Αρχική Ελλαδα O Δένδιας στην Τουρκία για τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τα εγκλήματα.Χειροκροτήματα...

O Δένδιας στην Τουρκία για τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τα εγκλήματα.Χειροκροτήματα στην ελληνική σημαία και αποστολή από τον τουρκικό λαό!

555

 

Καταστράφηκε το 1/5 της Τουρκίας από τους φονικούς σεισμούς των 7,8 ρίχτερ και οι νεκροί σύμφωνα με εκτιμήσεις του καθηγητή σεισμολογίας και απεσταλμένου της Ελλάδας στην Τουρκία,Ευθλυμη Λέκκα οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 50 χιλιάδες.

Σε μια υψηλού συμβολισμού ,αλλά και τεράστιας ουσίας κίνηση ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά απο παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και συμφωνίες έφτασε με το αεροπλάνο της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Άδανα και απο εκεί στην Αντιόχεια ,όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου.

Η κίνηση έχει και τεράστιο βάθος ουσίας και παραμερίζει σίγουρα τις διαφορές και τα “περί “θα έρθουμε νύχτα” των τούρκων ηγετών.

Αυτά μέχρι τις τουρκικές εκλογές και πιθανόν και στο απώτερο μέλλον μπαίνουν στο ντουλάπι…

Μεταξύ των αγνοουμένων εκατοντάδες αθλητές διαφόρων επαγγελμαιτκών και σχολικών ομάδων που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή για αθλητικές εκδηλώσεις.Πιο γνωστό όνομα ο ποδοσφαιριστής από τη Γκάνα Ακτσού,ο οποίος αγωνιζόταν στην τοπική ομάδα της πρώτης κατηγορίας Χατάϊσπορ.Δεκάδες τυρκοκύπριοι αθλητές σχολικών και μεγαλύτερων ομάδων βρίσκονται στους αγνοουμένους στα ερείπια της περιοχής.

Η Τουρκία είναι κράτος διεφθαρμένο έως μυελού οστέων και ο σεισμός έδωσε αποδείξεις ειδεχθών εγκλημάτων.Τεράστια κτήρια ήταν φτιαγμένα με χωμάτινο υλικό εκεί που έπρεπε να υπάρχουν τεράστιες ποσότητες σιδήρου και μπετόν.Για να κερδοσκοπίσουν οι έμποροι του θανάτου εργολάβοι.

Τούρκοι υπουργοί και βουλευτές του δικτάτορα Ερντογάν υφίστανται κυνηγητό σε κάθε εμφάνισή τους και οι αρχές αναγκάζονται να κάνουν διώξεις και θεαματικές συλλήψεις,όπως τον εγκληματία που παρίστανε τον …κανονικό μηχανικό και κατασκεύασε μια οικοδομή 250 διαμερισμάτων(!!!) και κατέρρευσε μέχρι και το τελευταίο τούβλο με υπερχιλίους αγνοούμενους!!!

Ο Ερντογάν που έβλεπε τα κτήρια αυτά να κατασκευάζονται …νύχτα και τους έδινε άδειες λέει τώρα ότι θα τιμωρηθούν και τούρκοι δημοσιογράφοι εμφανίζουν ιδιωτικά κτήρια αξιωματούχων να μην έχουν πάθει τίποτα δίπλα σε εκατοντάδες κατεστραμμένα και μεταδίδουν λεπτομέρειες των εγκλημάτων.

Δεκάδες ξένες αποστολές προσπαθούν νυχθημερόν και ανασύρουν ζωντανούς απο τα ερείπια με πιο χαρακτηριστική την αθλήτρια βόλλεϊ που έστειλε μήνυμα ότι μαζί με άλλους είναι παγιδευμένη σε ερείπια και ζητεί βοήθεια στην Αντιόχεια,όπου εντοπίστηκαν νεκροί χιλιάδες και μεταξύ αυτών και το ελληνικό ζεύγος Αντύπα.

Ο καθηγητής σεισμολογίας Χουλιάρας δήλωσε ότι ο σεισμός αυτός ήταν χίλιες φορές πιο ισχυρίς του σεισμού της Αθήνας το 1999 με τους 143 νεκρούς,ενώ ο Ελληνας πρεσβευτής στην Αγκυρα δήλωσε ότι ο τουρκικός λαός αισθάνεται ευγνώμων στους Ελληνες για την βοήθεια και σε αρκετές περιπτώσεις χειροκροτούν Ελληνες που έχουν την σημαία ως χαρακτηριστικό της εθνικότητας…

Φωτογραφίες αγνοουμένων αθλητών από την περιοχή που επλήγη και η οποία σε έκταση είναι μεγαλύτερη απο την…ηπειρωτική Ελλάδα!..

Μεσα στην τραγωδία πρέπει όλοι να υποστηρίξουν την προσπάθεια βοήθειας στους σεισμόπληκτους και να παρατηρήσει ότι ο Ερντογάν νιώθοντας την οργή του τουρκικού λαού απέχει απο τις γνωστές προεκλογικές αθλιότητες