ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Λίγες ώρες πριν τις εκλογές νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται θόρυβος για ένα γλωσσικό ατόπημα του φαβορί για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κ.Στεφ.Κασσελάκη.
Κάποιοι-κάποιες εμφανίζονται να εξανίστανται γιατί αποκάλεσε “κρατίδιο” την κατεχόμενη Κύπρο και αμέσως το διόρθωσε και το απέδωσε στις ελλείψεις του στα ελληνικά,καθώς έζησε τα περισσότερα χρόνια του ως τώρα στις ΗΠΑ.
Κακές εντυπώσεις δημιουργούν και τα γλωσσικά ατοπήματα,αλλά με την διόρθωσή τους προφανώς εξαφανίζεται το λάθος.
Ιδιαίτερα μάλιστα όταν εξαφανίζονται η διορθώνονται:
-μεγάλα εγκλήματα φοροδιαφυγής-φοροαποφυγής με μια συμπληρωμαιτκή φορολογική δήλωση μετά πολλά χρόνια.Αναφερόμαστε και σε πολιτικούς που ξεχνούν ή “ξεχνούν” εταιρείες τους,εταιρείες των συγγενών τους και πολλά ακόμα.
-χειρισμοί όπως στον παντρεμένο με Τουρκάλα Χριστοφοράκο,ο οποίος απολαμβάνει τη ζεστή αγκαλιά Ελλήνων και γερμανών ηγετών ως αποτέλεσμα των επιτευγμάτων του στην πολιτική σκηνή και στην προσφορά του στις καλές σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας και Γερμανίας.
Ειδικά στο Κυπριακό τα πράγματα έχουν ως εξής:
Το 1973 υπογράφεται συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση,
Το 1974 Έλληνες με το πραξικόπημα ανάβουν ατιμωρητί το φως στην Τουρκία να εισβάλλει για να προστατεύσει τους Τουρκοκύπριους.
Το 2004 η Κύπρος γίνεται επίσημα μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ χρειάστηκε 6 χρόνια για να ανακαλύψει κατά που πέφτει το νέο αυτό μέλος της Ενωσης και η πρώτη επίσκεψη γερμανού ηγέτη στο νησί έγινε στις 10-1-2010.Είχε ήδη εκλεγεί στην Ελλάδα ο (και με αμερικάνικο διαβατήριο)Γιώργος Παπανδρέου και κάποιες μυστικές υπηρεσίες ετοίμαζαν την λίστα Λαγκάρντ ως μέσον εκβιασμού Ελλήνων πολιτικών.Εκβιασμός που πέτυχε και ολοκληρώθηκε και αφορούσε και αφορά μαζί με τις άλλες λίστες και το “τουμπεκί” στα εθνικά μας θέματα.
Απλώς αυτό το “τουμπεκί” το κρύβουν με την παντοκρατορία στα ΜΜΕ.
Όχι πάντα και όχι με όλα τα ΜΜΕ.
Ενα από τα πιο φιλικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι αυτά του ομίλου του(και κουμπάρου) Μαρινάκη,πρώην ΔΟΛ.
Ενα από τα μέσα του Ομίλου πριν λίγες ημέρες έριξε μια ξεγυρισμένη σφαλιάρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που σαρώνει τα δισεκατομμύρια σαν να είναι…στραγάλια στην Ελλάδα την ανεξάρτητη και ευνομούμενη που έχει και επιτροπή Ανταγωνισμού.
Η σφαλιάρα αφορά και τον (εξ αγχιστείας)εταίρο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ,τον οποίο κάναμε-τρομάρα μας-και υπουργό εξωτερικών,θέση που στην ουσία είχε ανατεθεί στον Χριστοφοράκο την εποχή της παντοδυναμίας του.
Το ΜΜΕ αυτό (Παραπολιτικά) ρίχνει τη σφαλιάρα μέσω ενός βιβλίου του τέως Πορέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.Στο βιβλίο ο κ.Παυλόπουλος,όχι τυχαία,κάνει επανέκδοση με προσθήκες-μαθήματα στην πάγια εθνική μας γραμμή στα εθνικά θέματα και στο Κυπριακό.
Διαβάστε και ύστερα ρωτήστε τους πολιτικούς μας ηγέτες που προαναφέρουμε στον τίτλο αυτού του ρεπορτάζ τι ακριβώς ξέρουν για τον Χριστοφοράκο,τον Καραβέλα και αν έχουν διαβάσει όλοι οι προαναφερόμενοι το βιβλίο του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών και σήμερα Ακαδημαϊκού,τέως προέδρου της Δημοκρατίας.
Σε όποιον σας απαντήσει ότι δεν το έχει διαβάσει(και ο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑς φυσικά) απλά… χαιρετήστε τον με ένα “έξεστιν…” ή έστω ένα “ουαί υμίν…”.
Ιδού το δημοσίευμα-σφαλιάρα απο τα”ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”-Μαρινάκη:
“Κυκλοφορεί, και πάλι από τις εκδόσεις «Ευρασία», η τρίτη, αναθεωρημένη και επαυξημένη (πάνω από 350 σελ.πλέον), έκδοση του βιβλίου του τέως ΠτΔ και Ακαδημαϊκού κ. Προκόπη Παυλόπουλου με τίτλο «Μελέτες για τα Εθνικά Θέματα και για το Κυπριακό Ζήτημα». Καθόλου τυχαίο το ότι ο τέως ΠτΔ ολοκλήρωσε τώρα την τρίτη αυτή έκδοση ενόψει του νέου κύκλου Διερευνητικών Επαφών με την Τουρκία. Συνοπτικώς οι θέσεις του Προκόπη Παυλόπουλου -που τις είχε διαμορφώσει όταν ήταν εν ενεργεία ΠτΔ- έχουν ως εξής:
1. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μας με την Τουρκία, όλα ξεκινούν από την εξής, αδιαπραγμάτευτη, βάση: Μία, και μόνη, διαφορά υφίσταται μεταξύ μας: Η οριοθέτηση της νησιωτικής -άρα όχι οιασδήποτε άλλης- Υφαλοκρηπίδας και της αντίστοιχης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
2. Είναι θεσμικώς αυτονόητο ότι αφού τα σύνορα της Ελλάδας συνιστούν, κατά το πρωτογενές Ευρωπαϊκό Δίκαιο, και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ της Ελλάδας συνιστούν και Υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
3. Η Ελλάδα έχει το απόλυτο δικαίωμα να θωρακίζει αμυντικώς όλα, ανεξαιρέτως, τα Νησιά της στο Αιγαίο, ανεξαρτήτως της έκτασης του εδάφους τους και του αν κατοικούνται ή όχι. Το δικαίωμα αυτό στηρίζεται κυρίως στις διατάξεις του άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.
4. Βασική Εθνική Θέση μας είναι ότι η Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 δεν επιδέχεται, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, αναθεώρηση ή τροποποίηση, ιδίως ως προς τις διατάξεις της που ορίζουν σαφώς τη Μειονότητα στη Θράκη ως «Ελληνική Μουσουλμανική Μειονότητα», ήτοι ως Θρησκευτική Μειονότητα. Τη δε Μειονότητα της Κωνσταντινούπολης ως «Ελληνική Μειονότητα», ήτοι ως αμιγώς Εθνική Μειονότητα.
5. Οι έναντι της Γερμανίας αξιώσεις μας για το κατοχικό δάνειο και για τις αποζημιώσεις, από τις οποίες ουδέποτε και κατά κανένα τρόπο έχουμε παραιτηθεί, είναι πάντα νομικώς ενεργές –πράγμα που σημαίνει ότι δεν τίθεται κανένα θέμα παραγραφής- και δικαστικώς επιδιώξιμες. Η ως τώρα αρνητική θέση της Γερμανίας είναι αυθαίρετη και απαράδεκτη.
6. Η Ελλάδα διεκδικεί από το Βρετανικό Μουσείο την άμεση επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απορρίπτει, κατηγορηματικώς, κάθε έννοια δανεισμού τους, εν όλω ή εν μέρει, αφού κάτι τέτοιο θα νομιμοποιούσε, αμέσως ή εμμέσως, την επ’ αυτών κυριότητα του Βρετανικού Μουσείου.
7. Λύση του Κυπριακού Ζητήματος νοείται μόνον υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: Πρώτον, η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να έχει την πολιτειακή μορφή το πολύ Ομοσπονδιακού Κράτους. Δεύτερον, η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να έχει μία Διεθνή Νομική Προσωπικότητα. Τρίτον, στην Κυπριακή Δημοκρατία νοείται μία, και μόνο, Ιθαγένεια. Τέταρτον, η Κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να είναι πλήρης. Πέμπτον, επί της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι επιτρεπτό να παραμένουν στρατεύματα κατοχής ούτε να ισχύουν εγγυήσεις τρίτων. Και, έκτον, από την Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει ν’ αποχωρήσουν οι «έποικοι» και να επανέλθουν οι αναγκαστικώς αποχωρήσαντες από τις εστίες τους.