Αρχική Ελλαδα Ο Βαξεβάνης (δεν)χτυπά το βράδυ τον Κυριάκο στην ταράτσα!

Ο Βαξεβάνης (δεν)χτυπά το βράδυ τον Κυριάκο στην ταράτσα!

23

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ωρες είναι να ακούσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη-καθώς πήρε φόρα-να μας πεί ότι κάθε αναφορά στη ζωή του γυιού του θα είναι χτύπημα κάτω απο τη μέση με στόχο τον ίδιο.

Το θυμηθήκαμε με τρεις αφορμές:

1.Τις δηλώσεις του ότι τον χτυπουν κάτω απο τη μέση εμπλέκοντας την συζυγό του Μαρέβα Μητσοτάκη στην πολιτική.

Περι αυτού έχουμε ρεπορτάζ πως το ίδιο το Μαξίμου την εμπλέκει καθώς διανέμει ΕΠΙΣΗΜΩΣ φωτογραφίες απο πολιτικές πράξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με ξένους ηγέτες.Στις φωτογραφίες αναφέρεται η πολιτική πράξη και τα ονόματα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του ξένου ηγέτη που συναντάται μαζί του,ημερομηνία και τίποτα άλλο.Ομως στη φωτογραφία είναι και η οικογένεια Μητσοτάκη,είτε ολόκληρη,είτε μόνο η Μαρέβα.Και απλά δεν αναφέρουν τα ονόματά τους.Ούτε όμως τους βάζουν στα πρόσωπα ένα φερετζέ,ώστε να μην αναγνωρίζονται ως ΜΕΤΕΧΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ…

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ινδία, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024.
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, Δευτέρα 16 Μαΐου 2022.
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Οι φωτογραφίες για τις πολιτικές πράξεις,με τις λεζάντες όπως εστάλησαν στα ΜΜΕ από το Μαξίμου…

2)Διότι στις προσφατες χριστουγεννιάτικες ευχές έγινε πολύ μεθοδευμένο πολιτική πράξη από τον ίδιο για την οικογένειά του.Ενώ στην αρχή είναι όλη η οικογένεια στο Μαξίμουγια ευχές,βίντεο,τηλεοράσεις και φωτογραφίες στη συνέχεια αποσύρονται όλοι και δίνεται το χρίσμα του(σύμφωνα με τους ελληνικούς κανόνες απόλυτου νεποτισμού) διαδόχου στην πολιτική στον γυιό.Δείτε τις φωτογραφίες:

Ε…όχι και χτύπημα κάτω απο τη μέση αν ξεψαχνίσει κάποιος και την τελευταία λεπτομέρεια γύρω από τον διάδοχο-γυιό και φυσικά όχι με τις μεθόδους του predator για τις οποίες η υφήλιος χλευάζει την εξουσία Μητσοτάκη.

3) ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορές στον Κώστα Βαξεβάνη και στα καταπληκτικά ρεπορτάζ-έρευνες για τα έργα και τις ημέρες και τις νύχτες της πρωθυπουργικής οικογένειες.Δημοσιεύθηκαν στην εδώ και χρόνια κορυφαια ερευνητική εφημερίδα στην Ελλάδα το DOCUMENTO,η οποία μαζί με τον εκδότη της έγινε στόχος ανηλεούς,απεχθούς,βρόμικης,ανάλγητης επίθεσης από τον εσμό της παραεξουσίας και φυσικά και απο την ίδια την εξουσία του Κυριάκου,

Ο Κώστας Βαξεβάνης λοιπόν δημοσιεύει τώρα ένα ρεπορτάζ με τον ευρηματικό τίτλο “Χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα τον Κυριάκο” και μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού,αν και όλοι στα ΜΜΕ τα γνωρίζουν:

“Ας αφήσουμε για λίγο την ιστορία του Μητσοτάκη και ας πάμε γενικώς στην γενική Ιστορία που θα μας είναι χρήσιμη. Ο Sani Abacha, υπήρξε ένας Νιγηριανός δικτάτορας, ο οποίο κατέκλεψε το κράτος του. Πήρε από τα ταμεία της Νιγηρίας δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία διοχέτευσε μέσω της συζύγου του και συγγενών του σε λογαριασμούς σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ελβετία. Το 2001, η κυβέρνηση της Νιγηρίας που αντικατέστησε τον δικτάτορα, με μια χρόνια δικαστική και πολιτική μάχη, απαίτησε τα κλεμμένα, τα οποία κρύβονταν σε οικογενειακούς λογαριασμούς. Η διεκδίκηση αυτή με προσφυγές στα διεθνή όργανα, καθιέρωσε τον όρο Πολιτικώς Εκτεθειμένα Πρόσωπα (ΠΕΠ) από τον ΟΗΕ. 

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ λοιπόν, ελεγχόμενο πρόσωπο και μάλιστα οικονομικά, δεν είναι μόνο ο πολιτικός, αλλά όλη η οικογένειά του η οποία μπορεί , όπως στην περίπτωση του Νιγηριανού δικτάτορα, να είναι συνένοχη στο έγκλημα. Έτσι σήμερα ο ΟΗΕ αναγνωρίζει ως ΠΕΠ, και γι αυτό θεωρεί ότι πρέπει να ελέγχονται

«1. Tα φυσικά πρόσωπα, στα οποία έχει ή είχε ανατεθεί σημαντικό δημόσιο λειτούργημα, ήτοι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, οι υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων, τα μέλη κοινοβουλίων, τα μέλη ανώτατων δικαστηρίων αρμόδιων για την έκδοση αμετάκλητων αποφάσεων, οι πρεσβευτές, οι ακόλουθοι, οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και τα μέλη διοικητικών, διαχειριστικών ή εποπτικών οργάνων ανεξάρτητων αρχών ΝΠΔΔ  ή δημόσιων οργανισμών

2. Oι άμεσοι στενοί συγγενείς αυτών, ήτοι ο (η) σύζυγος, ο (η) σύντροφος που θεωρείται από την εθνική νομοθεσία ως ισοδύναμος(−η) με τον (−την) σύζυγο, οι γονείς, τα παιδιά και οι σύζυγοι τους ή συγκατοικούντες σύντροφοί (κατά τα παραπάνω ισοδύναμοι με σύζυγο) τους

3. Tα πρόσωπα που είναι γνωστά ως στενοί συνεργάτες των προσώπων αυτών».

Οι οικογένειες των πολιτικών, θεωρούνται ως πρόσωπα που βρίσκονται υπό δημόσιο έλεγχο, όχι μόνο για οικονομικά θέματα. Ο πολιτικός την ώρα που αναλαμβάνει εθελοντικά το ρόλο του δημοσίου προσώπου, συνομολογεί ότι θέτει τον εαυτό του υπό έλεγχο και λογοδοσία και βάζει και την οικογένειά του υπό αυτόν τον έλεγχο. Το άρθρο 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και η νομολογία γύρω από αυτό, ορίζουν ότι τα δημόσια πρόσωπα , άρα και ο πολιτικός και η οικογένειά του, μπορούν να δεχθούν ακόμη και άδικη και υπερβολική κριτική από τους δημοσιογράφους, στα πλαίσια του ελέγχου. «Έχουν επιλέξει να ζουν», λέει χαρακτηριστικά μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου , «σε γυάλινο σπίτι».

Ο ελληνικός νόμος για το πόθεν έσχες, υποχρεώνει τη σύζυγο του πολιτικού προσώπου αλλά και τα προστατευόμενα μέλη, να δηλώνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, ακριβώς γιατί θεωρούνται ελεγχόμενα για λόγους διαφάνειας. Οι δε ποινές σε περίπτωση ανακριβούς πόθεν έσχες, είναι μεγάλες.

Και επιστρέφουμε στην ιστορία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με μια ακόμη δακρύβρεχτη ανάρτηση πλήρους θυματοποίησης, εμφάνισε όσα γράφονται αυτές τις μέρες για τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ως πράγματα που γράφονται για να χτυπηθεί ο ίδιος και σε μια γενναία κατ’ αυτόν απόφαση, θα καταθέσει και μάρτυρας σε δίκες που θα ξεκινήσουν μετά από μηνύσεις της. Θύμισε δε, ότι η σύζυγός του με απαράδεκτο τρόπο έγινε πρωτοσέλιδο και δοκιμάστηκε η οικογενειακή υγεία. Αφού σκουπίσουμε τα δάκρυα, να σημειώσω μερικά πράγματα γιατί η πρωθυπουργική σύζυγος έγινε πρωτοσέλιδα από το Documento.

Δεν έγινε πρωτοσέλιδο ούτε για την προσωπική της ζωή, ούτε για κουτσομπολιό. Το Documento έκανε πρωτοσέλιδα για τον Μητσοτάκη και τη σύζυγό του γιατί:

  1. Επί χρόνια δεν κατέθεταν δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) λέγοντας ότι είναι σε διάσταση. Η διάσταση δεν έδινε τέτοιο δικαίωμα. Αν ήταν έτσι όλοι οι κλέφτες πολιτικοί θα δήλωναν σε διάσταση για να κρύψουν περιουσιακά στοιχεία.
  2. Ενώ δηλώνουν σε διάσταση, η σύζυγος εμφανίζεται με ένα περιουσιακό στοιχείο, το σπίτι του Βολτέρου στο Παρίσι. Το σπίτι αυτό στοιχίζει 1.750.000 ευρώ (με έξοδα φόρου, μεσιτικά κλπ) και η κυρία Γκραμπόφσκι η οποία μάλιστα στα συμβόλαια εμφανίζεται κανονικά ως Μητσοτάκη, το αγοράζει μέσω εταιρείας που έχει μόλις 10.000 ευρώ κεφάλαιο. Δηλαδή μια εταιρεία με μερικές χιλιάδες κεφάλαιο, καταβάλει μετρητά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Πού τα βρήκε; Αυτό ακριβώς ήταν το ερώτημα στο πρωτοσέλιδο.
  3. Η πρωθυπουργική σύζυγος, βρίσκεται στα Paradise Papers, χαρακτηριζόμενη ως Πολιτικώς Ελεγχόμενο Πρόσωπο, μαζί με διάφορους δικτάτορες, ολιγάρχες και περίεργους τύπους. Έχει δηλαδή μια offshore εταιρεία. Γιατί; Αυτό ήταν το θέμα του πρωτοσέλιδου για το οποίο είχα χαρακτηριστεί συκοφάντης πριν αποκαλυφθούν τα αρχεία των νησιών Κέιμαν. Η κυρία Γκραμπόφσκι έκανε αγωγή την οποία έχασε. Το δικαστήριο απεφάνθη ότι όσα έγραψα ήταν αληθινά.
  4. Και τέλος η πρωθυπουργική σύζυγος έγινε θέμα για την προκλητική της συμπεριφορά στα δημόσια πράγματα. Όταν η Ελλάδα ήταν σε καραντίνα, η κυρία Γκραμπόφσκι όπως είχε αποκαλύψει το Documento, έκανε ποδηλατάδα και μότο κρος στην Πάρνηθα μαζί με τον πρωθυπουργό. Για κάτι αντίστοιχο, ο Μπορίς Τζόνσον πυροβολήθηκε από το σύνολο της πολιτικής ζωής στη Βρετανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αφήσει τους κλαυθμούς και τους οδυρμούς, να αφήσει την προσπάθεια να παραπλανήσει τον κόσμο ότι είναι γενναίος σύζυγος που δέχεται άνανδρη επίθεση και να δώσει εξηγήσεις. Ο ίδιος θέτει την οικογένειά του υπό δημόσιο έλεγχο, με την απόφασή του να είναι πολιτικός και πρωθυπουργός. Αν γράφονται ψέματα για την οικογένειά του, υποχρέωσή του είναι να τα απαντά και όχι να εκφοβίζει. Και καλό θα είναι να πάψει να περιφέρει τα παιδιά του στη δημοσιότητα, σαν σούβλα το Πάσχα. Ας τα προστατεύσει βρε αδερφέ.

ΥΓ : Για το επίμαχο θέμα με τα SMS που γράφτηκε από την ΕΣΤΙΑ ότι εστάλησαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη από τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, το ερώτημα δεν είναι η πρωθυπουργική σύζυγος αλλά ο πρωθυπουργός. Με ή χωρίς Μαρέβα και μηνύματα, το πρόβλημα είναι ότι δύο υπουργοί εστάλησαν σε έναν επιχειρηματία για να διαπραγματευτούν αν θα ασκείται ή όχι δημοσιογραφική κριτική. Τα υπόλοιπα είναι για να το παίζει θύμα ο Μητσοτάκης. Ή γενναίος σύζυγος.