Αρχική Δικαιοσυνη Ποιός Φλώρος;Ο “Τάπας” δίδαξε ότι το ξύλο εντός και εκτός Βουλής είναι...

Ποιός Φλώρος;Ο “Τάπας” δίδαξε ότι το ξύλο εντός και εκτός Βουλής είναι για…πνευματικούς ανθρώπους!

26

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ηταν ένας σωματικού μεγέθους…τάπας!

Δύσκολο-σωματικά- να έριχνε φάπα και σε ένα κανίς.Πνευματικά (έλεγαν…) πως δεν θα σκεφτόταν κάν βιαιοπραγία σε ζώα,πόσο μάλλον σε ανθρώπους.

Με τη σιγουριά των φρουρών δίπλα του και την ασφαλή άριστη σχέση της συζύγου του Ιωάννας με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το σκέφτηκε,το παρασκέφτηκε και παρέστησε και τον…Φλώρο στο υπουργικό γραφείο…

Την καταφυγή στη βία ενός πολιτικού για να διαφυλάξει (και) σε υπουργικούς θώκους το…πνευματικό του μέγεθος και ανάστημα θυμήθηκαν τα σημερινά ΝΕΑ με αφορμή τις φλωριές στη σημερινή Βουλή,των οποίων και η απλή αναφορά είναι επιβράβευση.

Ενας γυιός απειλείται με κάθειρξη κατά το “αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα”.

Ο στρατιωτικός πατέρας είχε ανοίξει μια ιστορία και όπως γίνεται σε μερικά σπίτια των εχόντων ως αρχή το “πατρίς-θρησκεία-οικογένεια” καταλήγουν στα…δικαστήρια γιατί θέλουν “να προσφέρουν στην πατρίδα”,αλλά κάπου ακούστηκε κάτι για τη…μάνα.

Είναι κοινό μυστικό ότι σε κερκίδες μεγάλων ομάδων υπάρχουν πολυπληθείς ομάδες με προμετωπίδα το “πατρίς-θρησκεία-οικογένεια” και το “τιμή μας και καμάρι μας να μας φωνάζουν ακροδεξιούς”.Οπως υπάρχουν και οι ακριβώς αντίθετοι:”Τιμή μας και καμάρι μας να φωνάζουν αναρχικούς”.

Με τις κάμερες παρούσες αυτοί που δεν δέχονται βρισιά για μάνα και αδελφή φωνάζουν και χοροπηδούν “Είναι πουτ… του Τάδε(λένε το όνομά του στη διαπασών) η μάνα”.Εχουν στενούς εκτός γηπέδων φίλους που υποστηρίζουν τον μισητό στο άθλημα αντίπαλο.Αφήνουν το φίλο τους στο σπίτι και στο γήπεδο φωνάζουν εναντίον της μάνας του στενού τους φίλου “Είναι πουτ…νες,των (αναφέρουν την ομάδα του …φίλου τους,άρα και τη μάνα του φίλου τους) οι μάνες.”

Και στα γήπεδα,στις θέσεις επισήμων στρογυλλοκάθονται πολιτικοί,υπουργοί,δημοσιογράφοι με τις συζύγους,ερωμένες,κόρες κλπ

Και απολαμβάνουν να ακούνε 2-3 χιλιάδες,ίσως και 10 χιλιάδες,ίσως και 25 χιλιάδες να φωνάζουν “είναι πουτ… του Τάδε η μάνα”.Και ο Τάδε είναι μπροστά τους στο γήπεδο και η μάνα του στην τηλεόραση βλέπει(;)τον αγώνα του παιδιού της.

Ολα καλά.

Αλλά είναι κακούργημα στη Βουλή η λεκτική και φυσική βία.

Το λέει το άρθρο 157 του ποινικού Κώδικα:

“Το αδίκημα αφορά παραβίαση του άρθρου 157 ΠΚ παρ.1 που αναφέρει πως “…όποιος με βία ή απειλή βίας επιχειρεί να εξαναγκάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία, τη Βουλή, την Κυβέρνηση ή μέλος τους σε εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους, καθώς και όποιος βιαιοπραγεί εναντίον τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος”.

Πριν λίγα 24ωρα βουλευτίνα του …δάσκαλου του πατριωτικού ήθους Νατσιού χαστούκισε μια (υποψήφια) βουλευτίνα για να την αναγκάσει σε αυτά που απαγορεύει ο νόμος.Και μάλιστα την χαστούκισε σε ιερότερο ακόμα χώρο.Μέσα στην Εκκλησία!

Και ποιές ήταν οι συνέπειες για το προφανές κακούργημα;

Ιδού:

Το κυβερνών Κόμμα ανακοίνωσε τα εξής περιγράφοντας το ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ:«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού. Συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τη πίστη και τη θρησκεία. Αποδεικνύουν ότι κόμματα που επικαλούνται την αγάπη και τον χριστιανικό λόγο – στοιχεία που αφορούν συνολικά την ελληνική κοινωνία – δεν αποβλέπουν παρά μόνο στην καπηλεία. Τέλος, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα».

Απερίφραστα περιγράφει και καταδικάζει το ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού:

«Τέτοιες συμπεριφορές στοχεύουν στον εκφοβισμό της ελεύθερης συνείδησης των βουλευτών και πλήττουν την ίδια την δημοκρατία»

Το κόμμα του δασκάλου του πατριωτισμού αποδέχεται το ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ανακοινώνοντας ότι θα παραπέμψει στο πειθαρχικό για να διαγράψει την ΚΑΚΟΥΡΓΑ!

Κάποτε στο δικαστήριο ενας μεγαλοδικηγόρος αγόρευε 3-4 ώρες για να καταδείξει πόσο είχε στεναχωρεθεί ένας γόνος πολιτικής οικογένειας που βίασε ανήλικο και έγινε υπαίτιος μεγάλης δυσφήμησης για τους γονείς του.Και κατέληξε:

“Είναι η χειρότερη τιμωρία αυτή η πνευματική και ηθική καταρράκωση όλης της οικογένειας”.

Και το δικαστήριο τους έστειλε σπίτι τους σχεδόν με δήλωση…συμπαράστασης!Δεν πάνε πολλά χρόνια.Περίπου 6-7…

Στις φυλακές και σήμερα κρατούνται εκατοντάδες για βιασμούς.Αλλά μεταξύ τους ΟΥΔΕΙΣ επώνυμος!

Το προφανές ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ εναντίον της βουλευτίνας της Νέας Δημοκρατίας θα μείνει φυσικά ατιμώρητο.Ούτε η Νέα Δημοκρατία,ούτε κανένα άλλο Κόμμα “θα το φτάσει(που είσαι Αντώνη Σαμαρά…) μέχρι τέλους” γιατί απλά δεν συμφέρει πολιτικά να συνειδητοποιήσει πολύς κόσμος τι ακριβώς και γιατί έγινε.

Και αφού δεν συμφέρει πολιτικά τότε…δεν έγινε τίποτα!Ψάξτε μετά 2-3 χρόνια να δείτε που θα βρίσκεται η υποψήφια βουλευτίνα που έκανε ακριβώς την ίδια φλωριά.

Αυτό είναι το σύστημα…

Καταδικαστήκαμε γιατί γράψαμε ότι έναν Εισαγγελέα τον αγαπούσαν ο τοπικός δήμαρχος,ο τοπικός πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου και ο τοπικός Νομάρχης.Κατά σύμπτωση ήταν του ιδίου(ΠΑΣΟΚ)Κόμματος.

Δικαιωθήκαμε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο χωρίς να μας στηρίξει κανένα Κόμμα είτε εξουσίας,είτε πατριωτισμού,είτε αναρχισμού.Τους απάντησε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ότι μπορούμε έναν δικαστικό λειτουργό αν δεν κάνει,κατά την κρίση μας,καλά το καθήκον του να τον αποκαλέσουμε και σκέτο “καραγκιόζη”.

Δεν το πράξαμε βέβαια ούτε όταν ΔΥΟ δικαστικοί λειτουργοί στην ίδια υπόθεση μας ζήτησαν πολλά χρήματα για να …κερδίσουμε όλοι!

Και δεν διανοηθήκαμε φυσικά να σκεφτούμε και βία.

Γιατι δεν είμαστε…πνευματικοί άνθρωποι.Με ένα πτυχίο Νομικής,μερικούς μαραθωνίους και πολλή-πολλή δουλειά στα χωράφια ποιά…πνευματικότητα να έχουμε ώστε να σκεφτόμαστε ως λύση των προβλημάτων το ξύλο;

Π.χ. Πνευματικός άνθρωπος ήταν και θεωρείται ο Κωνσταντίνος Τσάτσος παντρεμένος σε δεύτερο γάμο με την Ιωάννα Σεφέρη(αδελφή του Νομπελίστα Γιώργου Σεφέρη) ο οποίος γεννήθηκε το 1899 αλλά ήταν τόσο πνευματικός ώστε μπήκε στη Νομική το …1914 στην ηλικία των 15 χρόνων και την τέλειωσε στα 18,δηλαδή στην ηλικία που μπαίναμε οι υπόλοιποι.Πέρασε από όλα τα Κόμματα,όπως συμβαινει με τους πνευματικούς ανθρώπους και κατέληξε στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή.Κατηγορήθηκε για οικονομικό σκάνδαλο,αλλά ήταν σκέτη συκοφαντία,όπως αποφάνθηκε μια απο τις τόσες και τόσες αδέκαστες εξεταστικές επιτροπές της Βουλής.

Πριν γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας (“με πρότεινε ο Κ.Καραμανλής γιατί είχε βεβαιότητα ότι δεν θα αυτοπροβληθώ και θα παραιτηθώ όταν έρθει η ώρα να γίνει εκείνος πρόεδρος”)ήταν υπουργός εμπιστοσύνης,δηλαδή της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Γιατί τα θυμηθήκαμε όλα αυτά και ποιά σχέση έχουν με τα σημερινά καμώματα φασισταριών εντός και εκτός Βουλής;

Για να δείτε τη στενή σχέση που έχει το ξύλο και η βία με την …πνευματικότητα,την οποία πολλοί εξ ημών και υμών ουδέποτε αποκτησαμε.

Αντιγράφουμε απο την γνωστή στήλη “ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ” καθώς έχει την επικαιρότητά της με τις φλωριές και το αυτόφωρο κακούργημα με φόντο τη…”μάνα”!

Κάθε συσχέτιση με φαρισαϊσμούς και λοιπά είναι απλώς σενάριο επιστημονικής φαντασίας που θα έλεγε και ο …Μώραλης του Πειραιά

«Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα»

Ηλίας Ηλιού - Κωνσταντίνος Τσάτσος
Ηλίας Ηλιού – Κωνσταντίνος Τσάτσος
Το 1962 ο Ηλίας Ηλιού, τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΕΔΑ, συνοδευόμενος από στελέχη της Νεολαίας, επισκέφθηκε τον Κωνσταντίνο Τσάτσο, τότε υπουργό Προεδρίας της Κυβερνήσεως του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διαμαρτυρία για τη βία που ασκείτο σε αριστερούς φοιτητές στα πανεπιστήμια από τη δεξιάς απόκλισης φοιτητική οργάνωση ΕΚΟΦ (Εθνική Κοινωνική Οργάνωση Φοιτητών), από παρακρατικούς της Δεξιάς, αστυνομικούς ενστόλους και ασφαλίτες.Αφού άκουσε τον Ηλιού ο Τσάτσος, τον παρακάλεσε να μείνουν για λίγο μόνοι. Ήταν φίλοι και οι δύο διανοούμενοι μεγάλου βεληνεκούς, με κοσμοπολίτικη παιδεία και πλούσια νομική και φιλοσοφική παραγωγή. Η κατ’ ιδίαν συνάντηση κράτησε μερικά μόνο λεπτά και όταν ο Ηλιού βγήκε από το υπουργείο στράφηκε προς τους νεολαίους της ΕΔΑ και τους είπε: «Παιδιά, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μου είπε ο κύριος ακαδημαϊκός και καθηγητής Πανεπιστημίου στην Ελλάδα και τη Γερμανία». Και συνέχισε: «Επειδή εσείς οι μαρξιστές έχετε οριστικά κερδίσει τον ιδεολογικό αγώνα, κατέχετε το χώρο του πανεπιστημίου και του πολιτισμού. Έχετε αλώσει τη νεολαία. Ηλία, δεν έχουμε άλλο τρόπο. Και δεν πρόκειται να παραδοθούμε. Θα σας ταράξουμε στο ξύλο».

Κάποιος από τους νεολαίους τον ρώτησε: «Και συ τι απάντησες;». Και ο Ηλιού τότε είπε το ιστορικό: «Και μεις θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα».

Το περιστατικό αναφέρει ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Το Βήμα» της 20ης Ιανουαρίου 2013, με τίτλο «Ιστορικές φράσεις και πολιτικό ήθος». Ο κ. Πάγκαλος ήταν αυτήκοος μάρτυς του περιστατικού, ως γραμματέας της Δημοκρατικής Αντίστασης Σπουδαστών (ΔΑΣ114), μιας μετωπικής οργάνωσης της Νεολαίας της ΕΔΑ, με σκοπό την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Πηγή: https://www.sansimera.gr/anekdota/76

© SanSimera.gr

Κάθε συσχέτιση όλων των προαναφερομένων με φαρισαϊσμούς και λοιπά είναι απλώς σενάριο επιστημονικής φαντασίας που θα έλεγε και ο …Μώραλης του Πειραιά.

Τα σημερινά ΝΕΑ αφού θυμίζουν αυτή την…πνευματική ιστορία με τον Τσάτσο και τον Ηλιού στο δηλητηριώδες άρθρο τους ρωτούν ακόμα “γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η παρακολούθηση (και)του Νίκου Ανδρουλάκη αντιστέκεται τόσο σθεναρά στη δημοσιοποίηση των λόγων παρακολούθησης την οποία ΔΙΕΤΑΞΕ το Συμβούλιο Επικρατείας με απόφασή του…”

 

Y.Γ. Απόδειξη πνευματικότητας: Αν πάει κανείς στην αρχή της οδού Κυδαθηναίων θα βρεί ένα ανακαινισμένο κτήριο με την επιγραφή “Εδώ έζησε ο Κωνσταντίνος Τσάτσος” κλπ

Λίγο πιο πίσω,σε απόσταση 150 μέτρων στην οδό Περιάνδρου είναι  το σπίτι που έζησε ο…ασήμαντος Κωστής Παλαμάς.Και τα δυο έχουν πλάκες για να υπογραμμίζουν την διαφορά…πνευματικού αναστήματος.Ιδού με πρώτο πάνω το σπίτι Τσάτσου: