Αρχική Ελλαδα Ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ,η Σακ-Αικατ στο Βιετνάμ και στην Ελλάδα τα μεγάλα...

Ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ,η Σακ-Αικατ στο Βιετνάμ και στην Ελλάδα τα μεγάλα κόλπα με αρπαχτές και μίζες ακόμα και για χρέη στην Εφορία.

1410

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μας πληροφορεί με ολοσέλιδο ρεπορτάζ στις 4 Μάη ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού ξέμεινε απο υπαλήλους και δεν μπορέι να εκπληρώσει την αποστολή της.Να χτυπήσει δηλαδή την κερδοκσοπία και τα καρτέλ.

Τίτλος “Μόλις 81 υπάλληλοι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού-Θα έπρεπε να διαθέτει 230”

Είναι η επιτροπή που θα έφτιαχναν πολύ καλύτερα με κάποιον καθηγητή του εξωτερικού και έδιωξαν την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ.Θάνου που είχε αρχίσει να ξεκαθαρίζει τα μεγάλα κόλπα που έκαναν εκεί…

Είναι φιλοκυβερνητική εφημερίδα.

Η ίδια ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σε ολοσέλιδο ρεπορτάζ μας πληροφορεί στις 3 Μάη 2022 ότι “Τέσσερα σχήματα διεκδικούν την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ”.Είναι αυτή η χροτόκος όρνιθα την οποια έφτιαχναν για να ενσιχύσουν το δημόσιο ταμείο αφού θα είχε τεράστια κέρδη ,όπως μας έλεγαν οι Λαλιωτοσουφλιάδες κατά την κατασκευή της.

Ακόοοομα μετά σχεδόν 20 χρόνια δεν έχει πάει στο Δημόσιο ούτε για μία ημέρα.Και είναι πράγματι χρυσωρυχείο στα κέρδη.Τώρα την διεκδικούν πάλι ιδιώτες.Ανάμεσα στους 4 που την διεκδικούν και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ,όπως γράφει η εφημερίδα αυτή που είναι φιλοκυβερνητική.

Η ίδια ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μας ανακοινώνει με ολοσέλιδο ρεπορτάζ στις 4 Μάη 2022 ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σχεδιάζει να επενδύσει 6,5 δις ως το 2029 και απο αυτά τα 2,5 δις στις ΑΠΕ.

Είναι η ίδια ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία πούλησε το σπίτι αξίας 400 χιλιάδων ευρώ το 2009 στην πρόεδρο της Δημοκρατίας  την γνωστή σε έναν κυκο προσώπων και ως “Σακ(ελλαροπουλου)Αικατ(ερίνη)κατά το Σακ Ατακ του Σακίλ Ονίλ

Είναι η ίδια πρόεδρος της Δημοκρατίας που ως δικαστίνα-εισηγήτρια στο ΣτΕ εξέδωσε με τους συναδέλφους της της ολομέλειας την απόφαση για την είσοδο των ΑΠΕ και σε πρώην δάση.Με ισχυρή μειοψηφια να θεωρεί ότι το Σύνταγμα απαγορεύει την αλλαγή χρήσης γης στα δάση,έστω και αν αυτά είναι πρώην.

Τούτων επέκεινα έχει σημασία η δημόσια καταγγελία του Παύλου Πολλάκη για τις συνέπειες της μη λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τη ληστεία των νοικοκυριών,των επιχειρήσεων κλπ.

Μεταξύ άλλων ο κ.Πολλάκης είπε:

«η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακολουθεί, δεν αγγίζει την κερδοσκοπία και βέβαια δεν μειώνει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης από τα 720 ευρώ τον τόνο που είναι σήμερα στα 400 ευρώ τον τόνο όπως έχουν κάνει αρκετές χώρες της Ε.Ε. Συνειδητά δεν ανακουφίζει τα νοικοκυριά, επιτρέποντας μια τεράστια αραχτή στο λαϊκό εισόδημα…

…τα ίδια καύσιμα που φύγουν από τα δικά μας διυλιστήρια και τα οποία τροφοδοτούν και την Κύπρο ,εκεί πωλούνται 70-80 λεπτά του Ευρώ φθηνότερα. Ο πληθωρισμούς τροφοδοτείται σε υψηλά εικοσαετιας, η ακρίβεια σε ΟΛΑ τα είδη χτυπάει κόκκινο, η εκτίναξη των λογαριασμών της ΔΕΗ στα ύψη δημιουργούν εκρηκτική κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα τους μισθωτούς τους μικρομεσαίους!».

Ετσι πάμε μέσα.

Εξω πάμε καλύτερα;

Οι ηγέτες μας κ.κ.Μητσοτάκης και Σακ-Αικατ είχαν ένα ταυτόχρονο ταξίδι στο εξωτερικό.Ο μεν στις ΗΠΑ,η δε στο…Βιετνάμ συνοδευόμενη από τον κ.Παύλο και ως αποτέλεσμα η ηλεκτρονική εφημεριδα iefimerida είχε την δημοσιογραφική επιτυχία της δημοσίευσης της εύγλωττης φωτογραφίας -δωρεάς που βλέπετε:

 

Φωτογραφία:

Στο χαλι διακρίνεται και ο σύμβλουλος-σύντροφος κ.Παύλος.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ σχολίασαν στην τελευταία σελίδα τα αποτελέσματα της επίσκεψης αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της.Και γράφουν ότι “δεν επιστρέφει ούτε ως θριαμβευτής,ούτε ως ηττημένος…” κλπ κλπ

Ο κ.Μητσοτάκης είπε στις ΗΠΑ ότι στην Κύπρο πρέπει να εφαρμοσθεί το Διεθνές Δίκαιο με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Η “μικρή”διαφορά είναι ότι το διεθνές Δίκαιο των αποφάσεων του ΟΗΕ δεν είναι ίδιο με το ευρωπαϊκό δίκαιο,το οποίο είναι πολύ πιο σκληρό έναντι της Τουρκίας και δεν αναγνωρίζει λύσεις τύπου συνομοσπονδίας και ανάλογες με το σχέδιο Ανάν.

Μόλις προχθές τα είπε ο τ.Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Παυλόπουλος προχθές στο μνημόσυνο του Βάσου Λυσσαρίδη.Τα θυμίζουμε:

“…Α. Πρώτον, η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να έχει την πολιτειακή μορφή
Ομοσπονδιακού Κράτους, κατά τα Διεθνή και κυρίως κατά τα
Ευρωπαϊκά αντίστοιχα πρότυπα. Ουδεμία μορφή συνομοσπονδίας,
ευθεία ή συγκεκαλυμμένη, είναι ανεκτή. Και τούτο πρωτίστως διότι
πέραν του ότι μια τέτοια «λύση» είναι, εξ ορισμού, «θνησιγενής» και
εξυπηρετεί μόνο τις βλέψεις και τα συμφέροντα της Τουρκίας με το να
οδηγεί σε αποσύνθεση την Κυπριακή Δημοκρατία, έρχεται σε πλήρη
αντίθεση με τον «πυρήνα» του Πρωτογενούς Ευρωπαϊκού Δικαίου,
κυρίως δε με τις διατάξεις της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως
προς την πολιτειακή μορφή και την κυριαρχία των Κρατών-Μελών της.
Πραγματικά, αποτελεί κοινό νομικό και πολιτικό «τόπο» ότι
συνομοσπονδιακό κράτος δεν μπορεί να είναι Κράτος-Μέλος της
Ευρωπαϊκής Ένωσης, δοθέντος ότι δεν δύναται, εκ φύσεως, ν’
ανταποκριθεί, μεταξύ άλλων, και στις απαιτήσεις ουσιαστικής τήρησης
του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου.
Β. Δεύτερον, η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να στηρίζεται, καθ’
ολοκληρία, στις θεμελιώδεις αρχές της Αντιπροσωπευτικής
Δημοκρατίας, ως θεσμικής εγγύησης της Ελευθερίας in globo, άρα ως
θεσμικής εγγύησης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όχι
μόνο κατά το Εθνικό αλλά και κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Γ. Τρίτον, η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να έχει, ως μέλος της Διεθνούς
Κοινότητας και της Ευρωπαϊκή Ένωσης, μια Νομική Προσωπικότητα.
Δ. Τέταρτον, στην Κυπριακή Δημοκρατία νοείται μία και μόνον Ιθαγένεια.
Ε. Πέμπτον, η Κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να είναι
πλήρης, μ’ εξίσου πλήρη σεβασμό όλων, ανεξαιρέτως, των διατάξεων
του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου…”

Ο κ.Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του διαβεβαιώνουν την διεθνή κοινότητα ότι είναι κράτος δικαίου και ανοιχτή δημοκρατία.

Ο κύριος αρθρογράφος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Παντελής Μπουκάλας της επιτίθεται άγρια για το κυνηγητό του Τύπου και την κατάταξη της Ελλάδας κάτω απο αφρικανικές μπανανίες και την τελευταία της Ευρώπης ως πέρυσι ,την Βουλγαρία…

Μόλις προχθές πέρασαν νόμο να παραμένουν στις δημόσιες θέσεις του όσοι κατηγορούνται να δεν καταδικαστούν αμετάκλητα.

Στα δικαστήρια κάθε μέρα παραγράφουν η απαλλάσσουν με σκανδαλώδεις τρόπους κατηγορούμενους τραπεζικούς και δημοσίους υπαλλήλους για διαφθορά.

Αφήνει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό η καταγραφή στο πρόσφατο βούλευμα 1028/88 των δικαστηρίων της Αθήνας.Μετά ,λέει,11 χρόνια ερευνών για χρήμα και αίμα…

Αυτά βλέπουν και συνεχίζουν…Οπως αυτός ο αξιωματούχος του Δήμου Θεσσαλονίκης που πιάστηκε προχθές γιατί λέει με μια μίζα σβήνει χρέη στην Εφορία…

Κι αυτός είναι ένας κυπρίνος μπροστά στα …καρχαριοειδή που δρουν πέριξ της ελίτ  της κεντρικής εξουσίας και κάνουν πως δεν βλέπουν…