Αρχική Αθλητικα O Θρύλος έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο!

O Θρύλος έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο!

24

Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα ελληνικής ιδιοκτησίας που πήρε ένα απο τα τρία ευρωπαικά κύπελλα.

Νίκησε στην παράταση την Φιορεντίνα με γκολ του Μαροκινού σέντερ φόρ του και έτσι στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα γραφεί με χρυσά γράμματα το όνομα μιας ελληνικής ομάδας.

Το κύπελλο Κόνφερενς είναι μεν το τρίτο τη τάξει ευρωπαϊκό κύπελλο(Τσάμπιονς Λίγκ-Γιουρόπα-Κόνφερενς)αλλά αυτό δεν αφαιρεί καθόλου απο τη δόξα του Ολυμπιακού καθώς σε αυτό καταλήγουν με τα νέα συστήματα να παίζουν και ομάδες από το Τσάμπιονς Λίγκ είτε όταν αποτυγχάνουν στα εγχώρια πρωταθλήματα,είτε όταν αποκλείονται νωρίς στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναφερόμαστε στην ιδιοκτησία γιατί αυτή η επιτυχία είναι καθαρά του ιδιοκτήτη και όχι της “ελληνικής ποδοσφαιρικής ποιότητας”,όπως ήταν η Εθνική Ομάδα όταν έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού,όπως και των άλλων ομάδων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έχουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία ξένους πάικτες.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τρεις Ελληνες στην ενδεκάδα(Τζολάκης,Ρέτσος,Φορτούνης) και στο τέλος προστέθηκε και ο Μασούρας.Αλλά και η Φιορεντίνα δεν πήγαινε πιο πίσω.Η πλειοψηφία είναι ξένοι κλπ κλπ

Ομως στο τέλος στις ομάδες που έγιναν κυπελλούχοι των θεσμών γράφονται τα ονόματα που έχουν και θα γραφεί το όνομα του Ολυμπιακού και η Ιστορία θα γράφει ότι ΜΙΑ ελληνική ομάδα κατάφερε και πήρε ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό κύπελλο.

Καιρός ήταν.Πέρασαν 53 χρόνια από το Γουέμπλεϊ του ΠΑΟ με τον Αγιαξ,οταν βέβαια στις ομάδες αυτές έπαιζαν 11 Ελληνες και 11 Ολλανδοί και οι αλλαγές επίσης ομοθνείς τους.

Αλλαξαν οι εποχές και κάθε μια έχει τα χαρακτηριστικά της,τα δικά της πλαίσια σε όλους τους τομείς,μηδέ του θρησκευτικού εξαιρουμένου.

Οι παλαιότεροι μένουν απλά στην εποχή τους.

Οπως ο ΙΤΑΛΟΣ οπαδός τη Φιορεντίνα που ΠΕΘΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ την ώρα του αγώνα από το στρες…Κι ας είναι μια ομάδα με πλειοψηφία ξένων,οι οποίοι του χρόνου θα είναι σε άλλες ομάδες…

Η πραγματικότητα είναι ότι και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ οι φίλαθλοι με τα κύπελλα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ βγήκαν στους δρόμους και στα πανηγυρια,με την ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ που έβγαιναν και όταν οι ομάδες είχαν γηγενείς παίκτες.

Όπως και στον μπασκετικό ΠΑΟ την διαφορά φέτος έκαναν οι προπονητές τους.Ο Βάσκος Μεντιλίμπαρ του Ολυμπιακού είναι σπεσιαλίστας σε αυτά τα ευρωπαϊκά (όχι το Τσάμπιονς Λίγκ) παιχνίδια και κύπελλα.

Η διαφορά σε μερικές χώρες είναι ότι ιδιοκτησιακά ανήκουν στους οπαδούς με συνδρομές,μέλη,ψηφοφορίες κλπ

Οπως π.χ. η Ρεάλ,η Μπάρτσα,η Μπάγερν,η Ντόρτμουντ…

Αυτό ομως δεν εμποδίζει τις διοικήσεις να παίζουν με 2-3 γηγενείς και οι υπόλοιποι ξένοι.Και τα γήπεδα γεμάτα.Με την ίδια ένταση.

Αρα;Καθένας τα βλέπει με τα δικά του μάτια,τα καταλαβαίνει με τα δικά του μυαλά…

Το o tempora o mores επιβεβαιώνει τα διαφορετικά χαρακτηριστικά κάθε εποχής και αλλίμονο αν δεν άλλαζαν οι εποχές και τα χαρακτηριστικά τους…

Καλύτερα η χειρότερα δεν εξετάζεται διότι αν δεν άλλαζαν θα μύριζαν …γεροντίλα!