Αρχική Ελλαδα Ο φυγόποινος κ.Υπουργός ,οι κυρώσεις των ΗΠΑ στην μπανανία του Κυρ Μητσοτάκη...

Ο φυγόποινος κ.Υπουργός ,οι κυρώσεις των ΗΠΑ στην μπανανία του Κυρ Μητσοτάκη και οι κυρώσεις της Εκκλησίας στο δίδυμο κορυφής και συμφοράς…

47
ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Τα γεγονότα:
Η εφημερίδα Κηρυκας της Νέας Υόρκης που ανήκει στην οικογένεια Διαματάρη στις ΗΠΑ ανακοινώνει σήμερα από την πρώτη σελίδα της ότι οι ΗΠΑ δια του Υπουργείου Οικονομικπων ανακοινώνουν κυρώσεις στην εταιρεία INTELLEXA για τις αθλιότητες με τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων με το γνωστό μηχανισμό predator.
Για το έγκλημα που διέπραξε στην Ελλάδα με θύματα μεταξύ άλλων και Αμερικανούς πολίτες και στρατιωτικούς και δημοσιογράφους και τον Διευθυντή της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Αλέξη Παπαχελά, στενούς συνεργάτες επιχειρηματιών και εκδοτών,όπως οι κ.κ.Αλαφούζος,Βαρδινογιάννης,Μαρινάκης,Μελισσανίδης
Η Εφημέρίδα των Συντακτών και οι Ενωμένοι Ρεπόρτερς αντιμετωπίζουν αγωγή μετά απο μακροσκελή εξώδικο προσώπων,τα οποία σχετίζονταν άμεσα με το πρωθυπουργικό περιβάλλον ακριβώς για τα θέματα αυτά.
Τα ρεπορτάζ τους εξαιρετικά αποκαλυπτικά.
Παρόλα αυτά στην καθ ημάς μπανανία από πλευράς κράτους δικαίου και κοινωνικού κράτους ο Κυρ Μητσοτάκης εμφανίζεται ως  πολιτικός, οποίος σε αντίθεση με την οικογένειά του,λατρεύεται πολιτικά όχι στη Γερμανία,αλλά στις ΗΠΑ.Πολλοί θεωρούν ότι είναι δυσεξήγητο από τη μία πλευρά να απολαμβάνει δηλώσεων στήριξης από αμερικανούς πολιτικούς και αμερικανικά λόμπυ και από την άλλη να κινούνται οι αμερικανικές αρχές όπως σε αυτό το πρωτοσέλιδο του ΚΗΡΥΚΑ.Μηδέ των κινήσεων εναντίον της Ελλάδας σε ευρωπαϊκά φόρα για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξαιρουμένων.
Τι απο τα δυο συμβαίνει;
Απολαμβάνει στήριξης στις ΗΠΑ ο Κυρ Μητσοτάκης ή το αντίθετο,δηλαδή τον έχουν στο στόχαστρο για το πάρτι διαφθοράς και εγκλημάτων,όπως αυτά τα πρωτοφανών στα χρονικά παρακολουθήσεων,
Προφανώς δεν ξεφεύγει από τον κανόνα των Ανδρέα και Γιώργου Παπανδρέου.Και στήριξη είχαν και κατέληξαν ως μαύρα πρόβατα μιας απύθμενης διαφθοράς που παρέδωσαν και παρέλαβαν εξαιρετικά ενισχυμένη από τον Κώστα Σημίτη.
Σε άλλο ρεπορτάζ θα αναφερθούμε στα “ρέστα” που δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτερης επένδυσης της αμερικάνικης EXXONMOBIL στα κοιτάσματα νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης.
Προφανώς αν επιτύχει τις επομενες ημέρες και υπογράψει έναρξη εργασιών στα (φερόμενα ως κορυφαία) κοιτάσματα θα έχει τη στήριξη απο την πλευρά αυτή.
Βέβαια η πλευρά των πετρελαιάδων (Μπους,Τράμπ κλπ)ούτε ενωμένη είναι στο εσωτερικό της,ούτε κουμαντάρει τις ΗΠΑ και το Δημοκρατικό Κόμμα.Επομένως ακόμα και αν πέσουν υπογραφές έναρξης δεν σημαίνει ότι ο Κυρ Μητσοτάκης θα πάρει οπωσδήποτε τη θέση της…Ούρσουλα Βαν Ντερ Λαϊεν,η οποία επίσης απολαμβάνει υπερατλαντικής στήριξης,όπως και ο καγκελάριος Σόλτς.
Αντίθετα.Είναι πιθανόν οι αποκαλύψεις για την διαφθορά της χώρας στο εσωτερικό να στοιχίσουν πολύ περισσότερο από όσο ορισμένοι υπολογίζουν.
Η σχετική κριτική στην προπαγάνδα που ασκεί η εξουσία του Κυριάκου αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στην γελοιογραφία της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ,στην οποία επισημαίνεται η εταιρεία της κυρίας πρωθυπουργού ΖΕΥΣ $ DIONE:
Καθημερινά στα ελληνικά δικαστήρια ξετυλίγονται απίστευτες για δυτικοευρωπαϊκό κράτος υποθέσεις και σκηνές,οι οποίες αφορούν διαχρονικά την εξουσία μας και όχι μόνο ένα απο τα Κόμματα που κυβέρνησαν.Επι των ημερών του Κυριάκου αυτά απλά ξεπερνούν κάθε όριο σε προκλητικότητα και σε πείσμα των υποσχέσεων ότι θα επιτύχει απόδοση δικαιοσύνης και μάλιστα ταχείας.
Παραδείγματα και γεγονότα:
Τη Δευτέρα στο Εφετείο οι πέντε δικαστές ανέβηκαν στην έδρα και εκφώνησαν ονόματα διαδίκων και μαρτύρων.
Οταν εκφωνήθηκε το όνομα του κ.Υπουργού Α δεν ακούστηκε τίποτα στην αίθουσα.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου το επανέλαβε.Τίποτα.Και σημείωσε απών.
Κανείς δεν είχε καταλάβει το λόγο.Ο κ.Υπουργός Α δεν μπορούσε να παρουσιααστεί στο δικαστήριο.Γιατί πιθανόν ένας που ήξερε θα έλεγε σε αστυνομικούς που παρίστανται στην αίθουσα ότι ο κ.Υπουργός Α είναι φυγόποινος,χωρις αναστολή στην ποινή,άρα θα έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές!
Τόσο σοβαρό το θέμα.
Ο κ.Υπουργός Α θα έπρεπε να είναι στο δικαστήριο να υπερασπιστεί κάποιον,προφανώς φίλο του,ο οποίος επίσης έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη πολλών ετών για ένα πρωτοφανές και εξαιρετικά ατιμωτικό αδίκημα.
Αφού λοιπόν σημειώθηκαν παρουσίες και απουσίες η μία πλευρά πήρε το λόγο και ζήτησε να διακοπεί η δίκη. Εικάζουμε ότι ήθελε και θέλει προφανώς να εκδικαστεί η υπόθεση με την ίδια σύνθεση του δικαστηρίου,διαφορετικά θα ζητούσε αναβολή,όπως η άλλη πλευρά.
Τα περι παραγραφής στη μπανανία Ελλάδα ακούγονται σαν ανέκδοτο,αφού η υπόθεση αυτή σέρνεται 20 χρόνια στη Δικαιοσύνη και με τόσες και ττόσες κυβερνήσεις που υποσχέθηκαν “ταχεία απονομή δικαιοσύνης”.
Η ιδιαιτερότητα της υπόθεσης αυτής είναι ότι εμπλέκονται και δικαστές ως θύματα.Θεωρητικά.Διότι τα θύματα καταφεύγουν στην Δικαιοσύνη.Οι δικαστές αυτοί δεν κατέφυγαν στο…σπίτι τους παρότι τους εμφάνισε ο καταδικασθείς ως δράστες σοβαρού εγκλήματος.Και όχι μόνον αυτό.Κατά τη διαδικασία της ανάκρισης που κράτησε πολλά-πολλά χρόνια δεν κλήθηκαν ούτε ως μάρτυρες για να καταγγείλουν τους δράστες του εγκλήματος σε βάρος τους.
Πως έγινε η διαλέυκανση του εγκλήματος;
Τον περιγράφει ως εξής στην ένορκη κατάθεσή του ο κ.Προϊστάμενος του Δήμου την “διαλεύκανση” ,την οποία ανέλαβε να κάνει ο ίδιος και να συντάξει πόρισμα:
“Κανονικά τα έγγραφα αυτά εκδίδονται σε τρία αντίγραφα.Το ένα κατατίθεται στο Δήμο.Αυτό που κατατέθηκε είναι πλαστό.Το δεύτερο κατατίθεται  στη Στρατολογία.Ομως η Στρατολογία δεν έχει βιβλία,αρχείο εγγραφών αποφάσεων,δεν ξέρω για ποιό λόγο!!! Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση(είναι δημόσια Υπηρεσία)ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ  το αντίστοιχο(3ο)έγγραφο για να δω πως ήταν το πρωτότυπο που είχε κατατεθεί ως κανονικό και έπρεπε να γραφτεί στη συγκεκριμένη κατάσταση.Δεν μπόρεσα λοιπόν να βρω άκρη και είπα “Δήμαρχε κάτι έχει γίνει εδω είναι εμφανές,αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω ποιός και πότε το έκανε.Αυτή είναι η κατάληξη.Τα βιβλία του Δήμου (σ.σ. έχει σπίτι ο πρωθυπουργός στο Δήμο αυτό) είναι έκθετα σε οποιονδήποτε και οι αποφάσεις φυλάσσονται σε ξεκλείδωτες ντουλάπες,στις οποίες έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε…”
Αυτά είναι τα λόγια του προϊσταμένου,όπως καταχωρούνται σε ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΟΡΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ.Δεν μπόρεσε λέει να βρεί άκρη στο έγκλημα του ενός εκατομμυρίου ευρώ.Τόσο ύψος είχε το τίμημα της παρανομίας.
Στο “σπίτι” του Πρωθυπουργού.Και αφού δεν βρέθηκαν συνένοχοι καταδικάστηκε αυτός που είχε στα χέρια του και διακίνησε τα πειστήρια του εγκλήματος.Η υπόθεση παραγράφεται λόγω παρέλευσης 20ετίας σε λίγες…ημέρες.Σε αυτή τη δίκη θα έπρεπε να εμφανιστεί μάρτυρας υπέρ του καταδικασθέντος ο κ.Υπουργός Α.Αλλά ήταν απών.
Και κανείς δεν εξήγησε ότι ο κ.Υπουργός Α δεν μπορούσε να παρουσιαστεί για΄τι υπήρχε ο κίνδυνος να καταλήξει την ίδια ημέρα στον Κορυδαλλό.Ετσι αφού “τακτοποιηθεί” αυτή η υπόθεση θα δικαιωθεί μετά και ο κ.Υπουργός Α.Ηδη σε μία τρίτη υπόθεση με συγκατηγορούμενο επίσης Υπουργό Α και άλλους αθωώθηκαν μετά 20 χρόναι και βάλε από τις πράξεις,για λόγους,οι οποίοι κατα τη νομική μας άποψη σχετίζονται άμεσα με την διαδικασία κουράς του αυγού…
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και είναι μπανανία η χώρα μας;
Απαγε…
Να προσθέσουμε ότι στην υπόθεση αυτή ζητήθηκε διακοπή λόγω απουσίας συνηγόρου σε κακουργιοδικείο.Προφανώς η απουσία είναι δικαιολογημένη αν το δικαστήριο ελέγξει και διαπιστώσει ότι εκείνη την ώρα γίνεται συνεδρίαση του κακουργιοδικείου κλπ κλπ.
Εμείς αμέσως μετά την διακοπή της συνεδρίασης βγήκαμε από το κτήριο και στην απέναντι καφετέρια πέσαμε πάνω στον μεγαλοδικηγόρο που είπαν ότι είναι σε κακουργιοδικείο και το δικαστήριο ικανοποίησε το αίτημα…
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και είναι μπανανία η δημοκρατία του Κυρ Μητσοτάκη, ο οποίος την εκσυγχρόνισε και τώρα και όταν ήταν υπουργός εκσυγχρονιστικής Μεταρρύθμισης;
Απαγε…
Σε διπλανή αίθουσα κάθισαν στο εδώλιο τρία άτομα.Γιατί βούτηξαν ποσό “ιδιαίτερα μεγάλης αξίας”,όπως έγραφε έξω το πινάκιο.
Στρωθήκαμε να κάνουμε ρεπορτάζ…Να ακούσουμε για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ,ίσως εκατομμύρια.
Το “ιδιαίτερα μεγάλης αξίας” ποσό ήταν 18 χιλιάρικα απο Δημόσιο Ταμείο.
Η δίκη ήταν σε δεύτερο βαθμό.Πρωτοδίκως είχαν καταδικαστεί σε 10 μήνες φυλάκιση οι δημόσιοι υπάλληλοι που βούτηξαν το ποσό αυτό.
Πριν 4-5 μήνες ο εφοριακός Θ.Κ. καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη.
Γιατί “αν και δημόσιος υπάλληλος ζήτησε από ιδιώτη 10 χιλιάδες ευρώ για να τακτοποιήσει υπόθεσή του”.Τα 10 χρόνια τα έφαγε σε μια διαδικασία με καραμπινάτα ψέμματα 2-3 αστυνομικών που στη συνέχεια “τακτοποιήθηκαν” σε υπηρεσίες “υψηλών προσώπων”,δηλαδή υπουργών κλπ
Ο εφοριακός είχε κάνει σοβαρά “λάθη” στο παρελθόν.π.χ. συνέταξε το πόρισμα για το Πάντειο Πανεπιστήμιο και ήταν καταδικαστικό.Και καταδικάστηκαν πολλοί επώνυμοι,μερικοί που πιάστηκαν στα πράσα και ήταν στην κορυφή της πολιτικής σκηνής δεν άντεξαν και πέθαναν,κάποιοι ταλαιπωρήθηκαν πολύ να κρύψουν τα λεηλατημένα στην Ελβετία και πηγαινοέρχονται με κόπο και χρήμα.Εκανε μεγάλη ζημιά ο ΑΦΡΑΓΚΟΣ(τον έψαξαν παντού και δεν βρήκαν ούτε ΕΝΑ ΕΥΡΩ)ο εφοριακός.
Δεύτερο λάθος ήταν το πόρισμα για τον παλιό Μητροπολίτη Αττικής.Καταδικάστηκε για κάτι …δις δραχμές και έγινε ο πρώτος Μητροπολίτης που φυλακίστηκε.
Καταθέσαμε σε αυτά τα δικαστήρια σε βάρος του εφοριακού για τα 10 χιλιάρικα.Είχαμε την αίσθηση ότι καταθέταμε σε έκτακτο στρατοδικείο.Ιδιαίτερα στο β βαθμό οπου ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ!!!.Και τον έστειλαν αδιάβαστο τον κατηγορούμενο…
Σήκω …Ναβάλνι να χαρείς τη δημοκρατία μας και τις δίκαιες δίκες μας…
Προχθές μάθαμε ότι η Ελλάδα έχει παραπεμφθεί στο European Court of Human Rights(ECHR) για 4.815 υποθέσεις -μέχρι σήμερα.

Οι περισσότερες (2.716) έχουν να κάνουν με το άρθρο 6. Δηλαδή, με το δικαίωμα μας στην ελευθερία και την ασφάλεια.

Και έχει καταδικασθεί ήδη 1000 φορές και είναι η τρότη χώρα μεταξύ 48 χωρών στις καταδίκες για καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη.

Υπάρχει όμως κάτι χειρότερο για το οποίο δεν πάει κανείς στο ευρωδικαστήριο.Στις καθυστερήσεις που θέλουν οι κατηγορούμενοι.Οπως π.χ.αυτοί με τον απόντα και φυγόποινο κ.Υπουργό…

ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Τούτων δοθέντων δεν μας εκπλήσσουν τα πρωτοσέλιδα που βλέπετε:

 

Ούτε μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ενόψει αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το εξής:

“…τα χρήματα από το εν λόγω δάνειο κατατέθηκαν στον λογαριασμό της Left Media Α.Ε. ώρα 9:01:14 το πρωί της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου 2023 και όχι το απόγευμα της ίδιας ημέρας όπως σ. Θύμιος ισχυρίζεται. Η δε καταβολή της μισθοδοσίας με αυτά τα χρήματα του δανείου ξεκίνησε αμέσως το πρωί εκείνης της Παρασκευής. Τα στοιχεία από τις κινήσεις του λογαριασμού είναι αδιάψευστα…”

Μας αφήνει λοιπόν με το στόμα ανοιχτό το εξής:στην εποχή της αυτοματοποίησης υποστηρίζονται δυο θέσεις ακριβώς αντίθετες.Μία ότι δεν κατατέθηκαν τα χρήματα στα ταμεία του από τον πρόεδρο Στ.Κασελάκηστις 09.01.14.Και μια ότι κατατέθηκαν σε αυτή την ώρα με ακρίβεια δεκάτων του δευτερολέπτου.Αν κατατέθηκαν τι νόημα έχει η επίκληση αντιστασιακών περγαμηνών;Αν δεν κατατέθηκαν τι νόημα έχει η προσφυγή στη Δικαιοσύνη,αφού θα προκύπτουν όλα ηλεκτρονικά;

Η μήπως η Δικαιοσύνη δεν θα είναι διαφορετική από τις προαναφερόμενες λειτουργίες της και άρα δεν έχουν σημασία οι προφανείς αποδείξεις;

Οι εικονιζόμενοι ήθελαν,λέει,να γίνουν Προκόπηδες στη θέση του Προκόπη Παυλόπουλου.Και γελάει κάθε σανταλοφόρος

Y.Γ.Μέσα σε όλα αυτά ήρθαν και οι κυρώσεις της Εκκλησίας σε Κυριάκο και Αικατερίνη Σακελλαροπουλου.Τους αποκλείουν απο τις γιορτές θυμίζοντας ότι άλλους κανόνες έχει η Πολιτεία και το Σύνταγμα και άλλους ένα θρησκευτικό δόγμα και άλλο πιστός,άλλο Φαρισσαίος…Προφανώς στη δεύτερη κατηγορία εντάσσεται το δίδυμο της συμφοράς που βρέθηκε στην κορυφή της χώρας…