Αρχική Αθλητικα Ο Θρύλος στον τελικό του Κόνφερενς με Φιορεντίνα!

Ο Θρύλος στον τελικό του Κόνφερενς με Φιορεντίνα!

34

Ο Ολυμπιακός έγινε η δεύτερη ελληνική ομάδα που προκρίνεται σε τελικό ευρωπαϊκού κυπέλλου 53 χρόνια μετά το Γουέμπλεϊ και τον Παναθηναϊκό.

Νίκησε και πάλι 2-0 την Αστον Βίλα με 2 γκολ του Ελ Καμπί,ο οποίος πέτυχε σε δυο ματς 5 γκολ εναντίον της Βίλα και εστειλε τον Ολυμπιακό στον τελικό του κονφερενς Λιγκ στη Νέα Φιλαδέλφεια εναντίον της Φιορεντίνα.

Μπορεί το κύπελλο αυτό να είναι το 3ο στην ιεραρχία των ευρωπαϊκών κυπέλλων,αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην.

Σε αυτό παίζουν ομάδες που είναι ένδοξα ονόματα και του παρελθόντος και του παρόντος και η Αστον Βίλα πάει για τσάμπιονς Λίγκ αφήνοντας έξω Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ,Τότεναμ.

Η διαφορά επίσης είναι ότι ο Παναθηναϊκός και ο Αγιαξ έπαιζαν εναντίον αλλήλων με 11 Ελληνες και 11 Ολλανδούς  και στους πάγκους επίσης μόνο ίδιας εθνικότητας.

Τώρα όλοι παίζουν με ξένους στην πλειοψηφία και ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 3 Ελληνες(Τζολάκη,Φορτούνη,Ρέτσο)και πρόσθεσε και τον Μασούρα.

Και η αγγλική ομάδα μόνο αγγλική δεν είναι στην πλειοψηφία των παικτών,όπως και οι άλλες.

Γεγονός πάντως είναι οτι φέτος η Βίλα πάει να γράψει ιστορία με εξασφάλιση συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λίγκ ενώ τα προηγούμενα χρόνια πάλευε για τη σωτηρία.

Ο Ισπανός προπονητής Εμερι και οι παίκτες πριν κάν βρεθεί στο δρόμο τους ο Ολυμπιακός είχαν δηλώσει ότι πρώτη επιλογή τους είναι να τερματίσουν στην 4άδα(το εξασφαλίζουν κατα 99%)και να πάνε στο Τσάμπιονς Λίγκ και όχι στον τελικό και στην κατάκτηση του Κόνφερενς.

Στο Γιουρόπα Λιγκ που είναι δεύτερο στην ιεραρχία στον τελικό θα παίξει η Αταλάντα που απέκλεισε(4-1 συνολικά)την Μαρσέϊγ και η Λεβερκούζεν που απέκλεισε τη Ρόμα με 4-2 συνολικά γκολ.Πάντως η Ρόμα το πάλεψε αφού ηταν μπροστά με 2-0 στο 83 και πήγαινε για παράταση εκτός έδρας.Ομως απο λάθος στην άμυνα δέχθηκε αυτογκόλ στο 83 και ισοφαρίστηκε στο 97.