Αρχική Ελλαδα O Ελληνας κατάσκοπος των Ρώσων που “έπαιζε” στη Ρεάλ και πιάστηκαν στα...

O Ελληνας κατάσκοπος των Ρώσων που “έπαιζε” στη Ρεάλ και πιάστηκαν στα δίχτυα και η υποκρισία στην εξιχνίαση της δολοφονίας Καραϊβάζ…

638

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

“Φαινομενικά  ο Νικόλας Μπογονικολός λειτουργούσε ως αμυντικός ανάδοχος για το ΝΑΤΟ και άλλες σύμμαχες χώρες, ο κατηγορούμενος και η Aratos Group είχαν διπλές συναλλαγές, βοηθώντας στην τροφοδότηση της πολεμικής προσπάθειας της Ρωσίας και την ανάπτυξη όπλων επόμενης γενιάς.Το Γραφείο μας συνεχίζει να εργάζεται ακούραστα για να διασφαλίσει, ότι οι συγκεκριμένες τεχνολογίες δεν θα πέσουν σε λάθος χέρια”.

Η δήλωση ανήκει στον ομοσπονδιακό Εισαγγελέα της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης Μπρέον Πις.

Ο Μπογονικολός πιάστηκε στο …Παρίσι πριν αρκετές ημέρες ,αλλά η συλληψη κρατήθηκε μυστική και οι αρχές παρακολουθούσαν και ποιοί συνεργάτες γνώριζαν και βοηθούσαν στο δίκτυο,το οποίο κατά τις πρώτες πληροφορίες δεν είναι άσχετο με τα δίκτυα Τουρκοκαταριανών πρακτόρων που εργάζονταν “για το καλό της ρωσοτουρκικής προσέγγισης και συνεργασίας”.

Μετά τις εκλογές της Ελλάδας και ίσως πριν τις δεύτερες εκλογές στην Τουρκία θα έχουμε συνέχεια για μια υπόθεση με μεγάλο βάθος.

Σε ελληνικούς “υψηλούς”κύκλους ο Μπογονικολός όχι απλά ήταν γνωστός,αλλά κάποιοι πριν λίγους μήνες τον θεωρούσαν “μεγάλο Ελληνα παίκτη στο ΝΑΤΟ που παίζει σε επίπεδο Ρεάλ Μαδρίτης”,όπως χαρακτηριστικά τον σύστησε κάποιος για “συνεργασίες.

Κατά σύμπτωση ο Μπογονικολός έπεσε στα δίχτυα την ίδια ημέρα της συντριβής της…πραγματικής Ρεάλ Μαδρίτης,η οποία συνετρίβη από την Σίτυ του σείχη Μανσούρ με 4-0 και αποκλείστηκε απο τον τελικό που θα γίνει…στην Τουρκία!!!

Στο τελικό θα παίξει με την Ιντερ που απέκλεισε τη Μίλαν…

Οι εξελίξεις με τον Ελληνα κατάσκοπο δεν είναι καθόλου άσχετες με ορισμένες αθέατες ακόμα εξελίξεις και στην Ελλάδα και αφορούν θύλακες εξουσίας.

Η εξουσία Μητσοτάκη πάντως πιέζεται από τους Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα(RSF) ,οι οποίοι ουσιαστικά την κατηγορoύν οτι πιεζόμενη από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς προχώρησε σε υποκριτική “εξιχνίαση”της δολοφονίας Καραϊβάζ(σφοδρός επικριτής πολλών και της Μαρέβας προσωπικά…)συλλαμβάνοντας δυο τσιλιαδόρους,αλλά όχι τους κύριους ενόχους.

Μεταξύ άλλων οι Ρεπόρτες αναφέρουν:

«Το RSF χαιρετίζει την πρόοδο στην έρευνα για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά αμφισβητεί τον πολιτικό οπορτουνισμό της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία χρειάστηκε σχεδόν δύο χρόνια για να πραγματοποιήσει αυτές τις συλλήψεις. Ανεξάρτητα από το πολιτικό πλαίσιο και τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, οι ελληνικές αρχές πρέπει επιτακτικά να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για τον εντοπισμό όλων των υπευθύνων αυτής της άνανδρης εκτέλεσης, ιδιαίτερα εκείνων που τη διέταξαν, και που πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη. Η εμπλοκή των δύο αδελφών που κρατούνται πρέπει επίσης να διευκρινιστεί. Η RSF καλεί τους μελλοντικούς βουλευτές να αναλάβουν αυτήν την έκτακτη ανάγκη.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της έρευνας και να επωφεληθεί από πρόσθετη εμπειρογνωμοσύνη, οι RSF επαναλαμβάνουν την έκκληση για συνεργασία των ελληνικών αρχών με τη Europol. Η συνεργασία θα επιτρέψει την ταυτοποίηση, τη σύλληψη και την κρίση όλων όσων ευθύνονται για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος εκτελέστηκε στις 9 Απριλίου 2021, κοντά στο σπίτι του στην Αθήνα».

Στο σημερινό πρωτοσέλιδό του ένας ακόμα δημοσιογράφος θύμα δολοφονίας(απέτυχε απο λάθος του εκτελεστή)ο Στέφανος Χίος αναφέρει ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον της πρωθυπουργικής αυλής(συζύγου-ανηψιού)και τους κατηγορεί ως υπεύθυνους για την εναντίον του απόπειρα…

Ετσι ισχυρίζεται,όχι ο “κύριος Περέϊρα”,όπως είναι το ομότιτλο πορτογαλικό βιβλίο,αλλά το θύμα μιας δολοφονίας,η οποία με ευθύνη της πολιτικής εξουσίας και όχι της αστυνομίας παραμένει ανεξιχνίαστη,όπως και η δολοφονία Γκιόλια….