασκαράς αυτός με το καναπεδολεμονί  μαλλί…

Ξύνουμε λίγο το κεφάλι…Τι μας θυμίζουν,τι μας θυμίζουν…

Α…ναι!

1)την απίστευτη ελληνική φοροδιαφυγή,τις αρπαχτές απο τα δημόσια ταμεία και τις τσέπες των φορολογουμένων.Η περίφημη ελβετική Τράπεζα Credit suisse έδωσε προχθές στη δημοσιότητα στοιχεία και για Ελληνες,οι οποίοι ως γνωστόν έχουν γεμίσει τις ελβετικές τράπεζες ,εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Credit Suisse, το συνολικό ύψος του πλούτου των Ελλήνων ανέρχεται σε 914 δισ. δολάρια !!!

Στη χώρα Ελλάδα υπάρχουν 81.000… εκατομμυριούχοι!!! Επίσης 68.000 άτομα που ανήκουν στο 1% των πλουσιότερων του… κόσμου!..

Επίσης η Τράπεζα βρήκε στην Ελλάδα 1 άτομο με περιουσία άνω των 500 εκατ. δολαρίων, 30 άτομα με 100-500 εκατ. δολάρια και 89 πολυεκατομμυριούχους με περιουσία από 50 έως 100 εκατ. δολαρίων!!!

Τόσο πλούσιοι και τόσο φτωχή χώρα…Σας θυμίζει  Μεξικό,Ινδία,Βραζιλία και όχι ευρωπαίκή χώρα;

2)Ρεπορτάζ στο “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” για ακόμα μεγαλύτερο πρόστιμο και περιγραφές που ζαλίζουν για το μεγάλο κόλπο που έγινε εδώ…Σε μας…Με πρωταγωνιστή έναν επίδοξο Μπερλουσκονοτράμπ…

Μπήκε,ο δικός μας, φορτσάτος στη Βουλή και οι μπιστικοί του μας έλεγαν “τρέξτε να προσκυνήσετε ,γιατί θα κυβερνήσει τι χώρα…Οι επιχειρηματίες έχουν τώρα σειρά για το Μαξίμου γιατί βαρέθηκαν να …πληρώνουν πολιτικούς…Θα την κάνουν μόνοι τους τη δουλειά…”

Ο επιχειρηματίας ήταν δικηγόρος,ο οποίος στα 35 του αναζήτησε εργασία και στην εταιρεία -καπνοβιομηχανία ΠΕΤΡΙΔΗΣ και στα 2010-2015 εμφανιζόταν δισεκατομμυριούχος με τεράστια ποσά.

Μπιστικοί ,θα πείτε  είναι αυτοί,άρα ό,τι θέλουν λένε…

Γνωρίζουμε ότι τέτοια στην Ελλάδα δεν γίνονται…

Δείτε πως περιγράφει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ τα “ντεσού” στην υπόθεση αυτή του μακαρίτη Βγενόπουλου:

“….Από τον έλεγχο προέκυψαν οικονομικές «τρύπες» και αναντιστοιχίες, όπως είναι, μεταξύ των άλλων, ότι δεν αποδείχτηκε η πηγή ή η αιτία προέλευσης του ποσού των 126.823.334 ευρώ που αφορά πιστώσεις οι οποίες προέκυψαν από τράπεζες της ημεδαπής. Δεν αποδείχτηκε επίσης η πηγή τριών ποσών, των 150.000, 100.000 και 50.000 ευρώ, που είχαν μεταφερθεί στον ατομικό λογαριασμό 002-20…81, που διατηρούσε στην τράπεζα Union Bancaire Privee και χωρίς να υπάρχει αναγραφή του λογαριασμού προέλευσης των πιστώσεων. Στην ίδια τράπεζα του Λονδίνου είχαν μεταφερθεί επίσης 1.000.000 ευρώ, χωρίς να αναγράφεται ο λογαριασμός της προέλευσης της πίστωσης.

Ούτε για τρεις πιστώσεις στην Εγνατία Τράπεζα, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, που αφορούσαν εισερχόμενες εντολές της εταιρείας Dande Holdings S.A. με έδρα το εξωτερικό (που τηρούνταν στην τράπεζα UBP) προέκυψε η αιτία καταβολής τους.

Από τον έλεγχο θεωρήθηκαν, παράλληλα, μη δικαιολογημένες 6 πιστώσεις ύψους 1.500.490 ευρώ που έγιναν στον κοινό λογαριασμό που διατηρούσε ο επιχειρηματίας με τη

…………… στην τράπεζα Union Bancaire Privee. Οι 6 αυτές πιστώσεις έγιναν από μεταφορά (transfer) χωρίς να αναγράφεται ο λογαριασμός προέλευσης.

Ετσι, οι φορολογικές αρχές ζήτησαν από τον επιχειρηματία να δώσει εξηγήσεις για τις «μαύρες τρύπες» της 11ετίας 2003 έως 2013. Παράλληλα, όμως, ο ιδρυτής του ομίλου Marfin Investment Group ανέθεσε στον δικηγόρο Ευστάθιο Μπακάλη να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες στα Διοικητικά Δικαστήρια εις βάρος του Δημοσίου, σε περίπτωση που το ΚΕΦΟΜΕΠ εξέδιδε εις βάρος του οριστικές καταλογιστικές πράξεις, ζητώντας του να καταβάλει διαφορές φόρου κ.λπ. Ενώ έτρεχε η προθεσμία που είχε ο επιχειρηματίας για να καταθέσει τις αντιρρήσεις-απόψεις του στις φορολογικές αρχές, τέσσερις ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία, σε ηλικία 63 ετών, απεβίωσε στις 5 Νοεμβρίου 2016 από καρδιακή ανακοπή.

Στις φορολογικές αρχές επικράτησε προβληματισμός για το αν μπορούν μετά τον θάνατο του Ανδρέα Βγενόπουλου να προβούν ή όχι σε καταλογισμό εις βάρος των κληρονόμων του. Τελικά, μετά από ένα διάστημα αδράνειας οι φορολογικές αρχές εξέδωσαν καταλογιστικές πράξεις ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ εις βάρος των τριών κληρονόμων. Οι πράξεις αυτές αφορούσαν διαφορές κύριου φόρου, πρόσθετο φόρο, πρόσθετη εισφοράανακρίβειας έως το 120% του κύριου φόρου, έκτακτη εισφορά και ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Ωστόσο, οι κληρονόμοι το 2017 κατέθεσαν στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ενδικοφανή προσφυγή, όπως λέγεται στη νομική επιστήμη, δηλαδή αμφισβήτησαν τις καταλογιστικές πράξεις της φορολογικής αρχής, χωρίς ωστόσο να λάβουν ποτέ απάντηση…”

Εστι δίκης οφθαλμός όμως στην Ελλάδα…Αφού επικράτησε …προβληματισμός η Δικαιοσύνη…ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΊΣΤΗΚΕ!

Και βγήκε απόφαση που δικαιώνει και ανατρέπει.

Διότι, είπε η Δικαιοσύνη με την απόφασή της ,είναι αντισυνταγματική η συμπεριφορά της Εφορίας,η οποία Εφορία και το…τράβηξε πολύ το πράμα…Πάνω από 5 χρόνια .Και η νομολογία λέει ότι μετά την πενταετία παραγράφεται κάθε δικαίωμα του Δημοσίου να εισπράττει τέτοιες υποθέσεις…

Το είπε και στη λίστα Λαγκάρντ αυτό η Δικαιοσύνη.

Κατά σύμπτωση και η λίστα Λαγκάρντ αφορούσε πρώην πρωθυπουργούς,υπουργούς,δημοσιογράφους,επιχειρηματίες κρατικά στελέχη που είχαν βγάλει το κατι τις τους στο εξωτερικό για να έχουν τα παιδάκια τους,αν γίνει καμία στραβή στην Ελλάδα.Η για να μπορούν να λένε ότι είναι κι αυτοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας,χωρις λογαριασμούς στο εξωτερικό ,άρα έντιμοι σαν κι αυτούς στη διπλανή πόρτα…

Ενας τέτοιος της διπλανής πόρτας πήγε στην ποινική Δικαιοσύνη.Διότι η Εφορία του ζητάει σήμερα,έτος 2022 ,να πληρώσει 3 χιλιάδες ευρώ ,τα οποία με τους τόκους έφτασαν κάμποσα ,γιατί πτώχευσε και καταδικάστηκε για ψιλοεπιταγές το…1999!

Οοοοχι!Δεν βρήκαν αντισυνταγματικότητα γιατί προηγουμένως δεν τον είχαν καλέσει σε ακρόαση,ούτε διότι πέρασαν όχι πέντε,αλλά πολύ περισσότερα χρόνια και το Δημόσιο δεν εισέπραξε κλπ κλπ Διότι,είπαν,η Εφορία του κοινοποιούσε χρεωστικά.Πως λέμε αναζητούν κάποιον για φόνο και του κοινοποιούν αναζητηση,άρα δεν παραγράφεται ποτέ…Κι όμως παραγράφεται στα 20 χρόνια και ας του στέλνουν κάθε μέρα στο σπίτι ένταλμα σύλληψης.Αν δεν τον πιάσουν στα 20 χρόνια την επομένη είναι ελεύθερος…

Σαν κι αυτόν χιλιάδες άλλοι.Όλοι σε εκκρεμότητα στις Εφορίες της χώρας….Σκληρός νόμος,αλλά νόμος ,λένε σε αυτούς της διπλανής πόρτας…

ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ

Τι μας θυμίζει,τι μας θυμίζει αυτή η επέλαση των αρχών στη βίλα του πανίσχυρου Τράμπ για τα απόρρητα…

Α …ναι…Μας θυμίζει τα δικά μας απόρρητα…

Αυτά που δεν μπορούν να ερευνήσουν αρχές και Δικαιοσύνη και Βουλή ,γιατί ,λέει οι υποκλοπές και σε πολιτικούς και σε δημοσιογράφους είναι…απόρρητες.

Τόσο σωστό είναι ώστε το υποστηρίζει και ο Πρετεντέρης και μερικοί(όχι όλοι)στον ΣΚΑΙ,ο οποίος μετακόμισε στην ΕΡΤ διότι τόσο καλά τα είχε καταφέρει

Βέβαια ολα τα μεγάλα ΜΜΕ τους εξωτερικού μας λένε ότι μ αυτά και μ αυτά έχουμε κυβέρνηση που συμπεριφέρεται σαν Χούντα με τις παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων,δημοσιογράφων ,με τις άθλιες καταδίκες δημοσιογράφων γιατί τολμούν να ερευνούν τα άπλυτα κλπ.Αλλά ποιός τα ρωτάει αυτά όταν Πρετεντέρης και ΣΚΑΙ λένε ότι όλα καλά είναι και όποιος τα σκαλίσει θα πέσει στα νύχια της…Ντόρας και θα φάει και 10 χρόνια;

Υπάρχει βέβαια ένα μικρό προβληματάκι,είναι η αλήθεια.

Ο Πρετεντέρης και ορισμένοι του ΣΚΑΙ δεν είναι και τόσο …καλοδεχούμενοι από πλευράς υποδοχής στις απόψεις τους,όχι μόνο στα μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού,αλλά και εκεί στις διπλανές πόρτες,όπου …φύονται λεμονόκουπες.

Πίστευαν ότι η πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακ,αφού διορίστηκε  με το γνωστό τρόπο θα συμφωνήσει μαζί της και δεν φοβάται καθόλου τις …διπλανές πόρτες,όπου φύονται λεμονόκουπες.

Και εμείς αυτό πιστεύαμε.Και μείναμε κατάπληκτοι όταν την ακούσαμε να τους…αδειάζει υποδεχόμενη θύμα των υποκλοπών,τον Νίκο Ανδρουλάκη ,πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Αλήθεια τους δημοσιογράφους -θύματα θα τους δεχθεί,ώστε να μην θεωρούμε ότι υποκριτικά και φαρισαϊκά έβγαλε την υποχρέωση ακρόασης του πολιτικού αρχηγού;

Ενώπιον Ανδρουλάκη λοιπόν η προεδρίνα-τέως δικαστίνα είπε έναν χρησμό και μάλλον φάνηκε να αδειάζει τον πρωθυπουργό-προϊστάμενο και προσωπικά υπέυθυνο της ΕΥΠ.

Φάνηκε  να δέχεται μεν την …νομικά πατάτα περι απορρήτου,αλλά ταυτόχρονα να λέει ότι πρέπει να ερμηνεύεται “στενά” το απόρρητο και να ελέγχεται πολύ κάθε περίπτωση αν εμπίπτει στο απόρρητο.

Απορία μας:πως θα ελεχθεί από Ανεξάρτητη Αρχή αν σωστά δικαστικός υπέγραψε παρακολούθηση λέγοντας ότι  υπήρχε λόγος εθνικής ασφαλείας και κουραφέξαλα για τον Ανδρουλάκη και τον Κουκάκη και τον Σπίρτζη και τον Βελόπουλο και  όσους άλλους,αν ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει πρόσβαση στο φάκελλο για να κρίνει αν πρέπει να εμπίπτει στο απόρρητο;

Μήπως μας δουλεύει κάποιος η κάποια;

Οι ξένοι που έχουν χώρες τόσο ισχυρές κουτόχορτο τρώνε και δεν έχουν ΠΟΥΘΕΝΑ τέτοια κόλπα και δεν διστάζουν να αρπάξουν τον πανίσχυρο πρόεδρό τους απο το αυτί και να συντάξουν κατηγορητήριο και για τα απόρρητα και για τη φοροδιαφυγή;

Ο ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

Ο κουλουράς Γιώργης Γκρέκας ήταν μάρτυρας εναντίον καταδικασθέντων για κακουργήματα- επι ΠΑΣΟΚ-Στο Υπουργείο Αμυνας.Και τον τσάκισαν.Και απο επιχειρηματίας έγινε κουλουράς.

Και ένας δήμαρχος που δηλώνει υπερήφανα ΠΑΣΟΚ και ο Υπουργός Δημόσιας τάξης Θεοδωρικάκος ερωτώνται και απο εμάς και απο άλλους το εξής απλό:

πόσα πρόστιμα έχουν επιβάλει οι υπηρεσίες τους στον κουλουρά αυτόν με αιτία ότι δεν περιορίζεται στα 2 τετραγωνικά μέτρα,αλλά πιάνει περισσότερο χώρο;πόσα πρόστιμα έχουν επιβάλλει στον κουλουρά διότι στερείται αδείας ενώ έχει άδεια;

Εστω ένα απο αυτά τα πρόστιμα πληρώθηκε η ακυρώθηκαν ΟΛΑ από την δικαιοσύνη,αλλά ταυτόχρονα του στερούν με αυτά τα κόλπα την δυνατότητα να εργαστεί και να ζήσει την ΠΑΣΧΟΥΣΑ πάμφτωχη οικογένειά του;

Ενας αξιωματικός της  τοπικής Αστυνομίας μας έστειλε μια έγγραφη απάντηση με εντολή του Υπουργείου.Και μας έκανε μαθήματα δημοσιογραφίας και…Συντάγματος.

Προσωπικά δεδομένα λέει του κουλουρά.Και ο κουλουράς να είναι στο γραφείο του και να του ζητά να απαντήσει και να μας δώσει όσα ζητάμε γιατί είναι πολύτιμα για την Δικαιοσύνη.Να γράψει δηλαδή ύψος προστίμων και να μάθει η Δικαιοσύνη αν είναι δεκάδες χιλιάδες η εκατοντάδες χιλιάδες!!!Στον…κουλουρά!Και αν έστω και ένα δεν ακυρώθηκε απο τη Δικαιοσύνη.

Του την επιστρέψαμε εγγράφως ως απαράδεκτη.Ουσιαστική,άλλη απάντηση καμία.Κουλουράς είναι,ποιός θα τον κλάψει;

Γιατί να τα κάνουν αυτά στον κουλουρά;Επειδή κατέθεσε και δυσαρέστησε τον μακαρίτη…Άκη Τσοχατζόπουλο την εποχή που εμφανιζόταν παντοδύναμος και πανέντιμος;

Η μήπως να σκεφτούμε και να ρωτήσουμε τους υπουργούς αν …εμπορεύονται σε μαύρο χρήμα κάποιοι τις θέσεις των κουλουράδων,των περιπτέρων,των τραπεζοκαθισμάτων στα πεζοδρόμια κλπ;

Υπάρχει στην περιοχή αυτό άτομο με άδεια κουλουρά και με άδεια τέτοια και σε άλλη περιοχή;

Γίνονται αυτά στην Ελλάδα;

Άπαγε…